kayınvaldemin evi ve kredi işi

Etnikkoken

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
992
424
323
kızlar bir konuda size de sorayım dedim ben yanlışmı düşünüyorum.
Eşimin annesi 2 senedir görümcemin yanında kanser hastası tedavi görüyor. kayınpeder yaşıyor oda görümcemlerde kalıyor. emekli şimdide çalıyor asgari ücretle. eşim 3 kardeşler kayınvaldem ben ölmeden evi eşimin üstüne yapacakmış eşim kaynıma 15 milyar tl kredi çekecekmiş kredi bitince yine 15 milyar ödeyip 30 milyar verip onun hakkı verilmiş olcakmış. ev şuan 100 milyar eder. görümcemin evi olduğu için onunkini ne zaman ödersek ödeyecekmişiz ev satılırsa ankaradan ev alıp eşimin üstüne olacakmış bende daha ev satılmadı dedim. kaynıma para çekipte ödemek neyin nesi dedim. ev satılır para bölüşülür dedim. Bizim kredi ödeyecek gücümüz yok herşeyimiz belli dengi dengine geçiniyoruz 2 çocuğum var birisi kreşe gidiyor diğerine annem bakıyor bin nazla oda onuda seneye kreşe vericem kızı anasınıfına göndercem kredi işinden nefret ediyorum. hayır kendi evim için bile çekmiyorum

Niye normalde oldugu gibi evin ucreti kardes sayisina bolunerek bir paylasim yapilmiyor. Yok biri kredi aliyor otekine veriyor fln. Bu iste bi katakulli var ama.. Ayrica yanlis bilmiyorsam. Siz kayniniza para verseniz bile., o ilerde babasi evi esiniz uzerine gecirdiginde vefat durumunda mirastan mal kacirma var diye davaci olabilir..

cnm eşime anlatıyorum bunları yok onun ailesi iyi niyetliymiş böyle düşünmezlermiş

yok başka türlü ev sahibi olamazmışız bu fırsatı tepiyormuşuz ben kötü düşünüyormuşum. böyle birşey yaparsan eline valizi verir bacının yanına senide gönderirim dedim. ki kendisi işten çıkma durumu var varsın onada baksın bacısı parasız bakarmı

bencede haklısın ev satılmadan kredi çekip 15 milyar vermek ne alaka ne acele bu böyle eşinle iyice konuş ama arada da sen kalma kolaylıklar dilerim.

Bence çok haklısın ..
Ben de hiç sevmem böyle işleri ..
Böyle durumlarda kardeşlikler de akrabalıklar da unutulabiliyor .

bencede haklısın ev satılmadan kredi çekip 15 milyar vermek ne alaka ne acele bu böyle eşinle iyice konuş ama arada da sen kalma kolaylıklar dilerim.
anlatamıyorum cnm ya dilimde tüy bitti valla annesi nederse yapıyo kadın yatakta hasta hala ne derdinde Allah yardımcım olsun valla

E bizde aynı yöntemi kullanmayı planlıyoruz. Bir art niyet görmedim bunda. Bize de abim sundu bu teklifi. Şu an babamın üzerine olan bir evde oturuyoruz. 4 kardeşiz. Hepsinin payını euro olarak hesapladık. Önce kredi çekip birininkini vereceğiz, sonra yavaş yavaş diğerlerini de ödeyeceğiz. Borçlar bitince ev bizim olacak. Belki bu süreçte evi satıp başka yerden bakacağız, onun da kredisini ödeyeceğiz. İnsan kardeşlerine güvenmeyecekse kime güvenek ki bu hayatta. Kendi kardeşleriniz size bu teklifi sunsa muhtemelen üzerine atlardınız. Eşinizin ailesi olunca ne değişiyor ki?

Bu arada bu devirde kredi çekmeden ev sahibi olabilen kaç tane insan var???

Krediyle gelen faizle, o ev ederinden pahalıya gelecek size bilincinde misiniz? 3 Yıl sonraki 15 binle, 3 yıl önceki 15 bin aynı değil, ki faizlerden bahsetmiyorum bile.

şu miras işlerini oldum olası sevmiyorum..eşiniz ne diyor bu duruma..bu arada Allah şifa versin kayınvalideniz için...

kaynının maddi sıkıntısı mı var acaba?
Onun para ihtiyacı için bulunan bir çözüm olabilir.
Ayrıca ödenecek faizlerle ev size olduğundan pahalıya gelecek.
Zaten eşin o ev üzerinde mirasçı.
Ailesi gecinden versin-vefat ettiğinde zaten payını alacak.
O zman kalkışılabilir buna.
Diğerlerinin hakkı ödenebilir o zaman da.
Zaten maddi imkanınız yok ise kalkışmayın kesinlikle.
Ev ne zaman geçirilecek eşinin üstüne.
Hele ki bu tapu işi halledilmeden asla kalkışmayın.
Sözde aralarında yaptıkları anşalmalar miras hukukunda hiçbişey ifade etmez.
O görümceniz hak sahibi olarak gözükmeye devam edecektir.
ne bileyim davalık çetrefilli bir duruma da sürüklenebilir bu iş.

eşimin ailesi olunca birşey değişmiyor benim durumum yok diyede belirttim. kendi ailemde olsa böyle bir işe atlamam çünkü durumum yok aldığım 3 milyar eşimle benim kiraydı kreşti marketti derken maaş olduğu gibi bitiyor neyle ödeyim eşimin işten çıkma durumu da var madem öyle sat evi payını ver kardeşin bizde payımıza düşenle elimizde olunca kredi çekeriz düşüncesindeyim

evin ederi 100 milyar ancak kaynımın 15 milyar borcu var zaten çözümü bulanda o, ama eşim onlar ne derse yapar

evin ederi 100 milyar ancak kaynımın 15 milyar borcu var zaten çözümü bulanda o, ama eşim onlar ne derse yapar
tahmin ettigim gibi.
ancak tapuyu eşinin üzerine yapmayacaklardır büyük ihtimalle.
herbiri hak sahibi olmaya devam edecektir.
Ne diyeyim Allah akıl fikir versin eşine.
Bi de işten çıkacak diyorsun ,nasıl ödenecek o borç.
Ne yap et karşı çık.
Yok mu fikir alabileceğiniz bir aile büyüğü,eşinin dinlediği.
Ona danışsa da hatasını görse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…