kayinvalide derdi hic bitmez

kirmizipikap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2012
190
33
118
merhaba kizlar.

daha once hic konu acmamistim. insallah yanlis bisey yapmam :17:basliktada yazdigim uzere sorun kayinvalidem.hayatimda bukadar patavatsiz, bu kadar agyindan cikani bilmez bi insan tanimadim. gecen bayram gunu yaptigi tatliyi sevmem dedim diye "bizim gelin de cok ucuz" dedi.. ben tabi sok kaldim. kayinpederim sag olsun hemen nasil konusuyosun sen dedi de kendine geldi. aslinda nekadar masrafsiz demek istemis. sesimi cikarmadim yanlis ifade etmistir diye. bu en cok aklimda kaln yoksa herseye muhalefet, her yaptigimiza bi fikri olan (yanlis anlasilmasin karsi fikir :20:) bi kadin. surekli evindeki biskuvi, makarna v.s. ne varsa bize getiriyo. neymis o getirmese ac kalirmisiz. biz alisveris yapmayi bilmiyoruz ya:19:. asil beni delirten gecen hafta oldu. amcalar, kuzenler hepbirlikte yemekteydik. esimin kuzeni evlenmisti yeni. bende oynamayi cok severim ayiptir soylemesi:1:. kuzene dedim ki: "bu dugun bana yetmedi bi parti yapalim oynayalim" dedim. bizimki milletin icinde ne dese begenirsiniz "deliye hergun dugun bayram. biseye ihtiyacin yok." o kadar insanin icinde saygisizlik olmasin diye sesimi cikarmadim ama butun gece o yokmus gibi davrandim. soyledigini duymadim. yuzune bakmadim. ertesi gunde konusmuyorum tabi. ne oldu yorgunmusun? uykusuzmusun? evinde cok utu, temizlik falan mi yaptin? seytan diyoki birak susup sabretmeyi saril bogazina:22:. emin olun bu anlattigim yaptiginin , soylediginin kucucuk parcalari. ayyy yazdim biraz icim rahatladi. bogulucam bunlardan bi gun. iyki kk var:24::23:

merhaba kizlar.

daha once hic konu acmamistim. insallah yanlis bisey yapmam :17:basliktada yazdigim uzere sorun kayinvalidem.hayatimda bukadar patavatsiz, bu kadar agyindan cikani bilmez bi insan tanimadim. gecen bayram gunu yaptigi tatliyi sevmem dedim diye "bizim gelin de cok ucuz" dedi.. ben tabi sok kaldim. kayinpederim sag olsun hemen nasil konusuyosun sen dedi de kendine geldi. aslinda nekadar masrafsiz demek istemis. sesimi cikarmadim yanlis ifade etmistir diye. bu en cok aklimda kaln yoksa herseye muhalefet, her yaptigimiza bi fikri olan (yanlis anlasilmasin karsi fikir :20:) bi kadin. surekli evindeki biskuvi, makarna v.s. ne varsa bize getiriyo. neymis o getirmese ac kalirmisiz. biz alisveris yapmayi bilmiyoruz ya:19:. asil beni delirten gecen hafta oldu. amcalar, kuzenler hepbirlikte yemekteydik. esimin kuzeni evlenmisti yeni. bende oynamayi cok severim ayiptir soylemesi:1:. kuzene dedim ki: "bu dugun bana yetmedi bi parti yapalim oynayalim" dedim. bizimki milletin icinde ne dese begenirsiniz "deliye hergun dugun bayram. biseye ihtiyacin yok." o kadar insanin icinde saygisizlik olmasin diye sesimi cikarmadim ama butun gece o yokmus gibi davrandim. soyledigini duymadim. yuzune bakmadim. ertesi gunde konusmuyorum tabi. ne oldu yorgunmusun? uykusuzmusun? evinde cok utu, temizlik falan mi yaptin? seytan diyoki birak susup sabretmeyi saril bogazina:22:. emin olun bu anlattigim yaptiginin , soylediginin kucucuk parcalari. ayyy yazdim biraz icim rahatladi. bogulucam bunlardan bi gun. iyki kk var:24::23:

Anlattıklarınızdan anladığım kadarıylaka kayınvalideniz kötü niyetli değil ama çok patavatsız..
Kendince espri yaptığını düşünüyor sanırım..
Bu huyunun değişeceğini sanmıyorum..
Ne diyeyim..Bu şekilde idare edeceksiniz..

Allah kolaylık ve sabır versin size..

takma işte, kendin yazmışsın k.v. derdi bitmez diye. ne k.v. ler var valla ayaküstü kırk yalan söyleyip, iftirada sınır tanımayan, yuva yıkan... buna da şükür diyeceksin; ya susup takmayacaksıın ya da cevabını verip susturacaksın...

