kayınvaldemin son dakika kazığı :(

Suç eşinde ve sende olayı netleştirmemisiniz nasılsa bakacaklar diye düşünmüşsünüz. madem bakacak kimse yok çalışmayacaksın bir süre.

ben eşime çok söyledim bakıcı lazım diye ama hayır diyince ne yapabilirim şimdi kızıyorum ona bak sana kaç defa söyledim kabul etmedin şimdi çıkar bu durumdan beni diyorum ne diyim artık onun lafına tamam demekle hata yaptım zaten farkındayım

evet bende öyle düşünüyorum inşallah iyi bi insan bulabiliriz onuda kaçırmasınlar diye dua edicem artık

bende ondan korkuyorum ve küçük bi yerde oturdugumuz için herkes tanıyo kvdemi gelmek istemiyolar senin kayınvalden karışır eder diyolar napıcamı şaşırdım

kendi evinde baktıracaksın

kv ye e anne babam rahatsız olur diyeceksin

bakıcıya da karışırsa da duyma diyeceksin

en bak kv ye hiçbir şey söylemeyeceğim diye kendimi tutum ama bir akşam dedi ki bakıcı kendine patates salata yapmış; çok, o kadar yeme; akşama onlara da ayır dedim dedi benim şalterler attı

öyle denir mi hiç insanların lokmalarını mı sayıyorsun sen diye çıkıştım yani

ben bakıcıya ye iç; ne seversin ondan alayım modunda iken kadın bunu demiş; ki bakıcı değil kendisi söyledi; daha bilmediğimiz neler vardır

bunla da 1-2 gün geldiği misafirlikte olanlar yani; bakıcı aradı biz öyle yapıyoruz değil mi annesi diye bunalınca

bir dönem gündüz oturmaya gelirlerdi o zaman bile karıştı vay yoğurdu soğuk yedirdi; yok evde ayakkabı giydirmedi vs vs

Onları dinlemek zorunda değilsiniz ki,çalışıyorsunuz paranızı kazanıyorsunuz istediğiniz gibi çocuğunuza baktırabilirsiniz bakıcı tutup.Eşinizle konuşup anlaştıktan sonra bir sorun olmaz.Altlı üstlü oturuyormuşsunuz zaten sizin evinize gelecek insandan onlara ne? Sonuçta sizin evinize geliyor,onların evine gitmiyor ki.O yüzden istediklerini söylesinler,kazık olarak düşünmeyin yani,umursamayın.Eşiniz onların ağzına bakan bir adam değilse,onlar izin verse ne olur vermese ne olur?

Ne kadar ayıp etmiş kayınvalideniz ya.Hiç öyle söylenir mi bir insana.Sonuçta sizin çocuğunuza bakıyor,siz eminim ki onunda kendini iyi hissetmesi,çocuğunuza daha verimli olabilmesi için elinizden geleni yapmışsınızdır.Kayınvalide afedersiniz içine tükürmüş ortalığın,ne kadar ayıp.

yalnız kv deki yaklaşım da bir anormal.
yabancıyı eve almak istemiyor, ama bebeği bir sürü yabancıdın olduğu kreşe gönderiyor.

Sen muhatap olmadın o da bakmadı bebeğe iyi de yapmış. Kadın da taş değil kaya değil, muhatap alınmasın ama binbir zorlukla bebek baksın. OH ne güzel. İYİ yapmış anası muhatap almaz, çocuğu hiç sallamaz bakmaya gerek yok.
Biraz saygı ya biraz saygı. KayınValide iyi bir kadinmis başkası olsa ortalık çarşı pazar olurdu.

5 aylık bebeğinize bakan kayınvalideyle nasıl muhatap olmayacaksınız alamadım ki?
Sürekli Eşiniz aracılığıylamı görüşüp, konuşucaksınız.
Sizin bebeğiniz, şahsi sorunlarınızdan daha önemli. Öyle demişti,böyle yapmıştı vs vs boş laf bunlar.
Anlamak istemediğiniz şey bu.
Hayır bu kadar mesafelisiniz de bakıcıya karşı gelince neden dinliyorsunuz o zaman.
Çok boşluklar var anlattığınız şeylerde

benimkide böyle iste patavatsız tavırları var ondan korkuyorum inşallah problem çıkmaz ne diyim allahım bi yol gösterir ya şuan diğer sıkıntım biberon emmemesi bakalım inşallah alıştırabiliriz bakıcıyla

biz normal konuşup görüşen insanlarız sadece iş onlardan birşey istemeye gelince sıkıntı oluyo ben bişey konuştugumda lafımı çarpıtabiliyolar yoksa çocugun bakımıyla ilgili arayıp görüşüyorum konuşuyoruz

