Kayinvalide haklı mı sizce?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kuf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ben de böyle düşünüyorum. Acaba çok mu gelenekçi düşündüm diye kendimi sorguladım kadınla konuşurken. Ama çok üzgün oğlu resmen kendini hiçe saydı. Oysa usulünce açıklayabilir kızla bir araya getirip gönlünü alabilirlerdi.

Ben mi çok gelenekçi düşünüyorum acaba ya? Yani anne olarak şahsen fikrimi söyleme hakkım vardır diye düşünüyorum.

gelenekçilikle ne alakası var? Şimdi bunu bir erkek yapsa oooo ortalık alev alırdı, kadın olunca hak mı doğuyor??

Yanlış olan yanlıştır. He kız boşanmış olurdu, anne evlenmiş ayrılmış kız istemiyorum derdi, o zaman haksız derdim fakat ortada büyük bir yanlış var.

Neredeyse "evlilik kız ve erkek arasında kv düğüne gelmesin diyecekler" anne bu anne boru değil
Üstelik bu kadın oldukca modern biri. Yani istediği tipte, tarzda, millette, dilde, dinde kız getirip evleneceğim dese gikini çıkarmaz.

Sözüm meclisten dışarı bu forum kayınvalidem oğlunu hala büyütemedi, her şeye karışıyor yazan bir dünya kadınla dolu. Ben meselenin doğruluğunu yanlışlığını tartışmıyorum sadece kayınvalidenin karışması doğru değil diyorum. Konu sahibi sormuş kabul eder miydiniz oğlum kabul eder mi önemli olan o kızı nikahıma ben almiycam.Tabi ki annesini ilgilendirmez yetişkin bir birey istediği kişi ile sevgili olur anne babaya düşen sever, sevmez saygı göstermektir. Kendi görüşünü belirtebilir ama o kadar, burda mesele kabul edip etmemeye gitmiş. Burda beklenen kızın kayınvalideye açıklama yapması neden yapsın? Olayı dramatize etmenize gerek yok. Her anne oğluna kendi kız seçip evlendirsin o zaman madem üstünde hakkı var.

İnsanlar sırf yetişkin oldular diye her türlü yanlışı yapsınlar kafalarına göre hareket etsinler ama anneler karışmasın oldu!
Anne o ya anne onu o yaşa kadar büyütmüş koruyup kollamış
Yetişkin olmakla evlat evlatlıktan, anne annelikten çıkmaz
Böyle bi durum karşısında sesini çıkarmayan anne bana göre çocuğunu düşünmüyo demektir. Boşanmayan birinin böyle bi iş içine girmesi zaten hata. Yalan söylenmesi ayrı hata... Allah sonlarını hayır etsin

Kızını korumak adına yalan söylemesi doğru mu sizce?

Hakim karşısında yalancı şahitlik yapmıyor neticede. Dış kapının dış mandalı bir insana açıklama yapmış sadece. Kimse elaleme hayatıyla ilgili açıklama yapmak zorunda değil.
Konu bir şekilde oraya gelmiş, kızıyla ilgili bu bilgiyi kendisine saklamayı uygun bulmuş. Buna kim, ne karışabilir ki?

Bu konuşma geçerken belki kadınla adam çoktan görüşüyordu ve ortak karar alıp gizlediler.
Belki de görüşmüyorlardı ve annesi sohbet sırasında detay vermek istemedi, "boşandı" dedi geçti. Sonra görüşmeye başlayınca "yaaa annem aslında yalan söylemiş" diyecek halleri yoktu.
Siz hayatınızın her detayıyla ilgili aşama aşama rapor mu veriyorsunuz millete?

dramatize eden sizsiniz, üstünde hakkı var madem her anne oğluna kız seçsin demekle. Ben böyle bir şey demedim. Evli kadınla ilişkiyi hangi aklı başında anne onaylar? Tabi ki bu yanlıştan döndürmek ister her aile evladını. Demek ki siz kabul ediceksiniz böyle bir durumu, sizin için olağan..

Ayrıca en başta yazdığınız gibi her şeye karışan kv konusu değil bu konu. Evli biriyle ilişki yaşamak nedir? Bu yüzden cinayetler işleniyor farkındasınız di mi?

