ben eşime çok söyledim bakıcı lazım diye ama hayır diyince ne yapabilirim şimdi kızıyorum ona bak sana kaç defa söyledim kabul etmedin şimdi çıkar bu durumdan beni diyorum ne diyim artık onun lafına tamam demekle hata yaptım zaten farkındayımlotus bak hala hatana devam ediyorsun.düzgün olmayan insanalara en az 3 yıl çocuğunu emanet etmeyi düşünüp bakmadılar diye sitem ediyorsun sonra da onlar şöyle böyle diye eleştiriyorsun.tamam kocan baksınlar istemiş ama sen de bebeğin annesi olarak hayır bakıcı buluruz demedin değil mi?
evet bende öyle düşünüyorum inşallah iyi bi insan bulabiliriz onuda kaçırmasınlar diye dua edicem artıkarkadaşım ben bunu anlıyorum ama burada konu 5 aylık bebek
sen onlarla muhatap olmayınca nasıl bırakacaktın ki
kv yi aradım bebek ne yapıyor diye sordum da kavga çıktı diye konular var buralarda
kv ye şöyle yap böyle yap diyemeyeceksen nasıl bebek baktıracaktın
bak; yukarıda da yazdım benim kv bakarım dedi olmaz demim; ondan sonra da bebek ile ilgili konularda muhatap olmadım eşim oldu; bir şey yediriyorsa yedirme dedi; uygunsuz şekilde kucağına alıyorsa alma dedi
çocuk onların evine gidince babasının kucağına yapışır inmezdi; bende olsa olay çıkardı ama babasında sen bunu kendine alıştırmışsın diye eşime bile söylenirdi; bende olsa gelin alıştırmış; çocuğu bize vermiyor olurdu
bu tarz insanları biliyorum; hemen bakıcını bul; bu arada idare ederler zaten; bakıcıyı bulunca da onlarla ilişkiyi asgaride tut
bende ondan korkuyorum ve küçük bi yerde oturdugumuz için herkes tanıyo kvdemi gelmek istemiyolar senin kayınvalden karışır eder diyolar napıcamı şaşırdım
Onları dinlemek zorunda değilsiniz ki,çalışıyorsunuz paranızı kazanıyorsunuz istediğiniz gibi çocuğunuza baktırabilirsiniz bakıcı tutup.Eşinizle konuşup anlaştıktan sonra bir sorun olmaz.Altlı üstlü oturuyormuşsunuz zaten sizin evinize gelecek insandan onlara ne? Sonuçta sizin evinize geliyor,onların evine gitmiyor ki.O yüzden istediklerini söylesinler,kazık olarak düşünmeyin yani,umursamayın.Eşiniz onların ağzına bakan bir adam değilse,onlar izin verse ne olur vermese ne olur?bana kazık atmasının sebebi evime gelecek insana bile hımm eve yabancı mı alıcaz baban istemez kreşe gönderelim demesi oldu yoksa kimse çocuguma bakmak zorunda değil ben onlar için memleketimi bıraktım geldim biraz anlayış istedim sadece ama oda olmadı
Ne kadar ayıp etmiş kayınvalideniz ya.Hiç öyle söylenir mi bir insana.Sonuçta sizin çocuğunuza bakıyor,siz eminim ki onunda kendini iyi hissetmesi,çocuğunuza daha verimli olabilmesi için elinizden geleni yapmışsınızdır.Kayınvalide afedersiniz içine tükürmüş ortalığın,ne kadar ayıp.kendi evinde baktıracaksın
