Kayınpederim ve kıskançlıkları

egemugla08

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2022
15
6
16
30
merhabalar kızlar daha öncede farklı bir konuda yardım almıştım şu an için aklıma takılan bir konu var ve size yazmak istedim. Eşimle bir dükkanımız olduğundan bahsetmiştim size daha önce şu an da işleri büyütmeye karar verdik ama bu yeni işletmeyi eşim kendi üstüne değil benim üstüme yapmayı istedi, bununla ilgili de çalışmalara başladık. Sorun şu ki bu durumu önce eşimin ailesine sonra ise kendi aileme açtık. Benim ailem destekledi ''beraber uğraşıyorsunuz, yapın'' dediler. Eşimin ailesi ise daha doğrusu kayınpederim söyle bir cümle sarf etmiş ''emin misin onun adına yapmak istediğine, ne yapacaksan kendi adına yap'' Eşim de buna karşı baba o dediğin benim karım bana bir şey olsa her şeyim zaten karımın ona bir şey olsa benim zaten'' ve bu sözler benin çok ağrıma gitti. Eşim de olayı işte babam ailesinden öyle görmüş buradaki herkes böyle düşünür, sen takılma bir şey olmaz. Ama benim aklımdan da içimden de çıkmıyor. Dün akşam bize geldiler eşime soruyor ben namaz kılacağım nerede kılayım, abdest alacağım nereye gideyim, yani beni hiç takmıyor gibi gözüküyor. Ne yapmam gerekiyor, nasıl davranmam gerekiyor gerçekten şaştım kaldım. Sanki beni hiç istemiyorlar gibiler

illa konuşurlar yok senin üzerine olsun diye :)
biz ev alırken de benim teyzem destek çıkmış altınlarım vs ile alınıyordu ev
tek kuruş katmayan kp illa tapu ikinizin üzerine olsun demiş eşime
tabiki takmadık ve benim üzerime oldu
bırakın kudursun :) eşiniz nasılsa sizin üzerinize yapacak

Bu tarz muhabbetlerde iş eşinizde biter. Onun tavırları rahatsız edici değilse diğerlerine b*k yemek düşer. Sizde onu görmezden gelin sadece birşey sorarsa cevap verin.

Siz niye gidip böyle böyle yapacağız diyorsunuz ki? Bir karar vermişsiniz, uygulayın geçin, sonra söylersiniz kimin üzerine açtığınızı sorarlarsa. Gidip anlatırsanız onlar da fikirlerini söylerler tabii.

Eşiniz de niye babasının söylediği şeyi size anlatıyor ki? İyi bir koca olduğumu gösterip yaranayım derken babasına karşı doldurmuş sizi. Dikkat edin de hayırlı evlat olayım aileme yaranayım derken sizinle konuştuklarını da ailesine anlatmasın.
Neyin nereye varacağını pek kestiremeyen biri belli ki.

merhabalar kızlar daha öncede farklı bir konuda yardım almıştım şu an için aklıma takılan bir konu var ve size yazmak istedim. Eşimle bir dükkanımız olduğundan bahsetmiştim size daha önce şu an da işleri büyütmeye karar verdik ama bu yeni işletmeyi eşim kendi üstüne değil benim üstüme yapmayı istedi, bununla ilgili de çalışmalara başladık. Sorun şu ki bu durumu önce eşimin ailesine sonra ise kendi aileme açtık. Benim ailem destekledi ''beraber uğraşıyorsunuz, yapın'' dediler. Eşimin ailesi ise daha doğrusu kayınpederim söyle bir cümle sarf etmiş ''emin misin onun adına yapmak istediğine, ne yapacaksan kendi adına yap'' Eşim de buna karşı baba o dediğin benim karım bana bir şey olsa her şeyim zaten karımın ona bir şey olsa benim zaten'' ve bu sözler benin çok ağrıma gitti. Eşim de olayı işte babam ailesinden öyle görmüş buradaki herkes böyle düşünür, sen takılma bir şey olmaz. Ama benim aklımdan da içimden de çıkmıyor. Dün akşam bize geldiler eşime soruyor ben namaz kılacağım nerede kılayım, abdest alacağım nereye gideyim, yani beni hiç takmıyor gibi gözüküyor. Ne yapmam gerekiyor, nasıl davranmam gerekiyor gerçekten şaştım kaldım. Sanki beni hiç istemiyorlar gibiler
Eşiniz gereken cevabı vermiş zaten.
Evin içinde size yokmuş gibi davranıyorsa, siz de öyle davranın mis gibi çözüm.

