- 20 Şubat 2019
- 1.374
- 2.621
- 133
- Konu Sahibi powerpuff_girl
-
Eşiniz ne diyor ?Merhaba evlendiğimde beri esimin ailesi bana hep tuhaf geldi gün geçtikçe çok daha tuhaf olduklarını anladım.. kayinpeder emeklisi + maaşı olmasına rağmen birçok şeyin bizden bekliyor. Kaynim bir işe girdi şu an baya yüksek maaş alacak bu zamana dek her aldığını yedi içkisi sigarası eksik olmaz o saçıp savurdu diye neden abisi var o destek olur deniliyor açık açık evlenirken biz destek olacakmisiz ki ben kuru kuruya gelin oldum hiç destek olmadılar..simdi kaynikm bir kızla gorusyor muhtemelen evlenmek bir kaç sene içinde hiç parası yok 32 yaşında hiç birikim yok aldığını yedi.. parayı mezara mı götüreceksin diye eşime bagirmisti bir kere bu yüzsüzlük değil mi?
Tamam belki emrivaki yapmaları hoş olmayabilir ama sizin de haksız olduğunuz bayağı yer var. Yine bir kk klasiğini dile getireyim: kimse siz evlenirken size destek olmak zorunda değil. Kuru kuruya evlendim falan demişsiniz ya, karı koca çalışıp kendi düğününüzü kendiniz yapmakla mükellefsiniz.Merhaba evlendiğimde beri esimin ailesi bana hep tuhaf geldi gün geçtikçe çok daha tuhaf olduklarını anladım.. kayinpeder emeklisi + maaşı olmasına rağmen birçok şeyin bizden bekliyor. Kaynim bir işe girdi şu an baya yüksek maaş alacak bu zamana dek her aldığını yedi içkisi sigarası eksik olmaz o saçıp savurdu diye neden abisi var o destek olur deniliyor açık açık evlenirken biz destek olacakmisiz ki ben kuru kuruya gelin oldum hiç destek olmadılar..simdi kaynikm bir kızla gorusyor muhtemelen evlenmek bir kaç sene içinde hiç parası yok 32 yaşında hiç birikim yok aldığını yedi.. parayı mezara mı götüreceksin diye eşime bagirmisti bir kere bu yüzsüzlük değil mi?
para muhabbetını de hıc sevmıyorum. bılmıyoruz sımdı kayınpederın neler bekledıgını? bısı yazmamısın kı? kaynını anlatmıssın o da kendı parasını yemıs ?? kıme ne kı? sen evlenırken senın annen babn da onunkıler de bsıı vermek zorunda degıl ki? kendıne guvenen evlenıyor :) ısteyen senın annen baban olmadıgı ıcın senın gozune de batabılır.. emeklı aylıgı ne kadar? evlerı kıra mı? paraya cıdden ıhtıyacı olamaz mı? benım babam ıscı emeklısı zor gecınıyor:) bı degısık geldın. bı tanesı hayırsız dıye hayırlı evlattan da mı yarar gormesın neden kıyasladıgını da anlamadım :)ne ıstemıs kardesını evlendırmesını mı?? evlendıremem desın konuyu da pek acık yazmamıssın kı ..sonunda kım bagırmıs mezara mı goturceksın dıye kayınpeder mı? konu baslıgına uygun 1 tane ornek yazmayınca kalakaldık canım benım.Merhaba evlendiğimde beri esimin ailesi bana hep tuhaf geldi gün geçtikçe çok daha tuhaf olduklarını anladım.. kayinpeder emeklisi + maaşı olmasına rağmen birçok şeyin bizden bekliyor. Kaynim bir işe girdi şu an baya yüksek maaş alacak bu zamana dek her aldığını yedi içkisi sigarası eksik olmaz o saçıp savurdu diye neden abisi var o destek olur deniliyor açık açık evlenirken biz destek olacakmisiz ki ben kuru kuruya gelin oldum hiç destek olmadılar..simdi kaynikm bir kızla gorusyor muhtemelen evlenmek bir kaç sene içinde hiç parası yok 32 yaşında hiç birikim yok aldığını yedi.. parayı mezara mı götüreceksin diye eşime bagirmisti bir kere bu yüzsüzlük değil mi?