Çalışmayın. Eşiniz sizi hem çalıştırıyor hem de çocuğunuz ortada kalıyor. Kayinvalide de seyrediyor.

aynen öyle

hadsiz patavatsız

kendini büyük görüp kadını aşağılamaya çalışmak

başkasının evinde iş yapıyor diye küçümsüyor işte

bu arada kv okumamış, hayatı boyunca çalışmamış; tek bildiği toz almak olan bir tip; kadın hm daha önce başka işlerde çalışmış hem lise mezunu kv den kat be kat kültürlü idi

biraz da hıç ardı çocuğa bakamadı diye tabii

diğer toruna anneannesi baktı; bu bakamadı; hatta küstüler kız 4 yaşına gelinceye kadar babaannesinin evine girmedi
benimkine bakmayı planlamış; ben baktırmayınca çokkk bozuldu galiba

bu arada konu sahibine de bir not yazayım

benim eşim de annem baksın dedi; görümcem falan da çok iyi bak vs dedi durdu

bebek 2 aylık idi; oturmaya gittik; 10 dakika kucağında tuttu yoruldum ben dedi; kızına verdi

eşime dedim bak daha 10 dakikada yoruluyor tüm gün nasıl bakacak; o zaman ev işi yapmışı; bebeğe bakınca yapmaz dedi; ben de huylu huyundan vazgeçmez; ben annene bebeği vermem dedim ve bakılmadı

eşinize karşı da net olun her konuda

bakın benimki daha küçüktü öyle böyle alışıp içti

uyutunca versinler en rahat öyle içiyorlar

çeşitli biberon emzikleri alın deneyin alışır bir süre sonra

evet kimisi yaşlıyım diye bakmaz kızarız.
kimisi de kendine zor bakar, bebeğe de ben bakacam diye tutturur.

açıkçası size imrendim.
benim eşim kesinlikle akraba dışında birine vermem demişti, ki hiç bir akrabamız bizimle aynı şehirde değil. yani kim gelirse gelsin bizde konaklayacak.
ve bu durum o kadar zor ki, her iki taraf için de,
gelen kendi düzenini bırakıyor, evine gelinen kişi için de ayrı sorun oluyor.
maalesef biz yaşayarak öğrendik.

biz onlar için tayin istedik eşime hastayız yalnızız diyip durdular ama eşimin tayini çıktıgı gün arayıp biz sizle anlaşabilcek miyiz ki diyip eşimi ağlattılar ona rağmen geldik herkesin yaşadığı bi geçmiş var hanfendi genede sizin fikriniz tabi

sen net olarak tavrını koymuşsun eşinde uymak zorunda kalmış. zaten de böyle olması gerek bir bebeğe nasıl bakılacağına , kimin bakacağına annesi karar vermeli

Bakacak mı diye konuşmaya bile muhattap görmediğin insanlara çocuğunu da bırakmayacak kadar gururlu olsaydın keşke. Kimse senin çocuğuna bakmak zorunda değil. Bakmasınlar bence de kendileriyle muhatap olmayan insanın çocuğuna

Şu dikkatimi çekti, muhatap olmak istemedim diyorsunuz. Açıkçası bu bana ayıp geldi. Söz konusu sizin çocuğunuz, eşinizle birlikte sizin de konuşmanız, bakıp bakamayacaklarını sormanız daha iyi olmaz mıydı? Bu tavrınızdan alınmış olabilirler mi? Ha öyle dehşet bir torun sevgileri yoktur, bakmak istemezler, bahane bulmak zorunda da değiller ki, çünkü bakmaya mecbur değiller.
Elbette bunlar yaşadığınız zorluktan bağımsız bir durum. Umarım biran önce iyi bir bakıcı bulursunuz. Bu devirde güvenilir insan bulmak zorken, insanın çocuğunu emanet edebileceği birini bulması yüz kat zordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…