Kayınvalide adayıyla tanışma

Kimseye kendini begendirmek için çaba göstermene gerek yok kendinden taviz verme. Kendin gibi davran yapmacık olma. Kaderinde varsa olur zaten.

Tek ogul da tek ogul :işsiz:
Su kafalardan kurtulamadik milletce.
Buyutme yeryuzundeki tek ogul degil sonucta.
Kendin ol,begenmezlerse keyifleri bilir.
Hem sen begenecek misin bakalim?

Efendim sen nasılsıniz inşallah maaşallah der kendini sevdirisin.

Aslında aileye göre değişiyor bu. Kötü tecrübeniz olmuş elbette ama benim yenilerde kuzenim evlendi kız böyle yapsa tam tersi teyzemler soğurdu strateji yaptı diye. Evlenmelerinden bir sene önce tanıştılar teyzemle mesela şimdi de çok iyi anlaşıyorlar. Teyzem de aksine rahat kadındır benim düğünüme kendi çağırmış sen de gel kalırsın da sorun olmaz kızım diye. Nişan söz hiç bir şey yokken müstakbel kayınvalidesiyle geldi.
Sonucuna da bakarsak teyzem bayılıyor kıza. Sürekli çok sıcakkanlı ilk günden beri aynı hiç değişmedi der.
Aile yapısıyla alakalı biraz da.
Ben de evlenme teklifi dahi yokken tanıştım annesi beni sever bir sorunumuz da asla olmadı. Hatta bizim beraber tatile çıktığımızı da öğrendi sonradan :KK70: Çaktırmıyor ama hiç iyi anlaşmamızın oğluna iyilik olduğunun bilincinde bir kadınsa hiç sorun olmaz aksine. Ki benim kayınvalidem muhafazakardır bir buçuk senelik evliyim daha bu konuda bir sözünü hiç duymadım.
Ben sonradan laf gelir diye kızların bilmedikleri bir ailenin kucağına düşmelerindense uygun bir aile mi sevebilecek mi önceden ölçmesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Yani aileler tanışmadan kız görse ve emin olsa daha sağlıklı olur kesinlikle

Dediğiniz gibi herkeste farklılıklar olabiliyor ama benim tecrübelerim kötü yönde maalesef.
Bizim eski bir komşumuz vardı mesela, aynı sizin hesap kızla tanıştılar önceden, kız sürekli geldi gitti düğünlerine vs. Sonra çocukla ayrıldılar ve kötü bir durum oldu çünkü kız gelinleri gibi milletin içine çıkmıştı. Benim x kvalidemde onlarla tanışmaya gittiğim için - ki kendileri tanışmak istemişlerdi- sanki ben zorla evlenmişim asıl meraklı ben mişim gibi imalarda bulunuyordu. Gerçi o densizdi ama insanlarında sağı solu belli olmuyor.
Herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah

Kızlar hepinize teşekkür yorumlarınız icin:KK49:
Dediginiz gibi tanışmayı erteleyecegim , bu seferde konuyu açmayınca oda açmıyacak diye kendimi yiyeceğim.

Kızlar hepinize teşekkür yorumlarınız icin:KK49:
Dediginiz gibi tanışmayı erteleyecegim , bu seferde konuyu açmayınca oda açmıyacak diye kendimi yiyeceğim.

Artik kayinvalidem :) eskiden istenmeyen gelindim. Benimle tanismak istiyordu ama ben gitmiyordum. Bunu sevgilim araciligiyla kibarca reddediyordum.
Ama kendim de merak ediyor icim icimi yiyordu
Bir aksam eve birakacaginda sevgilim annemle bu hafta tanışır misin dedi. O anda olur dedim. Iki gün icinde tanistim. Buradaki tavsiyelerde cok ise yaradi kendimi rahat hissetmek icin :) nasip olduğu zaman zaten kabul ediyor insan bir şekilde.. ;) inşallah zamani gelince mutlulukla kaygisizca tanısırsiniz.. mutluluklar diliyorum

Istersen onlar sana bayilsinlar. Ya da sen onlara bayil.
Kayinvalide kayinvalidedir!

Arkadaşlar erkek arkadaşımın ailesiyle tanışmaya çekiniyorum. Hatta korkuyorum. Ya beni sevmezlerse, ya bu kız olmaz derlerse. Ailenin tek oğlu, anne tarafının tek erkek çocuğu. Baya üstüne düşüyolar. Sorum şu ne yapılır ne edilir? Nekadar konuşulur ne kadar susulur? Siz nasıl tanıştınız, nasıl aranızı iyi yaptınız? Ne konuşulur bu insanlarla ne beklerler bir destek kızlar
kendin ol

Back
X