Zaten sizin veya eşinizin parası diye birşey mi var yahu . Üzerlerinden sorumluluk atmak için bir tane evlat seçiyorlar bin tepesine dur . Yani insanlar artık kendisi zor günler geçiriyor. Kenarda para biriktirmek için cidden çok yüksek meblağlar kazanmak lazım . Hadi o parayi da zaten eşek değilse çocuğun eğitimine ayirirsin. Yani kimse kusura bakmasın tabi ki düşünce yardımcı olursun da eşimin parası bizzat beni ilgilendirir. O evde o hayatı ben onunla yaşıyorum çünkü .Ben esimin ailesinin herhangi bir üyesi tarafindan kullanilmasina kesinlikle müsadw etmiyorum. Bunu acik acik da dile getiriyorum. Bir acil durum olusur eyvallah, ama göz göre hata yapanin da cilesini esime yüklettirmem. Bunun icin herkesi de karsima alirim. Esim cok iyi niyetli bir insan. Artik kendisi de daha cok dikkat ediyor. Ama mesela ben birisi bizden kaynimi evlendirmemizi istese "yok yaw" derim. Daha dügünü beceremeyen ev ki gecindirecek?
Zaten sizin veya eşinizin parası diye birşey mi var yahu . Üzerlerinden sorumluluk atmak için bir tane evlat seçiyorlar bin tepesine dur . Yani insanlar artık kendisi zor günler geçiriyor. Kenarda para biriktirmek için cidden çok yüksek meblağlar kazanmak lazım . Hadi o parayi da zaten eşek değilse çocuğun eğitimine ayirirsin. Yani kimse kusura bakmasın tabi ki düşünce yardımcı olursun da eşimin parası bizzat beni ilgilendirir. O evde o hayatı ben onunla yaşıyorum çünkü .
Yani ben hiç öyle düşünemiyorum . Aile benim birlikte yaşadığım kişidir. Şimdi ben alışveriş yaparken alacağım şeyi almayıp Bir ay sonra almayi düşünüyorsam eşim de gidip kimseye para veremez . Siz sanırım yurt dışındasiniz. Burda artık kimsenin çok çok iyi şartlarda olduğunu düşünmüyorum. Hepimiz bir sonraki ayın hesabını yapıyorum eminim sizde orada öyledir genel olarak bir sıkıntı var dünyada .Bazi Insanlar düsünüyor ki aile söz konusu olduktan sonra esin karisma hakki yok. Ama söyle birsey var: Bazi aile üyeleri sizi banka matik olarak görüyor..sözde borc olarak aliyorlar ama geri ödediklerini görmüyoruz. Kimsede kusura bakmasin. Istedikleri kücük rakamlar olsa neyise. Hep bir kac bin Euro isteyenler oldu. Bende bi güzel önünü kestim artik. Dedigim gibi acil bir ihtiyac saglik sorunu felan söz konusu olur ey vallah, ama böyle durumlar degil. Göz göre göre yapilanlarin bedelini de herkes bi zahmet kendi ödesin.
Kv kp bakıma muhtaç olunca gelin hanım bakmaya mecbur gibi düşünülüyor boyle maddi konularda olunca el kızı olunuyor.Bazi Insanlar düsünüyor ki aile söz konusu olduktan sonra esin karisma hakki yok. Ama söyle birsey var: Bazi aile üyeleri sizi banka matik olarak görüyor..sözde borc olarak aliyorlar ama geri ödediklerini görmüyoruz. Kimsede kusura bakmasin. Istedikleri kücük rakamlar olsa neyise. Hep bir kac bin Euro isteyenler oldu. Bende bi güzel önünü kestim artik. Dedigim gibi acil bir ihtiyac saglik sorunu felan söz konusu olur ey vallah, ama böyle durumlar degil. Göz göre göre yapilanlarin bedelini de herkes bi zahmet kendi ödesin.
