Kayınpederimin ismini koymak istemiyorum :(

my_babe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2009
158
0
96
Sinop
Kızlar henüz hamile değilim ama eşimle bi kere isimlerden konuşurken eşim erkek çocuğumuz olursa babasının ismini koymak istediğini söyledi. ben de itiraz ettim biraz tartıştık ve o gün bugündür bi daha bu konuya girmedik.eşim tek erkek çocuk o yüzden koymak istiyor, halbuki ailelerinde daha önce de verilmiş bu isim. ben ise iki isimli bile olsa bunu koymak istemiyorum ne biliyim hem isim hoşuma gitmiyor hem 2 isimli olmasını istemiyorum hem de kendi babama karşı da bunu koyduğumuzu söylemek bi garip geliyor.. eşimi de üzmek kırmak istemiyorum ama nasıl vazgeçirebilirim?

kayınpederinizin ismi ne? biz ataerkil bi toplumuz babanız için bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum..eşinizin bu isteğini yabana atıp sizin ailenizi alçakgönüllüğünüzle ve ılımlı halinizle nasıl temsil ettiğinizle gururlanacaklardır.içinize sinmeyen bir isimse illaki mutabakata varılmalı...ama iki isim koymak son çare,babasınında arzu ettiği ismi koyma hakkı var sizinde...kulağına okunsun ama nüfus kağıdına yazdırmayalım gibi önerilen sunun bi...ama taşıyan sen olacaksın eğer olmayan çocuğun ismi için tartışıyorsanız işe yaramaz herhalde...iki isme alıştır kendini..hakkını ii kullanmaya bak hatta :)

benimde insallah oglum olcak ikinci ismide kayinpederimin ismi olacak..ben bunu problem etmedim cunku kayinpederiimi cok severim

Çok gereksiz haklısın..
Ama bazı ailelerde bu, saygı unsuru olarak görülüyor malesef..
eşin ailesine babasına çok düşküse vazgeçmesi zor , o halde çocuğun 2 isimli olacak başka çaresi yok..

İsim kişiye özeldir.Büyük konuşmak istemem ama koymam..Benm adım da babannemin ismi.Kendisini çok severim ama aynı ismi taşımak istemezdim.Bence koyma.

kayınpeder yada kaynana isminin konulması fikri beni cıldırtıyor.benimkilerde istiyorlardı yüzlerine söyledim asla koymam diye gıcık oluyorum ne hakla benim anne babam insan değil mi onlar niye teklif bile etmediler? ben cok sinirleniyorum bu konuya allah yardımcın olsun ne diyeyim

eşimin ailesinden bu konuda bir yorum yada ima olmadı henüz bugüne kadar, onlarda bekliyorlar mı bilmiyorum.. eşimin babasıyla geçmişte sorunları olmuş ama şuan araları iyi, babasının bunu hakettiğini düşünüyormuş. kız olursa da benim annemin ismini istersem koyabilirmişim, ama benim böyle bir isteğim yok o da istemesin diyorum. kayınpederimi severim bende bi sorunum yok ama onun ismiyle çocuğumu çağırma fikri çok garip geliyor.

Canım bence şuan bunları düşünmek için çok erken.Daha hamile bile değilim diyorsun.O zamana ne olur ne biter bilinmez.Hem belki kızın olacak ne biliyorsun.Olmamış şeyler için şimdiden canını sıkmaya ve bunu kafaya takmaya değmez bana kalırsa.Bunu zamanı gelince düşünürsün.Nacizane fikrim...

iki isimle çözülecek bir sorun.eşinde tek erkek çocuk bence sıkıntı etmene hiç gerek yok

İsmi Berkcan dermişim :)) şaka bi yana kızlar ismini söylemiyim öyle çok kötü değil ama demode. yani eşimle heyacanla konuşmamız gereken bi konunun böyle stres halini alması çok üzücü. belki hamile olunca (inşallah) kıyamaz o halde benimle tartışmaktansa kabul eder koymamayı. ozaman çok kesin kararlıydı ama bilemiyorum.. hayırlısıyla hamile kalayım da dediğiniz gibi, Allah sağlık sıhhat versin gerekirse 2 isme razı olcaz napıyım. babama söylemek bana çok zor geliyor böyle bişeyi ama..

Biryerde okumuştum, bayan hamile eşi kendi babasının adını koymak isteyince tartışıyorlar bayanda bir süre sonra o isim eski erkek arkadaşımın ismi o yüzden koymak istemiyorum diyor ve eşide bir daha mevzuyu açmıyor . eşinle ilişkiniz nasıl bilmiyorum ama sen de bu yöntemi kullanabilirsin

süpermiş :)) ama eşim bütün eskilerimi biliyor acaba ikinci ismi vardı mı desem :) yalan söyleyemem kesin ama iyi fikirmiş gerçekten

ben hamileyim ve erkek oldugunu ögrendim aslinda bende istemiyorum koymasini benim zoruma giden kiz olunca kaynananin erkek olunca kayinbabanin ismi ni koy ama iki isim koymak en güzeli bunun icin kimseyle kötü omana gerek yok bence hem daha hamile ble degilmissin

benim oglumunda ikinci ismi kayinpederimin ismi olcak, esim cok istiyor bende severim kayinpederimi o yuzden memnunum

Orada bebek yok ,hamilelik yok ama isim stresi sarmış :S

bence biraz dik başlılılk yapıyorsun adam sana 2 isim koyalım birisi babamn adı olsun demis
senin hayatın seı ilgilendırır ama ben olsam sırf kocam mutlu olcak diy sevmesemde koyardım işin zorr kolay gelsin

benım kayınpederımın adı maksut ben de olsam koymazdım ama begendıgım bır ısme sahıp olsaydı koyardım tabı zorunlu olmadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…