- 28 Mayıs 2007
- 2.400
- 404
- 373
- Konu Sahibi _citygirl_
-
Nekadarda benziyo hikayelermiz bizde kovuluyoruzda ertesi gn tekrar arıyorlar keşke aramasalar
eşimden yana şu yönden sanslıyım ben gitmeyelim dersem gitmez zorla götrmez bazen tabi trip yapsada tınlamam yapacak bişi yok ben çaresizim eşlerimiz iyi olsunda aileler allahından bulsun bizle ugratıkları için sonucta bizde bi insan evladıyız
Canım sen öğrencisin, kimsenin evini temizleyecek, yemeklerini yapacak hizmetlerini edecek kadar boş bir vaktin olamaz, ki bir de mimarlıkta okuyorsun, proje çizmenin ne demek olduğunu iyi bilirim, abimde mühendislikte okurken onun çizimlerine yardım etmeye çalışırdım, sabahlara kadar uymadığı günler olurdu bu projeler yüzünden.Heekese Merhaba arkadaşlar. 6aylık evliyim ve şuan kirada oturuyotuz. Bir eltim var bnden 10 yaş büyük ne zaman bir araya gelsek beni hep küçümser çok alıngan ve fesat. Herneyse asıl sorunum k.pederim. dün akşam k.pederlere gittik eltimlerde geldiler. Bugüne kadar hiç bir zaman saygıda kusursuzluk etmedm her zaman güleryüzlüyümdür. Buna rağmen hep eziliyorum. K.pederim devamlı emir veriyor gözü hep üstümde. Eksiğimi arayıp hemen söylüyor. Dün herkes ordaydı önce bana bi güzel bağırdı sofrayı kursana diye sonra su getir ekmk getir. Eltimeyse o kadar iyi ki :-( dün akşam bardak istedi benden surahi yanındaydı ben bardağı uzatınca(kendi doldurur diye düşğndüm) önce aldı surahiyi sonra vazgeçip tekrar yerine koydu bna parmağıyla işaret etti koy dedi o kadar kötü oldumki :-( o an gidesim geldi ordan. Eltim bnları görünce nasıl mutlu oluyo anlatamam. Birde eve dönerken eltimlere haftada 2kez bizede 3kez geleceksiniz bndan sonra dedi. En kötüsüde bu insanın üst katına ev yaptırıyoruz ve geri dönüşü yok. Eşimle her akşam kavga ediyoruz dün akşam ilk defa ayrı yattık ne yapacağımı bilemiyorum yüzünü bile görmeye tahammülüm yok
Heekese Merhaba arkadaşlar. 6aylık evliyim ve şuan kirada oturuyotuz. Bir eltim var bnden 10 yaş büyük ne zaman bir araya gelsek beni hep küçümser çok alıngan ve fesat. Herneyse asıl sorunum k.pederim. dün akşam k.pederlere gittik eltimlerde geldiler. Bugüne kadar hiç bir zaman saygıda kusursuzluk etmedm her zaman güleryüzlüyümdür. Buna rağmen hep eziliyorum. K.pederim devamlı emir veriyor gözü hep üstümde. Eksiğimi arayıp hemen söylüyor. Dün herkes ordaydı önce bana bi güzel bağırdı sofrayı kursana diye sonra su getir ekmk getir. Eltimeyse o kadar iyi ki :-( dün akşam bardak istedi benden surahi yanındaydı ben bardağı uzatınca(kendi doldurur diye düşğndüm) önce aldı surahiyi sonra vazgeçip tekrar yerine koydu bna parmağıyla işaret etti koy dedi o kadar kötü oldumki :-( o an gidesim geldi ordan. Eltim bnları görünce nasıl mutlu oluyo anlatamam. Birde eve dönerken eltimlere haftada 2kez bizede 3kez geleceksiniz bndan sonra dedi. En kötüsüde bu insanın üst katına ev yaptırıyoruz ve geri dönüşü yok. Eşimle her akşam kavga ediyoruz dün akşam ilk defa ayrı yattık ne yapacağımı bilemiyorum yüzünü bile görmeye tahammülüm yok
annen baban seni kayınpedere,eltiye hizmetçi olmak için mi büyüttü?
niye kendini bu kadar ezdiriyorsun canım?
ben o k.pederi ve eltiyi şu zamana kadar yolmuştum herhalde.onlar kim ki bana emirler versinler,bardağıma su doldur desinler.kendilerine allah elde vermiş ayakta.bir zahmet bütün işlerini kendileri yapsınlar.daha çok küçüksün.saygından kötü söz söylemiyorsun ama öyle k.pederle,eltiyle anladıkları dilden konuşmak gerek.ince dille anlamazlar hayatta.bunlara bak yaa.gece gece nevrim döndü resmen.
eşininde sesini çıkarmaması başka bir olay.eşler asla böyle şeyleri düşünmezler.sen kendini korumalısın,dik tutmalısın,ezdirmemelisin.
eltiniz k.pederinizin akrabası falan mı acaba?
Cennet ucuz değil cehennem dahi lüzumsuz değil (Bediüzzaman) sözünü hatırlattınız bana. hesap günü Allah'a nasıl hesap verecek böyle vicdanı olmayan insanlar.Böyle örnekleri gördükçe Allahım iyiki cehennemi yaratmışsın diyorum. Çatır çatır yanacak cinsten tipler bunlar. Hazımsız, ukela, uyuz, kör cahil, destursuz, kansız, insanlıktan nasibini alamamış çiğ süt emmiş ziyanlık, çöpten değersiz! Oh rahatladım..
canım sen susarak, alttan alarak eğer yuvanı ve kendini ayakta tutabileceğini sanıyorsan yanılıyorsun.
eşinede ailesine de karşı tavrını ve sınırını koy.eşin zaten gerekeni yapsa emin ol sen bunları yaşamazsın.
cevap vermek gerekiyor bazılarına.
zaten saygı ve sevgi bilen insanı cevap verme noktasına getirmez.
o yüzden cevabını saygını bozmadan ver bak nasıl herkes yola geliyor..
Allah yardımcın olsun.
canım bütün mesajlari usenmeden okudum.Hayır eltim akraba flan değil soğukturda gülmez pek o yüzden ona emir vermiyor belkide araya mesafe koydu eltim. Bir kere arayıp çağırmamıştır eltimi benide hizmet içinççağırıyor zaten buldu safı..
canım benim sen cok iyi niyetli cok sabırlı,gayet hanımefendi,temiz kalpli pırıl pırıl bır kızsın belli. sana tavsiyem sakın eşinle ailesının yüzünden kavga etme..eşin eğer kayınpederın veya eltının sana kötü davranışına şahıt oluyorda ses çıkarmıyorsa tabııkı eşine kız ama onun dışında gelışen olaylar için sen kendın halletmeye çalış.hatta eşine hiç yansıtma,yansıtırsan yuvanızın sıhhatı bozulur ve bu durum ikinizi mutsuz eder.degmeyecek cahıl ınsanlar yüzünden birde bakmışsın ipler kopmuş.
ne yap biliyormusun onların senın hoşuna gitmeyen bır hareketı olduğunda bunu belli et.mesela dayınlara söz verdıysen gitmek için hemen k.pederının emrı vakı yapmasına karsı olur geliyorum deme..gelemem planım vardı de.mesela eltın hıc çağırmıyorsun dıyorya hemen cevabını ver ama aksam bunları eşine anlatma.cünkü anlamayacaktır.
ha bide bu yapı meselesı bırden patlayamazsın belli..ama yavaş yavaş ilerde patlayacağının sinyalini ver.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?