• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvaldeniz görümceniz veya eltinizde yediği yemeği anlatır mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aglot
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aglot

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2012
90
2
36
İçel Mersin
Benim kayınvaldemde son zamanlarda böyle bir adet başladı. Ben ve görümcem aynı şehirde oturuyoruz. Kayınvaldem de başka bir şehirde. Geldikleri zaman daha çok bizde , biraz da görümcemde kalır. örneğin bir haftalığına geldilerse;5 gün bizde kalırlar , 2 gün görümcemde. Ben kaldıkları gün boyunca değişik değişik yemekler yapıyorum. Zeytinyağlısı ayrı , sulu yemeği ayrı... Görümcem de yemek yapmayı bilmez. Bildiklerini de yapmaz yani kendi anne ve babasına dahi yemek yapma girişiminde bulunmaz. yA dışarıdan yemek ısmarlıyorlar , yada görümcemin eşi evde söylemesi ayıp balık , et vs gibi yiyecekleri kızartıp önlerine koyar. ya da kayınvaldem mutlaka bir iki kere yemek yapar onlara gidince. Bende ise, çaylarına kadar ben doldururum. Bir tek yemek yemek için yerlerinden kalkarlar.
Son zamanlarda ne zaman yemek yapıp sofraya buyur etsem kayınvaldem;
görümcemgil için
onlarda bize balık yapmışlardı. ay çok güzel olmuştu valla.
ondan bir önceki gün de pide söylediler
(görmcemin eşi için )X' de bize et kızarttı, valla ne becerikli maşallah ( sanki et kızartması çok zor bişey gibi, tabi kendi kızı onu bile yapmayınca...)
.......vs diyor.
Benim yaptığım yemekleri de afiyetle yiyip silip süpürüyorlar karı koca. Kayınbabam eskiden; gelinim eline sağlık çok güzel olmuş derdi. Artık öyle de demiyor sessizce yiyip kalkıyor. Kayınvaldemin tembihlediğinden şüpheleniyorum.
Çünkü eşime kaç kere;
'evlenmeden önce sen bu yemekleri yemiyordun, karın yapınca yiyorsun 'dediğini duydum.
Size de böyle şeyler oluyor mu?

belki kadının öyle bir alışkanlığı vardır görümcene gidincede sizin yemeklerinizden bahsediyordur belki art niyetli birşey olmayabilir bence

bizde böyle bişey olmadı ama k.pederinin tehbihlendiğini düşünmüyorum..
koskoca adam, eline sağlık deme sakın, lafını benimsermi?yok canım..sinirlisin ondan böyle düşünüyorsun..

ben olsam direk lafı söylerdim..
yemek yapmayı bile bilmiyor ,sen yapıyorsun, ne methediyorsun ..bilmesek anlat; inanalım,
damatının yaptıkları güzel geliyor, bizim yemekleri mi beğenmiyorsun derdim..
ikiside el ,kimi kayırıyorsun diye sokardım iyice lafı..:51::51:

Siz de bir sonraki geldiklerinde, balık, et kızartması veya pide ikram edin:9:. Bir daha diyemezler belki.

ne bende yedigini onlara, ne de onlarda yediklerini bize söylemesinler ya. ne kadar ayıp bence.

ayıp olabilirde şimdi kADININ HUYU BÖYLEYSE DEĞİŞTİREMZSİNKİ CANIM boşver takılma bence

Ne olursa olsun bir eline sağlık demek zor değil. Ben ailemde hiç böyle bişey görmedim. Gittiğim yerlerde de kim yemek yaptıysa emeğine saygı olsun diye bile olsa eline sağlık derim .

ben olsam bu lafın üstüne bi daha yemek yapmam. dışardan getirtirim.
siz ev yemeği sevmiyorsunuz diye yapmadım. pide söylüyorum dersin.
benimki de ne zaman dışarı çıksak ki ayda bir bile çıkamayız sayesinde..
eve gelince hep ne yediniz nereye gittiniz diye usul usul sorar. iyi bişey yaptıysak o gece hasta olur yatar kendisi.

cok ılgınc bazı ınsanlar ne soyledıgını bılmez ve umursamamz acaba oyle mı dıye dusundum..takma kafana sen soyle ıstedıgını gec :)

eve gelince hep ne yediniz nereye gittiniz diye usul usul sorar. iyi bişey yaptıysak o gece hasta olur yatar kendisi.
ay ciddi ciddi hasta olup yatarmi :53:
bizde böyle bişey olmadı ama k.pederinin tehbihlendiğini düşünmüyorum..
koskoca adam, eline sağlık deme sakın, lafını benimsermi?yok canım..sinirlisin ondan böyle düşünüyorsun..

ben olsam direk lafı söylerdim..
yemek yapmayı bile bilmiyor ,sen yapıyorsun, ne methediyorsun ..bilmesek anlat; inanalım,
damatının yaptıkları güzel geliyor, bizim yemekleri mi beğenmiyorsun derdim..
ikiside el ,kimi kayırıyorsun diye sokardım iyice lafı..:51::51:

:1::1:

canim bos veeeerr nasil olsa gidicekler sende fazla yorma kendini 2 3 cesit yap tamam :6:

bu kayınvalide ev hanımlığında kızının gelininden geri kalmasına dayanamıyor.
aklısıra kızını överek senin karşında hem görümceni hem de onu yetiştiren anne olarak kendisini aklamaya çalışıyor.
oğlunun gözünde senin bu kadar puan kazanmanı istemiyordur. guru meselesi yapmış. yazık. zavallıca bir tavır

o zaman sende onlar gelince birdaha yemek yapma,dışarıdan et,balık,tavuk,pide vs...al önlerine koy,eğer gak guk derlersede aaa niye siz bunları çok seviyorsunuz geçen geldiğinizde demiştiniz ya der sustursunuz.hem binbir çeşit yemek yap emek ver uğraş,hemde bir ellerine sağlık denmesin,hemde diğerleri pohpohlansın.benim başımda biraz farklısı vardı bende kayınvalidelimler gelince mezesinden etine,meyvesinden pastasına herşeyi yapar alır önlerine koyardım ama ben onlara gidince önüme hep makarna konurdu,bu arka arkaya tekrar edince bende onlar gelince makarna yapmaya başladım,herkese değeri kadar maalesef.

