- 28 Ocak 2017
- 553
- 472
- 53
- Konu Sahibi maviningolgesi
Kizlar merhaba ben bir akıl almak istiyorum. Kayınvalidem ve kayınpederim görümceme hep destek olmuş ve yıllarca maddi yardımlarda bulunmaktan çoğu zaman bıkkınlıkla dile getirmişlerdir. Çünkü damatlarının işine gelir her zaman bu durum. Neyse 3 senelik evliyim ilk defa bir dogumgunumde kayın validem eşime “karina ne alsam beğenir acaba” diye sorunca eşim de baya istediğim bir ev eşyasını söylemiş. Sagolsun o da aldı ve mutlu oldum. Görümcem bana geldiğinde Beğendi bayag. “Annem aldı dogumgunu hediyesi” dedim. O da kendi annem olarak anlamış ki bir gün kayinvalidelerde otururken “anne maviningolgesinin ev eşyasını gördün mü çok güzel annesi almış” dedi. Ben kendi annem aldırmış gibi göstermiş olmayayım diye “hayır ya o annem almadı” dedim. Görümcem de “kendi annen almadı mi” diye sorunca kayın validem değişik bir biçimde “kendi annesi almış iste neyini anlamiyon kızım” diye çıkıştı ona. Eşime sordum eve gelince neden öyle dedi kendi aldığını söylemedi diye. “O da ister çünkü “ dedi eşim. Doğru bulmadı tabi ama kız kardeşinin huyunu bildiğinden benden anlayış bekledi. Ben yediremiyorun kizlar bana ilk defa bir hediye alınmış dogumgunu hediyesi olarak, sanki görümcemin hakkını yemişim gibi hissettiriyorlar. Ben artık bana ne harcama yapılsa ondan saklanilacagina inandım. Sizce kayın validem bana bir harcama yapacağı zaman “ben istemiyorum anne sağol zor durumda kalma kızına karşı” demeli miyim ? Aksi halde kötü hissedicem. Şimdiden teşekkürler..