İşlerin büyüyeceğini konuşmanız tamam da kimin üzerine ne olacağını açıklamak zorunda değilsiniz ki, ne gerek vardı?
Ayrıca eşiniz babasıyla olan konuşmayı neden gelip size anlatıyor? Hayır böyle anlatıp anlatıp sonrasında ailelerine de saygı, hürmet bekliyorlar.
Şimdi siz o lafından sonra her şeyine dikkat edeceksiniz adamın ve mutlaka bulacaksınız bir şeyler. Erkeklerin müthiş ilişki yönetme şekli.

Yapsaydiniz sonra soyleseydiniz yinede takilmayin bu konuyu esiniz cevabini vermis. Ayrica evde nerde namaz kilayim diye ha size sormus ha esinize bu konuda beni saymiyor demenizde cok sacma. Yoktan yere kendinizi doldurup huzursuzluk yapmayin.

İşlerin büyüyeceğini konuşmanız tamam da kimin üzerine ne olacağını açıklamak zorunda değilsiniz ki, ne gerek vardı?
Ayrıca eşiniz babasıyla olan konuşmayı neden gelip size anlatıyor? Hayır böyle anlatıp anlatıp sonrasında ailelerine de saygı, hürmet bekliyorlar.
Şimdi siz o lafından sonra her şeyine dikkat edeceksiniz adamın ve mutlaka bulacaksınız bir şeyler. Erkeklerin müthiş ilişki yönetme şekli.
Ben kendisi duydu sandim esi mi soylemis birde? Ne gerek varmis bunu soylemeye kendisini iyi es olarak gostermeye cabalarken ailesine karsi cephe almasini saglamis.

Her şeyinizi herkese duyurmak zorunda mıydınız? Kayınpeder geri kafalı bir tip, bi yaştan sonra da düzelmez, he he aynen ondan deyip geçeceksin, çok gereksiz bir muhabbet olmuş, durduk yere canınız sıkılmış.

sana nasil davraniyorsa kp denen sahisa sende ona aynen davran o yokmus gibim bakalim nasil bi duyguymus yok sayilmak anlasin o da hic ona karsi laubali yumusak baslida olma sanki o ha varr ha yokmus gibim

Çok ilginç, neden böyle şeyleri ailelerinize açıp onay alma ihtiyacı görüyorsunuz? Çünkü sizlere de tuhaf geliyor ondan. Eşinizin adına yaptığınızda onay alacak mıydınız? Söyleyecek miydiniz? Hiç sanmıyorum.
O yüzden kayınpederinize de kızmayın. Böyle düşünceye bu zihniyet çok normal. Armut dibine düşer.

Niye bunun hesabını ailelere verdiniz ki işleri büyüteceğiz der geçersiniz? İnsanların ağzıyla konuşmak için fırsat vermeyin. Adam geri kafalı belli muhatap olmayın geçin. Ama herşeyinizi herkese yetiştirirseniz kimsenin ağzı da torba değil

Bir insanın bu yaştan sonra kadına bakış açısını değiştiremezsin. Senin kim olduğundan öte cinsiyetine alakalı bence davranışlarının sebebi.

Eşine bravo, artık çok görmüyoruz böyle mantıklı insanlar. Takılmayın, her adımınızı da anlatmayın, kimseden akıl istemeyin almayın. İyi şanslar. :nazar:

durumu doğru tahlil etmekte yarar var. kayınpederiniz sizi kıskanmıyor. bunu nasıl kıskançlık olarak yorumlayabildiniz şaştım kaldım açıkçası. kayınpederiniz size güvenmiyor. kayınpederiniz genel olarak kadınlara saygı duymayan bir mizojin olduğu için hiçbir erkeğin kadın ile ortam birikim ya da yatırım yapmaması gerektiğini düşünüyor.

Yok kıskanç değil,ağır taş kafalı bir adam kayınpeder,onlara göre edinilen her mal mülk erkeğin üstüne olur. Benim dede de böyleydi,ninemin çocuk bakıcılığı,tarla tapa işleriyle geçindi durdu rahmetli evleri benim üstüme yap bari der dururdu,vermedi dedem. Aynı bu kafada bir adam,erkek çocuk,erkek torun.Erkeğim ben erkek,kadın ne anlar kafasından çıkamamış biri.Kayınpeder de o kafada belliki.

Ben kendisi duydu sandim esi mi soylemis birde? Ne gerek varmis bunu soylemeye kendisini iyi es olarak gostermeye cabalarken ailesine karsi cephe almasini saglamis.
Yazı dilinden eşinin söylediği anlaşılıyor.

Birde iş yeri eşinin üzerine olacak olsa ayrıca açıklama yapmazlardı. Kendi üzerine olacağı için söyleme gereği duymuşlar. Düşünce olarak çok farkli değiller bana kalırsa.

Back
X