kv ye e anne babam rahatsız olur diyeceksin
bakıcıya da karışırsa da duyma diyeceksin
en bak kv ye hiçbir şey söylemeyeceğim diye kendimi tutum ama bir akşam dedi ki bakıcı kendine patates salata yapmış; çok, o kadar yeme; akşama onlara da ayır dedim dedi benim şalterler attı
öyle denir mi hiç insanların lokmalarını mı sayıyorsun sen diye çıkıştım yani
ben bakıcıya ye iç; ne seversin ondan alayım modunda iken kadın bunu demiş; ki bakıcı değil kendisi söyledi; daha bilmediğimiz neler vardır
bunla da 1-2 gün geldiği misafirlikte olanlar yani; bakıcı aradı biz öyle yapıyoruz değil mi annesi diye bunalınca
bir dönem gündüz oturmaya gelirlerdi o zaman bile karıştı vay yoğurdu soğuk yedirdi; yok evde ayakkabı giydirmedi vs vs
benimkide böyle iste patavatsız tavırları var ondan korkuyorum inşallah problem çıkmaz ne diyim allahım bi yol gösterir ya şuan diğer sıkıntım biberon emmemesi bakalım inşallah alıştırabiliriz bakıcıylakendi evinde baktıracaksın
kv ye e anne babam rahatsız olur diyeceksin
bakıcıya da karışırsa da duyma diyeceksin
en bak kv ye hiçbir şey söylemeyeceğim diye kendimi tutum ama bir akşam dedi ki bakıcı kendine patates salata yapmış; çok, o kadar yeme; akşama onlara da ayır dedim dedi benim şalterler attı
öyle denir mi hiç insanların lokmalarını mı sayıyorsun sen diye çıkıştım yani
ben bakıcıya ye iç; ne seversin ondan alayım modunda iken kadın bunu demiş; ki bakıcı değil kendisi söyledi; daha bilmediğimiz neler vardır
bunla da 1-2 gün geldiği misafirlikte olanlar yani; bakıcı aradı biz öyle yapıyoruz değil mi annesi diye bunalınca
bir dönem gündüz oturmaya gelirlerdi o zaman bile karıştı vay yoğurdu soğuk yedirdi; yok evde ayakkabı giydirmedi vs vs
biz normal konuşup görüşen insanlarız sadece iş onlardan birşey istemeye gelince sıkıntı oluyo ben bişey konuştugumda lafımı çarpıtabiliyolar yoksa çocugun bakımıyla ilgili arayıp görüşüyorum konuşuyoruz5 aylık bebeğinize bakan kayınvalideyle nasıl muhatap olmayacaksınız alamadım ki?
Sürekli Eşiniz aracılığıylamı görüşüp, konuşucaksınız.
Sizin bebeğiniz, şahsi sorunlarınızdan daha önemli. Öyle demişti,böyle yapmıştı vs vs boş laf bunlar.
Anlamak istemediğiniz şey bu.
Hayır bu kadar mesafelisiniz de bakıcıya karşı gelince neden dinliyorsunuz o zaman.
Çok boşluklar var anlattığınız şeylerde
Ne kadar ayıp etmiş kayınvalideniz ya.Hiç öyle söylenir mi bir insana.Sonuçta sizin çocuğunuza bakıyor,siz eminim ki onunda kendini iyi hissetmesi,çocuğunuza daha verimli olabilmesi için elinizden geleni yapmışsınızdır.Kayınvalide afedersiniz içine tükürmüş ortalığın,ne kadar ayıp.
