- 11 Nisan 2009
- 4.066
- 683
- 123
- Konu Sahibi zaman_zaman
-
Bir de şöyle düşünelim..
Hamilesiniz.. Yeni evlisiniz.. Eşinizin bir rahatsızlığı var...
Kayınpederiniz de belki, tıpkı daha evvel bir mesajınızda belirttiğiniz gibi angaryaları kaldırmaya çalışıyor üzerinizden.. Karakterini bilemiyorum ama, bu erken dönemde oğlunun rahatsızlıkları nedeniyle belki size yardımcı olamadığı şeyleri halletmeye çalışıyordur.. Olabilir.. Ama bundan emin olamayız..
Kalış amacı tam olarak nedir, siz bunu daha iyi gözlemleyebilirsiniz... Buna göre de geçici mi yoksa kalıcı olarak mı bu durum sürüyor, karar verilebilir..
Eşinizin rahatsızlığı mı? Bu rahatsızlık, sizin üstesinden gelemeyeceğiniz bir şey mi? Eşiniz neden babasına ihtiyaç duyuyor işi ile ilgili... Kendileri nerede oturuyorlar?
Perdenin arkasını göremeden, sahnede sunulana söylenecekler, bence size yardımcı olmayacaktır...
Belki çok basit bir şeydir, tavır almanız evliliğinize zarar verir...
Ya da çok daha ciddi bir şeydir, almamanız da zarar verebilir..
konu sahibinin uzerine "abartili sekilde" gidiyorsunuz...
kiz evleneli daha 1 yil bile olmamamis, evine surekli esinin ailesi gidip gelip uzun sure kalmis...
yalniz kalmak istiyor iste bunu anlamak bu kadar zor mu?
ama bir taraftan da esine bunu soyleyemiyor cunku kayinpeder yardim amacli geliyor...
kizcagiz da icini dokuyor iste amma buyutuyorsunuz haa...
Allah akil fikir versin... insan psikolojisi deyip siyrilmaktansa terapiste gitmeye ne dersin? Belliki psikolojin bozulmus. Yoksa sana yardim eden esinin ailesine nasil boyle dusunceler gudebilirsin? Yazik adamcagiz faturani gormus hemen odemis hamile gelinine mi odetseydi? Kuyruklarda hamile halinle beklemekten zevk mi alacaktin? Ustelik ne kadarda comert 3 kurusun hesabinimi yapacakti adamcagiz? Bunun yaninda esin rahatsizmis is icinde yardim ediyorlarmis sen hamilesin sen yorulmayasin diye ellerinden geleni yapmaya ogullarina bakmaya ustelik kaynananda sana hep yemek temizlik vs.. yardim etmis... Ben tavrindan cok korktum acikcasi korkunc dusunceler bunlar. Ustelik simdi bu yardimlara ihtiyacin var.Hani hamile olmazsin esin hasta olmaz sen herseye kosabllecek konumdasindir haklisin duzenin bozulmasin diyebiliriz.... Fakat bu insanlar bu kadar sana ve esine duskunken.... yaptigin cok ayip... Eger hamilelik psikoljisi diyorsan insan psijokolojisi diye ortaya atiyorsan mazeretini hemen bir doktora gorun.... En azindan ne kendine ne esinin ailesine zarar verirsin. cOK tehlikeli kirici ve sebepsiz yere suclayici aklindaki dusunceler su anda.... Vakit kaybetmeden yardim al. Iyiki esinin ailesinin yerinde degilim , bunlari ogrenseydim kahrimdan olurdum herhalde ne kadar kirici dusunceler... Ustelik bu insanlar haketmiyorda.,,
Siz onları hiç istemiyorsunuz mesajlarınızdan öyle anladım. Torunları olduğu zaman tabi gelecekler asıl gelmezlerse ayıp olur. Evet bazı gelinler eşinin ailesinden haz etmez ama nedenleri vardır çektikleri vardır, o yüzden öyle davranırlar, sizin karşınızda sizin için eşiniz için kendini seferber eden bir aile var ama siz yine de istemiyorsunuz. Normal zamanda keyfi gelseler rahatsız olmanızı anlarım ama sizin zor zamanlarınızda size destek olmaya çalışıyorlar rahatsız etmemek içinde ince davranışlar sergiliyorlar, oğlumun evi deyip baş köşeye kurulmuyorlar. Umarım bu haliniz hamilelik psikolojisindendir ve umarım bu düşüncelerinizle eşinizi de ailesini de üzmezsiniz.
çocuk olduktan sonra ne olacak. torun diye gelicekler bu kez
tamam da canım o insanlarda keyfii gelmiyormuş ki,yardıma geliyormuş.emin ol eğer eşi rahatsızlandığında aile ilgilenmese bu defa da diyecektiki,eşim rahatsız ailesi arayıp sormuyor,işlerimize yardım etmiyorlar.bu forumda böyle konularda gördük.eşi rahatsızmış,demekki tek başına işleri üstlenemeyecek durumu var.üstelik kayınpederi de,kayınvalideside iyi biri gibi anlattığı kadar.yardım için ellerinden geleni yapıyorlar.
canim biliyorum neden kayinpederinin geldigini, onceki yorumumda da yazdim zaten ama konu sahibinin niye boyle davrandigi belli iste daha yeni evli ve yalniz kalmak istiyor...
bunu bile bile uzerine gidilmesi gereksiz...
kiz da biliyor zaten kayinpederinin neden geldigini...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?