Kayınvalide görümce sorunları

Valla altli ustlu oturdugun surece bunlar yasanir, olmaz diyen abartiyordur. Maaile oturulurken kimse annesiyle ozel vakit geciremez. Anne ile vakit gecirmek icin koca da yanimda olmamali o zaman yani onun sonu yok. Annesiyle ozel vakit gecirmek isteyen gunduz vakti cikar annesine gider,annesini alip disari cikar milyon tane caresi var. Ama ailem geliyor neden esimin ailesi geldi demek anlamsiz bir sikayet. Bir de koca acisindan degerlendirelim o da kaynanasiyla oturmak istemez kendi annesini ister hakli olarak.

Gelinle anlasamazsam kapinin onune koymam,gelin hem evimde oturup hem de beni kendi evimde istemezse hadi oglum siz kiraya cikin esin benden rahatsiz olmasin daha fazla derim. Zaten oglum benim evime guvenip de evlenmesin,calissin adam olsun esine kendi kosullarinda bir ev ve yasam saglasin. Bana dayanmasin
Bu zihniyetteki kv var oldukça kimseye huzur yok, ne geline ne oğluna ne de kendisine.

Benim bir arkadaşım da kv ile aynı binada oturuyor. Memlekete gittiğimde 1 günümü o arkadaşıma ayırırım. Ben gider gitmez kv damlar. Aksama kadar bizimle oturur. Sigara filan içecek oluruz, kız kıza dertlesecek oluruz asla yalnız bırakmaz. Ki arkadaşım da 12 yıllık evli. Siz düşünün halimizi

Bu zihniyetteki kv var oldukça kimseye huzur yok, ne geline ne oğluna ne de kendisine.
Esas hem kvnin evinde oturayim hem de onu istemeyeyim diyen gelin zihniyeti ile kimseye huzur yok. Calissinlar zahmet olacak,kendi evlerine ciksinlar. Kv hakkin rahmetine kavusunca o ev gene onlarin korkmasin kimse:KK45:

Esas hem kvnin evinde oturayim hem de onu istemeyeyim diyen gelin zihniyeti ile kimseye huzur yok. Calissinlar zahmet olacak,kendi evlerine ciksinlar. Kv hakkin rahmetine kavusunca o ev gene onlarin korkmasin kimse:KK45:
Hangi gelin oturmak ister ? Önce kendinize sorun bu soruyu önce. Herşey maddiyat değil. Altlı üstlü yaşamaya mahkum bırakılıyor gelinler.oğlanları zorluyor onlar gelinleri. Ha ben kabul edermiyim asla beni orada zorla oturtan zihniyet kapıda nöbet tutar terlik sayar , pusuda yatar misafirimi bekler. Ama ayrı eve de çıksa böyle saygısız insan durmaz. Aşksa aşk paraysa para böylelerini silip atmalı ama yapmıyor kızlar , tutturmuşlar bi aşığım aşığım

Hangi gelin oturmak ister ? Önce kendinize sorun bu soruyu önce. Herşey maddiyat değil. Altlı üstlü yaşamaya mahkum bırakılıyor gelinler.oğlanları zorluyor onlar gelinleri. Ha ben kabul edermiyim asla beni orada zorla oturtan zihniyet kapıda nöbet tutar terlik sayar , pusuda yatar misafirimi bekler. Ama ayrı eve de çıksa böyle saygısız insan durmaz. Aşksa aşk paraysa para böylelerini silip atmalı ama yapmıyor kızlar , tutturmuşlar bi aşığım aşığım
Ya iste bakin cozum noktasi burda. Tahammul edemeyen oturmayacak arkadasim. Ne guzel soylediniz, askla bir nane olmuyor,kiz da erkek de kafasini calistiracak, tongaya dusmeyecek madem. Her gelin nasil bir olmuyorsa her kaynana da bir olmaz. Valla muhacirlar ne guzel bir arada oturuyor kimse de sikayetci degil,onlar da insan. Gul gibi gecinen pek cok insan var ayni evde. İnsanina bagli bu is ama memnun olmayacak olan da saf mi evlenince anliyor? Hatta daha sevgiliyken belli bu isler nasil yuruyecek. Akilli olsunlar. Sıkınti yaratacak insan daha bir km oteden belli oluyor telefonla da yetisirler ayni eve ne hacet. Herkes tavrini duzgun korusun dert tasa kalmaz

Ya iste bakin cozum noktasi burda. Tahammul edemeyen oturmayacak arkadasim. Ne guzel soylediniz, askla bir nane olmuyor,kiz da erkek de kafasini calistiracak, tongaya dusmeyecek madem. Her gelin nasil bir olmuyorsa her kaynana da bir olmaz. Valla muhacirlar ne guzel bir arada oturuyor kimse de sikayetci degil,onlar da insan. Gul gibi gecinen pek cok insan var ayni evde. İnsanina bagli bu is ama memnun olmayacak olan da saf mi evlenince anliyor? Hatta daha sevgiliyken belli bu isler nasil yuruyecek. Akilli olsunlar. Sıkınti yaratacak insan daha bir km oteden belli oluyor telefonla da yetisirler ayni eve ne hacet. Herkes tavrini duzgun korusun dert tasa kalmaz
Aynen öyle , yeni evlenen kızlra herşey pembiş pembiş. Allah hepimize kolaylık versin

Bundan sonra ne zaman çağıracagını sen belirle. Annemler yemeģe gelecek sizde buyrun çaya gelin de mesela. Bir süre deneme yanılmayla birbirinizi tanıyacaksınız.

Benim kv uzak ama yakında olsa gelirdi kesin gelmemek ayıp diye düsünürdü. Böyle düşünmüş olabilir. Baştan gardını alma derim. Belki gercekten iyidir niyeti.

Sizi yalnız bırakmak istemediklerini düşünüyorsunuz sanırım ama bence gelinin akrabası gelmiş dünür gelmiş inmezsek ayıp olur diye düşünmüş olabilirler.

Akraba olmayan bir arkadaşınızı davet edin bakalım gene aynı şeyi yapacaklar mı. Gene gelirlerse kibarca konuşursun hep böyle mi olacak diye ama birşeyler eksilir o ayrı.

Evet hep gelicekler bende aile binasindayim ailem senede 1 kere geliyor cunku baska sehirde yasiyorlar onda bile rahat yok alisicaksin yada kavga ediceksin ben esimle hep kavgaliydim simdi antidepresanlar kullaniyorum oyle rahatliyorum ancak simfu hic takmiyorum

malesef hep aynı sıkıntı muhacırlar yan yana diyorsunuz gelinler çalışır kaynana ev temizliği yemek çocuk bakımı giderlere destek olur öle sadece yemeye içmeye gelmez tabiki anlaşırlar sorun yaşamazlar ayrıca evinde oturuosun die kölesi değilsin oğlunun da rahatı eve bakmak erkeğin görevi kirayı da o ödeyecek ama kendi kızları olsun rahatsız etmim kızımın huzuru bozulmasın diye gitmezler emin ol ama sabret sınırını koy zamanla alışacaklar merak etme

Ya taşınacaksın. Ya da kırmaktan korkmayacaksın.
İstemediğini söyleyeceksin. İşin onların anlayışına kalırsa daha çok surat asmaların görmezden gelinir.

Back
X