Kayinpederin anlamsiz beklentileri

anladıgın için tşk ederim , aynen öyle ,

aile bir çocugua hiç birşey yapmamış diğer çocuga abine yardımcı olacaksın diyecek , eee sonra sen gelinsin sana mı soracaklar diyemezsin yani,

Bu gercekten de öyle. Ben böyle durumlarda hep kendini kullandirtan kisinin aslinda kendini kabul ettirip sevdirme cabasi icinde oldugunu düsünüyorum
Yada adamlık taslanıyor. Eşime bukadar katı olmamın sebebi belkide babamdan kaynaklanıyordur. Bizi çalıştırıp amcama yedirdi hep. Halalarım babama kardeşin sana emanet anası babası yok demiş. Babam büyütmüş eyvallah ama adam torun torba sahibi oldu halen daha nafaka sını karşılıyor. Bizi çok mağdur etti. Benim yaşadıklarımı çocuğum yaşasın istemiyorum. Kaynım kardeşlik yapmadı abisine ozaman destek te beklemeyecek

Yüzsüzlük tabii. Ama iş eşinizde biter. Sözüm meclisten dışarı ama eşek olana semer vuran çok olur.

anladıgın için tşk ederim , aynen öyle ,

aile bir çocugua hiç birşey yapmamış diğer çocuga abine yardımcı olacaksın diyecek , eee sonra sen gelinsin sana mı soracaklar diyemezsin yani,
Diyemez ki bunu yardımcı olsa bile diyemez . Bir ev geçindirmek kolay mı kadın çalışsa da çalışmasa da . Gelin mi doğurdu oğullarına bir zahmet kendileri yardım edecek . Tabi ki abi olarak bir beyaz eşyasını alır belki bı şey takar bunlar aile içinde yardımlaşmadir ama bu kadar yani . Şu durumda olan kendi ailemde olsa eşimin ailesi de olsa izin vermezdim . Birde dediğim gibi benim bildiğim anne baba evladına destek olur köstek olmaz . Imkanı neyse o kadar olur . Yeri geldiğinde arkasında durmadigin insandan da bir şeyler beklememek lazım . Şimdi böyle yazınca ne kadar maddiyatcısınız derler :)

Çalışıyor olsaydınız belki daha çok sesiniz çıkabilirdi. Adam kendi paramı yediriyorum derse diyecek bişey kalmıyor
Ben buna katılmıyorum ya böyle diyen erkek de otursun bakalım evde bir yemek temizlik yapsın bakalım . Ben evliliğimin başından beri çalışıyordum üç ay falan oldu çıkalı vallahi evde de aynı emeği veriyorsun

Bunu okuyunca çok üzüldüm size bosverin siz mutlu olun inşallah ailenize muhtaç olmayın

Haklı anlamın da demedim. Karaktersiz adam olunca diyor. Gördüğüm için diyorum.

Çalışıyor olsaydınız belki daha çok sesiniz çıkabilirdi. Adam kendi paramı yediriyorum derse diyecek bişey kalmıyor

Ben onu kabul etmem mesela. Biz esimle cocuklar dogmadan benim ilk seneler evde kalmama anlastik, cünkü cocuklari erken krese vermek istemedim. O sürecte bana "benim parami yediriyorum" dese heralde kiyamet kopardi cünkü o anda ailemizin gelirini yedirmis oluyor tek onun parasini degil. Kadin calisinca aile geliri oluyor da, kadin calismasa mi birden erkegin parasi oluyor..bu ekonimik siddet olmuyor mu o zaman? Herseyin dozu ve zamani önemli

Öyle mi yazmışsınız ki anayasanın değiştirilemez maddesi sanki. Yardım etmezlerse ne olacak, topuklarına mı sıkacaksınız Bu işler zorla değil gönüllülükle olur.

Bunu okuyunca çok üzüldüm size bosverin siz mutlu olun inşallah ailenize muhtaç olmayın
Papatya bu konu da çok ama çok katıyım. Belkide eşime haksızlık yapıyorum çoğu zaman. Biz çok sahipsiz kaldık ama fedakarlık çok yaptık zamanında.Allah yardım etti bir şekilde ayağa kalktık. Birikim yapmaya başladık. Araba aldık ilk iş olarak hayalimdi. Kv arabayı kaynıma vermiyorum diye afra tafra yaptı. Başka bir meseleden problem yaşadık. Benim kv gibi kadın yokturdur derdim. Herkes bana sen iyisin diye iyi diyordu yok diyordum. Kadın şimdi yüzüme bakmıyor. Eşimden beklentim onlar bana nasılsa o da onlara öyle olsun ama yok her işlerine koşacak. Artık bıraktım ne yapuyr yapsın

aman boşver ne derlerse desinler , ben kendimi bilyiorum ,

kimsenın malını yemeye evlenmedim ama kimsenınde enayisi değilim ,

neyse hadi ben kaçtım sağlıkla kal canım ,

konu sahibi kocan sesini çıkaracak heeee baktın o pısırık konuşamıyor kötü olacak olan sen olacaksın ,
kimseye para yedirmek için çalışmıyoruz de

Işte bu erkekler gerçekten kadınlar bundan dolayı çalışmalu bence de fırsat vermeyeceksin hiç birine
Kesinlikle. Kendi çabalarımla çırpınışlarımla meslek sahibi oldum. Maaşıma da güveniyorum. Eşimde bunun farkında ona muhtaç değilim. Tek kozum bu

Bence en doğrusunu yapıyorsunuz . Vermeyin tabi ki arabanızı

i
lk cümlenizi okuyarak yazdım . konu sahibi nin belirtmemsinin sebebei hiç birşey yapmadıkları halde isteniliyor. bazı ailelelr altın ev eşyası , hatta ev veriyor öyle beklentiye giriryor.
kayınvalide şunu diyebiliyor. ev aldım altın taktım eşya aldım , şimdi param yok isterim kafasında oluyor.

Konu sahibi bence dizi gibi bölümlemiş olayı.
Bu 1. Bölümdü umarım 2. Bölümde roller daha netleşir

Yok ben buna da katılmıyorum. Konudan anladığım kadarıyla, kayın aile evlenecek olan kayına da hiçbir şey yapmamışlar. Kardeşine destek ol diye konu sahibinin eşinden istiyorlar. Bence haksızlar. Ne münasebet, bu konuda zaten hak veriyorum. Yani konu sahibi evlenirken onlara yardım etmiş olsalar dahi, kardeşinin masraflarını üstlenmesini istemeleri yanlış.

Bir diğer konu da, anne baba evlatlarından bir şeyler talep edebilmeli bence ya, yani kendileri için, o kadar hatırları olmalı. Sonuçta anne baba bu. İmkanlar dahilinde yardım edilir. Ama işte düğünde yardımcı olmadılar o yüzden bizden de kendileri için bir şey istemesinler düşüncesine katılmıyorum.

ben zaten kendi düşüncemi yazmadım , bazı kayınvalidelerin düşüncelerini yazdım .

benim de gözümü açtınız, demkki oğlum evlenirken varımı yoğumu verip , 5 pararsız kalmamayaım . hasta olup paraya ihticım olabilir. bunu düşüneceğim :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…