sakın cnm gerekrse 5 sene bekle ama aynı binaya gitme derim...
eşimin sülalesinmde herkes altlı üstlü oturuyo ayyy çok yüz göz olmuşlar..
herkes yüzsüzlüğe vurmuş... hiç mutlu deiller tavsiye etmemm cnm..
Bende kayınvalidemle aynı bahçe içinde oturuyorum evlerimiz ayrı ama hergün bizde sağolsun.bizimki kapıyı bile çalmaz paldır küldür dalar içeri.defalarca uyardım müsait olmam,banyo yapmış olurum vs diye ama canı istedi mi kapıyı çalar çoğunlukla içeri dalar
birde eşimin halası var 75 yaşında yazın gelip 3 ay kalır.eşim bütün gün kahvede olur(kendisi işletiyor)gece gelir.doğal olarak geceleri başbaşa kalabiliyoruz.sabah halası gelip Neden geceye kadar oturuyorsunuz der.pazardan aldıklarımızdan tutta bayrama aldığımız kıyafetlere kadar karışır.
anlyacağınız bende 2 tane kayınvalide var.2 side dul malesef
Sana 5 senedir kayınvalidesiyle altlı üstlü oturan biri olarak söylüyorum:
ömrümden 10 yıl daha eksildi sanki.
iyiyken kötü olmayın arkadaşım
Hayatının en unutulmaz günlerini yaşayabilirsin :)
başka bişey demiyorum diyemiyorum.
Arkadaşım bu kaynanalar size ne etti anlamıyorum sen de yarın bir gün anne olacaksın!!!!!önyargısız olMerhaba arkadaşlar... 4 aylık nişanlıyım. Haziranda düğünüm var. Nişanlım yeni ev yapıyo, üst katta biz oturcaz ama henüz bitiremedi. bir süreliğine alt katta ailesiyle oturcaz 6 ay falan. aslında cok tereddüt ediyorum. nişanlım evin reisi gibi, babası kenara cekilmiş bütün sorumluluk onda. beni korur bana sahip cıkar, zaten hep ben ne istersem o oluyo.düğün bile benim istediğim konseptte yapılacak ailesine sorma gereği hissetmiyo bile. ama korkmuyo da değilim. Herkes mi muzdarip kayınvaliden arkadaşlar ya Ayrı evde oturma şansımız da yok aslında hiç istemiyorum(
Kocanı seversen ailesine de seversin katılmıyorumçok yanlış yaparsın bence.düşün ki insan annesiyle yeri geliyorda tartışıyor ama küs kalamıyor annem dersin ne dese başına
taç edersin kaynananla kötü oldunmu bir sözü seni yer bitirir unutmazsın kaldıki dip dibe olucaz diyosun.benim eşim ailesyle 20 dkka mesafede ve senin eşin gibi evin en küçük oğlu olmasına rağmen herşeyi bizimkinden bekler,her medeti bizimkinden umarlar kullanıyolar kocamı resmen ben böyleyken çekemiyorum onları yanyana olup napıcaksın gerçi karar senin ama 3-5 ay sonra bi konu daha açarsın kocamı seviyorum ama buailesi olmasa diye
2012 nin konusunu nasil buluyorsunuz arkadaşArkadaşım bu kaynanalar size ne etti anlamıyorum sen de yarın bir gün anne olacaksın!!!!!önyargısız ol
Şimdi ne haldesiniz konu sahibi merak ettikMerhaba arkadaşlar... 4 aylık nişanlıyım. Haziranda düğünüm var. Nişanlım yeni ev yapıyo, üst katta biz oturcaz ama henüz bitiremedi. bir süreliğine alt katta ailesiyle oturcaz 6 ay falan. aslında cok tereddüt ediyorum. nişanlım evin reisi gibi, babası kenara cekilmiş bütün sorumluluk onda. beni korur bana sahip cıkar, zaten hep ben ne istersem o oluyo.düğün bile benim istediğim konseptte yapılacak ailesine sorma gereği hissetmiyo bile. ama korkmuyo da değilim. Herkes mi muzdarip kayınvaliden arkadaşlar ya Ayrı evde oturma şansımız da yok aslında hiç istemiyorum(
