Evet ben de böyle düşünüyorum. Acaba çok mu gelenekçi düşündüm diye kendimi sorguladım kadınla konuşurken. Ama çok üzgün oğlu resmen kendini hiçe saydı. Oysa usulünce açıklayabilir kızla bir araya getirip gönlünü alabilirlerdi.nasıl kv yi ilgilendiren sorun yok. Oğlu hala evli olan bir kadınla sevgili ve olaylar çıkaran bir eşi var. Anne olarak endişelenir de korkar da, yanlış olan bu ilişkiyi istemez de. Annesi ya hiç mi hakkı yok üstünde de annesini ilgilendirmezmiş, aklım tutuluyor bazı yorumlara.
Ben mi çok gelenekçi düşünüyorum acaba ya? Yani anne olarak şahsen fikrimi söyleme hakkım vardır diye düşünüyorum.Kendini sevgilisine açıklamalı ki açıklamış sanırım hala birlikteler. Oğlu gerek duyarsa annesine açıklar. Yetişkin iki insanın ilişkisinde kayınvalidenin bu derece işin içinde olmasına gerek yok, onu ilgilendirdiğini düşünmüyorum. Oğlunun hayatı, doğrusuyla yanlışıyla oğlunun kararı
gelenekçilikle ne alakası var? Şimdi bunu bir erkek yapsa oooo ortalık alev alırdı, kadın olunca hak mı doğuyor??Evet ben de böyle düşünüyorum. Acaba çok mu gelenekçi düşündüm diye kendimi sorguladım kadınla konuşurken. Ama çok üzgün oğlu resmen kendini hiçe saydı. Oysa usulünce açıklayabilir kızla bir araya getirip gönlünü alabilirlerdi.
Üstelik bu kadın oldukca modern biri. Yani istediği tipte, tarzda, millette, dilde, dinde kız getirip evleneceğim dese gikini çıkarmaz.Neredeyse "evlilik kız ve erkek arasında kv düğüne gelmesin diyecekler" anne bu anne boru değil
Kim ne derse desin kv sonuna kadar haklıÜstelik bu kadın oldukca modern biri. Yani istediği tipte, tarzda, millette, dilde, dinde kız getirip evleneceğim dese gikini çıkarmaz.
Ya beni güldürdünüzO zaman şimdi bu kayananın oğlu metres mi olmuş yani?
nasıl kv yi ilgilendiren sorun yok. Oğlu hala evli olan bir kadınla sevgili ve olaylar çıkaran bir eşi var. Anne olarak endişelenir de korkar da, yanlış olan bu ilişkiyi istemez de. Annesi ya hiç mi hakkı yok üstünde de annesini ilgilendirmezmiş, aklım tutuluyor bazı yorumlara.
Kızını korumak adına yalan söylemesi doğru mu sizce?
Ama öyle değil mi burada evli olan adam olsaydı o kayananın çocuğuna buradaki çoğu kişi evli adamla olan metrestir diye yorum yazacaktı. Sonuçta kadından metres oluyorsa adamdan da olmalı bence.Ya beni güldürdünüz
dramatize eden sizsiniz, üstünde hakkı var madem her anne oğluna kız seçsin demekle. Ben böyle bir şey demedim. Evli kadınla ilişkiyi hangi aklı başında anne onaylar? Tabi ki bu yanlıştan döndürmek ister her aile evladını. Demek ki siz kabul ediceksiniz böyle bir durumu, sizin için olağan..Sözüm meclisten dışarı bu forum kayınvalidem oğlunu hala büyütemedi, her şeye karışıyor yazan bir dünya kadınla dolu. Ben meselenin doğruluğunu yanlışlığını tartışmıyorum sadece kayınvalidenin karışması doğru değil diyorum. Konu sahibi sormuş kabul eder miydiniz oğlum kabul eder mi önemli olan o kızı nikahıma ben almiycam.Tabi ki annesini ilgilendirmez yetişkin bir birey istediği kişi ile sevgili olur anne babaya düşen sever, sevmez saygı göstermektir. Kendi görüşünü belirtebilir ama o kadar, burda mesele kabul edip etmemeye gitmiş. Burda beklenen kızın kayınvalideye açıklama yapması neden yapsın? Olayı dramatize etmenize gerek yok. Her anne oğluna kendi kız seçip evlendirsin o zaman madem üstünde hakkı var.
