Kayınvalide görümce sorunları

Depresiff polianna

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
395
165
23
31
arkadaşlar merhaba

Daha 1 aylık evliyim ve yine bir derdim var

1 aylık evliyim kayın validemle altlı üstlü oturuyoruz ve bide bekar görümcem var. Kayınpederim yok.

Çarşamba günü rahatsız olduğum için annem babam sürpriz yapıp ilk defa evime geldiler. Görümcemde ayakkabıları görmüş kaynanama söylemiş o da hemen inmiş paldır küldür geldi misafirin gelmiş hiç haber vermiyosun diye peşinden görümcemde indi. Yüzüm düştü haliyle. Ailemle konusacak özel şeylerim olabilir. Neyse annemlerin gitmesine yakın kalktılar. Pazar günüde annemleri yemeğe aldım. Onlar 7 gibi geleceklerini düşünüyolardı sanırım annemler 5 te geldiler yedik içtik 8 bucukta bunlar yine pat diye indiler aşağya. Bu sefer moralimi bozmadım gülümsemeye devam ettim.

Görümcemde bir akşam önce bişey için yukarı cıktığımda hadi yarın görüşürz dedi. Yani sen surat assanda biz yarın şnicez aşağıya dedi resmen. Cok sinirliyim.

Bu duruma nasıl çözüm bulucam?

Her ailem geldiğinde gelecekler mi? Teyzelerim akrabalarım geldiğinde gelecekler mi? Tectübelilerden tavsiye bekliyorum.

Herkese şimdiden tşkler :)

Altlı üstlü cehennem hayatına hoşgeldin. Nasıl olmasını umuyordun ki? Herkes kapısını kapatıp oturacak, ayda birkaç defa apartman girişinde karşılaşıp ayak üstü sohbet edeceksiniz veya kimse emrivaki yapıp kapını çalmayacak mı? Öyle bir dünya yok maalesef.

Son düzenleme:
Güzellikle konuşulup çözebilirsiniz. İnsan olan anlar.

Ayrıca altlı üstlü oturmayı en başından kabul etmeyecektiniz. Mesafe mesafe diye bağırıyor haykırıyoruz buralar da.

gelsinler ne varki bunda telefonda konuşun özelinizi 1 ayda ne kadar çabuk bıkmışsınız eşinizede söylediyseniz eğer gelecekte baya bir sorunlu evliliğiniz olacak ki böyle şeylere takılırsanız ve sorun ederseniz kavga çıkar bence hemen çoçuk yapmayın boşanma ihitimaliniz yüksek

Boyle olursa gelecekler.Senin esin, dostun akraban gelmis umurlarinda degil yabanci ayakkabi gorunce hemen damlayacaklar soyledigine gore.Once esine soyle kibar bir dille.Gelebilirler tabi sonucta oglunun da evi de her zaman bir olmaz gerekirse kibarca laf carpit.Gerci tasinma sansiniz yok ise boyle olacak gibi gorunuyor.

rahat vermiyorsa taşının bence aynı apartmanda oturmanız zaten saçma yine yakın oturun kocası yoksa yalnız bırakmayın ama burnunun dibinde olmaya da gerek yok yan apartmanda da olabilirsiniz.

Niye kabul ettin ki altlı üstlü oturmayı evde erkek yok diye eşin zorladı bğyük ihtimal altlı üstlü oturmak yerine birkaç sokak ötede otrsaydın bari .ben işime hep diyorum asla altlı üstlü oturmam sevmem laubali ilişkileri diye su an zaten 2 saat uzaklıktayım onlar merkezde diye merkeze gitmeyi bile kabul etmedim :)

Yani kısaca eşine baskı uygula evde hiç gülme gerekirse huzursuz oldunu belirt canın hep sıkkın modda gez ıda ister istemez evimde huzur olsun diye cıkacak ordan

Bir ara misafir misafiri istemez ev sahibi hiçbirini deyin laf arasında

Ama ailenizi ilk çağırdı iseniz Kv yi en azından çaya çağırsanız olurdu

Yani o baskın yapmamış siz sınırı çizip çağırmış o da bu sınıra uyup gelmiş olurdu

ne güzel demek büyük aile olmayi seviyorlar... yalniz kalmak istediginizfe caktirmadan siz gide bilirsiniz ailenizin yanina. valla kv süpriz ziyaret yapsa baya bozulurdunuz gibime geliyor.

