Aslında aileye göre değişiyor bu. Kötü tecrübeniz olmuş elbette ama benim yenilerde kuzenim evlendi kız böyle yapsa tam tersi teyzemler soğurdu strateji yaptı diye. Evlenmelerinden bir sene önce tanıştılar teyzemle mesela şimdi de çok iyi anlaşıyorlar. Teyzem de aksine rahat kadındır benim düğünüme kendi çağırmış sen de gel kalırsın da sorun olmaz kızım diye. Nişan söz hiç bir şey yokken müstakbel kayınvalidesiyle geldi.
Sonucuna da bakarsak teyzem bayılıyor kıza. Sürekli çok sıcakkanlı ilk günden beri aynı hiç değişmedi der.
Aile yapısıyla alakalı biraz da.
Ben de evlenme teklifi dahi yokken tanıştım annesi beni sever bir sorunumuz da asla olmadı. Hatta bizim beraber tatile çıktığımızı da öğrendi sonradan

Çaktırmıyor ama hiç iyi anlaşmamızın oğluna iyilik olduğunun bilincinde bir kadınsa hiç sorun olmaz aksine. Ki benim kayınvalidem muhafazakardır bir buçuk senelik evliyim daha bu konuda bir sözünü hiç duymadım.
Ben sonradan laf gelir diye kızların bilmedikleri bir ailenin kucağına düşmelerindense uygun bir aile mi sevebilecek mi önceden ölçmesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Yani aileler tanışmadan kız görse ve emin olsa daha sağlıklı olur kesinlikle