- 13 Kasım 2008
- 992
- 424
- 323
- Konu Sahibi Etnikkoken
-
kızlar bir konuda size de sorayım dedim ben yanlışmı düşünüyorum.
Eşimin annesi 2 senedir görümcemin yanında kanser hastası tedavi görüyor. kayınpeder yaşıyor oda görümcemlerde kalıyor. emekli şimdide çalıyor asgari ücretle. eşim 3 kardeşler kayınvaldem ben ölmeden evi eşimin üstüne yapacakmış eşim kaynıma 15 milyar tl kredi çekecekmiş kredi bitince yine 15 milyar ödeyip 30 milyar verip onun hakkı verilmiş olcakmış. ev şuan 100 milyar eder. görümcemin evi olduğu için onunkini ne zaman ödersek ödeyecekmişiz ev satılırsa ankaradan ev alıp eşimin üstüne olacakmış bende daha ev satılmadı dedim. kaynıma para çekipte ödemek neyin nesi dedim. ev satılır para bölüşülür dedim. Bizim kredi ödeyecek gücümüz yok herşeyimiz belli dengi dengine geçiniyoruz 2 çocuğum var birisi kreşe gidiyor diğerine annem bakıyor bin nazla oda onuda seneye kreşe vericem kızı anasınıfına göndercem kredi işinden nefret ediyorum. hayır kendi evim için bile çekmiyorum
.............
Bence çok haklısın ..kızlar bir konuda size de sorayım dedim ben yanlışmı düşünüyorum.
Eşimin annesi 2 senedir görümcemin yanında kanser hastası tedavi görüyor. kayınpeder yaşıyor oda görümcemlerde kalıyor. emekli şimdide çalıyor asgari ücretle. eşim 3 kardeşler kayınvaldem ben ölmeden evi eşimin üstüne yapacakmış eşim kaynıma 15 milyar tl kredi çekecekmiş kredi bitince yine 15 milyar ödeyip 30 milyar verip onun hakkı verilmiş olcakmış. ev şuan 100 milyar eder. görümcemin evi olduğu için onunkini ne zaman ödersek ödeyecekmişiz ev satılırsa ankaradan ev alıp eşimin üstüne olacakmış bende daha ev satılmadı dedim. kaynıma para çekipte ödemek neyin nesi dedim. ev satılır para bölüşülür dedim. Bizim kredi ödeyecek gücümüz yok herşeyimiz belli dengi dengine geçiniyoruz 2 çocuğum var birisi kreşe gidiyor diğerine annem bakıyor bin nazla oda onuda seneye kreşe vericem kızı anasınıfına göndercem kredi işinden nefret ediyorum. hayır kendi evim için bile çekmiyorum
anlatamıyorum cnm ya dilimde tüy bitti valla annesi nederse yapıyo kadın yatakta hasta hala ne derdinde Allah yardımcım olsun vallabencede haklısın ev satılmadan kredi çekip 15 milyar vermek ne alaka ne acele bu böyle eşinle iyice konuş ama arada da sen kalma kolaylıklar dilerim.
anlatamıyorum cnm ya dilimde tüy bitti valla annesi nederse yapıyo kadın yatakta hasta hala ne derdinde Allah yardımcım olsun valla
kaynının maddi sıkıntısı mı var acaba?kızlar bir konuda size de sorayım dedim ben yanlışmı düşünüyorum.
E bizde aynı yöntemi kullanmayı planlıyoruz. Bir art niyet görmedim bunda. Bize de abim sundu bu teklifi. Şu an babamın üzerine olan bir evde oturuyoruz. 4 kardeşiz. Hepsinin payını euro olarak hesapladık. Önce kredi çekip birininkini vereceğiz, sonra yavaş yavaş diğerlerini de ödeyeceğiz. Borçlar bitince ev bizim olacak. Belki bu süreçte evi satıp başka yerden bakacağız, onun da kredisini ödeyeceğiz. İnsan kardeşlerine güvenmeyecekse kime güvenek ki bu hayatta. Kendi kardeşleriniz size bu teklifi sunsa muhtemelen üzerine atlardınız. Eşinizin ailesi olunca ne değişiyor ki?
Bu arada bu devirde kredi çekmeden ev sahibi olabilen kaç tane insan var???
kaynının maddi sıkıntısı mı var acaba?
Onun para ihtiyacı için bulunan bir çözüm olabilir.
Ayrıca ödenecek faizlerle ev size olduğundan pahalıya gelecek.
Zaten eşin o ev üzerinde mirasçı.
Ailesi gecinden versin-vefat ettiğinde zaten payını alacak.
O zman kalkışılabilir buna.
Diğerlerinin hakkı ödenebilir o zaman da.
Zaten maddi imkanınız yok ise kalkışmayın kesinlikle.
Ev ne zaman geçirilecek eşinin üstüne.
Hele ki bu tapu işi halledilmeden asla kalkışmayın.
Sözde aralarında yaptıkları anşalmalar miras hukukunda hiçbişey ifade etmez.
O görümceniz hak sahibi olarak gözükmeye devam edecektir.
ne bileyim davalık çetrefilli bir duruma da sürüklenebilir bu iş.
tahmin ettigim gibi.evin ederi 100 milyar ancak kaynımın 15 milyar borcu var zaten çözümü bulanda o, ama eşim onlar ne derse yapar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?