Kayınpederimin bizde kalmasını istemiyorum

belki geçici bir süreçtir bu, yani onlar iyi insanlarmis sanirim size bir laf ettikleri dedikodulari filan yoksa.. ilk zamanlar böyle olur bende etrafimdan biliyorum onlari kirmayin baktiniz aylar geçiyor durum ayni; esinizle tatli bi dille konusup halledersiniz fazla büyütmeyin

bi de erkeklerde şu var; ben işi gücü düşünüyorum para kazanalım çocuk olacak diye diyorum, sen keyfinin peşindesin diyebilir.

yani haksiz da degil...

bence esinizin ailesi sizi rahatsiz etmek icin degil anlattiginiz eger dogru ise esinizin istegi üzerine geliyor ki, oda kendini iyi hissetmiyor, inanin bana gereksiz yere endiseli davraniyorsunuz.. Esiniz saglik yönünden kendine geldigi anda hersey cözülecektir..

Sizin kendi annenizi cagirmanizda anlam göremiyorum, kayinvalideniz gelince dominant anneniz gelince yardim severmi :)..

Hamilesiniz o yüzden fazla bisi yazmayada korkuyorum, hamile insanlarin huylari suylari biraz garip olur alinmanizi yada kirilip üzülmenizi bu durumda istemem ama inanin bana

sakin olun ve herkesi sevmeye yaptiklari iyiliklerle benimsemeye bakin...

Sevdiginiz 3 yada 5 ay sonra gidici degil bir ömür sizinle kalacak...

onunla daha coooooooook bolca yalniz vakitler gecireceksiniz...

geçici bi durum olmasından korkuyorum aslında. ya hiç gitmezlerse, burda okuduklarım beni çok etkiledi. tavrı baştan koymak mı gerekiyor çözemedim:44:

Bir de şöyle düşünelim..
Hamilesiniz.. Yeni evlisiniz.. Eşinizin bir rahatsızlığı var...
Kayınpederiniz de belki, tıpkı daha evvel bir mesajınızda belirttiğiniz gibi angaryaları kaldırmaya çalışıyor üzerinizden.. Karakterini bilemiyorum ama, bu erken dönemde oğlunun rahatsızlıkları nedeniyle belki size yardımcı olamadığı şeyleri halletmeye çalışıyordur.. Olabilir.. Ama bundan emin olamayız..

Kalış amacı tam olarak nedir, siz bunu daha iyi gözlemleyebilirsiniz... Buna göre de geçici mi yoksa kalıcı olarak mı bu durum sürüyor, karar verilebilir..
Eşinizin rahatsızlığı mı? Bu rahatsızlık, sizin üstesinden gelemeyeceğiniz bir şey mi? Eşiniz neden babasına ihtiyaç duyuyor işi ile ilgili... Kendileri nerede oturuyorlar?
Perdenin arkasını göremeden, sahnede sunulana söylenecekler, bence size yardımcı olmayacaktır...

Belki çok basit bir şeydir, tavır almanız evliliğinize zarar verir...
Ya da çok daha ciddi bir şeydir, almamanız da zarar verebilir..

çocuk olduktan sonra ne olacak. torun diye gelicekler bu kez

kapiya kilit koyun sizde...
hadi gercekten kötü niyetli kayinvalide -kayinbaba oluyor insan rahatsiz olur ama
görüldügü kadar sizi bezdiren tipler degiller ama hic gelmesin istiyorsunuz..
belkide hamilelik psikolojisi bilemiyorum ama neden onlari disari atmaya calisiyorsunuz..torun oalcak illaki gelecekler,hastalik
olacak illaki gelecekler hatta cok muhtac durumda olacaklar saglik acisindan elden ayaktan düsecekler
yine gelecekler..simdi sizde hamilesiniz düsünün cocugunuzu bir yasa getirince ihtiyac durumunda gitmez misiniz yardim beklemez misiniz?
lütfen kendi aileniz icin ne düsünüyorsaniz esinizin ailesi icinde düsünün,bence esinizde cok makul birisi
benim ailemide hep istiyor diyorsunuz,hadi kendi ailem gelsim karimin ailesi gelmesin diye huzursuzluk cikarsa,geldiklerinde huzur vermese
daha mi iyi bence kiymetini bilin bazi seylerin...

