• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide hastalandığında kızında mı kalmalı oğlunda mı?

İyi yarın birgün de konu sahibinin annesi hasta olur da annesini getirmek isterse kocası ay hastayım çok fenayım çekemem deyip istemesin..gerçekten bu kadar kötü kalpli misiniz? O kadın o kocayı doğurmuş yedirmiş büyütmüş okutmuş evlendirip adam etmiş ama ne gelin hanım istemiyor diye hasta anasını evine alamayacak yazık gerçekten siz de kendiniz hep genç kalacaksınız sanıyorsunuz dimi
Tamam da benim aklıma yatmayan şey erkek tüm gün dışarda , gelini doğruluk büyüten emek veren de Kv değil
Oğlunun evine giderse o emek edip büyütmediği bakmak zorunda ? Bu nasıl olacak ?
Karın tokluğuna hasta bakıcılık resmen
Ha eğer gelin Kv yi çokkk sevip de gönülden gel bende kal ben bakarım dese o ayrı

Tamam da benim aklıma yatmayan şey erkek tüm gün dışarda , gelini doğruluk büyüten emek veren de Kv değil
Oğlunun evine giderse o emek edip büyütmediği bakmak zorunda ? Bu nasıl olacak ?
Karın tokluğuna hasta bakıcılık resmen
Ha eğer gelin Kv yi çokkk sevip de gönülden gel bende kal ben bakarım dese o ayrı
Ben de sizin gibi düşünüyorum,kadin çalışmıyorsa tüm gününü kv ye harcayacak ve oguldan cok daha fazla zaman gecirecekler birlikte.kiyametler o zaman kopuyor zaten.Örnegin kadin da calisiyirsa ,ikisi de evden cikip gidiyor ,bir bakici yardimci oluyorsa tabi ki farkli bir durum olur o.Bence zaten kv ve gelin hic bi zaman yalnız kalmasa daha iyi 😁 Benim kv bana yalnizken cook laflar söyleyip oglu geldiginde melege dönüşüyordu ,hic hi sey ispatlayamiyordum yipranmaktan baska.Kendi annenle de sorun yasarsin ama o baska ve o kendi annen..

Kayınvalidesiniz diyelim ve hasta oldunuz.9 tane de çocuğunuz var.bir tane kızınız ile bir tane de oğlunuz birbirine yakın oturuyorlar şehirde.o oğlunuzun karısı da hamile.kızınızda mı kalırsınız oğlunuzda mı?açıklar mısınız?
Bir anne 9 çocuğuna bakmış 9 çocuk bi anaya bakamamış ne acı 🙄
Damat ile rahat edemeyebilir. Oğlunda kalması en iyisi oğlunun karısı hamile hasta değil . Hamileliği bu kadar gözünüzde büyütmeyin. Sonuçta kadını kucaklayıp tuvalete götürmeyeceksiniz.
Eşim bi evin bi oğlu bi de görümcem var tabi ki görümcem evlenirse Allah korusun öyle bir şey olsa ben bakarım isterse üçüz hamile olayım. Hamilelik hiçbir şeye engel değil ama kaynanaya bakmaya engel 🥺

Tam bir kv ağzı yemin ediyorum. Bir de 'kızım huzursuz olacağına gelin olsun " deyin tamam olsun
Sanki oğlu bakıyor evde de .Bütün gün kayinvalideye hizmet et,üstüne memnun olmasın,yüzü gülmesin ,akşama kadar çenesi durmasın ,gelini sinir etsin .Sonra oğlumun evinde rahat ediyorum .Benim kayinvalideyi görseniz kızına iki senede bir gider üst katında eve girince besleme gibi oturur.Mutfaktan çikmaz aman kızım yorulmasin diye .Bizim eve. Geldi mi çenesi açılır .Oturduğu koltukta izi çıkar artık bir suyunu almaz.Sonra da gelin surat yapıyor beni istemiyor .

Gençken beni baksınlar beni baksınlar diye bıktırmasalar yaşlanınca vicdani olan herkes bakar Allah yardım eder
Bu konuda hiç bir bilgi yok kayınvalide yatalak mı
dr a gelip birkaç gün mü kalacak belli değil
Belki de konuyu açan kayınvalide?
nerde kalsam diye soruyor.

