Kayinpederimin yaktigi koltuk :(

Bana da evin içinde içilmesi tuhaf geliyor. Biz çocukken babam ve gelen misafirler evde içerdi. Sonra çok şükür kapalı alanlarda içme yasağı ile insanlar dışarıda balkonda içmeye başladı. Ben evde sigara içen hiç görmüyorum, herkes balkonda içiyor.
Bence genel bir temizlik yapın perdeleri falan yıkayın, bundan sonra evde içilmeyecek diyin. Siz içiyor mudunuz? Rahatsız olmuyor musunuz?

Evet aslında haklısınız çok rahatsız edici geliyor bana da kokusu. Hele de evde çocuk varsa gözü önünde balkonda içmeye bile karşıyım. Örnek oluyorsun maalesef. Söylediğinizi deneyeyim, perdemi hiç yıkamamıştım iyi bir bahane olur 😊

Siz de cinssiniz ama. Yani “astım hastası olduğumu bile bile evin içinde içmiş” diye duyar kasıyorsunuz ama “adamın sigara içtiğini bile bile” evdeki tek balkona ulaşımı kapatmışsınız. Altı üstü koltuk yani, mala bu kadar fazla değer vermeyin. Hele ki hataya siz meydan vermişken.
Adam ben evde oldumdaa da içmiyordu zaten konuyu okumayıp sadece biyerden yorum yapmanız da saçma koltuğa lafını da yapmadım sesimi bile çıkarmadım adama
Ben evde iken inip dışarda içiyordu ben yokken bana nispet olsun der gibi cereyan yapiyo diye camlari kapatıp 2paket sigara içip üstüne koltuğumu yakması tabi ben suçluyum. Haklisiniz cinsim...

Borçları varmış harcadilar mi bilmiyorum yalvar yakar istediler evlendimiz sabahı olayı idrak edemeyip verdim ikincisini de balayında rahat bırakın artık deyip malligima verdim
Sizin değil aslında eşinizin suç bilmesi gerekirdi borç var mı yok mu diye. Ben eşimin ailesinin bilemem ama kendi ailemin durumunu bilirim. Eşinizde kabahat bu kadar yüklü borç nasıl çıkmış, ayrıca siz evlerini geçindiriyorsunuz nasıl geri ödeyecekler bunları eşinizin bilmesi gerekirdi. Eşiniz de masum değil.

Benim çevremde sigara içilen ev yok. Herkes çıkar balkonda ya da dışarda içer. Ne kadar havalandırılırsa havalandırılsın sigara kokusu perdelere, koltuklara falan sinmiyor mu? En başından eşinize evde içmemesini söyleseydiniz, gelen misafirleri de o yönlendirirdi. Rahatsız olduğunuz varsayımı ile söylüyorum bunu tabi.

Çevremde balkona çıkan olmadığı için garipsedim sanırım bu uyarıyı. Sizin gibi aksine herkes çıksaydı buna alışmış olurdum aslında. Çok çok haklısınız kayınpederimin evinde sigara kokusu salonda bir aile bireyi olmuş durumda. Hergün temizlik yapılıyor ama asla koku gitmiyor. Uyarsam dinlerlerdi diye de düşünüyorum kendi demişti kızım evinde içirme diye ben anlam verememiştim. :)

Asıl evde içmeleri tuhaf değil mi?
Ben arkadaş çevremizde falan hiç görmedim evinde sigara içen, pencerede içen bile görmedim, yaz kış balkonda.
Bebeği olmayanlar da öyle.
20 yıl önce dedem evde içerdi(kendi evinde), sonra sonra o da dışarda içmeye başladı.
90 yaşında bile çıktı balkonda tüttürdü.
Eşiniz ve kayınpederiniz düşünebilmeli evde içilmemesi gerektiğini.
Mümkün mü eşyaya sinmemesi?

Benim çevrem neden böyle değil diye sorguluyorum şu an. Sadece büyüklerden korkanlar gidip balkonda içiyor bizde. Onun dışında hiç görmedim. Ki evet fazlasıyla siniyor. Kayınpederim kendi dedi aylar önce kızım evinde içirme diye ama ben nasıl olur ki diye kafamda oturtamadım bu mevzuyu. O sebeple de sormak istedim. Garip olan evde içmekmiş demek ki.

Herkes ne kadar da yumuşak tepki vermiş. Ben yokum diye evde sigara içecek ben astım hastasıyken üstüne koltuğu yakacak, üstüne kv eşyalarımı karıştırıyor üstüne kpin kişisel kendi borçları benim altınlarımla ödenmiş, kendi ailemin taktığı iki bileziğe bile göz koyacak yapıda biri, ben eşek gibi çalışıp onlara bakayım (eşim tek maaşla bakamayacakken) dar ederim bu olayda o kp’e dünyayı. Masrafını ben karşılayayım, eşek gibi çalışayım astım iken, sen gel izin vermediğimi bile bile saygısız saygısız evimde sigara iç. Kv de evi karıştır.
Geçimini sağlıyorum, İnsanda bi minnet duygusu, geline saygı sevgi olur. Valla anlamadım ne kadar ponçik, tatlı yorumlar gelmiş.
Ne kadar mantıklı bir yorum
Gerçekten olay eşya sigara olayı değil
Olay terbiyesizlik ve saygısızlık tamamen