Son düzenleme:
çocuk olduktan sonra ne olacak. torun diye gelicekler bu kez

sevilen cocuk inanin zeka ve ahlak yönünden daha cok gelismis ve cook daha özgüveni olan bir cocuktur..

Danisman ve birde yegen sahibi olarak biliyorum.. Bu konuda cook özen gösterdik aile olarak..

Yegenimin bu denli egitimli kültürlü ve sevgiye doyan bir aile icerisinde olmasi onun iki yasindayken bile 4-5

yasindakilere tas cikartacak özgüveni, gücü, zekasi ve ileriye yönük hamleleri var...

Birde bu sevenler aile icinden geliyorsa..

Torununu seven sizide seviyordur muhakkak yoksa asla gelmez, bu seferde inanin bana sevseler ne olurdu derdiniz..

Sevgi dolu bir hayatta bunalsanizda yasayabiiyorsunuz da sevgisiz bir hayatta inanin en cook yikimlari yasiyorsunuz...

Bence gereksiz yere tedirginlikleriniz..

kayınvaliden-kayınbaban iyi insanlar anladıgım kadarıyla...ne güzel işte evi silip süpürüyor faturanı dahi yatırıyorlar..

Peki ya sana zulmedip evini otel gibi kullanıp içine edip kenara geçen bir kayınbaba ve kayınvalide ile karşılaşsan ne olacaktı canım ?

haksızlık etme içini ferah tut...eşinin sorunları bitince evli evine gider köylü köyüne belli ki o düşünceye sahip kişilikler, ne mutlu sana kıymetini bil derim..

eşinle böyle saçma bir mevzuyu tartışmaya gerek yok...huzurunu bozmaya değmez..ikisine de iyi davran memnun et onları emin ol karşılıklı bu davranışlarınız evliliginizin daha da tatlı gitmesine vesile olacak ve eşinizin ailesi tarafından da sevilen bir gelin olacaksınız ...neden bunu huzursuzlugunuzu belli ederek zorlaştırasınız ki ? haksız mıyım ? ..

binlerce konu var şurada okusan ne demek istedigimi anlarsın aslında..sert gelecek tepkilerede şaşırma çünkü öyle konulara denk gelip yorum yapıyoruz ki konu sahibesi gibi bizde üzülüyoruz..hatta bazı konular karşısında elimi masaya vurdugumu bilirim..ya da kendi kendime söylendiğimin farkına varırım çünkü adamı çileden çıkaracak hayat hikayeleriyle dolu buralar...senin ki degil devede kulak devede bit kalıyor ... hamileliginin tadını çıkar üzme bebişini de eşini de kendini de onlarıda

Seni cok iyi anliyorum canim bende yasadim bir fiil 9 ay hemde dogum ve lohusalik dahil ustelik
esimde o ara yurtdisindaydi.
bizimde baya bir sorunumuz oldu. Annemle gecinemediler baya kavga ettiler. kafa yapilari cok farkli insanlar
ben uyumsar biriyim sabretmeye calistim.
Ama benim kaynanam seninki gibi degil dogum yaptim hic ozen gostermedi bana annem kostu o oturdu bir kosede
ne yemek yapmak ne ev temizlemek ancak gerginlik yaratsin isi o.
kos kos otursun kosede. insan bir corba yapar yeni dogum yapmisim dimi?
ancak senin sutun yok cocuk ac kaliyor demeyi biliyor.
ona ragmen ben kin tutmayan bir insanim.
yine giderim kalirim onlarda ama 1 ay en fazla yani dahasi beni asiyor
simdi yine hamileyim yurtdisindayim. Turkiyede dogum apicam ama acikcasi onlari cagirmayi dusunmuyorum
cocuk 1 -2 aylik olunca ben onlara giderim. yada dogum zamani gelir 1 hafta kalirlar
yani boyle olsun istiyorum uzun vadede istemiyorum acikcasi
ama seninkiler cok daha nazik insanlara benziyorlar.
su anda bir mazeret var bence dusunup stres yapma
anliyorum evine hakim olmak istiyorsun yeni evlisin ama esin iyice duzelmesini bekle
ban kayinvalidende yemek yapiyormus yani onemli olan elbette dusunmesi
benimki soylemesem yapmaz yani dikislerim var kalkamiyorum annem gitti gelmedi onlar var diye
benmi kalkicam yapicam yemegi boyle zor durumlar iste
sen hic asabini bozma bu gecici bir donem diye dusun.
esinlede arayi bozma esin duzelincede devam ederse konusursun rahatsizligini dile getirirsin

