arkadaşlar emin olun benim de vicdanım sızlıyor suanda çozum aramamin nedeni bu vicdanim yardım et diyor ama koşullarim ve mantığım bunu asla yapmamalisin diyor cunku ben gecen yıl pederim bizdeyken kendimi hayattan soyutladim hiç bir arkadaşımın davetine gidemedim kendime bir kıyafet almak için bile alışverişe çıkamadım bağımsız geçen hiç bir zamanim olmadi. sabah 7 de işe ciktim 4,5 gibi dönüp mutfağa girdim yemek, bulaşık, çamaşır, temizlik robot gibiydim ayrıca evde kayın pederim olduğu için eşimin bir çok saygisizligina boyun eğmek zorunda kaldim. sustum ben sustukça eşim aşırı şımarmaya ve cesaret bulmaya başladı. elimden geleni yaptim ama yapmadigim şeyler için hep uyarıldım en basitinden sabah uyandigimda etlerim ağrıdan çürümüş oluyordu en fazla hazırlanıp ise gidebiliyordum ama sabahın 6 sında kalkıp kocama kahvaltı hazirlamam göze batıyor ve eleştirilme nedeni oluyordu. eğer bebeklerim olmasa ben yine çeker sabrederdim ama iki bebekle artık mukemmeli oynayamam. kayınpederimin yüksek bir emekli maaşı var ama kendisi zamanında hep har vurup harman savurmuş yasliliginda bile sürekli ev ve eşya degistirmis bütün kredileri lüks giderleri için çekip parasız kalmiş. o diyor ki ben yasayacaksam insan gibi yaşamalıyım insan gibi yasamanin ölçüsü ise konfor mobilyalar ve güzel kıyafetler. daha önce bizdeyken komsularimiz ile kavga etti biz o komsularimiz ile çok iyi anlasirdik ama kayın babam biraz daha kalsa apartmandan bile ayrılabilirdik. ayrıca evimiz 2+1 ve çok küçük bebek odası bile nasıl yapacam bilmiyorum. burda bir ev kıralasak bile yine olmaz çünkü a dan z ye bütün eşyaları almak zorunda kalırız ekstradan tüm harcamaları yine biz yaparız. ama bizim aldigimiz maaş bize bile kalmıyor düğün kredimiz, kiramız, faturalarimi, yakıtımız, mutfak, hastane, ayrıca eşim de aşırı gezmeyi seven biri ben tutumlu olmasam borç batağından asla cikamayiz çoğu zaman kredi kartı ile evi gecindiriyoruz. bir de siz iki bebeğin masraflarini düşünün şimdi. mamaları, arabaları, pusetleri, bezleri, elbiseleri, yataklari, hastane giderleri vs vs . vicdanım ve mantığım arasında çaresizim ama gördüğüm kadarıyla bir çok arkadaşım mantigini dinlemiş ve mantigimi dinlemek istiyorum ben de