Olmalı olmalı hatta olmuş işte valla bildiğin erkek metresAma öyle değil mi burada evli olan adam olsaydı o kayananın çocuğuna buradaki çoğu kişi evli adamla olan metrestir diye yorum yazacaktı. Sonuçta kadından metres oluyorsa adamdan da olmalı bence.
Birincisi, o dönemde ilişkileri olması imkansız henüz tanisali bir iki gün olmuştu.Hakim karşısında yalancı şahitlik yapmıyor neticede. Dış kapının dış mandalı bir insana açıklama yapmış sadece. Kimse elaleme hayatıyla ilgili açıklama yapmak zorunda değil.
Konu bir şekilde oraya gelmiş, kızıyla ilgili bu bilgiyi kendisine saklamayı uygun bulmuş. Buna kim, ne karışabilir ki?
Bu konuşma geçerken belki kadınla adam çoktan görüşüyordu ve ortak karar alıp gizlediler.
Belki de görüşmüyorlardı ve annesi sohbet sırasında detay vermek istemedi, "boşandı" dedi geçti. Sonra görüşmeye başlayınca "yaaa annem aslında yalan söylemiş" diyecek halleri yoktu.
Siz hayatınızın her detayıyla ilgili aşama aşama rapor mu veriyorsunuz millete?
dramatize eden sizsiniz, üstünde hakkı var madem her anne oğluna kız seçsin demekle. Ben böyle bir şey demedim. Evli kadınla ilişkiyi hangi aklı başında anne onaylar? Tabi ki bu yanlıştan döndürmek ister her aile evladını. Demek ki siz kabul ediceksiniz böyle bir durumu, sizin için olağan..
Ayrıca en başta yazdığınız gibi her şeye karışan kv konusu değil bu konu. Evli biriyle ilişki yaşamak nedir? Bu yüzden cinayetler işleniyor farkındasınız di mi?
Tabi ki fikir söyleme hakkı var ama sizin sorduğunuz soru bağrınıza basar mıydınız, kızı kabul eder miydiniz şeklinde. Oğlumun getirdiği her kızı eğer o mutlu olacağına inanıyorsa kabul ederim, fikrimi söylemem mi söylerim ama gerisi ona kalmıştır. Kabul etmek kelimesi bu noktada yanlış aslındaBen mi çok gelenekçi düşünüyorum acaba ya? Yani anne olarak şahsen fikrimi söyleme hakkım vardır diye düşünüyorum.
Lafı ben mi sokuyorum? :)) siz çok saygılısınız.. Peki.Laf mı sokmuş oldunuz şimdi bana? Saygı sınırını aşmadan cevap yazın eğer becerebilirseniz. Şunu da anlamadım neden konu sahibinden çok konuyu sahiplendiniz? Okumayı biliyorsunuz halbuki ama algılamada sorununuz var sanırım tekrar yazayım alıntıladığınız mesajdaki cümlemi Ben meselenin doğruluğunu yanlışlığını tartışmıyorum sadece kayınvalidenin karışması doğru değil diyorum. Konu böyle bir durum var oğlanı yanlıştan nasıl döndürebiliriz diye açılmamış. Böyle bir çaba yok zaten. Konu böyle bir durumda bağrınıza başar mıydınız kızı diye açılmış neden kızı bağrına bassın veya basmasın, ilişkiyi 2 kişi yaşıyor. İsterse hiç yüzüne bakmasın kızı oğlu birlikte mi birlikte yapılabilecek bir şey var mı hayır yok.
Ben konuya kadının bakış açısından baktığım için bu soruyu sordum. Yani empati yapın diye. Siz olsanız bu ilişkiye nasıl bakardiniz anlamında.Tabi ki fikir söyleme hakkı var ama sizin sorduğunuz soru bağrınıza basar mıydınız, kızı kabul eder miydiniz şeklinde. Oğlumun getirdiği her kızı eğer o mutlu olacağına inanıyorsa kabul ederim, fikrimi söylemem mi söylerim ama gerisi ona kalmıştır. Kabul etmek kelimesi bu noktada yanlış aslında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?