• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayinpederime kirilmakta haksiz miyim?

Ben
Bilemedim, durum icraya kadar gitmis, dogru düzgün yemek alamiyorsunuz, babasindan bile borç alip ödemiyor. Bu bir hastaliktir, yani hata felan degil. Yani burda hikayenin hepsi anlatilmiyor bence.

Bence esin her zaman para ile sorunu oldu ve ailesi bundan bikmis olabilir. Kim bilir zamaninda tüm aileden borç almis fakat hiç bir zaman geri ödememis. Bu tip insanlari çekmek biraz zor oluyor. Insan bazen o noktaya geliyor ki, artik patliyor. Babasida artik patlamis ve kendi parasini istemis olabilir.

Ben olsam hakli olarak parasini isteyen kisiye kirilmam. Parayi bu kadar savuran, ondan dolayi evimde ekmek bile yiyememenin nedeni olan esime kizardim. Hatta kizmak ile kalmaz, kesin tavir alirdim ve bosanma karari alirdim.
Basta da soyledim zaten esimin hatasiydi ama hatasiz kul olmaz esim pisman ailesi yuzune bakmiyo bende mi arka mi doneyi. Ayrica kimseye de borc takmisligi yok. Babasina bile

Tasarruf etmeye internetinizi kapatarak başlayabilirsiniz bence,en ucuz paket 59 tl civarı,cepten bile giriyor olsanız oda bir masraf ,yiyecek bile alamayan birine internet lüks bence.
ben de bunu düşündüm ilk okuduğumda. evime yiyecek alacak param olmasa ilk işim bütün harcamalarımı kısmak olurdu. internet ihtiyaç değil lüks. 60 lira faturaya vereceğinize 2-3 haftalık pazar alışverişinizi yaparsınız yani..

E="gececikedi, post: 37146161, member: 620013"]Normalde kimse yardim etmek zorunda degil derim ben ama sizin durumunuz cok cok kotuymus eve yiyecek almakta zorluk cekerken onlar nasil seyirci kalabiliyor anne babalar birazda boyle gunler icindir yasi kac olursa olsun koruyup kollar evladini .. hakli bulmasamda belki kayinpeder soyle dusunuyodur madem zorda kalacak yapmasaymis okadar borc yaptida o paralar nereye gitti hani ardini ben mi toplucam bu sorumsuzlugun diyebilir ..hakli olabilirsiniz ama hatasiz kul olmaz torunun ne gunahi var ayrıca evlenirken de hic biseyini görmedik

Ben
ben de bunu düşündüm ilk okuduğumda. evime yiyecek alacak param olmasa ilk işim bütün harcamalarımı kısmak olurdu. internet ihtiyaç değil lüks. 60 lira faturaya vereceğinize 2-3 haftalık pazar alışverişinizi yaparsınız yani..
Komsudan net cekiyorum. İnternete para vermiyorum yani pazara cikamazken net baglatmam zaten akli basinda olan yapmaz zaten :)

Genelde bu tarz konulara verilen cevaptır komşudan çekiyorum,ne iyi komşularınız varmış,parayı ödeyen onlar,kullanan siz.bende geleyim o binaya ,bıktım her ay dünyayı ödüyorum valla.

E="eylul166, post: 37146449, meger: 63998"]Genelde bu tarz konulara verilen cevaptır komşudan çekiyorum,ne iyi komşularınız varmış,parayı ödeyen onlar,kullanan siz.bende geleyim o binaya ,bıktım her ay dünyayı ödüyorum valla.[/QUOTE]
Burda Size yalan söylemek bana ne kazandirir ki? Ayrica
Genelde bu tarz konulara verilen cevaptır komşudan çekiyorum,ne iyi komşularınız varmış,parayı ödeyen onlar,kullanan siz.bende geleyim o binaya ,bıktım her ay dünyayı ödüyorum valla.

