kayınvaldem hep bunu yapıyor..

Denmur

Popüler üye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2008
1.260
-10
358
47
İzmir
kızlar bu konu kafamı kurcalıyor, sizinle paylaşmak istedim..
eşim, kayın validemin bakkal borcunu kapatmış tabi ben tepkimi gösterdim,
kayın validem kirada ama aylığı var, birde bekar görümcem var çalışmıyor evde eşinden ayrıldı bir kızı var,
sizce eşimin hala yardım etmesi ne kadar doğru ayrıca eşim ev kredisi de ödüyor..

kayın validem kirada ama aylığı var, birde bekar görümcem var çalışmıyor evde eşinden ayrıldı bir kızı var,
sizce eşimin hala yardım etmesi ne kadar doğru ayrıca eşim ev kredisi de ödüyor..

Süreklilik arzetmediği ve sizin aileniz zor durumda oldugunda ,
onlara yardım ederken de mırın kırın etmediği sürece bence problem yok.

sürekli olmuyorsa arada yapılabilecek birşey bence.sürekli maddi yardımda bulunuyor bu da sizin maddi durumunuza zarar veriyorsa o zaman olmaz.ama dediğim gibi annesine yaptığı bir yardım çok da rahatsız etmemeli sizi bence

Bence evlat ve agabey veya kardes olarak yardimci olmasi gerekir.
Bu konuda bence surekli tartismada cikarma, iliskinizi yipratir..

İhtiyaçları varsa sizi de sıkıntıya sokmuyorsa ailesine yardımın da bi sakınca yok

5 10 bin falan herhalde bakkal borcu...

ev kredisini ödemekte zorlanıyoruz,biz eşimle sigara içmeyiz
ama kayınvalidemlerin evinde sigara eksik olmaz.
4 kişi yaşıyorlar,
günde 7 paket sigara girer evlerine bunu da bakkaldan borç alarak,
tabi destek olmadıkları gibi düşüncesizce davranıyorlar bende buna kızıyorum..

sonuçta annesi eğer kayınpederiniz hayatta değilse bence anneye yardım edilmeli,sonuçta 3-5kuruştan bişey olmaz ,sizin bütçenizi eğer çok etkileyen rakamlara ulaşmıyosa ..

ödeyecek gücü varsa neden olmasın
kim anası sıkıntıdayken kendi karısı ile rahat rahat yer içerki
annesi kardeşi sonuçta çok büyütmeyin

sonuçta annesi eğer kayınpederiniz hayatta değilse bence anneye yardım edilmeli,sonuçta 3-5kuruştan bişey olmaz ,sizin bütçenizi eğer çok etkileyen rakamlara ulaşmıyosa ..

kayın pederim de yaşıyor canım oda çalışmıyor..

4 kişi yaşıyorlar,

bakkalar sigarayı borç yapmıyor dıye biliorum hatta kredı kartıyla bıtaneden fazla alamıyorsun küçük marketlerde eşi bakkal olan bı arkadaşım sölemişti her yerde böyle değil herhalde sürekli olsa sınır bozucu bı durum ama arada olur okadar

Kayinvaliden ayligiyla hem kira oduyor hem de kizina ve torununa bakiyor sizde kendi oz oglunun yaptigi kucucuk bir yardimi cok goruyorsunuz. Pes dogrusu. Esiniz gelip de "onlara ben bakacagim bundan sonra" dese bile bir sey soylemeye hakkiniz yok. Cok ayip! Ilerde siz de yaslanacaksiniz, o kadar emek verdiginiz evladiniz sizi ayni durumda biraksa siz ne dusunursunuz?

4 kişi yaşıyorlar,

Kayınvalideniz bu yaşında günde bu kadar sigara içiyorsa bu alışkanlığı yeni oluşmuş değil demek ki. Bu da demek oluyor ki eşinizi de yine aynı şekilde evinden sigara eksik olmazken büyütmüş, eşiniz de evlenip barklanacak yaşa kadar düzgün bir biçimde yetiştiğine göre o evladından bir şey eksik etmemiş. Bu yüzden evladının anasına harcadığı 3 kuruşun lafını yapmak, bunu yaparken de anasına kötü bir imaj vermek için içtiği sigarayı alet etmek olmaz. Yarın bir gün Allah korusun, siz eşinizden ayrılsanız annenizin evine dönseniz, abiniz varsa elbette ki size yardımcı olacak. Böyle şeyler söylenir mi? Ayrıca hangi eve günde 7 paket sigara giriyor. İki kadın evde günde kaç paket sigara içebilir, görümcenizin küçük kızı da günde 2 paket içiyorsa o başka.. Her neyse.. Özet olarak, "ayıp".

