- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.246
- 198
Benim kayınvalide de o yaşta. Kalp şeker tansiyon kilo hepsi var. Ama aynen iyi gezer. :) Evi süpürmez ama çünkü süpürmiyorum, kalbim yetmiyor der. Çok çabuk yoruluyor. Maddi imkanımız olmasa dahi rutin olmasa da yardımcı olurdum. Ama bunu görevimmiş gibi değil, lütufmuş gibi yapardım çünkü kimsenin böyle bir zorunluluğu yok. Şuan ise eşim annesine temizlikçi konusunda maddi destek oluyor. O gelemediğinde ayda yılda bi ev süpürdüğüm olur. Onun dışında yatılı gittiğimizde ne hiç iş yapmıyor, boyuna yatıyor dedirtecek kadar ilgisiz kalırım ne de her işi yapmamı bekleyecek kadar ipleri elime alırım. Yoksa elime alsam o benim görevimmiş gibi bir duruma dönüşecek. Her zaman yemek bulaşık temizlik beklenecek. Kısaca gittiğimde dengeyi kurmaya çalışıyorum. Bi gün yaparım iki gün yapmam, iki gün yaparım Bi gün yapmam, Bi gün yaparım Bi hafta yapmam.
yani ne laf ettiririm ne de kendime sorumluluk yüklerim. Bazen kv eltim için gelsin yapsın para veririm, boş oturuyor gibi şeyler söyler.
kızım sana söylüyorum gelinim sen anla tarzında. Eşim gelinin senin evini temizlemek zorunda değil falan der. Kadın geliyor ya der, eltim için onu arayıp çağırma ayıp falan der. Eğer eşim de senin sevgilin gibi işleri yapmak zorundasın deseydi çekilmez olurdu, kavga çıkardı. O yüzden yol yakınken ya yapmam diye rest çek ve olacakları gör. Veya yapmak istiyorsan devam et.
Mesela evi süpürsen, koltukları niye çekmedin der, koltukları çeksen Bi de silseydin der, silsen bir de toz alsaydın der. Kısaca der oğlu der. O yüzden ben tahammül edemeyeceğim bir pislik olmadığı sürece iş yapmama alıştırmıyorum. Hem yaranamazsın, kıymet de bilmezsin. Alıştırdığnda Arar misafir gelecek camlar silinecek der, evi süpürmeye gel der. Hiç gerek yok yüzgöz olup yapamam demeye. Baştan dengeyi kurmak lazım. Azcık artırsın kadın çağırsın. Ya da eşin destek olsun.

Mesela evi süpürsen, koltukları niye çekmedin der, koltukları çeksen Bi de silseydin der, silsen bir de toz alsaydın der. Kısaca der oğlu der. O yüzden ben tahammül edemeyeceğim bir pislik olmadığı sürece iş yapmama alıştırmıyorum. Hem yaranamazsın, kıymet de bilmezsin. Alıştırdığnda Arar misafir gelecek camlar silinecek der, evi süpürmeye gel der. Hiç gerek yok yüzgöz olup yapamam demeye. Baştan dengeyi kurmak lazım. Azcık artırsın kadın çağırsın. Ya da eşin destek olsun.