Kayınpederimin durumu

Aynen Tabi ki cocuk bakmak anne babanin ortak gorevi. Kadin calismiyorsa bile eşinin destegi gerekli ve önemli. Ama dunyanjn bin türlü hali var. Gunun birinde tek basima kalsam bu cocuga bakabilir miyim sorusuna evet cevabi veremeyen cocuk yapmamali. Allah korusun ama yetiskin insanlariz. Insanlar nelerin ustesinden geliyor.
Bende böyle düşünüyorum tabi ki tek başına yapilmadi bu çocuk erkek de sorumluluğu olabildigince ortak almalı ama benim babam hastaysa da eşim de çocuğumuzu idare edebilmeli
Ya da Allah korusun vefat durumunda ne olacak ebeveynlerden biri vefat da edebilir

Soracak olanlara yazayım eşim ben ameliyat olunca izin amışti ondan önce de karantina dolayısıyla gidememişti babasi kaza gecirip yine izin alınca isten cikardilar biraz da şu an issiz olmasından dolayı orada isi yok nasil olsa gelsin diye bakiyorlar demek ki yoksa illa ki biri ayarlanırdi bir üst katta kayinbabamin kardeşi yasiyor
Biraz bencilce düşünüyorsunuz..
Hastalık bu evladı varken ve işsizken neden başkası yardım etsin ki?
Kendi anne babanız aynı durumda olsa ve siz müsait olsanız aman başkası yardım etsin mi diyeceksiniz?
Zorlanırsınız ama idare edebilirsiniz.

Bu süreçte sizde ailenizin yanına gidip kalın hem yalnız kalmazsınız hem değişiklik olur.

Ne kadar bencilsiniz. Sizin can sıkıntınızdan daha önemli bir durum var ortada. Tamam siz anne/babanızın ihtiyacı olursa kocanızı bırakıp gitmez veya yatılı kalmazsınız artık rahatınıza nasıl gelirse. Bu süreç böyle gidecek ama kayınpederiniz sağlığına kavuşana dek ister kabul edin ister etmeyin etmeyin

arkadaşlar, kadın belli ki bunalıp yazmış, yol yordam istemiş, peşin hüküm verip yargılamayalım, yazarken biraz daha empati lütfen..

Nasil okuyorsunuz ben gitmesin demiyorum tabii ki gidecek sorun edecek olsam bunu esim orada kalayim dediginde söylerdim sadece bu sürec aylar sürecek nasil olacak diyorum
Böyle bir konuyu sorun edemezsiniz zaten.
Sorun çıkarmayınca lütfetmiş olmuyorsunuz.
Ciddi bir kaza atlatmış kayinpederiniz.
Biraz idare edeceksiniz, çocuk gibi sızlanmanin manası yok.
Canım çok sıkılıyor diyorsanız, ailenizin yanına gidin bir müddet.

Sizde kendi evinizdeki işleri bitirip yanlarına gidin hem eşinizi görmüş olursunuz hem de bir nebze destek olursunuz yemek yapın ya da kayınvalidenize moral olun. Ben şu kafayı anlamıyorum kusura bakmayın uygun gelmeyebilir saygı duyarım ama, sırf eşin ailesi diye böyle merhametsiz, böyle yabani olunmasına hiç anlam veremiyorum. Neyin egosu bu herkes için değil ama bazı kadınlar eşinin ailesiyle bir sorunu olmasa bile varmış gibi triplere girip o insanları kültürüyle, yaşam tarzıyla, düştükleri kötü durumlarla alay edip hor görüyor. Bir eve gelin gittiğinizde hemen olmaz ama zamanla o evin gelini değil kızıymış gibi bir yerde görün kendinizi. Yüksekten bakmayın insanlara. İnsan kendini nerde görürse oradadır. Olduğunuz yerde emanet durmayın.
Eşiniz ailesinin zor zamanında yanında olmayacaksa terk etsin bu diyarı. Aile böyle bir şey düşen kaldırılır. Arka dönülmez.
Özleyen seven insan eşinin bu zor zamanında yanında arkasında olur.

güzel bir yerden bakıp güzel bir bakış açısıyla yazmışsınız, takdir ettim açıkçası, zor ama imkansız değil.

Siz alt tarafı bir göz ameliyatı oldunuz diye çocuğunuza yemek yedirmiyordunuz, eliniz kolunuz tutmuyor gibi. Adam ölümden dönmüş, tek başına hareket edemiyor düşündüklerinize bakın. Sizin canınız kıymetli kayınpederinki değil mi?
Yorumlar hoşunuza gitmeyince kaçtınız tabi...

