kayınpederin ismi

Ay hiç anlamıyorum şu ana-baba ismini diretenleri sanırsın babası memlekete dev faydalar sağlamış, insanlığı kurtarmış nesiller boyu ismi yürüsün istiyor... Çok gereksiz. Ben kabul etmezdim. Şakasına bile tahammül edemiyorum.
Bir gün bir hocayı dinliyordum, adam oraya nerden geldi bilmiyorum ama “babanız sanki ülkeyi kurtardı da mutlaka ismini devam ettirmem gerek diye düşünüyorsunuz. Altı üstü senin benim gibi sıradan bir insan, bunun için bir anneyi üzmek hiç doğru değil” gibi bir şey söylemişti. Kim olduğunu hatırlanıyorum ama takdir etmiştim o zaman.

Çocuk adi verene ceker derler insallah benzemez kayinpederinize cunku ben cok gordm gep ismi konulana banziyo insaallah hayirli evlat olur ya bende biktim.su isim koyma konusunda ne bu erkeklerin babasinin ismini koyma muhabbeti

kizlar kizlar derdime bi çare..bu sefer mevzu bebeğimin ismi :KK43:
sorun şu ki ben kayınpederimden nefret ediyorum bildigin nefret yani.onu görünce bile sinir katsayım artıyo.elbette bunlar sebepsiz bana yaptiklarindan ve bozuk kararkterinden dolayi bütün saygimi yitirdim görmeye tahammülüm yok.
eşiminse çocukluğundan beri hayali ogluna babasının adini koymak.ama nasıl tutkuyla istiyo var ya gözlerinin içi parlıyo bunu isterken.
eşimi seviyorum ve uzun süredir taniyorum hayatta bi çok hevesi burnundan geldi ve bu kez bi hayalini gerceklestirme imkani var.ama ben kayinpederimden nefret ediyorum asla istemiyorum onun ismini bebegime koymayi.
ne dersiniz kayinpedere olan nefretime tiksintime ragmen eşimin bu çok büyük istegini gerçekleştirmesine müsade edeyim mi yoksa erkekler için ne yapsan boş mu sonra pişman olurmuyum?
hiç gönlüm yok açıkçası ama kocamin gercekten de tanistigimizdan beri boyle saplantili bi hayali var eminim koyarsa cok mutlu olacak ama ben oyle bi nefret ediyorum ki kiyamiyorum bebegime bu kotulugu yapmaya
Eşinizin gönlü hoş olsun diye fedakarlıklar yapmak istemeniz güzel bişey ama yaptığınız şeyden mutlu olmanız gerekir. Bebeğe kayınpeder in ismini vermek sizi rahatsız edecekse eşinizin gönlü olsun diye bunu yapmayın.

benimki onu da kabul etmiyo zaten kp ismi de uzun iki isim takmaya müsait degil
Mesela Abdülrahman ise atıyorum Mehmet Rahman koyabilirsiniz, Abdülkadir ise hakan Kadir gibi. Birde kesin eski moda bir isim çocuğa da yazık sınavlara girecek iki saat kodlama ile uğraşsın, sınıfta ardalar kaanlar hakanlar olurken bu çocuk adı ile uğraşmasın ikna edin artık yapacak birşey yok

Mesela Abdülrahman ise atıyorum Mehmet Rahman koyabilirsiniz, Abdülkadir ise hakan Kadir gibi. Birde kesin eski moda bir isim çocuğa da yazık sınavlara girecek iki saat kodlama ile uğraşsın, sınıfta ardalar kaanlar hakanlar olurken bu çocuk adı ile uğraşmasın ikna edin artık yapacak birşey yok

Kaan hakanda eski isim :)

Bir gün bir hocayı dinliyordum, adam oraya nerden geldi bilmiyorum ama “babanız sanki ülkeyi kurtardı da mutlaka ismini devam ettirmem gerek diye düşünüyorsunuz. Altı üstü senin benim gibi sıradan bir insan, bunun için bir anneyi üzmek hiç doğru değil” gibi bir şey söylemişti. Kim olduğunu hatırlanıyorum ama takdir etmiştim o zaman.
Aklın yolu bir. Onun anası babası kıymetliyse benimkide kıymetli. Kaldıki istisnalar dışında çoğunlukla anneanne-dede daha fayda sağlıyo. Gereksiz sidik yarışı işte ya. Kanunmu olur yönetmelik mi olur çıksın annenin izni olmadan nüfusta kimlik çıkarılmasın bebeğe. Bu ne ya daral geldi şu isim konularından valla.

