Kayınpederimin durumu

Soracak olanlara yazayım eşim ben ameliyat olunca izin amışti ondan önce de karantina dolayısıyla gidememişti babasi kaza gecirip yine izin alınca isten cikardilar biraz da şu an issiz olmasından dolayı orada isi yok nasil olsa gelsin diye bakiyorlar demek ki yoksa illa ki biri ayarlanırdi bir üst katta kayinbabamin kardeşi yasiyor
Kardeşi yaşayabilir. Ama oğlu varken neden kardeşden yardım istesin ki. Zaruri bir durum var ortada. Keyfi değil.

Sağlık bu yapmayın lütfen, keyfi bir durum yok ortada. Evlatlık vazifesini yapıyor eşiniz azcık empati ya hu. Sizin evladınızın eşi de ileride böyle bir durum yaşarsanız sizin düşündüğünüz gibi düşünse evladınız sizinle ilgilenemese ne hissedersiniz.
Hayatı bu kadar zorlaştırmayın.

Rahmetli annem 6 yıl annem yatalak yattı, o öyle bi haldir ki çeken bilir. Siz kpniz wcye gitmesin, kayınvalideniz bezlesin istiyorsunuz herhalde.Annemin altından babam alırdı, bazen ağlardı utancından. Evliyim eşimi bırakıp 3 4 ay annemle ilgilendiğim oldu, farklı şehirdeyiz. O da sizin yaptığınızı bana yapsaydı, höst derdim. Ya daha beteri olsaydı diyip şükredin. 10 dklık yol özlediysen bebeğinle sen çık git oraya, bi su verir, iki sohbet edersin.
Ağzınıza saglik

Kendi babanız olsa aynı durumda ?
Çok yanlış düşünüyorsunuz.
Sizi zorlamamış bile. Demek ki böyle düşünenleri zorlamak gerek asıl!
Yazık adam canının derdinde. Evladı da yardim etmeyecekse
Kimseden hayır gelmez.

Ne ekerseniz onu biçersiniz. Sizin de evladınız var unutmayın !

Son düzenleme:
Nasil okuyorsunuz ben gitmesin demiyorum tabii ki gidecek sorun edecek olsam bunu esim orada kalayim dediginde söylerdim sadece bu sürec aylar sürecek nasil olacak diyorum
Nasıl yazdıysanız öyle okuyoruz. ne bekliyorsunuz adam ortadan ikiye mi bölünsün. Destek olun eşinize fedakarlık gösterin

Nasil okuyorsunuz ben gitmesin demiyorum tabii ki gidecek sorun edecek olsam bunu esim orada kalayim dediginde söylerdim sadece bu sürec aylar sürecek nasil olacak diyorum
Sizin anneniz aynı durumda olsa eşiniz hayır artık evde kal dese ne yapardın ?

Ne kadar bencilsiniz. Sizin can sıkıntınızdan daha önemli bir durum var ortada. Tamam siz anne/babanızın ihtiyacı olursa kocanızı bırakıp gitmez veya yatılı kalmazsınız artık rahatınıza nasıl gelirse. Bu süreç böyle gidecek ama kayınpederiniz sağlığına kavuşana dek ister kabul edin ister etmeyin etmeyin

Sizde kendi evinizdeki işleri bitirip yanlarına gidin hem eşinizi görmüş olursunuz hem de bir nebze destek olursunuz yemek yapın ya da kayınvalidenize moral olun. Ben şu kafayı anlamıyorum kusura bakmayın uygun gelmeyebilir saygı duyarım ama, sırf eşin ailesi diye böyle merhametsiz, böyle yabani olunmasına hiç anlam veremiyorum. Neyin egosu bu herkes için değil ama bazı kadınlar eşinin ailesiyle bir sorunu olmasa bile varmış gibi triplere girip o insanları kültürüyle, yaşam tarzıyla, düştükleri kötü durumlarla alay edip hor görüyor. Bir eve gelin gittiğinizde hemen olmaz ama zamanla o evin gelini değil kızıymış gibi bir yerde görün kendinizi. Yüksekten bakmayın insanlara. İnsan kendini nerde görürse oradadır. Olduğunuz yerde emanet durmayın.
Eşiniz ailesinin zor zamanında yanında olmayacaksa terk etsin bu diyarı. Aile böyle bir şey düşen kaldırılır. Arka dönülmez.
Özleyen seven insan eşinin bu zor zamanında yanında arkasında olur.

Yok artık ama.
Adam sağlık sorunları ile cebelleşiyor ve sizin düşündüğünüz şey eşinizi daha çok görme ve sizinle vakit geçirme isteği.
Gidin yahu orada kalın sizde.
Anlaşamıyoruz diyorsunuz da ortada bir hasta varken tutup birbirinizi yiyecek kadar iki kadın delirmişseniz eğer, söylenecek çok söz yok o halde.