Eğer azıcık mantığın varsa sakın gitme 6 ay değil 6 gün bilee kaynanadan ana gelinden kız olmaz iyiyken çok kötü olunuyo tecrübeyle sabit 6 ay daha kal annenin evinde sakın beraber yaşama canımMerhaba arkadaşlar... 4 aylık nişanlıyım. Haziranda düğünüm var. Nişanlım yeni ev yapıyo, üst katta biz oturcaz ama henüz bitiremedi. bir süreliğine alt katta ailesiyle oturcaz 6 ay falan. aslında cok tereddüt ediyorum. nişanlım evin reisi gibi, babası kenara cekilmiş bütün sorumluluk onda. beni korur bana sahip cıkar, zaten hep ben ne istersem o oluyo.düğün bile benim istediğim konseptte yapılacak ailesine sorma gereği hissetmiyo bile. ama korkmuyo da değilim. Herkes mi muzdarip kayınvaliden arkadaşlar ya Ayrı evde oturma şansımız da yok aslında hiç istemiyorum(
Denk geldi yazdım2012 nin konusunu nasil buluyorsunuz arkadaş
Ben buna katilmiyorun. Kocam beni sevdigi için ailemi sevecek mi ? Kardeşi mangala çagirdiginda beni hasta halimle koşa koşa annesine götüren adam kardesim dogum yaptiginda annen yok mu kaynanasi yok mu kocasi yok mu senin ne işin var diyor. Onunki aile ben agac kogundan çiktim peh. Ben niye onun ailesini sevmek zorundayim . Herkes kendi ailesine baksin. Çok şükur eşim artik annesinin göbegine yapismayi birakti beni de rahat birakti da kurtuldum kayinvalideden de eşimle yaşadigim saçma tartismalardan . Kayinvalide elini dilini üzerimizden çektiginden beri çok mutluyuz . Bana uzak Allaha yakin olsun şimdi . Kocami seviyorum diye annesinin ailesinin kölesi olamam. Gelin olarak böyle bir sorumlulugumuz yok.Kocanı seversen ailesine de seversin katılmıyorum
kocanı yetiştiren bugünlere getiren Annesi bilmem farkında mısın?O kadın olmasaydı senin de bir kocan olmayacaktı ya da o kadın onu yetiştirmeseydi sen onu sevemeyecektin.Kayınvalidenle yaşadığın zorluklara üzüldüm tabi herkes için aynı şey geçerli olmayabilir ama burda kocan haksızlık yapmış anneler oğullarına düşkün olur dengeyi sağlayacak olan yine kocanBen buna katilmiyorun. Kocam beni sevdigi için ailemi sevecek mi ? Kardeşi mangala çagirdiginda beni hasta halimle koşa koşa annesine götüren adam kardesim dogum yaptiginda annen yok mu kaynanasi yok mu kocasi yok mu senin ne işin var diyor. Onunki aile ben agac kogundan çiktim peh. Ben niye onun ailesini sevmek zorundayim . Herkes kendi ailesine baksin. Çok şükur eşim artik annesinin göbegine yapismayi birakti beni de rahat birakti da kurtuldum kayinvalideden de eşimle yaşadigim saçma tartismalardan . Kayinvalide elini dilini üzerimizden çektiginden beri çok mutluyuz . Bana uzak Allaha yakin olsun şimdi . Kocami seviyorum diye annesinin ailesinin kölesi olamam. Gelin olarak böyle bir sorumlulugumuz yok.