Bazı kayınvalideler evlatlarında ve gelinlerinde çok derin yaralar bırakıyor mesela kayınvalidem bu kadar zorluk çıkaran bir insan olmasaydı gelsin kalsın yardımı olur bana derdim hiç yardımı olmasa yaşlıdır duası yeter derdim hatta onu tanımazken öyle diyordum ama malesef bazı insanlar merhametimizi bitiriyor

Kayınvalide öldüğünde malı mülkü ne varsa kızına mı kalmalı oğluna mı ? Sorusunun cevabı ne ise sorduğunuz sorununda cevabı o.. eşit bir şekilde bakılmalı ya kayınvalidenin evinde yada çocukların evinde sırayla kalmalı( bu durum malı mülkü yoksada geçerli)

Bazı kayınvalideler evlatlarında ve gelinlerinde çok derin yaralar bırakıyor mesela kayınvalidem bu kadar zorluk çıkaran bir insan olmasaydı gelsin kalsın yardımı olur bana derdim hiç yardımı olmasa yaşlıdır duası yeter derdim hatta onu tanımazken öyle diyordum ama malesef bazı insanlar merhametimizi bitiriyor
aynen benim kv de kızı ev hanımı olmasına rağmen ben çalışan bayanım bende kaldı yıllık iznimi onun için harcamakla kalmayıp, gün boyu aslında kızım çok ısrar ettide sen üzülme diye sende kaldım demeleri ile geçti, allah yukarda ne ben eskisi kadar sabırlıyım , nede kv eskisi kadar fettan . şimdi gözümün içine bakıyor biliyor ki ne kızı ne oğlu sadece ben bakarım. merhametimi suistimal etmeseydi belki . şimdi diyorum ki allah kimseyi birine muthaç etmesin. ne kadar unutmuş gibi yapsam da mazi hortlamaya hazır. bakmam , istesemde bakamam .

Kaynana 15 yıl kizinin çocuklarına baktı .Deyim yerindeyse essek gibi .Karda kışta yürüyerek okula götürdü getirdi .Beslenmelerine kadar hazırladı .Kahvaltı ondan ,öğle yemeği ondan cocuklara .Bir de kızına damadına akşam yemeği .. Kızı yemeği aldı çıktı yukarı .Bir misafiri gelse koştu gitti mutfakta arı gibi calisti.

Bana gelince ben doğum yaptım .Her şeyi annemin üstüne yıktı .Bir tabak yemek getirdi .Hamileliğim boyunca bir kez yemek yaptı .Ayağım çatladı yerimden kalkamadım .Annemler uzakta oğlu kocasını hastaneye götürdü .Kendi koştu annesine gitti .Ben öyle yattım bir gece evde .Çocuğuma bakmadı .Bakmak istemedi .Bize geldi .Kucağına bile almadı .Misafir gibi geldi gitti evime ,suyunu bile kalkıp almadı .Çayına şekeri bile benim atıp karistirmami bekledi .Şimdi söyleyin kayinvalideye kim bakmalı????😂😂😂😂😂

kadinin vermek istememesi gayet dogal yalniz .kendi malini hayatta istedigi gibi kullanmak onun hakki .verip kotu olcagina vermeyip kotu olmus .kk dan ogrendigim bu zaten benim verip kotu olcagina verme kotu ol
Kullanmiyor zaten sıkıntida bu kayinvalidem parayla biraz kafayi bozmus durumda dedimki ok evi vermedin bize ama bari kaynimlara.yardim et bak.cocuklari olmuyor 6yildir tüp bebek yaptirsinlar veremem esra erola ciksinlar dedi ki calisipta kazanmis degil o evleri kayinpederim.almis kendi uzrine yaptirmis devremulk aldi simdi birde yazlik istiyorim dio yaylada evide war ama ayagi sakat bastonla yuruyor
Ev verse bakacaktınız yani yazık.
Herkes malını mülkünü yesin kamu spotu!
Malını yedirdiğin kadar değer verenler var görüldüğü üzere.
Tabiki malla mülkle.bakilmaz ama zor zamanimizda yardimci olmadi anne olarak destek istedik kaynimlarda istedi cocuk.icin tedavi masraflari wardi onlara bile yardim etmedi televizyina ciksinlar yardim istesinler zenginlerden dedi ben 3tane evim banka hesaplarim warken cocuklarimi bu duruma sokmam sokuyorsamda hic biri yuzume bakmasin

sizde cok akillisiniz masallah kadinin evini satip ustune para ekleyip yeni ev alacaksiniz.onun yerine kendi paranizi kv ye verseydiniz yeni evin tapusu onun ustune olsaydi siz evde otursaydiniz .😉 kadin dogru yapmis .
Anlamak istediginiz gibi anlamissiniz kimsenin malina cökmek degil burda ama 2kardes war ailesinden destek istedi kredi odeyecek durumumuz olmadigi icin ki esim istedi çökeceksiniz dediginiz evi esimle biz tadilata soktuk oturulacak durumda degildi kapisindan mutfak dolabina kadar yeniledik ama kayinvalidem satti ve suan ben kiradayim

