kayınpederim :-(

Nekadarda benziyo hikayelermiz bizde kovuluyoruzda ertesi gn tekrar arıyorlar keşke aramasalar

eşimden yana şu yönden sanslıyım ben gitmeyelim dersem gitmez zorla götrmez bazen tabi trip yapsada tınlamam yapacak bişi yok ben çaresizim eşlerimiz iyi olsunda aileler allahından bulsun bizle ugratıkları için sonucta bizde bi insan evladıyız

Ah ahh keşke benim eşimde gitmese bensiz gitmiyor 1hafta kendi ailemde kaldım o zaman bile gitmedi annesine

Canım sen öğrencisin, kimsenin evini temizleyecek, yemeklerini yapacak hizmetlerini edecek kadar boş bir vaktin olamaz, ki bir de mimarlıkta okuyorsun, proje çizmenin ne demek olduğunu iyi bilirim, abimde mühendislikte okurken onun çizimlerine yardım etmeye çalışırdım, sabahlara kadar uymadığı günler olurdu bu projeler yüzünden.
Onlar seni kendilerine hizmet etmeye çağırdıklarında, aşağılamak için çağırdıklarında gitmemek için bahane bile bulmana gerek yok. Sen mimarlıkta okuyorsun ve çizilecek projelerin, çalışılacak bir sürü dersin var. Sen bunlara kafanı takarsa o okul bitmez.

Sakın kendini o edepsiz adama ezdirme. Senin kaç tane baban var dediğinde --1 taneeeeee-- diyemedin mi? Vereceğin bu cevaplar terbiyesizlik olmaz ki,
Derdiniz neydide bu yaşta evlendin sen? Eşine de gün içinde yapacağınız telefon görüşmelerinde ailesinin adını ağzınıza almadan '' Aşkım/hayatım/canım, ben ne yapacağım bu hafta/bu ay dersler çok yoğun sınavlar yaklaşıyor, projelerim çok, ne zaman ders çalışacağım, ne zaman proje çizeyim kafam allak bullak oldu, kendime en iyisi bir proğram yapayım, yok ya şu okul bitse hayırlısı ile de kurtulsam, ondan sonra da KPSS var gibiiiiiiii anladın mı?

K.pederinin seni üzdüğü , aşağıladığı günlerde ise eşine yine aynı şekilde '' ya ben sürekli babanın babanın yaptığını düşünüyorum kendimi derse veremiyorum ki çok üzülüyorum bu kafayla ders mi çalışılır'' gibi şeyler söyle. Madem babasının huyunu bildiği halde sesini çıkarmıyor bir de tartışıyor o zaman sen de babasını şikayet edici şekilde değil ama o nedenlerden dolayı kendini derslerine veremediğin şekilde eşini rahatsız et.

Allahım yarabbim bir de 20 yaşında milletin akli dengesi yerinde olmayanını mı idare etmeye çalışıyorsun?

annen baban seni kayınpedere,eltiye hizmetçi olmak için mi büyüttü?
niye kendini bu kadar ezdiriyorsun canım?
ben o k.pederi ve eltiyi şu zamana kadar yolmuştum herhalde.onlar kim ki bana emirler versinler,bardağıma su doldur desinler.kendilerine allah elde vermiş ayakta.bir zahmet bütün işlerini kendileri yapsınlar.daha çok küçüksün.saygından kötü söz söylemiyorsun ama öyle k.pederle,eltiyle anladıkları dilden konuşmak gerek.ince dille anlamazlar hayatta.bunlara bak yaa.gece gece nevrim döndü resmen.
eşininde sesini çıkarmaması başka bir olay.eşler asla böyle şeyleri düşünmezler.sen kendini korumalısın,dik tutmalısın,ezdirmemelisin.
eltiniz k.pederinizin akrabası falan mı acaba?

canım sen susarak, alttan alarak eğer yuvanı ve kendini ayakta tutabileceğini sanıyorsan yanılıyorsun.

eşinede ailesine de karşı tavrını ve sınırını koy.eşin zaten gerekeni yapsa emin ol sen bunları yaşamazsın.
cevap vermek gerekiyor bazılarına.
zaten saygı ve sevgi bilen insanı cevap verme noktasına getirmez.
o yüzden cevabını saygını bozmadan ver bak nasıl herkes yola geliyor..