Altli ustlu oturuyorsunuz bir caya gelebilir insanlar. Daha dogrusu sizin cagirmaniz hos olurdu. Daha bir aylik evlisiniz neler yasayip goreceksiniz kimbilir.
Oturdugunuz eve kira veriyor musunuz?
Cunku hem evlerinde yasayip hem de onlari istememe luksunuz yok maalesef. Keske olsa

Altli üstlu oturanlarin yapmasi gerekenler;
Her gun yanlarina ugramak,
Misafirin geldiginde onlari cagirmak,
Onlarin misafiri geldiginde MECBUREN orada bulunmak,
Misafire hizmet,
ev temizligine yardim etmek,
hele altinda oturuyosa her indiginde kapiyi tiklatmak.
Gezmeye giderken onlarla gitmek,

Esinin isten geldiginde direk oraya ugrasmasi,
Sifir ozel alan,
Anahtarinin onlarda olmasi,
Esinle ozel bir aksam gecirirken bir anda kapi calma ihtimali,
Kisik sesle tartismak vsvsvs....

Bize de israr etti esimin Annesi ama biz oturmadik....
Alt ustlu oturanlardan duyduklarim.
say say bitmez istisnalar vardir elbet ama firsatin varsa kaaac.

Son düzenleyen: Moderatör:
Surat asarak hic birsey elde edemezsin. Malesef bende altli üstlü oturuyorum. En basindan beri kaynanaya biri geldi mi cagirmadan inicekmisim ama biri bana geldi mi ben onlari cagirmak zorundaymisim. Cagirmazsan burnumdan fitil fitil getirmek kaynanin vazifesidir. Resmen mecbur birakiyordu bende kusura bakmayin ama ben cagirmak zorundaysam sizde cagirmak zorundasiniz dedim ve cagirmadigi surece gitmedim. Onu da her zaman cagirmadim. Bendeki sikinti kaynanayi cagirdin mi eltisi ve ogluyla geliyordu bana. Misafirim gidene kadar da kalkmazdi. Eger kaynana evde yoksa onun vazifesini eltisi yerine getirirdi. Baktim hic ozelim yok. Beni de insan yerine koyan yok. Direk eşime anlattim. Yuzlerine de söyledim. Altli üstlü oturuyorsak insan degiliz bizim yuvamiz ozelim yok degil ya, ben mesafeli olmak iyi olmak istiyorum kimse diline sahip cikmiyor dedim Ve mesafeyi ne yaparlarsa yapsinlar korudum. Allahtan esimde vicikligi sevmedigi icin beni anlayışla karşıladı.

Yani kısaca eşine baskı uygula evde hiç gülme gerekirse huzursuz oldunu belirt canın hep sıkkın modda gez ıda ister istemez evimde huzur olsun diye cıkacak ordan
Ve sonra adamlara hayatı zindan edin, adam soğuyunca da “napıcam ablalarım bi akıl verin. Kocamın sevgisini hissetmiyorum” diyin. Kocanı mahkum ettiğin hayata bak.

Konu sahibi, daha yeni evlisin. Surat asıp, trip atmak yerine yabancı bir misafiriniz geleceği zaman “yarında xler geliyor anne. Sizide şu gün alayım.” diyin. O gün gelmemeleri gerektiğini anlasınlr. Ailenle görüşmek için iniyorlardır. Yada eşiniz söylüyordur. Biraz evlilik oturduğu zaman eşinizle paylaşırsınız bu durumu.

Herkesin yapısı farklıdır benimki bu şekilde her şeye evet diyor belki ondada işe yarar dedim benimki üzülmemi huzursuz olmamızı istemez cünkü bu yöntemle her sey halloluyor 5 yıldır :)

Bazi yörelere göre ilk aylarda aile büyükleri ziyarete gelince kv ve kp de gelir. Kv haberi son anda olunca belki can havliyle kendini size atti sanki sallamayan kv olmak istememis gibim eger niyet buysa bencr sorun yok bunu konusabilirsiniz. Baktiniz yok amac baska yani kontrolu ele almak o zaman haber vermeyin

Herkesin yapısı farklıdır benimki bu şekilde her şeye evet diyor belki ondada işe yarar dedim benimki üzülmemi huzursuz olmamızı istemez cünkü bu yöntemle her sey halloluyor 5 yıldır :)
Ama sizin için eşinizin üzülmesi, huzursuz olması önemli değil. Yeterki istediğiniz olsun. Siz geçiniyorsanız neyse de yeni evlilere böyle tavsiyelerde bulunmayın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…