Kayınpederiniz henüz 11 gün önce bu kazayı geçirmiş..baksanız eve çıkalı 3 gün olmuş/olmamış..nereden biliyorsunuz aylar süreceğini?Üstelik sıkıntı kalsa da şu anki ağır durumda da olmaz adamcağız .. bir ay sonra mutlaka herşeyini kendi yürütür hale gelir.Eşin zaten şu an çalışmıyor,sonsuza kadar işsiz olmak isteyeceği bir lüksü olduğunu da sanmıyorum.Bir iki hafta sonra evde kaldığı süre babasının yanında geçirdiği süreden fazla olmaya başlar.Ama şimdi sizin "evi çekip çeviremiyorum,çocuk durmuyor ,kar da yağdı" cümleleriniz gerçekten komik

Ev işlerinizi kendiniz halledebilirsiniz, bi siz ve kızınız var neden eşinizi istiyorsunuz yanınızda onu anlamadım
Adam tabikide babasının yanınada yardıma gidicek, aynı durum olsa sizde giderdiniz herhalde. Evladından başka kim yardım edebilir.
Ve eşiniz anlayışlıymışki sizide zorlamamış, yada eve getirmemiş, kendi gitmiş, biraz sabredinnn..
ilerde benimde başıma gelir diye düşünün ..

Sizin anneniz babanız böyle muhtaç olsa , bence eşinizini gelmesini bekleyeceğinize siz gidin

Birde burda çok görüyorum linclenecegim ama ee ben çocuğa bakıyorum çok yoruluyorum öldüm bittim iş yapmak istemiyorum bunaldım şöyle oldu böyle oldu yahu çocuğu doğurmayi seçiyor değil mi bu kadınlar bir erkek ise gitmek istemese yok ben işte yoruldum şöyle oldu böyle oldu dese de sabır edemezdim bir sorumluluk alması gerektiginde bir kadının yok çocukla çok sıkıldım banane demesini de anlamıyorum mesela kocası ölse bir kadın o zaman o çocuğu yurda vermesi falan lazım ya da bosansan ne olacak hem işte çalışıp hem çocuk bakan kendini kessin o zaman.
Bu arada kimse yanlış anlamasın çocuk büyütmek kolay falan demiyorum annelik kutsal birşey bence ama eşi biraz şehir dışında işi olsa ya da ailesinden birine birşey olsa bu kadınların ben çocukla ne yapacağım tribini anlayamıyorum. Zaman geçtikçe bence insanların toleransları çok düşüyor artık .
Bu arada bu adam hem eve gitsin hem babasına baksın hem ise gitsin onun bu kadarını tolere etmesini neden bekliyorsunuz

Kayinvalidede kalmayi veya kocamin beni yalniz birakip kalmasini korkunc bulan bir insanim normalde ama bu başka bi durum , adamin gece de ihtiyacı olacak. Kalmasi gerekiyor bence. Cok özlüyorsanız siz de gidip kalacaksiniz. Ben hic hoslanmam kocamdan ayri kalmayi ama evde her iş kaliyor falan diye de abartmiyor musunuz biraz yani. Kocaniz mi temizluyordu evi, oyle bile olsa kocaman insansiniz basinizin caresine bakabilmeniz lazim

Aaa olur mu öyle şey. Hemen eşinizi arayıp ortalığı yıkın eve gelsin. Babasıysa n'olmuş sanki?
Sizin can sıkıntınız, evladınızın can sıkıntısı suan daha önemli!
Eşinizin yaptığı cok ayıp . Evlendiniz bitti artık. Anne babanın ne önemi var yahu!

( denmesi bekleniyor tabi..bu tarz düşünenlere allah kendi gibi evlat nasip etsin der giderim) 😀

Birde burda çok görüyorum linclenecegim ama ee ben çocuğa bakıyorum çok yoruluyorum öldüm bittim iş yapmak istemiyorum bunaldım şöyle oldu böyle oldu yahu çocuğu doğurmayi seçiyor değil mi bu kadınlar bir erkek ise gitmek istemese yok ben işte yoruldum şöyle oldu böyle oldu dese de sabır edemezdim bir sorumluluk alması gerektiginde bir kadının yok çocukla çok sıkıldım banane demesini de anlamıyorum mesela kocası ölse bir kadın o zaman o çocuğu yurda vermesi falan lazım ya da bosansan ne olacak hem işte çalışıp hem çocuk bakan kendini kessin o zaman.
Bu arada kimse yanlış anlamasın çocuk büyütmek kolay falan demiyorum annelik kutsal birşey bence ama eşi biraz şehir dışında işi olsa ya da ailesinden birine birşey olsa bu kadınların ben çocukla ne yapacağım tribini anlayamıyorum. Zaman geçtikçe bence insanların toleransları çok düşüyor artık .
Bu arada bu adam hem eve gitsin hem babasına baksın hem ise gitsin onun bu kadarını tolere etmesini neden bekliyorsunuz
Aynen Tabi ki cocuk bakmak anne babanin ortak gorevi. Kadin calismiyorsa bile eşinin destegi gerekli ve önemli. Ama dunyanjn bin türlü hali var. Gunun birinde tek basima kalsam bu cocuga bakabilir miyim sorusuna evet cevabi veremeyen cocuk yapmamali. Allah korusun ama yetiskin insanlariz. Insanlar nelerin ustesinden geliyor.

Back
X