kayınvaldemin son dakika kazığı :(

En güzeli bakıcı gerçekten. Misss gibi. Tv yok, abur cubuk yok, sadece senin düzenin var

benim kv den emin değilim yaşı konusunda, 60 varmış en az ama dinç.
bakın yemek masasında verdiğiniz örnek de çok ilginç, aynısının değişik versiyonlarını kaç kere yaşadık, hatta eşimin uyarısı benden önce olmuştur, "annesi bakar" diyerek.
çevremde de çok görüyorum bu olayları, genelde anneler hoşnut oluyorlar gibi görünüyor, ben de bende mi terslik var diye düşündüğüm çok olmuştur.

cnm kırgınlığımız yok ama karşına alıpta normal mantıklı konuşabileceğin insanlar değiller maalesef düşünceleri çok ters o yüzden çok muhattap olmak istemiyorum
O tur insanlara zaten benegini de emanet edemezssin. Konusamiyorsan bile.

Ay iyi ki söylediniz, biz calısan anneler intihar edelim hemen.
Evet :) ben de coo yasamistim bu piskolojiyi. Bir kac arkadasim
Aman da ben calismiyacam, civugin kisiligi ilk 5 yilda oturur onunla birlikte olucam filan falan. Kendileri oysa is bulamadiklari Icin calismiyormus. Is bulur bulmaz calismaya basladilar. Kayinvalidelerini ya da annelerini de getirip cocuklarina baktirdilar. Bana da buyuk bir vicdan azabiyla gecirdigim gunler kalmisti.

Yaşlı insanları suçluyorsunuz ama ben bu yaşımda kendi çocuğumu doğurup bakabileceğime bile inanmıyorum, çocuk bakmanın nesi kolay anlamadım

Valla değil bu aylığa kadar gelmesi daha hamileyken kaynananızla bizzat kendiniz konuşmalıydınız nasıl olacak diye ne demek muhatap olmak istemedim eşim sormuş diye neden siz sorup enine boyuna konuşmadınız ki hiç mi bir araya gelmiyorsunuz aynı yerde. Alışkanlıkları, yemesi içmesi bunları siz söyleyeceksiniz. Zor durumda kalmışsınız ama sizinde hatanız var derdi size ben bakamam diye bulurdunuz birini. Tabii ki bakıcı tutarsanız eve uğrayıp bakar yani o kadar da değildir ne yapıyor ne ediyor diye sizde rica edersiniz arada yoklarsınız diye

cnm kırgınlığımız yok ama karşına alıpta normal mantıklı konuşabileceğin insanlar değiller maalesef düşünceleri çok ters o yüzden çok muhattap olmak istemiyorum

sen muhatap olmayı kabul etmiyorsan onlarda bebeğine bakmazlar... annesisin kim bakacaksa muhatap olman gerekiyor. mecburen...

Bir de şu var: eğer düşük maaş alacaksanız tabii ki evde oturur, çocuğunuza bakarsınız ama bir mesleğiniz var ve bakıcı parasının 2.5-3 katı kazanıyorsaniz elbette çalışırsınız cocugunuzu düzgün bir okulda okutabilmek icin

Bence bir bakıcı tutun. Bakıcıya tv yasak dersen açmaz. Yok öyle bir şey. Bizim komşumuz evin salonuna ve bebeğin odasına ayrıca mutfağa kamera koydurdu. Görünür şekil de. Bakıcı da biliyor yani izlendiğini. Kesinlikle tv yasak. Bebek şu an 3 yaşında ve hergün sadece 1 saat izliyor tv. Abur cubur zaten yasak. Bakıcıya şunu şöyle yap diyebilirsin, yönlendirebilirsin ama akraba olunca olmuyor.

Kamera koyarsanız bakamaz
Evet, illa ki Koymak lazim cidden
Ama benim komsum
Bakmisti kizima 9 ay kadar. Bana sikayet ediyordu kizin tv izlemiyor diye :) olurmusun oldururmusun. Kizim da inadina 2 yasina kadar tv ye asla bakmadi. Hic ilgilenmedi.

Konsumada elim mahkumdu cunku oldugumuz yerde baska kimse yoktu guvenebilecegim. Kreslerde kotuydu. Ama gene de Allah razi olsun diyorum cunku kizimi buyuttu 1 yasindan 2 yasina kadar. Sonra da tekrar annem geldi sagolsun, ve 3 yasinda da okula basladi. Cok mutlu ve huzurlu bir cocuk simdi.tum buyutenkerden de Allah razi olsun kizim adina. Benim
Icin zoroldu bir cok sey ama iste anne olmak fedakarlik.

Siz onlarla muhattap olmazsanız onlarda sizin çocuğunuzla muhattap olmaz.Kusura bakmayın ama bende bakmazdım son dakika çocuğuma bakılacak diye verilmiş gibi geldi bana.Öncesinde maması şöyle bezi böyle diye anlatmaz mı insan babaannesi de olsa.
Karşısına geçilip konuşulacak insanlar değil demişsiniz ama 5 aylık bebeğinizi böyle insanların yetiştirmesine nasıl göz yumucaktınız merak ediyorum.

bencede borcun yoksa en az 1 yıl çalışmayın evet kimse bakmak zorunda değil benimkiler bakıo bebeğim 11 aylık oldu 4 aylıkken bırakıtm güzel baktı şükür ama keşke bakmasaydı çok sahipnedi mesela bazı şeyleri görmezden geliorum idare edioruz ama benm borcum var mecburum yani en güzeli annenin bakması kendi çocuğuna borcun yoksa zorda değilsen bence sen bakmalısın.

Sen daha çocuğuna bakması meselesini konuşmak için bile muhatap olmak istemediğin birinden kalkıp bunu kendiliğinden yapmasını nasıl beklersin? Herşeyin bir adabı var.

Kayınvalidelerin torunlara bakmak gibi bir zorunlulukları yok bence. O yaşta hem yaşlılık hem hastalıklarla boğuşuyorlar. Ayrıca Kayınvalidesine çocuk baktıran gelinlerin geneli şikayetçi bu durumdan. İstisnalar vardır elbet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…