Bir ara buna benzer bir durum bizde de vardı. kayınvaldem beni arar, ulaşamazsa kayınbabam eşimi arar gene ulaşamazlarsa ev telefonundan ararlar. açarız telefonu sonunda, internete bir girin de görelim yüzünüzü derler. web kameraları açılır. ... vs. bir yere gitmişsek evde yoksak yavaş yavaş alttan altan sorar kayınvaldem neredeydiniz , ne yaptınız diye. Şimdi eşim akıllandı. Ben hiç karışmıyorum . eşim de kaçamak cevaplarla hallediyor durumu.

İllahaki bir kıskançlık oluyor herhalde. Bir defasında da kayınvaldemler evdeyken eşimle yalnız kalmak için dışarıya 1 saatlik dolaşmaya gittik. kayınvaldemi yanımıza almadık diye yüzü bozuldu. tam kapıdan çıkacağız eline boş bir dondurma kutusu almış bunun aynısından alın bize dedi. tamam dedik. ya o kadar eski bir dondurma markasıymış ki tedahülden kalkmış.sırf bize bişey aldırtmak için gitmiş bulmuş evde atmadığı dondurma kutusunu. aramadığımız market kalmadı . en sonunda adam bunu bulamazsınız dedi. başka dondurmayla döndük eve. eşim ;anne senin verdiğin dondurma markası yoktu hiç bir yerde , biz de bunu aldık dedi. kayınvaldem de o benim verdiğimin güzeldi de ondan dedi. tadını nereden hatırlıyorsa artık. neyse ben onlara aldığımız dondurmadan koyup getirdim . eşimle ikimiz onlara kutu dondurma almıştık ama biz de söylemesi ayıp dışarda sahilde eve dönmeden yemiştik. o yüzden eşimle ikimize koymadım. Biz yemeyeceğiz dondurma dedik. Eşime neden yemiyorsun dedi. eşim de canım istemiyor dedi. 5 dk sonra tekrar; oğlum neden canın istemiyor diye tekrar soruyor bizim dışarıda yediğimizi anladı tabii. eşim de ;biz sahilde yürürken yedik anne dedi.
kayınvaldem afiyet olsun , iyi ettiniz falan .. hiç bişey demedi. bozuldu sanki yememize.
aldığımız dondurmayı da beğenmez beğenmez hareketler yapıyordu.

Bir ara buna benzer bir durum bizde de vardı. kayınvaldem beni arar, ulaşamazsa kayınbabam eşimi arar gene ulaşamazlarsa ev telefonundan ararlar. açarız telefonu sonunda, internete bir girin de görelim yüzünüzü derler. web kameraları açılır. ... vs. bir yere gitmişsek evde yoksak yavaş yavaş alttan altan sorar kayınvaldem neredeydiniz , ne yaptınız diye. Şimdi eşim akıllandı. Ben hiç karışmıyorum . eşim de kaçamak cevaplarla hallediyor durumu.

ben de ilk zamanlar bu huyunu bilmiyorken yani,
sorduğunda nereye gittiniz ne yediniz diye eşim başka bir şey söylerdi. yani onun kıskanmayacağı bir yer ve yemek yemişiz gibi.
ben de şaşırmıştım niye doğruyu söylemedin diye.
meğer adam huyunu biliyormuş annesinin.
bi de aynen dediğin gibi alttan alttan soruyor. yani hiç önemsemiyor gibi bir tavırla.

valla bizde artık başşka yerler söylüyoruz arada. ne yapalım yani. dediğiniz gibi iyi bir yere gitmişsek , öyle yerlere durmadan gittiğimizi zannediyorlar bir de sanki çok para harcıyormuşuz gibi bir izlenim oluyor heralde. halbuki herkes kendi durumunu biliyor çocuk değilizya . ayağımızı yorgana göre uzatmayı biliriz biz de ama kime ne anlatabilirsin. en iyisi böylesi.

ya bizim evde biraz keyfimiz yerinde olsa gülsek falan keyfi kaçıyor. gene hastayım tripleri..
ne kadar keyifsiz olursak o kadar iyi oluyor. nasıl bir ruh halidir sen düşün artık.
bi kere mutfakta şarkı mırıldanıyordum. duydu.
bir süre sonra o da başlamaz mı şarkı mırıldanmaya yüksek sesle. kaç senedir şarkı söylediğini duymadım o güne kadar.
benim daha çok keyfim yerinde demek için yapıyor resmen.
hep rekabet hainde. nedense...

bu kayınvalide ev hanımlığında kızının gelininden geri kalmasına dayanamıyor.
aklısıra kızını överek senin karşında hem görümceni hem de onu yetiştiren anne olarak kendisini aklamaya çalışıyor.
oğlunun gözünde senin bu kadar puan kazanmanı istemiyordur. guru meselesi yapmış. yazık. zavallıca bir tavır

ben böylesini yakiinen tanıyorumm:1:

Back
X