Kayınpederimin bizde kalmasını istemiyorum

zaman_zaman

Babaannem ugg giymiş :S
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2011
248
1
46
Sakarya
kızlar merhaba

ben 6 aylık evliyim ve 4 aylık hamileyim. eşimle birlikte, hem onun ailesinden hemde benim ailemden baya uzak bi şehre yerleştik. eşimle aramız çok iyi. birbirimizi çok seviyor ve sayıyoruz çok şükür. ama ailesinden yana şikayetlerim var.

eşimn bi kaç rahatsızlık geçirdi yakın zamanda. babasıda ona yardıma geldi ve 1 aydır bende kalıyor. eşimin babası sorunlu biri değil. bana çok düşkün gözümün içine bakıyor canım bişey istiyormu diye. ama ben bu durumdan sıkıldım. kaynanamda oğlu rahatsız diye gelmişti 10 gün kalmıştı. evliliğimizden bu yana 7 kez geldi ve en az birer hafta kaldı. kaynanam bana çok iyi davranıyor aşerdiğim zamanlarda hem ev temizliğime hemde yemeğime çok yardım etmişti. (baya bi arışık anlatıyorum umarım anlaşılıyorumdur)

15 gün sonra kayınpederimin gideceğini zannediyordum. ama eşim tekrar geri geleceğini, ona iş anlamında ihtiyacı olduğunu söyledi. bende annemin kayınpederimin aynı evde kalmalarının doğru olmadığını söyledim. annem kalmaz dedim. o zaman annen gittikten sonra gelir babam dedi. bende bişey diyemedim. ama evimde yalnız kalmak istiyorum. eşimle aile olmak istiyorum ama büyükler hiç elini eteğini çekmediler ki üzerimizden eşime bişey desemde yanlış anlamasından çok korkuyorum çünkü o benim ailemin gelip kalmasını çok istiyor. kalabalık ev seviyor anlayacağınız.

kızlar şimdi sizden isteğim bana akıl vermeniz ve göremediğim bazı noktaları bana göstermeniz. olayları ben mi abartıyorum hamilelik psikolojisiyle yoksa haklı mıyım? ne yapmalıyım? herkes yerini yurdunu bilsin diye rest mi çekmeliyim? yoksa kaynanamla mı konuşmalıyım?

Son düzenleme:
bence eşin çağırıyor sanırım babasını gayette ılımlı bi kayınpederin varmış yalnız kalmanızı istiyor yanınıza bile girmiyormuş .... ama rahatsızlığındada haksız deilsin ne kadar ii de olsalar insan yalnız kalmak ne biliyim rahat yatıp rahat kalkmak ister bence eşini al karsına ailesini çok sevdiğini ama yalnız kalmaya ihtiyacınız olduğu anlat

sanki böyle bir konu vardı:26:

valla şimdi arkadaşım öyle bir anlatmışsın ki;kayınpederinde kayınvalidende anlayıllı insanlar;

anladığım kadarıyla zorunlu durumlarda geliyorlar;

eşinlede aranız gayet güzel;

arada bir geliyorlar diye güzel giden evliliği huzursuz etmenin manası yok;

evet hamilelik psikolojisi çok zordur haklısın;

yanlız kalmak istemektede çok haklısın;

ama evlilik sadece 2 kişiden oluşmuyor;

ailesi ve ailemiz hayatımızın bir parçası;

çok şanslısın ki düşünceli insanlar;bak kayınpederin yanında bile oturmuyormuş;

eşinde ailenin gelmesinden memnun oluyormuş;

yani çok şanslısın;elindekilerin kıymetini bil canım....

gün gelir yanlızda kalırsınız elbet,bu senin hakkın ama bu süreç şu an böyle işliyor;

Canım köşeye sıkışacak birşey yok ki. Sen şimdi hamilelik nedeniyle bunalıyorsun. Bir de şöyle düşün kayınpederin aşine yardım etmese belki eşin işlerinin üstesinden gelemeyecek ve sen daha çok sıkıntı çekeceksin. İnşallah önünüzde çok güzel yıllarınız olur, bunun için ne eşini nede iyilikle anlattığın o insanları kırma canım. Bu arada bebeğinide sağlıcakla kucağına alırsın inşallah.