Allah yardımcın olsun.

Ablamın bi arkadaşı var , uzun yıllardır evli ve çok çekmiş kocasının ailesinden. Hep ne der biliyo musunuz aileden biriyle sorunun varsa kocana patlama ;haklıyken dırdırcı kadın olursun, problemi yaratana şöyle cesaretini toplayıp bi güzelce desturunu verdin mi anladığı dilden, önce deli der, sonra baktı kayaya denk gelmeye başladı bırakır yakanı. O bu şekilde kurtulmuş, inanın herkes aynı şeyi söylüyo 'şeytan azapta gerek' .iyiye iyi ol tabi ama biri kanını gençliğini emmeye çalışıyosa kusura bakmasın azıcık geri durmasını bilecek. Citygirl nolur bi ara topla cesaretini iyi bi konuş anladıkları dilden, sen de bi ana evladısın. Zalim olmak günah ama zalime boyun eğip fırsat vermek de günah. Daha ne örnekler var da çok uzun olur anlatmak.

Şu örneği paylaşmadan edemicem. Annemlerin eski mahalle komşuları yaşlı karı koca varmış, kadın evlendiği günden beri dayak yemiş de gıkını çıkaramamış korkudan, neyse yıllar sonra bi ortamda otururken anlatmış kadın, ' yıllarca dayak yedim sustum, şu yaşımda bile bigün yine beni dövmeye kalkınca aldım elime tavayı, kocaya yermisin yemezmişin, yeter ettiğin, beni de anam nazlı nazlı büyüttü, bunun için mi allahın cezası... O gün bugündür lafını bile seçip konuşuyo ' demiş. Uç bi örnek ama malesef bu böyle. Vicdansız insanlar korkak olur aynı zamanda. Sert kayaya çarpınca pamuğa döner arkadaşlar.

Böyle örnekleri gördükçe Allahım iyiki cehennemi yaratmışsın diyorum. Çatır çatır yanacak cinsten tipler bunlar. Hazımsız, ukela, uyuz, kör cahil, destursuz, kansız, insanlıktan nasibini alamamış çiğ süt emmiş ziyanlık, çöpten değersiz! Oh rahatladım..

Daha okuyormuşun, mimar olacakmışın, neden bu kadar erken evlendin, nişanlılık döneminde görmedin mi nasıl bir aile olduklarını. Kendini bu durumlardan kurtarmak için derse vermelisin bence kendini. Canını sıkmana izin verme ve ailesiyle çok yüz göz olma. Eşine söyle o halletsin, hafta birkez gidin. derslerinin yoğunluğunu bahane et.

Hayır eltim akraba flan değil soğukturda gülmez pek o yüzden ona emir vermiyor belkide araya mesafe koydu eltim. Bir kere arayıp çağırmamıştır eltimi benide hizmet içinççağırıyor zaten buldu safı..

“Cennet ucuz değil cehennem dahi lüzumsuz değil” (Bediüzzaman) sözünü hatırlattınız bana. hesap günü Allah'a nasıl hesap verecek böyle vicdanı olmayan insanlar.

Haklısın ben herkesle iyi olayım diye hep sustum ama yanlış yapmışım daha çok tepeme çıktılar emir vermeye başladılar

Tavrınızı koyacaksınız.Yoksa hep en kötü olacaksınız.Karşı çıkın size ters gelen şeylere,hemen anında.Bakın madem eşinizi destek olmuyor siz savunun kendinizi.Bakarsınız oda akıllanır zamanla...Zorunuza giden herşeyi söyleyin...Evliliğinize yazık olur size yazık olur....

