• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide evi temizlemek

eşiniz annesi rahat etsin diye size annesinin evini temizletiyorsa temizler misiniz kızlar

Annesi rahat etsin diye mi evlenmiş ki
Zahmete girmiş o zaman bi hizmetçi tutsaydı daha karli olurdu.

Annesi rahat etsin diye değil hasta olur gider çorbasıni yaparim.
Yatalak olur gider bakarim ama rahat etsin diye kendimin rahatini bozamam

Kişisel sorunlarınızı bilmiyorum esimin annesi benimdee annem sayilir hele ki iyi birr kayınvalide ise yardım ederdim hemde her gittiğimde vicanım tahammül etmez ben otururken o hizmet edecek gelin kaynana değilde anne kız gibi tabi bu herkes için geçerli değil.

benim saf kuzen zengin bir aileye gelin gitti. kız 9 aylık hamile ve oruçken dahi hizmet ediyordu. önce kocası ve kocasının ailesi yemek yiyordu. kız sofrayı toplayıp mutfakta tek başına yiyordu. bir iftar davetinde denk gelince çok sinirlendim ve tepki gösterdim. kıza yardım edip mutfakta onla beraber iftar yaptım ama ne oldu?
kuzen, kuzenin eşi ve ailesi beni fitneci ilan edip selamı sabahı kestiler.
:oha: ben ömrümde böyle şey duymadım neden boşanmıyor :skandal:

Kv durumuna bağlı tabi ki.... ben benimkine yardım etmem çünkü o benden daha güçlü kuvvetli sıktı mi suyunu çıkartır :KK53:

Ben de zaten çok becerikli sayılmam kendi evimin işini zor yaptığım için eşim de böyle birşey talep etmez bile :kahve:

Ama geçenlerde tadilat oldu evinde ev berbat haldeydi ve kadıncağız hem çalışıp hem işlere yetişemedi yemek yapıp götürdüm işte ortalıkta dolaşıp yardım ettim ayak işlerine o kadar yani.... :işsiz:

Çok iyi anlaşamasak da vicdanım el vermiyor tek yapmasına :kızgın:

Kesinlikle yapmam yapmıyorum da, zaten şu sıralar anasına da oğluna da sinir oluyorum. Bir keresinde kayınvalide temizlik yapacağım ama hiç halim yok çok hastayım yardım eden olsa dedi, vallahi ben hem çalışıyorum hem iki çocukla kendi evime zor yetişiyorum tut bir kadın yaptır dedim param yok dedi ben veririm dedim ve verdim. O parayı benden aldı temizliğini de kendisi yaptı ve hiç utanmadı.
yahu ne kaynanalar var :ıslık::KK70::KK30::KK70:

Kendi evimi temizleyemiyorum ben, kv nin evi eksik kalsın. Kadın tutsunlar gerekirse, ben niye temizliyorum. Boş Zaman bulsam oturur kahve içer film izlerim:kahve: hey gidi bekarlık:kızgın:
Üç tane genç kızı var bana hiç iş bırakmıyorlar onlarda yemeğe vs kaldığımızda. Zaten Bi bulaşık Bi salatadan fazlasını yapamazdım.

66 yaşında kalp ameliyatı geçirmiş annem kendisi yapmaya uğraşıyor temizliğini. Ayrı şehirlerdeyiz maalesef, gidip yardım etmek çok isterdim, Allah tan babam da yardımcı. Dövüşe dövüşe yapmaya çalışıyor garibanlar işlerini. Arada kadın da almaya çalışıyor ama annem o zaman daha çok yorulduğunu söylüyor.
Kvdem de ayrı şehirde, elimden gelse ikisine de yardım etmek isterdim.
Niyet önemli, sağlık önemli, ilişkiler önemli. Bu durumda herkesin kendi değişkenlerine göre karar vermesi lazım

Senede 2 3 defa buyuk5 temizlik yapiyor toz aliyorum Gümüşlüklerini boşaltıp makineye atiyorum yerleştiriyorum falan elime yapışmiyor tavsiye ederim

Ben bir kere nişanlıyken evini temizlemiştim. Kayınvalidemin yardımcısı vardı ama çok bi işe yaramıyordu gördüğüm kadarıyla. Zaman zaman yine yapardım belki ama eşime yaptığı bir saygısızlıktan sonra bıçak gibi kestim yardım etmeyi, bir daha asla etmedim. Zaten şu an görüşmüyorum. Sıkışık bir zamanımızda eşimi eve çağırmış, bugün temizliği sen yap, yardımcıya vereceğim parayı sana vereyim demiş. Eşime cam, kapı falan sildirmiş. O günden sonra benden zırnık yardım göremedi

Kv durumuna bağlı tabi ki.... ben benimkine yardım etmem çünkü o benden daha güçlü kuvvetli sıktı mi suyunu çıkartır :KK53:

Ben de zaten çok becerikli sayılmam kendi evimin işini zor yaptığım için eşim de böyle birşey talep etmez bile :kahve:

Ama geçenlerde tadilat oldu evinde ev berbat haldeydi ve kadıncağız hem çalışıp hem işlere yetişemedi yemek yapıp götürdüm işte ortalıkta dolaşıp yardım ettim ayak işlerine o kadar yani.... :işsiz:

Çok iyi anlaşamasak da vicdanım el vermiyor tek yapmasına :kızgın:
aynen annesi de hastayım der ama gezmeye gelince gezer yaparım beğenmez bi de

ne acayip terbiyesiz insanlara düşmüşüm daha sevgiliyiz beni annesiyle tanıştırıyor kadın beni bir buçuk ay sonra temizliğe çağırabiliyor manyak mıdır nedir ve sevgilim de bunu normal görüyo

başka bi gün kadın temizlik yaptığında niye haziranı çağırmadın diyor

bi de yaptığımı beğenmeyip arkamdan dedikodu yapıyorlar kadın diyo pek hamarat değil benim salak sevgilim de ben konuşurum kendine çeki düzen verir diyo

Bana yardım etmeye ne bende etmem şahsen esime de baştan söyledim aslada temizlemem.. arkadaşların dediği gibi meraklıysa kadın tutsun yada parasını alır ben tutarı ve gotururum

bi de yaptığımı beğenmeyip arkamdan dedikodu yapıyorlar kadın diyo pek hamarat değil benim salak sevgilim de ben konuşurum kendine çeki düzen verir diyo
aynen annesi de hastayım der ama gezmeye gelince gezer yaparım beğenmez bi de

ne acayip terbiyesiz insanlara düşmüşüm daha sevgiliyiz beni annesiyle tanıştırıyor kadın beni bir buçuk ay sonra temizliğe çağırabiliyor manyak mıdır nedir ve sevgilim de bunu normal görüyo

başka bi gün kadın temizlik yaptığında niye haziranı çağırmadın diyor

tüm bunların farkindasin. Ne yapmayı düşünüyorsun ?

Biz her hafta kayinvalidemin yanına giderdik.tek kalıyor. Yemeğini evini hepsini yapardım. Birkeresinde mutfağını komple temizledim.mutfağın ortasına sandalyeyi koydu oturdu ne yaptığımı izledi :))) ben sesimi çıkarmadım. Neyi nereye koyacağını söyledi.kendisi yaşlı değil çok dincdir 60 yaşında. Ben hürmetine yaptım. Sonrada kızlarına gerek yoktu heryeri karıştı, temizdi zaten diyince.bir daha ellemiyecegime yemin ettim. Bir dahada sadece çamaşırlar bulaşıkları falan uğraştım. Şimdi yakınındada değilim kendi başının çaresine bakıyor.

Back
X