Kayınvalide etkisi

Keşke diyorum aslında dedikleriniz gerçekten olması gerekeni ne kadar doğru söylüyorsunuz ama şuna açıklık getireyim siz dediniz ya oğlunu paylaşamazlar diyee. Bunları anlatarak kv. Rakip görenin ben değil de onun olduğu ihmalin umarım herkes okur
Rakip görenin kim olduğunun önemi yok. Mesele uyup uymamanız. Siz her ciddiye aldığınızda sorunlar oluşuyor ve en önemlisi size zarar veriyor. Neticede siz ona eşlik etmiş oluyorsunuz ve sizde onun karşı rakibi olarak önündesiniz. Bilmem anlatabildim mi?

Size şöyle. Bir örnek vereyim eşimin annanesi gelinine öyle şeyler yapıyorki yüzüne söylüyor herşeyi evinden kovuyor cenazede.oğluna boşa bunu diyor oğluyla olan fotolarını kesiyor yolda gördüğüne gelinden yanıyor herkeze anlatıyor .daha bugün yengemin misafirlerinin yanında kendi evinden kovdu ben verdim bu evi size diye beterin beteri var şükredin görmezden gelmeye çalışın derim.
Zaten sosyolojik Bi sorun bu. Onlar kaynanaların dan gördüklerinden ders çıkarıp ben gelinime böyle davranmıcam demek yerine onlardan gördüklerimi yapabileceği ölçüde aynı şekilde bize aktarıyorlar binevi kısır döngü.

Öyle yapmaya çalışıyorum oyalanıcak bişeyler arıyorum böyle durumlarda ama bazen gerçekten kv. Sinir olurken buluyorum kendimi kimseyle de paylaşamayınca size buraya yazıyorum
O kadar takıntı yapman sana zarar daha torun görmeye gelip gidecekler o zaman naparsan zamanla her hareketi batar sana boşver

Rakip görenin kim olduğunun önemi yok. Mesele uyup uymamanız. Siz her ciddiye aldığınızda sorunlar oluşuyor ve en önemlisi size zarar veriyor. Neticede siz ona eşlik etmiş oluyorsunuz ve sizde onun karşı rakibi olarak önündesiniz. Bilmem anlatabildim mi?
Anlıyorum zaten sizin dediklerinize hak veriyorum bişey dediğim yok. Sorun büyük ölçüde benim niye böyle oluyo niye böyle davranıyor diye düşünüp kv.mi ciddiye almamdan kaynaklanıyor

Sevgili çayınız bostan korkuluğu görevini mi görüyor bu olanlar karşısında?
Yılardır ikisinin arasında kalmaktan oda çok yıprandı uzak tutmaya çalışıyor ama evleri çok yakın inanın dışardan bir gözle bende böyle düşünürdüm ama annene inanılmaz bir kadın hem yapıyor hemde oturup ağlıyor asla kendini hatalı görmüyor.durdurulamiyor malesef herkez söylüyor yapma diye ama bizler bile kaç yaş küçüğuz kunusuyoruz yine aynı sonuç 🤦

O kadar takıntı yapman sana zarar daha torun görmeye gelip gidecekler o zaman naparsan zamanla her hareketi batar sana boşver
Zaten o evredeyim şuan her yaptığı hatta daha yapmadığı gerçekleşmeyen şeyler bile bana batıyor diyorum ya korkulu rüyam oldu diye

Yılardır ikisinin arasında kalmaktan oda çok yıprandı uzak tutmaya çalışıyor ama evleri çok yakın inanın dışardan bir gözle bende böyle düşünürdüm ama annene inanılmaz bir kadın hem yapıyor hemde oturup ağlıyor asla kendini hatalı görmüyor.durdurulamiyor malesef herkez söylüyor yapma diye ama bizler bile kaç yaş küçüğuz kunusuyoruz yine aynı sonuç 🤦
Allah sizde de kolaylık versin gerçekten zor

Yengeniz keşke boşansaymıs.
Allah sabır versin kendisine.

Zaten sosyolojik Bi sorun bu. Onlar kaynanaların dan gördüklerinden ders çıkarıp ben gelinime böyle davranmıcam demek yerine onlardan gördüklerimi yapabileceği ölçüde aynı şekilde bize aktarıyorlar binevi kısır döngü.
Aynen öyle bunu yapanda kaynanasindan çekmiş biri bize bile diyor eşim benim çok yardımcıdır neden yapıyorsun biz bağda bahçede çalıştık bize yardım eden olmadı diye kızar eşime 🤷

Anlıyorum zaten sizin dediklerinize hak veriyorum bişey dediğim yok. Sorun büyük ölçüde benim niye böyle oluyo niye böyle davranıyor diye düşünüp kv.mi ciddiye almamdan kaynaklanıyor
Benim yapım böyle o yüzden kolay geliyordur bana. Sizin için uygulaması zor olabilir. O zaman bi başka metotla söyleyeyim.
Sizin için değeri olmayan birini neden ciddiye alıyorsunuz ?
Birde üstüne kendinizi yıpratıyorsunuz?
Bu da yetmezmiş gibi evliliğinize zarar vermiyor mu bu duygularınız?
İnsan değer vermediği hoşlanmadığı biri yüzünden üzülür mü ?

