Kayınvalide adayıyla tanışma

Nepp

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mart 2012
323
130
123
Arkadaşlar erkek arkadaşımın ailesiyle tanışmaya çekiniyorum. Hatta korkuyorum. Ya beni sevmezlerse, ya bu kız olmaz derlerse. Ailenin tek oğlu, anne tarafının tek erkek çocuğu. Baya üstüne düşüyolar. Sorum şu ne yapılır ne edilir? Nekadar konuşulur ne kadar susulur? Siz nasıl tanıştınız, nasıl aranızı iyi yaptınız? Ne konuşulur bu insanlarla ne beklerler bir destek kızlar

Arkadaşlar erkek arkadaşımın ailesiyle tanışmaya çekiniyorum. Hatta korkuyorum. Ya beni sevmezlerse, ya bu kız olmaz derlerse. Ailenin tek oğlu, anne tarafının tek erkek çocuğu. Baya üstüne düşüyolar. Sorum şu ne yapılır ne edilir? Nekadar konuşulur ne kadar susulur? Siz nasıl tanıştınız, nasıl aranızı iyi yaptınız? Ne konuşulur bu insanlarla ne beklerler bir destek kızlar

ne zaman evlenmeyi düşünüyorsunuz? kendin gibi ol bence çok kasma, maske takma, komşu teyze gibi düşün

Eğer evlenmenize çok varsa, hatta evlilik lafı yoksa henüz, tanışmanızın gereği yok.
Sonrasında sıkıntılar yaşayabilirsiniz.
Mümkün mertebe tanışma işini isteme noktasına gelinene kadar öteleyin derim.
bkz: bdv tanışma konuları / vaktinden evvel tanışmalar

Sakin ol yahu kraliyet ailesiyle mi tanışıyorsun bu ne panik?
Ne yapalım ailenin tek erkeğiyse?
Sen kendin gibi ol, kasma.
Kendini tanıt, nasılsınız de, onlar sorarlar zaten okuyor musun nerelisiniz vs vs.
Hiç gerilme, ya istemezlerse diye düşünme sonuçta oğulları seni sevmiş istemiş.
Amaç kendini beğendirmek değil, ben bu aileye uyum sağlayabilir miyim olmalı.

Ayy gecmis canim :)

aranızın iyi olmasına, sizi beğenip sevmelerine gerek yok

siz "bu"sunuz beğenmezlerse kendileri bilir

kimse için değişmeye hoş görünmeye çalışmayın

10 yıldır evliyim 16 yıldır aynı adamlayım annesi mannesi umurumda olmaz

istemezse paşa keyfi bilir onunla değil oğluylayım

Benim eşimde tek baba tarafında bi amca oğlu var oda yıllar önce boşanmış evlenmeyi düşünmüyor yani tüm sülalenin tek gelini benim. Soy isimleri benim elimde :)))) tek gelin olduğum için açıkcası çok kıymetliyim. Bi yete gidince halaları yengeleri hep aman kızım hoşgeldin şunu ye bunu ye,sıcaksa pencere kenarına alırlar soğuksa üstüme şal getiriler bildiğin koca koca insanlar beni mutlu etmeye çalışıyor anlayacağın. Anne tarafına tek gelinim şimdilik o yüzden aynı şekilde orda da değerliyim. Eğer erkek değerliyse eşinin de değerli olması lazım değil mi

Ben de tek erkek torunla evliyim. Nişandan önce telefonda konuşuyorduk sadec. Nişandan bir hafta önce anne babası bize geldi tanıştık. Üzerimde hanım hanımcık bir elbise vardı. Evlenmeden önce çok samimiyete gerek yok bence. Bir de sen mi gideceksin tanışmaya ne gerek var?

En önemli şey kendini farklı göstermemen.
Şimdi ilk tanışmada beni sevsinler şirin görüneyim diye yaptıkların sonra ileride sana dönüyor.
Ayrıca seni sevmek zorunda da değil seven oğlu ve saygı duymak zorunda buna. Saygı duymayacak ara bozacak bir kadınsa evlendikten sonra da yapar bunu. Bırak sevgiliyken ayırabiliyorsa ayırsın. Ayırabilirse çünkü erkek arkadaşın da seni gerçekten sevmiyordur.
Benim kayınvalidem iyidir ama muhafazakardır. Mesela hayalindeki gelin ben asla değilim. Kendi gelinini seçecek olsa beni kesinlikle seçemezdi. Ama benimle ilgili eleştiride bulunamıyor. Bir kere denedi oğlu ben sevdim ben evlendim anne yapma dedi kesti bir daha eleştirisini mecburen. Olayın bu olsun.
Ben de bilerek normalde giydiğim kotu normalde giydiğim converseleri normalde sürdüğüm kırmızı ojeyi sürüp gittim. Ona göre hiç evli kadın gibi giyinmem ama sinir olur mesela giyiyime saygı duymak zorunda olduğunu bilir. Ve asla bana sen değiştin eskiden böyle giyinmezdin diyemez ilk gördüğünde neysem oyum.