Birbirini sadece konuşlamalarla taniyan farkli karakterlerde farkli ailelerde yetismiş iki insani ayni evin içinde yaşatiyor evlilik. Ilk sene uyum sureci diye bu sebeple soyleniyor. Insan eşini taniyip ona ayak uydurmaya evliligin sorumlulugunu alip bir düzen kurmaya aile olmaya çabaliyor. Anneler ise ogul düşkünlügünden her gün arayip çagiriyor dizlerinin dibinden ayirasi gelmiyor.kocanı yetiştiren bugünlere getiren Annesi bilmem farkında mısın?O kadın olmasaydı senin de bir kocan olmayacaktı ya da o kadın onu yetiştirmeseydi sen onu sevemeyecektin.Kayınvalidenle yaşadığın zorluklara üzüldüm tabi herkes için aynı şey geçerli olmayabilir ama burda kocan haksızlık yapmış anneler oğullarına düşkün olur dengeyi sağlayacak olan yine kocan
Yarın bir gün anne olacaksın arkandan bunları söyleyen bir gelinin olmaz insallah
Birbirini sadece konuşlamalarla taniyan farkli karakterlerde farkli ailelerde yetismiş iki insani ayni evin içinde yaşatiyor evlilik. Ilk sene uyum sureci diye bu sebeple soyleniyor. Insan eşini taniyip ona ayak uydurmaya evliligin sorumlulugunu alip bir düzen kurmaya aile olmaya çabaliyor. Anneler ise ogul düşkünlügünden her gün arayip çagiriyor dizlerinin dibinden ayirasi gelmiyor.
Ben eşim istemedigi için balayina gitmemeyi kabul ettim. Evlendigim aksamin sabahi kayinvalide arayip cagirdi . Eşimin evlilik izninin hepsini kayinvalidenin her gun yemege cagirmasi yuzunden orda ziyan ettik. Işe basladi daha cikar cikmaz annem yemege cagiriyor kosa kosa gidiyoruz. Falan gelmis gidiyoruz filan gelmis gidiyoruz. Aylarca eve yatmaya geldik sadece. Kayinvalidenin savunmasi ile esimin savunmasi denk agizlari ayni ona bu lafi alisayan kim kayinvalide. Neymis bu yasinda bize yemek yapiyormus birlikte yemek icmek istiyormus. Niye evlendirdi o zaman bekarken zaten hep ayni sofradaydilar.
Esim ailesiyle ugrasmaktan evlendigini unuttu evi oldugunu unuttu karisi oldugunu unuttu. Kayinvalidenin aglamasi ayilip bayilmasi naptim oglun diye duygu sömürüsü bizi boşanmanin eşigini getirdi. Siz söylüyorsunuz annesi onu dogurup büyuten kadin. Ya annesini uzecek ya da beni uzecek. O beni üzmeyi seçti annesi numaradan bayilirken aglarken beni sececek degil ya.
Ha niye numaradan diyorum. Kizi bosanma evresine girdi kocasi getirip annesine teslim bir damla gözyasi dokmedi aglayip bayilmadi. Niyeyse biz kavga edince aglayip sizlaniyor niye kizi daha mi kiymetsiz. Eşimin vicdanina oynuyor aglamasina dayanamadigini biliyor. Simdi kayinvalidem bir melek kocam ökz moduna giremicem. Ikisi de suçlu . Kayinvalide ben o kadar nazikce anlatmama ragmen beni duymazdan gelip sacmaliklarina devam etti en son bir cinnetle agzima geleni sayinca oglunun ipini saliverdi biz de huzura erdik. Her gun annesinin kucaginda uyuyan bebe kocam simdi haftada bir iki defa bazen de iki haftada bir gidiyor. Ve her gun kavga eden biz o gunden beri bir defa bile kavga etmedik . Dolduran kaynana dolmusa binen koca. Dolduran olmayinca dolan da olmuyor. Zira hickimse kendini dogurup buyuten kadini uzmek istemez. Esim de şu an annesi doldurmadigindan annesini mesut gorup benimle huzurlu bir hayat yasiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?