• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide hediyesi

maviningolgesi

Afra Demir
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
553
472
53
Kizlar merhaba ben bir akıl almak istiyorum. Kayınvalidem ve kayınpederim görümceme hep destek olmuş ve yıllarca maddi yardımlarda bulunmaktan çoğu zaman bıkkınlıkla dile getirmişlerdir. Çünkü damatlarının işine gelir her zaman bu durum. Neyse 3 senelik evliyim ilk defa bir dogumgunumde kayın validem eşime “karina ne alsam beğenir acaba” diye sorunca eşim de baya istediğim bir ev eşyasını söylemiş. Sagolsun o da aldı ve mutlu oldum. Görümcem bana geldiğinde Beğendi bayag. “Annem aldı dogumgunu hediyesi” dedim. O da kendi annem olarak anlamış ki bir gün kayinvalidelerde otururken “anne maviningolgesinin ev eşyasını gördün mü çok güzel annesi almış” dedi. Ben kendi annem aldırmış gibi göstermiş olmayayım diye “hayır ya o annem almadı” dedim. Görümcem de “kendi annen almadı mi” diye sorunca kayın validem değişik bir biçimde “kendi annesi almış iste neyini anlamiyon kızım” diye çıkıştı ona. Eşime sordum eve gelince neden öyle dedi kendi aldığını söylemedi diye. “O da ister çünkü “ dedi eşim. Doğru bulmadı tabi ama kız kardeşinin huyunu bildiğinden benden anlayış bekledi. Ben yediremiyorun kizlar bana ilk defa bir hediye alınmış dogumgunu hediyesi olarak, sanki görümcemin hakkını yemişim gibi hissettiriyorlar. Ben artık bana ne harcama yapılsa ondan saklanilacagina inandım. Sizce kayın validem bana bir harcama yapacağı zaman “ben istemiyorum anne sağol zor durumda kalma kızına karşı” demeli miyim ? Aksi halde kötü hissedicem. Şimdiden teşekkürler..

Kaynana görümceden dolayı neden laf sokacaksınız ki anlamadım biliyor kızının huyunu işte ne gerek var sorun yapmaya o bilse ne bilmese ne siz biliyorsunuz ya kaynananızın aldığını yeter sonra bu lafı demenin de bir manası yok yani. O an kayınvalidem aldı diyebilirdiniz ki bence zaten anlamıştır.

Kadin düşünmüş almis oyle bir sey deme gorumcene de oyle söylemesinin nedeni hem kendine hemde sana dirdir yapmadin diyedir bence

Bu senlik değil görümcenin sıkıntılı olmasından kaynaklanıyor.ondan bıkmışlar ki böyle demişler bolver içinden geliyorsa alsın kötü olacak bi durum yok
Haklısın. Zaten kötü olmak amaçlı değil ona ve hediyesine değer verdiğim için düşüncemi dile getirmeyi düşündüm. Halbu ki takmayan bir insan olsam ve maddiyata önem versin aman yeter ki hediye olsun kim ne derse desin kafasına girerdim. Biraz takıntı yaptım herhalde ama her zaman böyle olacaksa kalsın :(

Daha önce yaşadıklarımı bilsen başta hediyesini kabul etmeme bile şaşardın bence gereksiz olup olmadigi yargısına direk varmamalısın

sizin 3 senelik evliliğinizi bilmem imkansız. burada ne yazdıysanız ona yorum yapıyorum. ve bu durumda gereksiz alınganlık yapıyosunuz. olay sizle alakalı değil görümce ile alakalı.

Kaynana görümceden dolayı neden laf sokacaksınız ki anlamadım biliyor kızının huyunu işte ne gerek var sorun yapmaya o bilse ne bilmese ne siz biliyorsunuz ya kaynananızın aldığını yeter sonra bu lafı demenin de bir manası yok yani. O an kayınvalidem aldı diyebilirdiniz ki bence zaten anlamıştır.
Zaten anladı ve daha kötü oldu. Beni daha yeni yeni sahiplenmeye başlıyorlar uç yıldır. Ben mutlu olmuşken bir anda bana alınan birşeyin onun kızını mutsuz etme düşüncesi beni çok üzdü sadece. Şayet ben de kız kardeşim ve oğlan kardeş sahibiyim. ve bir an önce bir gelinimiz olsun istiyorum kendi annem bana değil de ona yapsın artık ondan alsın hevesini diye .. herhalde kendim gibi görmek istedim o insanı da

Daha önce yaşadıklarımı bilsen başta hediyesini kabul etmeme bile şaşardın bence gereksiz olup olmadigi yargısına direk varmamalısın
iyi de müneccim değiliz ki aranızda ne geçti önceden nerden bilelim?? Burda ne yazıyosa ona göre yorum yapıyoruz.