4 kişi yaşıyorlar,

buna ne derler ayranı yok içeye tahteravala gider .....

hem keyiflerinden olmayacaklar hem borcla keyfi ihtiyaclarını karsılayacaklar.

eşiniz arada yardım eder o olabilir her aile ama merak ettim kp niz de calısmıyormus,görümce de calısmıyor.ev kira. o evde cark nasıl dönüyor? gecim kaynagı nedir

sanırım görümcenin çalışması taraftarısın..Yani eşim yardım edeceğine çalışabilir demeye getiriyorsun..
Evt haklı olabilirsin..

Ama demek ki ihtiyaçları yok şu an, yoksa ne bileyim çalışır herhalde.

Arada sırada bakkal borcu vs.sizi sıkıntıya sokmaz gibime geliyor tabii sen daha iyi bilirsin durumunuzu..ama eşin açısından düşünürsen arada sırada annesine kardeşine jest anlamında birşeyler yapmak istiyor sanırım..

Bu arada sıradalar sizi ciddi anlamda sarsmayacak şeylerse(öyle gibi) bence üzerinde durmayın ..
eşinizle aranız açılır başka da birşey olmaz.

Hem calismayacaklar, hemde keyfiyen bakkala borc yapacaklar.
Insan kendini kullaniliyormus gb hisseder sanirim.
Hani calisamayacak durumlari olur,
mutfak masrafi vs gideri olur,
sizide bu durum asla etkilemez, o zaman normaldir.
Ama bu sartlarda hic normal degil.

buna ne derler ayranı yok içeye tahteravala gider .....

hem keyiflerinden olmayacaklar hem borcla keyfi ihtiyaclarını karsılayacaklar.

eşiniz arada yardım eder o olabilir her aile ama merak ettim kp niz de calısmıyormus,görümce de calısmıyor.ev kira. o evde cark nasıl dönüyor? gecim kaynagı nedir

arada yardım etmesi normal tabiki ama 15 yıldır,hep aynı, kayınvaldemin aylığıyla geçiniyorlar cnm ama zorlanıyorlar tabi..

4 kişi yaşıyorlar,

Ben bu lüzumsuz harcamaların başkalarına yansımasına çok sinirleniyorum. 1 paket bile girse o eve eşiniz ödememeli bence. Madem ödeyemeyecek durumdalar, gerekli hassasiyeti göstermek zorundalar. Göstermiyorlarsa o yardımı haketmiyorlardır bence.

Kayınvalideniz bu yaşında günde bu kadar sigara içiyorsa bu alışkanlığı yeni oluşmuş değil demek ki. Bu da demek oluyor ki eşinizi de yine aynı şekilde evinden sigara eksik olmazken büyütmüş, eşiniz de evlenip barklanacak yaşa kadar düzgün bir biçimde yetiştiğine göre o evladından bir şey eksik etmemiş. Bu yüzden evladının anasına harcadığı 3 kuruşun lafını yapmak, bunu yaparken de anasına kötü bir imaj vermek için içtiği sigarayı alet etmek olmaz. Yarın bir gün Allah korusun, siz eşinizden ayrılsanız annenizin evine dönseniz, abiniz varsa elbette ki size yardımcı olacak. Böyle şeyler söylenir mi? Ayrıca hangi eve günde 7 paket sigara giriyor. İki kadın evde günde kaç paket sigara içebilir, görümcenizin küçük kızı da günde 2 paket içiyorsa o başka.. Her neyse.. Özet olarak, "ayıp".

anlaşılan sizde bir kayınvalidesiniz ve oğlunuza aynını yapıyorsunuz,ayrıca kayınpederim 3 paket kayınvaldem 2 paket görümcen 2 paket içiyor... asıl sizin yaptığı koca bir ayıp...

yani elbetteki dinimizde evlat anne babasindan onlarin muskul durumundan vs sorumludur fakat sigara gibi bir borcun odenmemesi sanmiyorum ki rabbimin kayinda eziyete girsin yani icme kardesim cok mu lazim? eli ayagi tutan insanlarsa calismalilar ayni sekilde gorumce calisabilir ve kv bakabilir cocuga diger taraftan gida harcamasi barinma harcamasi vs olur cok yasli hasta calisamaz olurlar o zaman vebaldir ve esiniz bakmak zorundadir hatta evinize getirse beraber yasayacagiz dese bakmalisiniz birsey diyemezsiniz amma velakin ekmek elden su golden sigara bakkaldan parasi ev borcu odeyen oglandan olmaz rabbim reva gormez fakat siz bunun onune nasil gecersiniz onuda bilemiyorum allah yardimciniz olsun ben olayin vicdani boyutunu yazdim ki bu durumu yadirgamak kabullenmemek sizin hakkiniz bu durumda hakli olan sizsiniz aksi yonde yorum yapan arkadaslar kusura bakmasin gida degil ihtiyac maddesi degil birsey degil resmen keyfi...bu kadar da olmaz

Back
X