Bunları bi sorun kendinize. Sonrasını siz bilirsiniz

Bakin en kötü örnek onlari secmisseniz ortada gercekten bir sorun var. Ama bunun gercekten kvdedemi sizdemi cözemedim. Niye her dedigine bu kadar anlam yüklüyorsunuz? Her anne baba icin evladi hayirsiz degilse dünyanin en önemli insani. Sizinde evladiniz olucak insallah yakinda (sag selim kucaginiza gelsin insallah), kucaginiza gelse daha iyi anlarsiniz. Bazi insanlarin gözünde cocuklari hep cocuk kalir 😅 neyise demek istedigim: her lafini bu kadar ciddiye veya size saldiri gibi algilamayi birakin. Oglumda tatliyi seviyor derse ne olur demese ne olur. Gecen kayinpederim "Cok sanslisin böyle bir esin oldugu icin" dedi. Bende "Vallaha baba sansli gecede mi dogdum ne. Allah basimdan eksik etmesin" dedim. Her lafa gerilmeyin bu kadar. Size de yazik. Oglunu mu övüyor, oglunu mu seviyor birakin yapsin. Sizlik bir durum ne zaman oluyor: size karsi saygisiz veya kücük düsürücü konusmaya baslasa. Orda dur deyin tabi. Ama böyle ufak tefek olaylari bosvermeyi ögrenin. Esinizdende bu yüzden sogusaniz en büyük haksizligi ona yapmis olursunuz. Kimse kusursuz degildir, ama faturasi ona komple kesilmemesi lazim. Sonucta size hak verdigi konular varmis ve konusacagini da söylemis

Benim yapım böyle o yüzden kolay geliyordur bana. Sizin için uygulaması zor olabilir. O zaman bi başka metotla söyleyeyim.
Sizin için değeri olmayan birini neden ciddiye alıyorsunuz ?
Birde üstüne kendinizi yıpratıyorsunuz?
Bu da yetmezmiş gibi evliliğinize zarar vermiyor mu bu duygularınız?
İnsan değer vermediği hoşlanmadığı biri yüzünden üzülür mü ?

Bunları bi sorun kendinize. Sonrasını siz bilirsiniz
Beni yapım da fazla önemsemek insanları dediklerini yaptıklarını yapmadıklarını çok üzüp kafaya takıyorum ve aslında değer vermiyorum demiyorum ondan gördüğüm değersizliği onada uygulamaya başlıyorum beni bu teşvik eden kv. oldu diyeyim bu soruları kendime sorucam umarım gamsız olmayı başarırım

Bence gelinler de az değil. Kayinvalidelerin kronikleşmiş sorunu var sanıyoruz ama gelinlerin de bol bol var. Baksanıza artık ailesi benim, ben daha iyi tanırım triplerine bile giriyoruz.
O kadar üzülüyorum ki annelere, onca emekle, varlıkta yoklukta evlat büyüt sonra bu şekilde muamele gör 😒

O kadar incir çekirdeğini doldurmayacak şeylere dertlenmişsiniz ki şok oldum. Kayınvalideniz kocanıza küçük çocuğu gibi davranıyormuş ama bu sizi neden rahatsız ediyor ki? Kendi oğluna istediği gibi davranır. Bu ikisinin arasında bir durum. Yarın bir gün siz de anne olduğunuzda çocuğunuza davranışınızla ilgili biri size bir şey dese ben annesiyim istediğim gibi davranırım, kimse karışamaz dersiniz ama.

Anneniz 2.oğlum diyormuş o size kızım demiyormuş. Bunu mu dert ettiniz? Çokta sevmediğiniz bir insan kızım dediğinde kızı mı olacaksınız? Kimse kimsenin kızı-oğlu olmaz. Ancak çocuğu gibi görebilir ama gibi olur işte.

Adı kaynana diye her söylediği size ağır geliyor bence

O kadar üzülüyorum ki annelere, onca emekle yoklukla evlat büyüt sonra bu şekilde muamele gör 😒
Ben kv. Asla saygısızlık yapmadım şimdiye kadar hatta kendi annemle eşdeğer bile verdim yeri geldi onun benden gördüğü muamele tamda budur

Back
X