Siz neden sıkılıyorsunuz ki evde
Yapılacak çok sey var🤷‍♀️

Eşinizi özlüyorsanız onun sevdiği bir yemeği yapıp gıdın hem değişiklik olur size hemde eşinizin hoşuna gider

İstemiyorsanız gitmek gitmeyin tabi ama eşinizin babası o mecbur yardımcı olacak

İşten çıktı demişsiniz nasıl geçiniyorsunuz
Siz çalışıyor musunuz

güzel bir yerden bakıp güzel bir bakış açısıyla yazmışsınız, takdir ettim açıkçası, zor ama imkansız değil.
Gerçekten imkansız değil karşıdaki ailenin tutumunu öğrendikten sonra içlerine sızmak aslında çok kolay. Ayıya dayı hesabı yapmak gerekiyor bazen.

arkadaşlar, kadın belli ki bunalıp yazmış, yol yordam istemiş, peşin hüküm verip yargılamayalım, yazarken biraz daha empati lütfen..
Bu kadarını bile düşünemeyen bir insanın enpatisini yapamam vala
Düpedüz bencil ben merkezli biri

Kocayı özlemek muhabbeti ne ayrıca ya?
Birkaç gün az görünce ne oluyor yani?
Koca sevgisi değil görmemişlik sadece.
Mesele kocayı özlemek değil dostum, kocanın ailesinin yanında olması, onlarla ilgilenmesi... leyloş dururken babayla ilgilenmek ne demek...

11 gün önce benim kayınpederim 2.kattan düştü 10 tane kaburga kemigi kırıldı akciğeri yırtıldı 3 gün yogun bakımda 5 gün normal serviste kaldı hayati tehlikesi yok Allaha şükür p.tesi günü eve çıktı doktor demiş ki belinde omurilikte bir sıkıntı yok yavaş yavas gitmek kaydıyla destekle lavabo ihtiyacına gidebilir bezlemenize gerek yok.K.validem sadece kendisi götüremiyor korse olmasina ragmen kayinpederim kendini toplayamıyor cok canı yanıyor bu yüzden eşimin de koluna girip yardım etmesi gerekiyor ikisi zor götürüyorlar diyebilirim.Esim bana bir süre annemlerde kalalım dedi ben de kabul etmedim kayınvalidemle anlaşamıyoruz çünkü eşime söyledim sonra tamam o zaman ben orada kalayım dedi.Orada kalıyor arada eve geliyor kızımızi seviyor gidiyor ayni sokaktayız zaten ama sürekli bir seylerle tek basıma bas etmekten yoruldum kızım zor bir bebek zaten ev aldi basinı gidiyor yapamiyorum bir iş. 4 duvar arasında kaldik kar da yagdi ya eve tıkıldık canımız sıkıldı ben de daha yeni göz ameliyatı oldum anca toparladım esime gel artık akşamları bari kal desem anlayışsızlik mı etmis olurum ? Ya gitmesin demiyorum ama günde 10 dk esimi görmek de istemiyorum Cünkü bu süreç 10 15 gun degil aylar sürecek kolay iyilesmeyecek
sizde bir süre kendi ailenize gitseniz, bebişede, sizede değişiklik olur.

insanin icinde asgari duzeyde vicdan ve merhamet olmayinca boyle oluyor demek ki. bir de canim sikiliyor demis adam issiz kalmis ne yapsin sizi alip her gun disari mi cikarsin? eve de gelse bos bos oturacaksiniz. hay allahim ya nasil sinirlendim belli degil.

Bu durum da yapılacak 3 şey var;
1. Sizde eş ailesinin yanına gideceksiniz
2. Kendi ailenizin yanına gideceksiniz
3. Evinizde oturup bu yeni duruma göre planınızı yapacaksınız

Mesele kocayı özlemek değil dostum, kocanın ailesinin yanında olması, onlarla ilgilenmesi... leyloş dururken babayla ilgilenmek ne demek...
Leylosun derdi kesinlikle o zaten.
Birkaç gün daha kalsın, kayınpederin kardeşi üst katta ama sadece eşim kalıyor yanında, kayinvalidem bilerek göndermiyor demeye de başlayacak.

Yorumlarda da gördüm özleme muhabbetini. Saçmalıktan başka birşey değil.

Back
X