PC yok merak ettiyseniz telden gi

[QUOTE="eyya bu tarz konulara verilen cevaptır komşudan çekiyorum,ne iyi komşularınız varmış,parayı ödeyen onlar,kullanan siz.bende geleyim o binaya ,bıktım her ay dünyayı ödüyorum valla.[/QUOTE]
Yoksa siz yardim falan bekledigimi düşündünüz de int kafayi taktiniz öyle bi durum yok merak etmeyin ben kayinpederime bile odeyemeyiz demedik

Ben niye merak edeyim,siz konu açmışsınız bende çözüm önerisi sunuyorum,tasarruf edebileceğiniz şeyleri öneriyorum.siz niye bi hiddetlendiniz anlamadım,zaten yardım amaçlı açmış olsanız buradaki kadınlar akıllıdır öyle birşeye bulaşmaz.

Ben

Basta da soyledim zaten esimin hatasiydi ama hatasiz kul olmaz esim pisman ailesi yuzune bakmiyo bende mi arka mi doneyi. Ayrica kimseye de borc takmisligi yok. Babasina bile

Hata alisverise bilmeyerek 10 lira fazla vermek, cep telefonu fazla kullanmak ve biraz tuzlu fatura gelmesidir. Esinin yaptigi hata felan degil. Icra hata ile gelmez. Eve 1 yil (ki 1 yil hiç az bir süreç degil) ekmek alamamak hata ile olmaz. Yani bu borçlar 100, 200 liralik borçlar degil, biinlerce lira borçtur bunlar.

Böyle borçlar yapabilen bir insanin geçmisi para konusunda temiz oldugunu bana inandiramazsin. Bu tür insanlar tedavi ile bile yillar boyunca para karsi tutumunu degistiremeyen insanlar. Ailelerin hayatlarini mahv eden insanlardir. Babasina borç taktigi var ya? 2000 küsür borç almis ya babasindan? Yani babasindan aldiysa, ailenin baska üyelerindende almistir.

Ayrica arkami mi döneyim mi diyorsunda, ne yapacaksin sen? Anne babana yüklenip, zor ekmek bulup, sadece borcunu isteyen insanlarami kizacasin sen? Esin zaten bu gidis ile zor degisir, sende hiç ders vermezsen, yaptigi seyleri onaylayip, hatta ancak baska kisileri suçlarsan bu adamin degisme sansi sifir olur. Kendin aç kalmak istiyorsan amenna, ama ilerde hamile kalip, çoçugun olunca ne yapacaksin?

Esiniz bu kadar borca girerken alkol icerken siz nerdeydiniz ? neden kiriliyorsunuz onuda anlamis degilim ? ki bu adam size hic bir zmn destek olmamis birden adam parayi istedi diyemi kirildiniz ? Lutfen artik kendinizi bu kadar ezdirmeyin yahu esiniz yapmis bir hata birakin kendi halletsin babasiylami hallediyo annesiylemi hallediyo cezasini kendi ceksin acayip sinir oluyorum .. acaba siz bu kadar hata yapmis olsaydiniz esiniz sizi afedermiydi ?

Arkadaşlar inanin kotu bi niyetin yok kp karsi istediğim bizi dusunmesiydi 1 kg elma getirse parayi istesini de anlardim sikismis derdim zoruna gitti Esim adina

Esiniz bu kadar borca girerken alkol icerken siz nerdeydiniz ? neden kiriliyorsunuz onuda anlamis degilim ? ki bu adam size hic bir zmn destek olmamis birden adam parayi istedi diyemi kirildiniz ? Lutfen artik kendinizi bu kadar ezdirmeyin yahu esiniz yapmis bir hata birakin kendi halletsin babasiylami hallediyo annesiylemi hallediyo cezasini kendi ceksin acayip sinir oluyorum .. acaba siz bu kadar hata yapmis olsaydiniz esiniz sizi afedermiydi ? ki dusunsene siz senin ailenin destegiyle geciniyorsun burdada hata var esin magdem duzeldi gidip bir ise girsin cokmu zor yani

Yalancilikla damgaliyorsunuz sonra da niye hiddetlendini diyorsunuz
Ben niye merak edeyim,siz konu açmışsınız bende çözüm önerisi sunuyorum,tasarruf edebileceğiniz şeyleri öneriyorum.siz niye bi hiddetlendiniz anlamadım,zaten yardım amaçlı açmış olsanız buradaki kadınlar akıllıdır öyle birşeye bulaşmaz.