benimkide böyle iste patavatsız tavırları var ondan korkuyorum inşallah problem çıkmaz ne diyim allahım bi yol gösterir ya şuan diğer sıkıntım biberon emmemesi bakalım inşallah alıştırabiliriz bakıcıyla
aynen öyle
hadsiz patavatsız
kendini büyük görüp kadını aşağılamaya çalışmak
başkasının evinde iş yapıyor diye küçümsüyor işte
bu arada kv okumamış, hayatı boyunca çalışmamış; tek bildiği toz almak olan bir tip; kadın hm daha önce başka işlerde çalışmış hem lise mezunu kv den kat be kat kültürlü idi
biraz da hıç ardı çocuğa bakamadı diye tabii
diğer toruna anneannesi baktı; bu bakamadı; hatta küstüler kız 4 yaşına gelinceye kadar babaannesinin evine girmedi
benimkine bakmayı planlamış; ben baktırmayınca çokkk bozuldu galiba
bu arada konu sahibine de bir not yazayım
benim eşim de annem baksın dedi; görümcem falan da çok iyi bak vs dedi durdu
bebek 2 aylık idi; oturmaya gittik; 10 dakika kucağında tuttu yoruldum ben dedi; kızına verdi
eşime dedim bak daha 10 dakikada yoruluyor tüm gün nasıl bakacak; o zaman ev işi yapmışı; bebeğe bakınca yapmaz dedi; ben de huylu huyundan vazgeçmez; ben annene bebeği vermem dedim ve bakılmadı
eşinize karşı da net olun her konuda
biz onlar için tayin istedik eşime hastayız yalnızız diyip durdular ama eşimin tayini çıktıgı gün arayıp biz sizle anlaşabilcek miyiz ki diyip eşimi ağlattılar ona rağmen geldik herkesin yaşadığı bi geçmiş var hanfendi genede sizin fikriniz tabiSen muhatap olmadın o da bakmadı bebeğe iyi de yapmış. Kadın da taş değil kaya değil, muhatap alınmasın ama binbir zorlukla bebek baksın. OH ne güzel. İYİ yapmış anası muhatap almaz, çocuğu hiç sallamaz bakmaya gerek yok.
Biraz saygı ya biraz saygı. KayınValide iyi bir kadinmis başkası olsa ortalık çarşı pazar olurdu.
Çalışmayın. Eşiniz sizi hem çalıştırıyor hem de çocuğunuz ortada kalıyor. Kayinvalide de seyrediyor.
sen net olarak tavrını koymuşsun eşinde uymak zorunda kalmış. zaten de böyle olması gerek bir bebeğe nasıl bakılacağına , kimin bakacağına annesi karar vermeliaynen öyle
hadsiz patavatsız
kendini büyük görüp kadını aşağılamaya çalışmak
başkasının evinde iş yapıyor diye küçümsüyor işte
bu arada kv okumamış, hayatı boyunca çalışmamış; tek bildiği toz almak olan bir tip; kadın hm daha önce başka işlerde çalışmış hem lise mezunu kv den kat be kat kültürlü idi
biraz da hıç ardı çocuğa bakamadı diye tabii
diğer toruna anneannesi baktı; bu bakamadı; hatta küstüler kız 4 yaşına gelinceye kadar babaannesinin evine girmedi
benimkine bakmayı planlamış; ben baktırmayınca çokkk bozuldu galiba
bu arada konu sahibine de bir not yazayım
benim eşim de annem baksın dedi; görümcem falan da çok iyi bak vs dedi durdu
bebek 2 aylık idi; oturmaya gittik; 10 dakika kucağında tuttu yoruldum ben dedi; kızına verdi
eşime dedim bak daha 10 dakikada yoruluyor tüm gün nasıl bakacak; o zaman ev işi yapmışı; bebeğe bakınca yapmaz dedi; ben de huylu huyundan vazgeçmez; ben annene bebeği vermem dedim ve bakılmadı
eşinize karşı da net olun her konuda
Şu dikkatimi çekti, muhatap olmak istemedim diyorsunuz. Açıkçası bu bana ayıp geldi. Söz konusu sizin çocuğunuz, eşinizle birlikte sizin de konuşmanız, bakıp bakamayacaklarını sormanız daha iyi olmaz mıydı? Bu tavrınızdan alınmış olabilirler mi? Ha öyle dehşet bir torun sevgileri yoktur, bakmak istemezler, bahane bulmak zorunda da değiller ki, çünkü bakmaya mecbur değiller.aslında sorun eşimde.ben bu konuda muhattap olmak istemedim eşime sordum oda bakıcaklarını söyledi.çünkü kayınvaldem ve kayınpederim evdeler ve bütün torunları yurtdışında bi benim bebeğim var.onlarda hiç bir maazeret göstermeden bakamayız demişler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?