Yani ben hiç öyle düşünemiyorum . Aile benim birlikte yaşadığım kişidir. Şimdi ben alışveriş yaparken alacağım şeyi almayıp Bir ay sonra almayi düşünüyorsam eşim de gidip kimseye para veremez . Siz sanırım yurt dışındasiniz. Burda artık kimsenin çok çok iyi şartlarda olduğunu düşünmüyorum. Hepimiz bir sonraki ayın hesabını yapıyorum eminim sizde orada öyledir genel olarak bir sıkıntı var dünyada .
Tabi ki sağlık sorunları acil durumlar ayrıdır . Onun haricinde verilecek paranin hesabını doğal olarak bilmek isterim . Kimse de kusura bakmasın.
Kv kp bakıma muhtaç olunca gelin hanım bakmaya mecbur gibi düşünülüyor boyle maddi konularda olunca el kızı olunuyor.
Insanlara maddi yardımı devamlı yapınca bu konuda artık seni sorumlu görüyorlar . Senin görevin ve bunu yapmalısın gibi . Genellikle de ailelerde bir çocuk seçiliyor böyle evin tüm işlerine kosturulan ırgat gibi . Bu sebeple bende herkesin kendisinin gecinmesinden tarafım . Ne kimseye muhtaç olayım ne de kimse banaSükür su anda sıkıntımız yok, ama bütün maddi planlamayi ben yapiyorum önceden. Bizim de bir sürü sorumluluklarimiz var. Isin en ilginc tarafi bu maddi istekleri olan insanlarin de akillanmamasi..hani bir olur iki olur, ama devamli maddi sorun cikiyorsa dönüp bir düsünülmeli ne yalnis yapiliyor. Ama onun yerine seni begenmiyorlar, para yagdirmadigin icin. Ben elimden geldigi kadar cok bagis yapan bir insanim. Ama sorumsuz insanlara da para yedirmem.
Insanlara maddi yardımı devamlı yapınca bu konuda artık seni sorumlu görüyorlar . Senin görevin ve bunu yapmalısın gibi . Genellikle de ailelerde bir çocuk seçiliyor böyle evin tüm işlerine kosturulan ırgat gibi . Bu sebeple bende herkesin kendisinin gecinmesinden tarafım . Ne kimseye muhtaç olayım ne de kimse bana
Aynen öyle bence de adam parayı savuracak bende düğün masrafı karsilayacagim . Gerekirse bir milyon TL olsun biriktirdiğim neden o adama harcayayim ki çocuğum büyüyecek bir kenara koyarım ona harcarim . Herkes kendi işine baksınEvet. Bide isin en komik tarafi size "Siz akli basindasiniz. Siz onlardan daha iyi beceriyorsunuz herseyi" demeleri degil mi? "Allahvermis herkese bi zahmet kullansinlar" dedim gecen sefer.
Biri yukarda kayinin parasini neye harcadigini konu sahibini ilgilendirmez diye yazmis. Ama adam parasini keyfine harcadiktan sonra dügün masraflarini benim aileme yikmaya calissa annesi babasi bal gibide "tutumlu olsaydi" derim. Heleki kendin dügünümde herseyi kendim yaptiktan sonra. Herkes ilk önce kendi kesesinden somrulu
Eşiniz iyi niyetli imiş. Mesela nasıl yaptınız ne yaptınız aklını açmak içinBen esimin ailesinin herhangi bir üyesi tarafindan kullanilmasina kesinlikle müsadw etmiyorum. Bunu acik acik da dile getiriyorum. Bir acil durum olusur eyvallah, ama göz göre hata yapanin da cilesini esime yüklettirmem. Bunun icin herkesi de karsima alirim. Esim cok iyi niyetli bir insan. Artik kendisi de daha cok dikkat ediyor. Ama mesela ben birisi bizden kaynimi evlendirmemizi istese "yok yaw" derim. Daha dügünü beceremeyen ev ki gecindirecek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?