• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide hastalandığında kızında mı kalmalı oğlunda mı?

Kızımda kalırım .Bir kere her şeyden önce hamile bir kadının evine yerleşip kendime hizmet ettirmem .Buna vicdanım el vermez .İçim gider bana bir bardak su getirse .

Diyelim ki hamile değil ; Yine kızım da kalırım .Baktım çok yoruldu kızım biraz dinlensin diye kısa bir süre gelinime gidebilirim ama yine de orada rahat edemem .Elin kızına kendime hizmet ettiremem çünkü bana oğlum değil gelinim hizmet edecek sonuçta .

Valla benim annem hasta olsa ben çocuğum gibi bakarım.ona kimseye muhtaç etmem.
Kayinvalidem de zor durumda olsa bakmam gerekse ona da çocuğuma bakar gibi bakarım..
Aradaki tek fark su benim için
Annem olsa direkt alır bakarım
Kayinvalidem olsa eğer bana gelirse -ki teklif ederim- bakarim

Kayınvalidesiniz diyelim ve hasta oldunuz.9 tane de çocuğunuz var.bir tane kızınız ile bir tane de oğlunuz birbirine yakın oturuyorlar şehirde.o oğlunuzun karısı da hamile.kızınızda mı kalırsınız oğlunuzda mı?açıklar mısınız?
Ben hasta kayınvalide isem aslında kimseye muhtaç olmak istemem.. Evlatlarımın arasında bi yük isem. Kimde kalırsam kalayım mutlu olmam zaten..

Bir gün bizimde o durumda olacağımızı düşünürsek.. Herşeyi Allah rızası için yaparsak.. Hiçbir şey yük olmaz.. 💞

Zamanında hurmalar yemedi ise boğazını tırmalamaz .. O zaman Ikisinde de kalsın ben bi gelin olarak kaynanami istemem acik net. Bol keseden hurma yemeyecek kimse iyi iken herkes bakar mesele kotu olunca ..

Tam bir kv ağzı yemin ediyorum. Bir de 'kızım huzursuz olacağına gelin olsun " deyin tamam olsun
Zaten onun için damada laf sokamazlar çünkü en fazla iki gün çeker geline gelince giydir Allah giydir. İstediğin kadar ezikleyebilirsin canı biricik kızını niye üzsün.

Zaten onun için damada laf sokamazlar çünkü en fazla iki gün çeker geline gelince giydir Allah giydir. İstediğin kadar ezikleyebilirsin canı biricik kızını niye üzsün.
Valla aynen çifte standartın dibini yaşatıyorlar resmen. Neticede gelin el kızı tabi neden onun rahatını düşünsün, biricik kızları dururken!

Keşke az ayrıntı vereydi, ona göre şeederdik. Bu kadar kısa ve öz anlattığına göre karşı tarafın haklı olduğu, konu sahibinin de istediği cevapları almak umudu taşıdığı düşünülüyor.

Keşke az ayrıntı vereydi, ona göre şeederdik. Bu kadar kısa ve öz anlattığına göre karşı tarafın haklı olduğu, konu sahibinin de istediği cevapları almak umudu taşıdığı düşünülüyor.
Kendisi hiç bir yoruma cevap vermemiş
Bence haklı olmadığını oda biliyor ama yinede bi sormak istedi demek ki

Damadın yanında rahat edemiyorsunuz da elin kızının yanında nasıl rahat ediyorsunuz merak ediyorum. 🙄

Evde erkegin sözü gectiginden dolayi oglunun evinde kendi hükmü gecer diye dusunuyorlar cunku.

Benim kaynanam da ayni dusunce yapisina sahiptir aslinda. Damatlara agzini açamaz, ödü kopar. Damatlara kizsa da belli edemez. Zirt pirt damat evine gitmez hele haftasonlari asla gitmez rahat etsinler diye. AMMMAA eltimin evinden cikmaz ne haftaici bilir ne haftasonu, evlerinin arasi 10 dk mesafede gidip yatiya kaliyor eltime, cunku eltim agzini acamiyor kocasina, kvnin hizmetini goruyor.

Yeni evliyken beni de denediler bir süre ayni düzene sokmak icin ama ben onlarin kulturune yabanciyim, esim de bilerek evlendi zaten. Uzaklaştirdim zamanla evimizden, kendimden.
Kadinlarin pasifliginden oluyor o gelin evinde rahat etmeler.

Böyle durumlarda ayrım yapılır mı bilemiyorum . Evlat evlattır sonuçta. Rabbim hayırlısını versin :dua:

Evde erkegin sözü gectiginden dolayi oglunun evinde kendi hükmü gecer diye dusunuyorlar cunku.

Benim kaynanam da ayni dusunce yapisina sahiptir aslinda. Damatlara agzini açamaz, ödü kopar. Damatlara kizsa da belli edemez. Zirt pirt damat evine gitmez hele haftasonlari asla gitmez rahat etsinler diye. AMMMAA eltimin evinden cikmaz ne haftaici bilir ne haftasonu, evlerinin arasi 10 dk mesafede gidip yatiya kaliyor eltime, cunku eltim agzini acamiyor kocasina, kvnin hizmetini goruyor.

Yeni evliyken beni de denediler bir süre ayni düzene sokmak icin ama ben onlarin kulturune yabanciyim, esim de bilerek evlendi zaten. Uzaklaştirdim zamanla evimizden, kendimden.
Kadinlarin pasifliginden oluyor o gelin evinde rahat etmeler.
Doğru diyorsun. Burada önemli olan gelin ablamızın tavrı. Dik durursa aynı davranış sergilenemiyor. Yoksa ömür boyu yahut o akıllanıncaya kadar tüm yük onun üstüne bindiriliyor.

Back
X