Öncelikle sorun eltinize farklı, size farklı davranılması olmamalı... Burada 2 farklı sorun var. 1- K.pederinizin size karşı saygısız davranışları 2- Eltinizle ilgili sorunlarınız... ikisini de muhatabı ile ayrı ayrı çözümlemeniz. Öncelikle eşinize böyle bir ortamda yaşamanın sizi mutsuz etmesini umursamıyorsa bile; kendisinin da asla mutlu olamayacağını; çünkü kendi eviniz olsa bile evde surat, kavga gürültünün sürekli olacağını ve belki de sonunun nihayetinde ayrılmaya bile gidebileceğini söyleyin. Her ev kendi içinde benzersizdir. Neyi ne kadar yapabilirsiniz bilmiyorum ama; en ideali yapılan evi kiraya vermeniz ve sizin yine kirada oturmanızdır. Bu olanaksız ise; yaşanmış örneğinden bildiğim üzere; sizin babanızın k.pederinizle konuşması ve 'Benim kzım sana saygılı olmak zorunda ama hizmetçin değil, üzüldüğünü görürsem çeker alırım' diye bir konuşma yapması çok etkili olur. Misafirleri gelince yardıma gitmeniz büyütülecek bir şey değil. Bu yapılması gereken bir şey. Ama tavrınızı koymanız lazım. Mesela evinizin anahtarını vermeyin. Siz yokken evinize girip çıkmasınlar. Ama önemli olan davranışlarınızda tutarlı olmanız ve sygısızlık boyutuna varmadığı sürece hakkınızı savunmanız. Eltinize ise direkt olarak ' Akılını başına topla bana saygısızlık etme' şeklinde sert ama çok sakin bir çıkış yapmanız ve mümkünse bunu kendi eşiniz ve onun eşi yanında yapmanız. Sonradan çarpıtma olmasın diye.... Benim annem sırf bu sebeplerden dolayı 35 sene sonra ayrıldı babamdan... O sebeple belki daha şimdiden ne yapmak istediğinize karar vermeli ama gençlik zaafına da kapılmamalısınız. Mutluluklar ve huzur dilerim

canım bütün mesajlari usenmeden okudum.
ŞOK...!SOK ..!SOK..!!! Oldum ya bu ne sabır sakinlik ben olsam eltiyi kayinpederi bogarim saygı yaslilara olmaz sadece bu ne terbiyesizlik yazık sana böle güzel bölüm okurken bu yasda evlenmenin bedeli bu kadar ağır olamaz sana daha iyi olmalari lazım yasin küçük okulun var yardımcı yapdiklarina bak bosanma pahasinada olsa dilin çıksın lütfen yaaa .

canım benim sen cok iyi niyetli cok sabırlı,gayet hanımefendi,temiz kalpli pırıl pırıl bır kızsın belli. sana tavsiyem sakın eşinle ailesının yüzünden kavga etme..eşin eğer kayınpederın veya eltının sana kötü davranışına şahıt oluyorda ses çıkarmıyorsa tabııkı eşine kız ama onun dışında gelışen olaylar için sen kendın halletmeye çalış.hatta eşine hiç yansıtma,yansıtırsan yuvanızın sıhhatı bozulur ve bu durum ikinizi mutsuz eder.degmeyecek cahıl ınsanlar yüzünden birde bakmışsın ipler kopmuş.
ne yap biliyormusun onların senın hoşuna gitmeyen bır hareketı olduğunda bunu belli et.mesela dayınlara söz verdıysen gitmek için hemen k.pederının emrı vakı yapmasına karsı olur geliyorum deme..gelemem planım vardı de.mesela eltın hıc çağırmıyorsun dıyorya hemen cevabını ver ama aksam bunları eşine anlatma.cünkü anlamayacaktır.
ha bide bu yapı meselesı bırden patlayamazsın belli..ama yavaş yavaş ilerde patlayacağının sinyalini ver.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Uzun zamandır gitmiyoruz k.validemlere. annem 1hafralığına yanıma geldi herşey iyiydi tabii annem varken kmse bişey diyemedi ama daha gideceği gün başladılar çağırmaya yine. Gitmedim bnde okulumda çok yoğun zatn. Açıkcası dişimi gösterebileceğim bi ortam olmadı ama olursa naparm bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…