Kayınvalidesiniz diyelim ve hasta oldunuz.9 tane de çocuğunuz var.bir tane kızınız ile bir tane de oğlunuz birbirine yakın oturuyorlar şehirde.o oğlunuzun karısı da hamile.kızınızda mı kalırsınız oğlunuzda mı?açıklar mısınız?
Aslinda kizinda kalmali. Çunki oglunda kalirsa ona gelini bakar, kizinda kalirsa kizi. Anne babaya bakmak ilk once evlatlik gorevi. Sonra gelinlik. Ama genel olarak insanlik gorevi. Ben aslinda nasil olmali onu soyluyorum. Ama tabi anne annedir. Istediginde kalir. Bakmak borcumuz

Kaynana 15 yıl kizinin çocuklarına baktı .Deyim yerindeyse essek gibi .Karda kışta yürüyerek okula götürdü getirdi .Beslenmelerine kadar hazırladı .Kahvaltı ondan ,öğle yemeği ondan cocuklara .Bir de kızına damadına akşam yemeği .. Kızı yemeği aldı çıktı yukarı .Bir misafiri gelse koştu gitti mutfakta arı gibi calisti.

Bana gelince ben doğum yaptım .Her şeyi annemin üstüne yıktı .Bir tabak yemek getirdi .Hamileliğim boyunca bir kez yemek yaptı .Ayağım çatladı yerimden kalkamadım .Annemler uzakta oğlu kocasını hastaneye götürdü .Kendi koştu annesine gitti .Ben öyle yattım bir gece evde .Çocuğuma bakmadı .Bakmak istemedi .Bize geldi .Kucağına bile almadı .Misafir gibi geldi gitti evime ,suyunu bile kalkıp almadı .Çayına şekeri bile benim atıp karistirmami bekledi .Şimdi söyleyin kayinvalideye kim bakmalı????😂😂😂😂😂

Bunuda anlayamam
Kadın kızına bakmış, adı üstünde kızı.
Doğrup, emek vererek büyütüğü evladı.
Aynısını sizin kv değilde annenizden beklemeniz doğru olur
Zira görümceye kv desi değil annesi yapmış
Tabii hastalıkta sizede yardımı dokunsa güzel olurmuş, ama zorundamı. Değil.
Yardıma ihtiyacı olduğundada kızına paslayabilirsiniz siz, bakmak zorunda değilsiniz.

Anlamak istediginiz gibi anlamissiniz kimsenin malina cökmek degil burda ama 2kardes war ailesinden destek istedi kredi odeyecek durumumuz olmadigi icin ki esim istedi çökeceksiniz dediginiz evi esimle biz tadilata soktuk oturulacak durumda degildi kapisindan mutfak dolabina kadar yeniledik ama kayinvalidem satti ve suan ben kiradayim
Yapmasaydınız. Sizin olmayan eve masraf yapmak sizin tercihiniz olmuş, kadın sanmıyorum yapın dediğini. İlerde nasılsa bize kalır diye düşünmüşsünüz ama işte evdeki hesap çarşıya uymamış.

aynen benim kv de kızı ev hanımı olmasına rağmen ben çalışan bayanım bende kaldı yıllık iznimi onun için harcamakla kalmayıp, gün boyu aslında kızım çok ısrar ettide sen üzülme diye sende kaldım demeleri ile geçti, allah yukarda ne ben eskisi kadar sabırlıyım , nede kv eskisi kadar fettan . şimdi gözümün içine bakıyor biliyor ki ne kızı ne oğlu sadece ben bakarım. merhametimi suistimal etmeseydi belki . şimdi diyorum ki allah kimseyi birine muthaç etmesin. ne kadar unutmuş gibi yapsam da mazi hortlamaya hazır. bakmam , istesemde bakamam .
Kalp bu unutur mu hiç yaşlılığın temellerni maddi manevi iyi atmalıyız karşımıza ne çıkar belli değil allah kimseye muhtaç etmesin kaderizde muhtaç olmak varsa da sadece allaha olsun

kv okadar evin kirasiyla ve maasiyla size muhtac kalacagini dusunuyosunuz ama kalmaz . kira ve maaslarla tutar bir bakici kendine gul gibi baktirir. size evde oturun derken icini yaptirin dedigibi sanmam siz kendinize yaotirmissiniz. siz o evde otururken diger kardeslere ya kira vermeliydiniz yada anne oteki evlerin gelirini onlara vermeliydi hak gecmesin diye .ilk kez bir kvyi burda tebrik ediyorum akilli kadin .sizde bekleyin kv bana muhtac olacak diye 🤣 o kendine parasiyla baktirir.kimsenin malinin ustunede hayal kurmayin .

Back
X