Kayınpederim para istedi

Kayınpederim düğünümü izmirin en güzel otelinde yapıyordu, bana istediğim şehirden ev alıyordu :D Sonuc; nikahla evlendim, 2 yıldır kiradayım, düğünde de 1TL bile takmadı ahahahahah

İnanın umrumda değil. Benim yaptıklarım bana yetiyor.

Eşimin kardeşi evlenir bir kaç seneye, eğer ona alırlarsa da ben mutlu olurum. Onun kardeşi benim de kardeşim. İnsan kardeşinin ve karısının mutlu olmasını ister değil mi?

kusura bakma çok güldüm :1:

konu sahibi senin yerinde olsa evlendiği günden beri kolunda serumla yaşıyor olurdu :1:

Neyse okudum, ne oldugunu buldum, nihayet :)

Ben vermemenizden yanayım.

Düğünde takılan altınlar, gençler ilerde kendisine ait bir yatırım yapsın diye yapılır.

Fakat burada eşinizin ailesinde sanki taktıklarını farklı yollarla geri alma çabası varmış gibi algıladım.
Çok çok zorda kalmayan insan tutup da yeni evlendirdiği oglundan bu tür şeyler istemez, hatta isteyemez yüzü kızarır.

çevremde de çok oluyor ben bu altın meselesini başlık parasına benzetiyorum..ne gerek var yaw..erkeğe niye bilezik takılmıyor?
sahi neden takılmıyor:44:hiç aklıma gelmemişti:26:
ah ah tam da yaramı deştin,bizim suçumuz ne sorarım size:5:bende oğuşlarım için başlık parası ya da gramse (kremse de olabilir bilmiyorum) istiycem:60:
ben de bende isteyeceğim:52:
hakikaten, hiç kız çocuğu olmayan erkek ailelerinin günahı ne ya, yazık :1:

yazık değil mi bana,kızım yok,günahım ne:5:

kusura bakma çok güldüm :1:

konu sahibi senin yerinde olsa evlendiği günden beri kolunda serumla yaşıyor olurdu :1:

Gül Gül :) aklıma geldikçe ben de gülüyorum :)

Seruma da ben koptum :1:

konuya biraz baştan başlamak istiyorum. eşim beni istemeye geldiklerinde kayınbabam kaynımgile ne yapıldıysa dügünlerinde aynısının bizede yapılcanı söylediler neyse nişanlandık kaynananmgil nişanda geline getirilecek bohçadan getirmedi fakat eltime getirdi onu geçtim üst baş kıyafetinde eltim 3 milyarlık kıyafet aldırmış benimki 1 milyar bile etmezzzdi neyse onuda boşverdim ben , ailemde boşverdi fakat bir konuyu boşveremiyorlar dügünde takılan altın meselesi . eltime takılan altın bariz bir şekilde çok bana verilenn 12 bilezik (2 si annemgilden ) 3 kremse onuda annanem verdi birkaçda küçük çeyrek fakat birton kremse ve altın bize verilmediginden annemgil şikayetçiydi ve eşime söylemişler ben farkında degilim eşimde kaynımgil evlendigi zaman altının ucuz oldugundan çok takıldıgını şimdi ise pahalı oldugundan takılmadını söylemiş annemde tabiki birşey diyememiş ...

gel gelelim asıl konuya kayınbabamın torosu vardı evlendigimiz ilk aylar bize verildi bir anda bozuldu ve kayınbababm sattı baya bir arabasızdık fakat bir kaç gün önce kayınbababm (eltimgilin arabası var ) eltimin arabaya bindirmedigi için araba aldı ve parasını başlangıcını bize verilmeyen altınlarla ödendi devamında ise kayınbababm biraz borç bulacakmış ve eşimden 3 kremseyi ve maaşından 2,5 milyar para istedi verecek ama araba bizim üzerimize olmayacak biz ev alıncaya kadar duracak sonra araba geri verilecek bunu duyan ailem beni bugün telefon yagmuruna tuttu altınları öndüç mü alldıklarını arabanın bzim üstümüze mi olacagını felan halbuki daha eşimin maaşından para alınacagını bile demedimm :( onu desem ne olur bilmiyorum fakat annem sakınlıkla başka altın isterlerse vermememi istedi eger isterlerse ben ne yapıcammmm yardım edin böyle maddi konunun tartışmasını eşimede diyemem neolur yardım edin ...

Yazdığınız tüm açıklamalar için çetele tuttum. Eltinize alınan size alınan aradaki fark falan diye. Neyse işin içinden çıkamadım.
Şimdi takıldığım yer kayınpederinizin torosu varmış size vermişler, daha sonra kayınpederiniz bunu satmış ve başka bir araba almış, aldığı arabaya parası yetmediği için borç bulmuş yine parası yetmemiş ve sizden 3 kremse ile 2,5 milyar istemişler. Amaaaaa bence ince detay burda (doğru mu anladım bilmiyorum) kayınpederinizin araba için verdiği para, size verilmeyen altınlar yani, o size verilmeyen altınlar anladığım kadarıyla düğünde takılan altınlar değil de, düğünde eltinize takılan altınlarla size takılan altınlar arasındaki fark oluyor. Yani eltinize 5 milyarlık size de 3 milyarlık takıldıysa, aradaki 2 milyarlık farkla araba alınmış oluyor değil mi? (Bu saatte yaptığım hesaba kitaba bakın yahu) Ayrıca kayınpederiniz sizden aldığı bu parayı geri ödeyecek. Araba siz ev alıncaya kadar sizde kalacak ama sizin üzerinize olmayacak.