Hediyesini kabul ettiğinize göre olayın üstünü kapatıp kırgınlığı da unutmuşsunuz demek ki..

Her halükarda gereksiz alınganlık yapmış oluyosunuz baştan o hediyeyi kabul etmiycektiniz ki şu an bu söylediğinize hak verebilelim..

Haklısın. Zaten kötü olmak amaçlı değil ona ve hediyesine değer verdiğim için düşüncemi dile getirmeyi düşündüm. Halbu ki takmayan bir insan olsam ve maddiyata önem versin aman yeter ki hediye olsun kim ne derse desin kafasına girerdim. Biraz takıntı yaptım herhalde ama her zaman böyle olacaksa kalsın :KK43:
Ben şimdiye kadar hep kızıma yaptıysam bir günde gelinime yaptıgım birşeye dudak bükmesin de biraz büyüsün isterdim zorunda da hissetmezdim. Bu arada kayınvalidem normalde kızından hayatta çekinmez. Hatta hiçbirşeyden çekinmez. Bana da ilk defa böyle bir incelik yaptı. Normalde kim olursa olsun yaptıysam yaptım ne var der ama o gün beni kanatları altına alamadı sagolsun. Neyse biz de böyle benimsiyoruz iste

iyi de müneccim değiliz ki aranızda ne geçti önceden nerden bilelim?? Burda ne yazıyosa ona göre yorum yapıyoruz.

Hediyesini kabul ettiğinize göre olayın üstünü kapatıp kırgınlığı da unutmuşsunuz demek ki..

Her halükarda gereksiz alınganlık yapmış oluyosunuz baştan o hediyeyi kabul etmiycektiniz ki şu an bu söylediğinize hak verebilelim..
Ben aralar düzelmiş olmakla beraber kabul ettim. Ve böyle birşeyle karşılaşınca bir daha önüme gelecek hediyelerde kirmadan ve kırıldığımı belli ederek böyle bir cümle kurmalı miyim diye sordum. Siz tabi caniniz sikiliyor burada kime sarcaz diye bakıyorsunuz. Önceki forumlarima bakarsanız bir gün tesadüfen anlarsınız beni. Neyse daha fazla anlatmayacağım..

Ay dert mi arion bacim:) aralarindaki mesela seni ilgilendrmez
Derdin alasını cektim sen merak etme bacı böyle kv böyle görümce sende olsa sen de dert aramazdın o seni bulurdu burda onları çok iyi göstererek yazmışım gibi oldu onceki forumlardan bir sene sonra değilde yakin zamanda yazmış olsaydim hepiniz derdiniz aay sen o kadınsın allah kolaylık versin valla diye. Neyse hiçbirinize birşey demiyorum ;)

Ben aralar düzelmiş olmakla beraber kabul ettim. Ve böyle birşeyle karşılaşınca bir daha önüme gelecek hediyelerde kirmadan ve kırıldığımı belli ederek böyle bir cümle kurmalı miyim diye sordum. Siz tabi caniniz sikiliyor burada kime sarcaz diye bakıyorsunuz. Önceki forumlarima bakarsanız bir gün tesadüfen anlarsınız beni. Neyse daha fazla anlatmayacağım..
sarmak derken? :D bütün alınganlar burda bugün galiba.. Boşa abartıyosunuz bu bu kadar net. Bu kadar insan haksız olamaz di mi?

Derdin alasını cektim sen merak etme bacı böyle kv böyle görümce sende olsa sen de dert aramazdın o seni bulurdu burda onları çok iyi göstererek yazmışım gibi oldu onceki forumlardan bir sene sonra değilde yakin zamanda yazmış olsaydim hepiniz derdiniz aay sen o kadınsın allah kolaylık versin valla diye. Neyse hiçbirinize birşey demiyorum :KK66:
Benim onceki konulari karstrmak gibi huyuM pek yok. Ben ne okuosam ona yorum yapiyorum. Ayrica kv den tek dertli sen degilsin cnm. Burda kv ile cok konu acmioruz diye hersey gulluk gulistanlik degil yani. Disardan okuyan biri olarak bunu dert etmemen gerektigini soluyorum. Kotu mu ediyorum?

sarmak derken? :KK70: bütün alınganlar burda bugün galiba.. Boşa abartıyosunuz bu bu kadar net. Bu kadar insan haksız olamaz di mi?
Tek anladığım bu kadar insan aman hediye olsun da kim ne düşünürse düşünsün kafasındaymış. Böyle düşünmeyen nadir insanlardan olmayı tercih ederim. Yanlış yere gelmişim. Size kolay gelsin

Back
X