[QUOedimiararsiz_2013, post: 37146739, member: 477779"]Hata alisverise bilmeyerek 10 lira fazla vermek, cep telefonu fazla kullanmak ve biraz tuzlu fatura gelmesidir. Esinin yaptigi hata felan degil. Icra hata ile gelmez. Eve 1 yil (ki 1 yil hiç az bir süreç degil) ekmek alamamak hata ile olmaz. Yani bu borçlar 100, 200 liralik borçlar degil, biinlerce lira borçtur b
Böyle borçlar yapabilen bir insanin geçmisi para konusunda temiz oldugunu bana inandiramazsin. Bu tür insanlar tedavi ile bile yillar boyunca para karsi tutumunu degistiremeyen insanlar. Ailelerin hayatlarini mahv eden insanlardir. Babasina borç taktigi var ya? 2000 küsür borç almis ya babasindan? Yani babasindan aldiysa, ailenin baska üyelerindende almistir.

Ayrica arkami mi döneyim mi diyorsunda, ne yapacaksin sen? Anne babana yüklenip, zor ekmek bulup, sadece borcunu isteyen insanlarami kizacasin sen? Esin zaten bu gidis ile zor degisir, sende hiç ders vermezsen, yaptigi seyleri onaylayip, hatta ancak baska kisileri suçlarsan bu adamin degisme sansi sifir olur. Kendin aç kalmak istiyorsan amenna, ama ilerde hamile kalip, çoçugun olunca ne yapacaksin?[/QUOTE]
Ben esimi
Esiniz bu kadar borca girerken alkol icerken siz nerdeydiniz ? neden kiriliyorsunuz onuda anlamis degilim ? ki bu adam size hic bir zmn destek olmamis birden adam parayi istedi diyemi kirildiniz ? Lutfen artik kendinizi bu kadar ezdirmeyin yahu esiniz yapmis bir hata birakin kendi halletsin babasiylami hallediyo annesiylemi hallediyo cezasini kendi ceksin acayip sinir oluyorum .. acaba siz bu kadar hata yapmis olsaydiniz esiniz sizi afedermiydi ?[/QUOTE
Evet affetmez di belki de ama yeminler etti artik olmicak diye ve şuan benden 5 TL dahi almiyor maasini veriyor borclari kapatiyoruz

[QUOedimiararsiz_2013, post: 37146739, member: 477779"]Hata alisverise bilmeyerek 10 lira fazla vermek, cep telefonu fazla kullanmak ve biraz tuzlu fatura gelmesidir. Esinin yaptigi hata felan degil. Icra hata ile gelmez. Eve 1 yil (ki 1 yil hiç az bir süreç degil) ekmek alamamak hata ile olmaz. Yani bu borçlar 100, 200 liralik borçlar degil, biinlerce lira borçtur b

Ayrica arkami mi döneyim mi diyorsunda, ne yapacaksin sen? Anne babana yüklenip, zor ekmek bulup, sadece borcunu isteyen insanlarami kizacasin sen? Esin zaten bu gidis ile zor degisir, sende hiç ders vermezsen, yaptigi seyleri onaylayip, hatta ancak baska kisileri suçlarsan bu adamin degisme sansi sifir olur. Kendin aç kalmak istiyorsan amenna, ama ilerde hamile kalip, çoçugun olunca ne yapacaksin?
Ben esimi[/QUOTE]

U
Hata alisverise bilmeyerek 10 lira fazla vermek, cep telefonu fazla kullanmak ve biraz tuzlu fatura gelmesidir. Esinin yaptigi hata felan degil. Icra hata ile gelmez. Eve 1 yil (ki 1 yil hiç az bir süreç degil) ekmek alamamak hata ile olmaz. Yani bu borçlar 100, 200 liralik borçlar degil, biinlerce lira borçtur bunlar.

Uzun uzun yazmistim ama silinmis haklisiniz tabi esime kiziyorum tabiki ben onnu ak paklamiyorum o apayri bi konu ben ona son sansi verdim zaten ister salaklik deyin ister vefa evet bi sene de deli paralar odedik ikinci sansi vermicem tabiki zaten dayanamam daha fazlasina Esim ile ilgili birşeyler soracak olsamzaten cok farklı bi tipik olurdu ben bi sans verdiydem evlafinin yuvasi yikilmasin diye babasi da en azi dan bunu yapabilir di

Back
X