Boşver,üzerinde durma,kendince sana takılıyor işte :)

Vardır böyle insanlar,sürekli birisine takılarak espri yapma ihtiyacı hissederler.

Sempatik görünmeye çabalarken antipatik olurlar.

Ben de olsam sinir olurdum ama yapacak birşey yok gibi görünüyor.

bende arkadasa katlıyorum kendınce espırı yaptıgını sanmıs

bazı ınsanlar oyle patavatsız olabılıyor

takmayın bosverın omrunuzu bana ne dedı dıyemı gecıreceksınız:50:

sızde ona onun yaptıgı gıbı espırıler yapın bırazda o dusunsun:52:

aslinda bende sizin gibi dusunmustum basta. yani espiri yapmaya calisiyo ama agzina sahip olamiyor diye. ama sonralari farkettim ki isini iyi biliyor. laf sokucagi zaman esim duymadan soyluyor:1::1: allahtan esim bili annesini de gorusmek istemeyince bisey demiyor.

sizinde soylediginiz gibi yapacak pek bisey yok aslinda ama bazi anlar geliyor boguluyorum nefes alamiyorum o kadar performans sergiliyor :25::25:

cahil ettiğği lafın ucunu görmez,bilmezmiş.kendi söyler kendi güler.elbette bu saatten sonra değiştiremezsiniz ama siz takmamayı öğrenebilirsiniz..takmayın,duymayın,görmeyin,bilmeyin...

Kaş yapayım derken göz çıkaran tiplerdenmiş k. valideniz.:1:
Ben kötü niyetinin olduğunu düşünmüyorum.
Onu böyle kabul etmek zorundasınız.
Kaldı ki o en iyi de olsa en kötü de olsa eşinizin annesi.
Sevmeseniz bile bırakın boğazına sarılmayı saygı duymanız şart.

nedense ben bir sorun göremedim.tek böyle düşünen benmiyim bilmiyorum ama :44: kadıncağız evinize yardımcı olmak içim malzeme falan getiriyormuş,ayrıca ilk yazdığınız "ucuz" kelimesini bence de yanlışlıkla söylemiş olabilir.aklı karışmıştır belki.kayınvalidenizin artniyetli olduğunu düşünmüyorum.neden boğazına sarılasınız?! evlendiğiniz adamı o kadın doğurup büyütmüş.Azıcık sabır.

Susmakla büyük bir hata ediyorsun ama kayın validen guzel sözden anlatacak birinede benzemiyor Oyuzden sende aynı sekilde ama kimsenin olmadıgı yerde aynı paravatsizligi ona yap sok olduğunu görüncede deki simdi anladinmi beni sozlerinle nasıl kırdığını umarım bu sözlerinize bi son verirsin anne yoksa artık bende patavatsiz bi gelin olmaya karar verdim! Hem sürekli bize bisküvi makarna getirmene gerek yok çünkü esim sürekli farklı mutfakları tatmak istiyor ve biz ona göre alışverişimizi yapıyoruz. Hem oğlunuzda cok kırılıyor sizin bu dambadan kırıcı sözlerinize felan de o bence ancak bu dilden anlar.

Kaş yapayım derken göz çıkaran tiplerdenmiş k. valideniz.:1:
Ben kötü niyetinin olduğunu düşünmüyorum.
Onu böyle kabul etmek zorundasınız.
Kaldı ki o en iyi de olsa en kötü de olsa eşinizin annesi.
Sevmeseniz bile bırakın boğazına sarılmayı saygı duymanız şart.

nedense ben bir sorun göremedim.tek böyle düşünen benmiyim bilmiyorum ama :44: kadıncağız evinize yardımcı olmak içim malzeme falan getiriyormuş,ayrıca ilk yazdığınız "ucuz" kelimesini bence de yanlışlıkla söylemiş olabilir.aklı karışmıştır belki.kayınvalidenizin artniyetli olduğunu düşünmüyorum.neden boğazına sarılasınız?! evlendiğiniz adamı o kadın doğurup büyütmüş.Azıcık sabır.

yanlis anlasilmak isteme kizlar. bogazina sarilmak derken nekadar boguldugumu, sikildigimi ifade etmek istemistim. yoksa okadar insanin icinde bana laf soktugunda donup cevap veririm. sirf esimin hatrina ve bi anne oldugu icin saygisizlik etmiyip susuyorum. sonucta ben de esimin anneme laf soylemesini istemem, onun icin bende cevap vermiyorum

benim kayınvalidemde böyledir hiç düşünmez konuşurken başta bende susuyordum senin gibi ama sabır sabır en sonunda konuştum karşıma alıp hoşlanmıyorum diye...artık gerekmedikçede muhabbetlere girmiyorum uyuşmuyoruz büyüktür saygı duyarım ama tek taraflı olmaz herkes saygı duyucak birbirlerine...sende bir şekilde belli et tavrını bence...