Bu nedenle tek tavsiyem sakın sakın şirin olayım aman sevsinler diye taviz verme, kendini değiştirme sonra sen uğraşırsın.

'' ailenin tek erkegi '' sonuç?
Dünyada eşi benzeri bulunmayan bi şaheser mi oluyor?
Yapmayin Allah aşkina siz daha şimdiden kendinizi sevgilinize ve ailesine karşi eziklemiş onlari da yüceltmişsiniz.
Doğal olacaksiniz karşinizdaki insalarda etten kemikten yapilmiş senin gibi insanlar. Kendini sevdirmek adina ekstra bi çabaya düşmeyin, ağir olun. Şahsen bu benim daha çok hoşuma giderdi.

"Hımmmm dur bakayım ben bunları beğenecek miyim acaba" diyerek gidin tanışmaya.
Bir bakın bakalım, görgü kurallarına uyuyorlar mı, nezaket kurallarından haberleri var mı, temizler mi, saygılılar mı.
Size ne hazırlamışlar.

Bu açıdan bakın.

Sizi beğenmezlerse de oğulları sizi seçmiş, oğullarına saygı duymalılar. duymuyorlarsa zaten oğluna saygı duymayan elin kızına/oğluna/anasına/babasına hiç saygı duymaz, koşarak uzaklaşın.

Benim sevgilim de tek erkek. Gayet normal gittim tanıştım. Samimi sıcak insanlardı, rahatladım ben de iki dakika içinde. Havadan sudan aileden konuştuk. Bir problem olmadı. Fazla da oturmadık zaten, 2 saat sonra kalktık sevgilimle.

seni seven böyle sevsin, sevmeyene yol ver gitsin.

Ben sevmezse sevmesincilerden değilim. Benim için eşimin ailesinin beni sevmesi önemli. Bunu yok sayamayız. Ama en önemli şey değil, bunlar karşılıklı şeyler tabi.
Benim için şu nokta önemliydi: evliliğe yakınken tanıştım. Tanıştıktan 1 buçuk ay sonrasında söz kesildi. Daha önceden tanışmayı ben istemedim.
Giderken de sade bir elbise giymiştim, hafif bir makyaj yapmıştım, kasmadım kendimi hiç normal ordan burdan muhabbet ettik yedik içtik, güleryüzlü davranman en önemli silahtır karşındakine çok sıcak bir mesaj verir her zaman her yerde.. Pozitif ve özgüvenli görünmeni sağlar.

Not: Benim eşim de ailede tek erkek. Bana göre hiç fark etmiyor. Tek erkek diye farklı bir muamele haketmez ;)

tek oğul ise çok düşkünlers evlenmezdim.

olduğun gibi ol beğenmeyecek insan her türlü kusur bulur zaten :kahve:

Bak birisi daha yazmış sadece sen kendini görücüye çıkıyor gibi hissetme. Sen de onları ölç tart.

İnanki samimiyetle tavsiye ederim.sen de onlara bak, nasıllar, aralarına girebilecek misin, düşün..
Gerilme, daha sonra yeterince yüz göz olacağın insanlar için stres yapmaya değmez.
Ve bu arada tanıştıktan sonra resmi adımlar atılacak mı?
Sevgili olarak sık görüşmeni tavsiye etmem.

ben çok sevdim hepsini ilk tanısmada
hatta hatıra fotosu çektim ileride cocuklarım olursa ılk tanısmamızdan hatıra olarak gosterırım dıye
sıcak oldum aradım sordum , onlar da görüşme anlarında bana sıcak oldular ama evlenme asamasında ve evlenınce çok da iyi anladım eşimi bir baska bayanla paylasmak istememelerını
butun masum yuzlerı eşime hoş görünmek içinmiş yani.
şuanda pişmanım ben de keske bastan cok resmı olsaydım dıyorum
ama yapım geregı ınsanları seversem sıcak olurum o anda da sevmıstım
şimdi ise topundan nefret edıyorum

siz orta halli olun
ne sıcak ne soğuk
zaten siz nasıl davranırsanız davranın onların davranısları ıle davamı sekıllenecektır

Back
X