Bir kadinin anasina babasina duskunluguyle bir erkeğinki bir olmuyor ya. Kadinlar bir sekilde dengeyi buluyor evlerine cocuklarina fazla karistirmiyor ama erkekler..... 50 yasina da gelse anam ne derse o babam her zaman haklidir.... Canim anam canim babam tum cocuklarima onlarin ismini koyam da mutlu olam. Cunku karim kim ki ? Karimin ailesi mi? Yav karimi biz copte bulmadik mi ne ailesi?

Bir kadinin anasina babasina duskunluguyle bir erkeğinki bir olmuyor ya. Kadinlar bir sekilde dengeyi buluyor evlerine cocuklarina fazla karistirmiyor ama erkekler..... 50 yasina da gelse anam ne derse o babam her zaman haklidir.... Canim anam canim babam tum cocuklarima onlarin ismini koyam da mutlu olam. Cunku karim kim ki ? Karimin ailesi mi? Yav karimi biz copte bulmadik mi ne ailesi?

Muhtelemen ailesinde gelenek halindedir herkes toruna dedesinin ismini verdiyse büyük bişeymiş gibi eslerde cocuklarına yasatıyo bunu

Esiminde ailesi öyle dede torun hep aynı isimli kaç kuşak öyle sürmüş eşim bende babamın adını koyucam demişti bekarken herkes kendi yoluna baban benimiçin neyapmış ki benim çocuğum ınun demode ismiyle yaşasın dedim konu kapandı ha konuyu erkek çocuk olurda açarsa gider kendi abimin babamın ismini koyarım

Bence kendi istediğiniz ismi koymalısınız.Ben olsam Kayınpeder maddi olarak çok destek vermişse onun ismini koyabilirdim ama hiç desteklememiş bir de üstüne sevmiyorsam neden koyayım ki ?

İsimlerin karakter üzerindeki etkisine inanırım. Böyle karakter olarak düzgün biriyse, örnek insansa belkiii.

Ama düşünce çok saçma. Eşimin ismide dedesinin ismi. Bu durumdan şikayet eder sevmez ismini ama yine de babasının adını koyacagını dile getirdi. :kızgın:

Allah nasip eder evladım olursa bu konuda bi cadıya dönüşebilirim. Babasına saygısını evlatlıgını göstermesinin bi sürü yolu varken benim çocugumun suçu ne. Emekli etsin yardım etsin sık sık arasın evlat olarak ne yapması gerekse yapsın...

İki isme eşinizi ikna edebilirsiniz. Deyin ki “çocuğumuzu severken falan ben garip hissederim bir büyüğümüzün ismi ile agucuk bugucuk yapmayı, ayıp olur. Saygısızlık olur.” O vakit kabul eder.

Geçenlerde tv de izlemiştim.karı koca çocuk hayali kurıyor.erkek olan heöen diyorki ben babamın ismini koyucam,babasının adıda nurettin .kız diyoki ben baban bize geldiğinde .nurettini bi emzirip gelimmi dicem diyo:)))

Eşinizin hayalini küçümsemek gibi olmasın da duyduğum en saçma hayal. Babasi hayatta olmasa adını yaşatır vs ama ne gerek var ne alaka yani? Yıl 2018 hâlâ anne-baba adı konuyor. Ben olsam koymazdım, kendine başka hayal kursun evladı da olsa bir birey üzerinde hayalini gerçekleştirmesin.

Back
X