Siz evdeyken evinizde oturup sigara içmeyen adam,yokluğunuzu fırsat bilip oturup içmiş birde yetmemiş koltuğunuzu yakmış.
Koltuğa olmasa bile,astım hastası olsam ve evde içmeyin diye söylememe rağmen içseler,kesinlikle sert çıkardım. Tamam koltuk yanlışlıkla yanmıştır ama sizin arkanızdan iş çevirmeseydi zaten olmayacaktı böyle birşey. Söyleyin açık açık,koku siniyor ben rahatsız oluyorum,evde içmeyin diye,koltuğu yakan adam utanırda içmez belki bir daha.

Siz evdeyken evinizde oturup sigara içmeyen adam,yokluğunuzu fırsat bilip oturup içmiş birde yetmemiş koltuğunuzu yakmış.
Koltuğa olmasa bile,astım hastası olsam ve evde içmeyin diye söylememe rağmen içseler,kesinlikle sert çıkardım. Tamam koltuk yanlışlıkla yanmıştır ama sizin arkanızdan iş çevirmeseydi zaten olmayacaktı böyle birşey. Söyleyin açık açık,koku siniyor ben rahatsız oluyorum,evde içmeyin diye,koltuğu yakan adam utanırda içmez belki bir daha.
Biliyorlar simdi bi suru masraf evi temizletcez herseyo yika utule koltuk tamiri falan filan ugras dur olan yine bana oldu

Bize gelen misafirler zaten duyarlı hemen kendileri gidip balkona çıkar ve kapıyı sıkı kapalı tutarlar. Normali budur ama kp bencil bir tıp demek ki, zaten söyleminden belli oğlum bana bakmaya mecbur diyor.
Çocukları hayat sigortası olarak gören ebeveynlere acayip gıcık oluyorum😠

Ben olsam tepki göstermezdim. Giden gitsin kalplerini kırma bence 🙄bilerek yaptığını düşünmüyprum. Eşin tatlı dille evde sigara içmemesi gerektiğini söylesin yeter. Ki bence artık içmez de

Ben olsam tepki göstermezdim. Giden gitsin kalplerini kırma bence 🙄bilerek yaptığını düşünmüyprum. Eşin tatlı dille evde sigara içmemesi gerektiğini söylesin yeter. Ki bence artık içmez de
Tepki gösteremedim zaten ama zaten evde sigara içmiyordu biz varken biliyordu ben yokken rahatlığına geldi anlamaz dedi büyük ihtimal içti yakti

Herkes yazmış da merak ettim kusura bakmayın neden evde sigara içimiyorsunuz ? Astım hastası olmak, bebek sahibi olmak dışında sebep ne? Bunu nasıl oturttunuz evde merak ettim? Benim eşim ve kp içiyor mesela git balkonda iç demek tuhaf geliyor. 🤷‍♀️
Ben 6 yıl boyunca sigara kullanmış biri olarak söyledim. O koku eve siner bir kere, duman perdeleri ve duvarları sarartır. Biraz temiz olan kimse içmez.

balkonda içemiyorsa insin aşağıda içsin kahve gibi kokuyor sigara içilen ev. bence yaptırın parasını da alın bir daha aynı densizliği yapmaz

Bence tepki göstermeyin olgunlukla karşılayın Zaten bilerek yapmamıştır ve o da çok üzülmüştür emin olun.Tepki gösterip kalp kırmaya değmez eşiniz hatrına ses çıkarmayın derim.Cana geleceğine Mala gelsin..
tabi sizi de anlıyorum illaki üzülmüşsüzündür ama olacağı varmış olmuş
Bir iki sayfa okudum ama bu msj da bu msj benim yazicagimla ayni olmus ondan alintiladim.
Haddini bildir diyenlerede inanamiyorum. Bu kisi esinin babasi ve nazikce birdaha evde icmezseniz cok iyi olur ben geldigimde hala kokuyu alip rahatsiz oluyorum diyebilirsiniz

2,5 aydır evli değil misin? Ne bu sürekli gelip gidiyorlar? Yani 2,5 ayda insan kaç kere misafirliğe gider.
Bu 6 yada 7. Gelişleri ozluyorlarmis oğullarını güya. Ben annemle aramda 2 bina oldu halde annem bana 2 kere geldi çalışıyorsun yorgunsunuz diye

Bir iki sayfa okudum ama bu msj da bu msj benim yazicagimla ayni olmus ondan alintiladim.
Haddini bildir diyenlerede inanamiyorum. Bu kisi esinin babasi ve nazikce birdaha evde icmezseniz cok iyi olur ben geldigimde hala kokuyu alip rahatsiz oluyorum diyebilirsiniz
Yapım gereği istesemde bağırıp çağırmam içimde yaşarım herşeyi hiçbişi diyemedim zaten ztn koltukla ilgili çünkü eşimin anne babası

Back
X