Allah akil fikir versin... insan psikolojisi deyip siyrilmaktansa terapiste gitmeye ne dersin? Belliki psikolojin bozulmus. Yoksa sana yardim eden esinin ailesine nasil boyle dusunceler gudebilirsin? Yazik adamcagiz faturani gormus hemen odemis hamile gelinine mi odetseydi? Kuyruklarda hamile halinle beklemekten zevk mi alacaktin? Ustelik ne kadarda comert 3 kurusun hesabinimi yapacakti adamcagiz? Bunun yaninda esin rahatsizmis is icinde yardim ediyorlarmis sen hamilesin sen yorulmayasin diye ellerinden geleni yapmaya ogullarina bakmaya ustelik kaynananda sana hep yemek temizlik vs.. yardim etmis... Ben tavrindan cok korktum acikcasi korkunc dusunceler bunlar. Ustelik simdi bu yardimlara ihtiyacin var.Hani hamile olmazsin esin hasta olmaz sen herseye kosabllecek konumdasindir haklisin duzenin bozulmasin diyebiliriz.... Fakat bu insanlar bu kadar sana ve esine duskunken.... yaptigin cok ayip... Eger hamilelik psikoljisi diyorsan insan psijokolojisi diye ortaya atiyorsan mazeretini hemen bir doktora gorun.... En azindan ne kendine ne esinin ailesine zarar verirsin. cOK tehlikeli kirici ve sebepsiz yere suclayici aklindaki dusunceler su anda.... Vakit kaybetmeden yardim al. Iyiki esinin ailesinin yerinde degilim , bunlari ogrenseydim kahrimdan olurdum herhalde ne kadar kirici dusunceler... Ustelik bu insanlar haketmiyorda.,,

Son düzenleme:
Siz onları hiç istemiyorsunuz mesajlarınızdan öyle anladım. Torunları olduğu zaman tabi gelecekler asıl gelmezlerse ayıp olur. Evet bazı gelinler eşinin ailesinden haz etmez ama nedenleri vardır çektikleri vardır, o yüzden öyle davranırlar, sizin karşınızda sizin için eşiniz için kendini seferber eden bir aile var ama siz yine de istemiyorsunuz. Normal zamanda keyfi gelseler rahatsız olmanızı anlarım ama sizin zor zamanlarınızda size destek olmaya çalışıyorlar rahatsız etmemek içinde ince davranışlar sergiliyorlar, oğlumun evi deyip baş köşeye kurulmuyorlar. Umarım bu haliniz hamilelik psikolojisindendir ve umarım bu düşüncelerinizle eşinizi de ailesini de üzmezsiniz.

Zaman_zaman gerçekten insanın gözünü korkutuyorsun. Senin annen niye sizde? Onun size geliş amacı nedir? Seni rahatsız etmiyor mu ANNEN?
Bak senin de yakında çocuğun olacak. Çocuğunun eşi, sen ne kadar iyi olursan ol, senin hakkında negatif düşünse, senin evine gelmeni istemese, mümkünse yok olmanı istese, neler hissedersin? Eşinin ennesinin, babasının sevgisini kaybetmek seni mutlu etmez, onlar oğulları için, kendi rahatlarını düşünmüyorlar. Sen eşinin ailesini dışlarsan, eşin de senin aileni dışlar. Bunu asla unutma. Eşinin sevgisini, saygısını yitirirsin. Mutlu yuvanın sıcaklığı kalmaz.
Mutluluğunun kıymetini bilmeni tavsiye ederim. Yıkmak çok kolay, ama bir daha hiç bir şeyi düzeltemezsin.

Daha yeni evlisin canim allah ömür verirse coook yalniz kalirsiniz.Bu insanlar size yardima gelmisler.düsüncelerin cok yersiz.Biraz sabret.evet cok zor olur bazi seyler.anliyorum ama hayat bu ne yapacaksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…