Son düzenleme:
Susmakla büyük bir hata ediyorsun ama kayın validen guzel sözden anlatacak birinede benzemiyor Oyuzden sende aynı sekilde ama kimsenin olmadıgı yerde aynı paravatsizligi ona yap sok olduğunu görüncede deki simdi anladinmi beni sozlerinle nasıl kırdığını umarım bu sözlerinize bi son verirsin anne yoksa artık bende patavatsiz bi gelin olmaya karar verdim! Hem sürekli bize bisküvi makarna getirmene gerek yok çünkü esim sürekli farklı mutfakları tatmak istiyor ve biz ona göre alışverişimizi yapıyoruz. Hem oğlunuzda cok kırılıyor sizin bu dambadan kırıcı sözlerinize felan de o bence ancak bu dilden anlar.

inan bana ben, esim, kayinpederim hep soyledik. bir de kizmamizin sebebi ihtiyacimiz yok inanin. esimin isi iyi ne istersek alabiliyoruz. hani paramiz olmasa yardim etmek istese anlarim ama evindeki biskuviyi , makarnayi toplayip gelmesine tahmmul edemiyoruz. esimde bende kirk kez soyledik. senin sevdigini biz sevmek yorunda degiliz diyor esim. bayatliyor atmak zorunda kaliyorum diyorum ama yok. dun de ikimizinde yemedigini bile bile kabak tatlisi getirmis. sonuc cop oldu tabi

benim kayınvalidemde böyledir hiç düşünmez konuşurken başta bende susuyordum senin gibi ama sabır sabır en sonunda konuştum karşıma alıp hoşlanmıyorum diye...artık gerekmedikçede muhabbetlere girmiyorum uyuşmuyoruz büyüktür saygı duyarım ama tek taraflı olmaz herkes saygı duyucak birbirlerine...sende bir şekilde belli et tavrını bence...

benimde artik bu tavri takinma zamanim geldi sanirim. ben nekadar susarsam o kadar laf yiyorum.

eşin yanındaysa eğer, çekinmeden söyle bazı şeyleri.
sinir hastası olursun.
kimse kimsenin annesini çekmek zorunda değil..kendı annemız bu tarz şeyler yapsaydı
eminim ki, herkes annesini ciddi manada uyarırdı...

anlam veremıyorum bazen.erkek anneleri neden hep böyleler.
kendı kızlarına vermedıkleri akıl kalmaz, elin kızı yüzüne bişi söylese ortalık karışır.

Kendimi senin yerine koyuyorum da..Herhalde ben olsam laflara kırıldığımı belli ederdim (surat ifadesi,hareketler ya da senin yaptığın gibi görmezden gelme).Fakat kayınvalideme bir şey söylemezdim herhalde,onun yerine eşim ile konuşurdum.Ama tabi nereye kadar..Dilerim en kısa zamanda aranızdaki dertler biter.

bence kv artniyetli değil patavatsız benim kv öyledir onlar için yapacak bişey yok artık ,ama eve erzak getirmesinde ne var anlalmadım kadın sizi düşünüyor demekki tatlı getirmiş onada sinirlenmişsin sevmeyebilirsin olabilir yemek zorunda değilsin önemli olan sizi düşünüp getirmiş olması

o bisküvileri makarnaları annen getirse böyle düşünürmüydün.az veren candan,çok veren maldan demişler.belli ki kadın açık elli.burada niceleri var,kaynanamdan iğne görmüyorum diyen:50:

ay cok guldum ya:1: , bence artniyetli birisi degil ama normal de degil :)) , insan susmamali rahatsiz oldugu konu hakkinda , dile getirmeli , dile getirilmezse sorunda gorulmez karsi taraf acisindan veyahut sonu gelmez ...bunlari icinizde tutatark kadinin her hareketi size batacaktir, meesela eve biseyler getirmesi ne farki bunda al istemezsen ver birisine yada sagol annecim gerek yok zahmet etme vs, enerjini icinde tuttuklarina harcama

ay cok guldum ya:1: , bence artniyetli birisi degil ama normal de degil :)) , insan susmamali rahatsiz oldugu konu hakkinda , dile getirmeli , dile getirilmezse sorunda gorulmez karsi taraf acisindan veyahut sonu gelmez ...bunlari icinizde tutatark kadinin her hareketi size batacaktir, meesela eve biseyler getirmesi ne farki bunda al istemezsen ver birisine yada sagol annecim gerek yok zahmet etme vs, enerjini icinde tuttuklarina harcama

yani yemezsen yeme ver bir ihtiyacı olana:50:

Back
X