İnanın yoruldum. Ne kadar ince hesaplar yapılmış, buradaki çok kişi erkek ailesinden bir kibrit çöpü bile görmemişken sizin ve ailenizin paranın bu kadar üstüne düşmeniz ve hatta borç olarak istenen bu parayı bu kadar büyütmeniz biraz saçma olmamış mı?
Eltinizin tarafından bakarsak bu sefer alınan arabanın sizin hizmetinize verilme olayı var. Yine hesabımıza dönersek, sizde size ait olmayan o arabayı kullandığınız sürece, kiralık araba ücretini size takılmayan altınların tutarından düşersiniz olur biter.

Aileler arasında böylesi maddi hesapların yapılması bana hep ters düşmüştür. Bu maddi hatalar yüzünden araya soğukluk girer. Hayatta her şey maddiyat değildir. Huzur her şeyden önemlidir. Bizim ailemizde bu tür hesaplar yapılması ayıplanır. Ben evlendiğimde kayınvalidemin taktığı bileziği bile eşimle biz almıştık. Bunu sorun edip dertlenmektense, boşver dedik.

Bence sizde bu hesapları bırakın, annenize söyleyin o da dert etmesin. Allah sağlık sıhhat ve huzur versin gerisi boş.

öyle ince matematiksel hesaplar yapamam ama bu konudan çıkardığım tek sonuç bu eltigiller iyi ki 3 elti falan değiller:9:

Annengile neee..sen bireysi n ..senin ne dusundugun onemlii..annenin mi altinlarr..km tamtiysa takti artiksenin onlar. Sen nasil istiosun o onemli

paranı verıpte kötü olacağına vermeden kötü ol daha ıyı kocan dunya ıyısıde olsa verırsın verırsın ılerde bır gun vermezsin senden kötüsü olmaz araba sızın ustunuze olsa bıle ortak kullanılıcak yıpranıcak ne gerek var ben bılezıklerımı verdım ama sonucta eşimle benden baskası kullanmıyor ve araba bızım ustumuze bence ıyı düşün :6::6::6::6:

kötü olan ben anlatmadıma annanem arayıp galiba bu altınları vermiş demiş anneme annemde hamile halimle yemin attirinince dogruyu söylemek zorunda kaldım ve bu zamana kadarda eşimgilin hiçbir sırrını aileme anlatmadım anlatsam ortalık baya karışır
haklısın eşimimle benim bilecegim iş ama eşim bana sormadan gider verir bende çok sessiz biri oldugumdan iki tarafada bişi diyemiyorum asıl derdim BUUUUU!!!!!!!!!!!!

açacaksın sesini... o altınlar senin ve bebeğinin hakkı. eşine de söyleyeceksin.
sen kendi hakkını ve bebeğinin hakkını savunacaksın. bunu yaparken üslup önemli.

al karşına tatlı tatlı konuş eşinle.
kimse kusura bakmasın, bunlar benim ve bebeğimin hakkıdır. altınlar mehir hakkıdır, bu hakkımdan vazgeçmiyorum diyebilirsin.

Son düzenleme:
aynen altınlar umrumda degil isterse çalınsın fakat iki taraf arasında kalmak ...:((

kendi annenize anlatmayın birşeyleri olsun bitsin veya duyulmasına izin vermeyin.
bilmiyorum belki yanlış düşünüyorum ama bizde kız gittimi o evin kızı olmuş acısıyla tatlısıyla belli etmez birşeyleri
Allahıma çok şükür kendi aileme tek kelimede etmedim evimde ne olup ne bitiyor nasıl geçiniyoruz diye
bizdede benzer birşey oldu eşim araba alırken ben kendim çıkardım neyim varsa daha 4 aylık evliyken
kötümü oldu? açıktamı kaldım? açmı kaldım? tabikide hayır o benim gururum oldu
kendi ailem ise benden çok sevindi.
bırakın altın para işlerini,çocuğumun benim o demeyi bunlar bahane evinizde huzur olsun o çocuk huzurla büyüsün
kimse bilmesede yaptığınızı Allah bilsin verir sonrasında kat kat fazlasını,aileler arasında para dan huzursuzluk olmasına çok karşıyım
eltinizlede kıyaslamayı bırakın bence o olmuş bitmiş geçmiş siz kendinize bakın, artık ben ne yapabilirim kocam ne kazanıyorsa nasıl değerlendirebilirim nasıl mutlu olurum diye
hani insan mutsuz olmak istiyorsa ararsa birşeyler, çooook şeyler bulur. altın,eltim,kayınpederim vs vs

sahi neden takılmıyor:44:hiç aklıma gelmemişti:26:

ben de bende isteyeceğim:52:

yazık değil mi bana,kızım yok,günahım ne:5:

Egem abla,

ben senden iğne,çöp,kremse felan istemiyorum. oğluşunla kurarız yuvamızı... öyle düğün felanda istemem

gel beni al sen. arada oğluna çemkirirsem karışma yeter bana. ne dersin olur mu:3:

Back
X