Yahu siz tam olarak neyi anlamiyorsunuz? Yalan değil olay, ortada kocaman bir sorun var. Takmissiniz bir yalana. İyi ki yazmışım yani o "yalan"i. Yani tümevarım nedir falan hiç mi duymadınız? Olay kızın bosanmamis olması ve üstüne bir de boşandım diye yalan söyleyecek kadar kişiliksiz olması. İkisi de kızın yaptığı şey yani. Yani daha nasıl anlatayım, hecelememi ister misiniz mesela?
Aslında herkes herkese dürüstlük borçluKızımın bunu bilip bilmediğini sorardım ve tabii ki hoş karşılamazdım.
Ama elin adamının anasının bana yalan söylemiş olması takılacağım son şey olurdu. Çünkü bana dürüstlük borçlu değil.
Dert edindiğim şey kızımın böyle bir şeyi nasıl kabul ettiği olurdu. Ben ne yaptım da bu çocuk böyle oldu derdim.
Ama konudaki kayınvalidenin derdi oğlunun evli bir kadınla görüşmesi değil, yalan söylenmiş olması. Yalanı unutup bağrıma bassam mı derdinde.
Kız adım atsa kayınvalide "canım hala evlisin farkında mısın" demeden hayatına devam edecek gibi duruyor.
"Oğlum evli bir kadınla birlikte, böyle böyle oldu ne yapayım" deseydi ona göre yorumlar gelirdi.
Kızının evli bir herifle ilişkisi olduğunu bilen ve bunu onaylayan kadını burada herkes taşlardı. Onaylamasa aferin kadına derdi.Kadın yapması gereken açıklamayı sevgilisine yapmış olabilir. Sevgilisi gerçeği en başından beri biliyorsa kayınvalideyi ilgilendiren bir durum yok.
Kendisini ilgilendirmeyen konularla ilgili soru sormasaydı yalan cümleler duymak zorunda kalmazdı.
Herkes herkese dürüstlük borçlu
Kızının evli bir herifle ilişkisi olduğunu bilen ve bunu onaylayan kadını burada herkes taşlardı. Onaylamasa aferin kadına derdi.
Bilmem. Yalan söylememek olması gereken bir şey zaten. Onu da genel yazdım sadece bu konuyla alakalı değilDeğil bence. Sonuçta kendi hayatı.
Kız yalan söyledi diye kişiliksiz oluyor ama evli kadınla birlikte olan adama kimse bir şey söylemiyor.
Kadın da adam da adamın annesine dürüst olmak zorunda değillerdi.
Müstakbel kayınvalide elin kızının yalanına takılacağına oğlunun yaptığı şeyi sorgulasın.
Değil bence. Sonuçta kendi hayatı.
Kız yalan söyledi diye kişiliksiz oluyor ama evli kadınla birlikte olan adama kimse bir şey söylemiyor.
Kadın da adam da adamın annesine dürüst olmak zorunda değillerdi.
Müstakbel kayınvalide elin kızının yalanına takılacağına oğlunun yaptığı şeyi sorgulasın.
Bence bu düşünce çok yanlış.
Evet adamin yaptığı salaklık ve affedilemez ama bence de herkes herkese dürüstlük borçlu.
Insan olmanın erdemlerinden biri bu.
Aksini düşünerek nasil sağlıklı nesiller yetistirebiliriz ki
Gerçekten sizin gibiler insanın sinirini yıpratır, haklısınız.Hanımefendi başkasına cevap yazdım farkındaysanız.
pepperony sevdiğim bir üyedir. Beni alıntılamış, soru sormuş. Millete cevap verirken müsaade mi isteyeceğiz sizden? Neden ısrarla tartışmaya çalışıyorsunuz?
"Göz ardı et" butonuna tıklayabilirsiniz. Böylece yazdıklarımı görmezsiniz. Sinirlerinize yazık.
Boşanmamış var boşananamış var.
Dava açtığı halde 5-6 sene boyunca boşanamayan insanlar var. Ne yapsınlar ben evliyim deyip kimseyle tanışıp görüşmesinler mi?
Belli ki sevgilisine durumu açıklamış önceden ve sorun olmamış. Kendi aralarında halletmişler.
Ayrıca bu olayda siz hangi roldesiniz?
Sorun şu ki, ortada dava da yok. Adam boşanmak istiyorum demiş ama kız neyi bekliyor bilmiyoruz. Kendisi komşum, ben fikrimi söyledim ama başka bakış açılarını da görmek istedim.sanki kayinvalideyi yillarca kandirmislar gibi tepki vermeye gerek yok,
bir cok kisi bosanma davasi acildiktan sonra bosandim ben artik diye konusmaya basliyor, normal hayatina devam edebilmek icin.
Ki zaten kayinvalide de resmi durumu cok gecmeden ogrenmis.
Kandirma ve yalan yok bence.
Onun disinda evet bosanma beklenmeli ama ogul ile kizin iliskisinin seviyesi bilinmeden de cok karalama yapmamak gerek. Neticede ogul anneye gidip hadi kizi isteyelim dememis degil mi.
Ortada dava yoksa sıkıntılı tabii.Sorun şu ki, ortada dava da yok. Adam boşanmak istiyorum demiş ama kız neyi bekliyor bilmiyoruz. Kendisi komşum, ben fikrimi söyledim ama başka bakış açılarını da görmek istedim.
tabiki kayınvalide haklı..resmi olarak evli barklı kadın ve kocası peşini bırakmıyor..bu yüzden çok cinayetler çıkıyor erkekler arasında..ah bu kadınlar erkekleri birbirine kırdırır..sonrada kasıla kasıla gezerler erkekler benim için birbirini öldürüyor diye..Kızlar, şimdi düşünün oğlunuz bir kızla aynı ortamda çalışıyor. Kız da bir yakininizin komşusu. O vesile ile bir gün kızın annesiyle de tanıştınız. Kızının evlenip birkaç ay içinde bosandigini, çok yanlış bir tercih yaptığını söyledi. Kız da aynı şekilde boşandım diyor. Ve bu kızla oglunuzun arasında duygusal bir ilişki yaşanmaya başlıyor. Bu sırada ogreniyorsunuz ki kız aslinda resmi olarak bosanmamis. Yani size yalan söylemişler. Hatta kızın kocası işyerine gelip olay çıkarıyor ve siz bu şekilde doğruyu ogreniyorsunuz. Oğlunuz hep kızın arkasında bu arada. Size de resti çekiyor. Sizce bu durumda müstakbel kayinvalide mi haklı kızla çocuk mu haklı? Yani yalanlardan dolayı kadın kızdan soğumuş durumda şimdiden. Siz olsanız yerinde ne yapardınız? Kabul eder bagriniza basar mıydınız kızı? Kızın hiçbir adımı falan da yok bu arada kadına karşı.
Ben müstakbel kayinvalideye şöyle dedim: " İnsanın başına her şey gelebilir. Evlenip boşanmak ayıp değil. Ama yalan söylemek büyük bir sorun o yüzden haklısın." Sizce yaklasimim doğru mu yoksa goremedigim bir şeyler var mı?
Herkes aynı değil malûmOrtada dava yoksa sıkıntılı tabii.
Biz burada konu açıldığı için yorum yapıyoruz. Komşum veya bir tanıdığım olsa banane der geçerdim ben olsam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?