Ama öyle değil mi burada evli olan adam olsaydı o kayananın çocuğuna buradaki çoğu kişi evli adamla olan metrestir diye yorum yazacaktı. Sonuçta kadından metres oluyorsa adamdan da olmalı bence.
Olmalı olmalı hatta olmuş işte valla bildiğin erkek metres

Birincisi, o dönemde ilişkileri olması imkansız henüz tanisali bir iki gün olmuştu.
İkincisi, ben hayatım hakkinda kimseye rapor vermiyorum. Ama durup dururken tek ayak üstünde kırk yalan da söylemiyorum.
Kızın annesi kendisi konuyu dallanıp budaklandira budaklandira anlatmış. Yok kızım aptallık etti ben ona evlenme dedim dinlemedi. Hemen de boşandılar zaten vs. Bu kadar ayrıntıya ne gerek var o zaman? Acaba kızını peşkeş çekme derdinde miydi?
İyi valla, kimse boşanmadan istediğini yaşasın madem. Burada bir kadın daha boşanmadim ama birini seviyorum ilişkimiz var diye konu açınca herkes üstüne atlıyor ama ahlaksız diye? Konuya kayinvalide dahil olunca kızı savunasiniz mi geliyor hemen anlamadım? Ya da bir erkek karimdan boşanmadim ama sevgilim var ne yapayım seviyorum dese yine ahlaksız dersiniz değil mi? Çifte standart yapmayın, komik oluyor.

Laf mı sokmuş oldunuz şimdi bana? Saygı sınırını aşmadan cevap yazın eğer becerebilirseniz. Şunu da anlamadım neden konu sahibinden çok konuyu sahiplendiniz? Okumayı biliyorsunuz halbuki ama algılamada sorununuz var sanırım tekrar yazayım alıntıladığınız mesajdaki cümlemi Ben meselenin doğruluğunu yanlışlığını tartışmıyorum sadece kayınvalidenin karışması doğru değil diyorum. Konu böyle bir durum var oğlanı yanlıştan nasıl döndürebiliriz diye açılmamış. Böyle bir çaba yok zaten. Konu böyle bir durumda bağrınıza başar mıydınız kızı diye açılmış neden kızı bağrına bassın veya basmasın, ilişkiyi 2 kişi yaşıyor. İsterse hiç yüzüne bakmasın kızı oğlu birlikte mi birlikte yapılabilecek bir şey var mı hayır yok.

Şu kayınvalideler şimdiden soğumaya şimdiden sevmemeye başlamasın bir zahmet, işlerine baksın şu kayınvelideler

Ben mi çok gelenekçi düşünüyorum acaba ya? Yani anne olarak şahsen fikrimi söyleme hakkım vardır diye düşünüyorum.
Tabi ki fikir söyleme hakkı var ama sizin sorduğunuz soru bağrınıza basar mıydınız, kızı kabul eder miydiniz şeklinde. Oğlumun getirdiği her kızı eğer o mutlu olacağına inanıyorsa kabul ederim, fikrimi söylemem mi söylerim ama gerisi ona kalmıştır. Kabul etmek kelimesi bu noktada yanlış aslında

Lafı ben mi sokuyorum? :)) siz çok saygılısınız.. Peki.

Kayınvalide haklı , kadın daha boşanmamış ve eşin dahil olduğu yerler de var anladığım kadarıyla.Bence ogluyla kadinin daha boşanmadan bir iliski yasamalarindan tiksinmistir ayrıca oğlunu bu duruma düşürdüğü icin kadından sogumustur dogal olarak, belki kendisi gibi oglunun da basta kandırıldığını dusunuyordur vs..Bir de bazı arkadaslar oglu biliyorsa annesine söz düşmeze baglamislar.Ama burda ince bir cizgi var kadin hala evli ve basta saklanmis bir evlilik sozkonusi yalan sozkonusu ve bu durum her anneyi rahatsiz eder ha gerci burdaki bazi arkadaslari etmezmis o da ayri bir travma.Sonucta evladinin ucuncu sahis olmasini kim ister ki.Neyse.kv cok hakli.

Ben konuya kadının bakış açısından baktığım için bu soruyu sordum. Yani empati yapın diye. Siz olsanız bu ilişkiye nasıl bakardiniz anlamında.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…