Anladığım kadarı ile geçici bir durum olacak..
Eşinizin psikolojik rahatsızlığı konusu özeldir, paylaşmak istemezseniz anlarım.. Ama bu rahatsızlığından ötürü kalıyorlarsa, bir bildikleri vardır..
Üstelik anlayışlı insanlar..
Bence biraz da hamilelik dolayısıyla olabiliyor bunlar.. Yakında üç kişilik bir aile olacaksınız.. Her şey daha güzel olacak inşallah..
Bu durumu anlayışla karşılamaya gayret edin..
Bu esnada evinizde kendinize özgürlük sağlayabileceğiniz alanlar oluşturun.. Kitap okuyacağınız.. Belki film izleyeceğiniz.. Kayınpederiniz anlayışlı bir insan nasılsa.. Eminim bunu da anlayacaktır.. Bu durum geçip gittikten sonra eminim pozitif olarak yansıyacaktır size.. Hem eşinizin gözünden, hem eşinizin ailesinin gözünden..
Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı nasip etsin inşallah,
Selamlar,

geçici bi durum olmasından korkuyorum aslında. ya hiç gitmezlerse, burda okuduklarım beni çok etkiledi. tavrı baştan koymak mı gerekiyor çözemedim:44:

eşin ve ailesi iyi insanlarmış.bence fevri davranıp onları kırma.eğer kayınbabanın sürekli sizde kalabileceğini düşünüyorsan bunu eşine sorabilirsin.kavga eder gibi değil tatlılıkla dolaylı bir şekilde eşinin ağzından laf alabilirsin.bana göre bu süreç geçici bu nedenle canını sıkma sakin ol

geçici bi durum olmasından korkuyorum aslında. ya hiç gitmezlerse, burda okuduklarım beni çok etkiledi. tavrı baştan koymak mı gerekiyor çözemedim:44:

Burada okuduklarınızı boşverin. Herkesin hayatı, kişiliği farklı..Siz huzurunuzu '' ya ilerde '' cümlesiyle bozmayın.

Bırakın eşinize destek olsun, eşinize destek olursa sizde rahat edersiniz.Hamilelik psikolojıyle böyle düşünüyorsunuz.. Madem ikiside çok iyi, ikiside anlayışlı bırakın destek olsunlar size.Eşinize yansıtmayın bu durumu.Huzurunuzu bozmaya inanın değmez.

Burada okuduklarınızdan etkilenecekseniz, çok anlayışsız kayınvalide, kayınbaba olaylarından etkilenin.. Olumlu bakın hayatınıza olur mu ?

İnşaallah sağlıklı bir bebeğiniz olur ve yuvanızın huzuru hiç bozulmaz.

...

Bu arada anneniz gelirse zaten kayınbabanız gidecektir aralıklarlatekrar gelecektir..Onlarda sizin huzurunuz için uzak yolardan geliyor, kendi yuvalarını bırakıyorlar.Birde bu yönden düşünün olur mu ? Üzmeyin kendinizi.

Kayırnpederiniz oğlu çağırdığı için geliyor anladığım kadarıyla. İş için ihtiyacım var diyor ya eşiniz.
Yoksa bu kadar anlayışlı ve kusursuz insanlar gelip de sizi rahatsız etmezler.
Eşiniz çağırmayacak siz istemiyorsanız.
Eşinizle yalnız kalmak istemeniz de doğal tabi.
Ama napsın adamcağız. Rahatsızlık geçiren oğlu sbana ihtiyacım var deyip çağırıyorsa.
Nezaket gelip gösteriyor.
Eminim o da çok rahat değildir.
Sizi rahatsız etmemek için elinden geleni de yapıyor zaten

sorun eşinin ailesinde değil işlerinizde ve eşinin psikolojisinde sanırım ve sizde hamilesiniz en hassas olduğunuz bir dönem... ben farklı yaklaşıcam eğer olabiliyorsa şartlar imkan müsaitse kayınvaldenlere yakın bir yere taşınsanız en azından sizde kalma sorunları olmaz gündüz baba oğul işleri neyse hallederler akşam herkez evine ...

ya aslında gelip gitme konusunda biraz rahatlar. kaynanam çok dominant bi kadın. kötü değil ama biraz yönetici. babasıda saf. uykusu geldiği için odasına gidiyor belki de. doğalgaz faturamı kapıda görüpte ne kadar geldiğini sorduğumda duymazdan gelen insanlar. sanki onların evleri

Dogalgaz faturasini dahi yatiran bir kayinpedere, "sanki onlarin evleri" diye kizan bir gelin...
Cok sasirdim arkadasim kusura bakma...
Fazla ilgi heleki yeni evlilik soz konusuysa bir yere kadardir katiliyorum ancak sen stres yaptigin için olumlu ve guzel seyleri kaçiriyorsun bence...
Kayinpederin temelli kalmaya gelmiyormus bu kadar gerilmene neden yok ki...
Tavrimi koymalimiyim diye dusunursen, aranizin iyi oldugu insanlarla arani bozar kendinden sogutursun...
Onlarda çok iyi biliyorlardir ki orasi sizin eviniz...
Bos yere kalplerini kirmaktan çekinlemisin... Esinle daha çoook yalniz kalirsiniz merak etme.

Ama şimdi biz kayınpederiniz iyi ve anlayışlı deyince başka şeyler söylüyorsunuz.
Sanırım olaylar bu kadar basit değil.
Yani size sorun çıkaracak şeyler yapılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…