Kayınvalide ile altlı üstlü oturmak ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi ELjF
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aman diyim canım sakın öyle bir hata yapma sakın.ne kadar gerekirse o kadar bekle ama aynı binada asla oturma.ben eşimle deliler gibi severek evlendim.hepsi birarada aile binalarında oturuyorlardı.nişanlandığımızda ailesi ve nişanlım binadaki kendi hisselerine düşen evde oturacağımızı söyledi.ben ilk başta istemedim ama ne olucak dedim sevdiğim adamla oluyımda ne olursa olsun.nişanlımında işi gücü iyiydi deneyelim olmazsa başka yere taşınırız dedi.bende ok dedim ikna oldum.evin herşeyini nişanlım benim zevkime göre ve kendi parasıyla yaptı.gelelim sonuca biz evlendik kaynanam zırt pırt bizde müsaitlermi değillermi düşünen yok.yeni evliler diyen yok.ben sinir hastası oldum artık.ne misafirin gelince onlarla oturursun,ne anan baban gelince,nede özel bir gününde baş başa kalırsın hemen damlarlar evime.biz eşimle boşanacak duruma geldik bir ara.evi eşim yaptı ama kiraya veripte başka bir yere gidecek olursak bize hayatta kira vermeyeceklerini söylediler.bir kaynanammı amcalarının karıları ve babaanneside var aynı binada.ne çektiğimi bir ben bir allah bilir.şuan bile bunları yazarken elim ayağım titriyor ağlıyorum.bende yıprandım,eşimde,ilişkimizde,evladımda.kirada oturun ama kaynananla aynı binada asla oturmayın.

sakın cnm gerekrse 5 sene bekle ama aynı binaya gitme derim...

eşimin sülalesinmde herkes altlı üstlü oturuyo ayyy çok yüz göz olmuşlar..

herkes yüzsüzlüğe vurmuş... hiç mutlu deiller tavsiye etmemm cnm..

aynen öyle.bir bakıyosun kavga bağırış çağırış bir bakıyosun oturmuş çay içiyolar.hepside birbirinin kötülüğünü istiyo,kuyusunu kazıyo.yüzsüzlük hat safhada bizim binada.ben onlarla muhattap olmak istemiyorum,girip çıkmıyorum onlarda bana karşı mesafeli olsun diye ama anlamıyolar 7 senedir.

Bende kayınvalidemle aynı bahçe içinde oturuyorum evlerimiz ayrı ama hergün bizde sağolsun.bizimki kapıyı bile çalmaz paldır küldür dalar içeri.defalarca uyardım müsait olmam,banyo yapmış olurum vs diye ama canı istedi mi kapıyı çalar çoğunlukla içeri dalar
birde eşimin halası var 75 yaşında yazın gelip 3 ay kalır.eşim bütün gün kahvede olur(kendisi işletiyor)gece gelir.doğal olarak geceleri başbaşa kalabiliyoruz.sabah halası gelip Neden geceye kadar oturuyorsunuz der.pazardan aldıklarımızdan tutta bayrama aldığımız kıyafetlere kadar karışır.
anlyacağınız bende 2 tane kayınvalide var.2 side dul malesef

bende aynı evdeyım canım bu ınsanlarda anlayıs denen sey kalmamıs.ogullarıyla evlendık dıye sankı onlarıkabul etcekmısız gıbı gelıyor onlara o kadar rahat oluyorlar kı.bende 5 aylık evlıyım ama bırtek balayında tektık onun dısında hıc bı gun bıyerlere gıdelım kalsınlar basbasa demezler malesef sen caktırdıgındada anlamamazlıga vururlar neden boyle yapıyorsun gıbı anlarlarsa zaten yapmaları gerekır anlıcagın ıslerıne geldıgı gıbı davranırlar.

elde ettikten sonra o altı ay üç yıl olur benden söylemesi ne aceleniz var gül gibi geç,inip giidyoruz olur oraya harcancak masraf başka yerlere harcanır olur bu böyle sürer gider belkide yaptırıp kiraya bilene verebilirler ne gerek var dimi bir arada mutlu mesut yaşarız gelin çok da önemli değil ne düşündüğü adı üstünde gelin ablacım sana as asla diyorum o kadar aynı evin içinde kanatlı melek olsa OLMAZ OLMAZ OLMAZ altı ay daha sabrediverin evlenmek için yangından mal kaçırmıyonuz ya

aynı şekilde bende tam 5 yıl altlı üstlü oturdum arkadaşın tüm söylediklerine katılıyorum.

en şahane kayınvalide bile olsa beraber oturmak sizin eşiniz ve varsa çocuklarınızla bir aile olduğunuzun unutulması demek. hele ki çocuk da yoksa tamam artık, bi aile değilsiniz oraya dahil olmuş kişilersiniz sadece. bunu gayet iyi bir kayınvalidesi olan ben bile söylüyorum. pazar sabahı kaçta kalkacağınız ya da kaçta yemek yiyeceğiniz v.b. herşey sizin dışınızda gelişir...

arkadaşlara aynen katılıyorum uzak olun tatlı olun çok samimiyet tez ayrılık getirir .....

Arkadaşım bu kaynanalar size ne etti anlamıyorum sen de yarın bir gün anne olacaksın!!!!!önyargısız ol

Kocanı seversen ailesine de seversin katılmıyorum

Şimdi ne haldesiniz konu sahibi merak ettik

Eğer azıcık mantığın varsa sakın gitme 6 ay değil 6 gün bilee kaynanadan ana gelinden kız olmaz iyiyken çok kötü olunuyo tecrübeyle sabit 6 ay daha kal annenin evinde sakın beraber yaşama canım

Kocanı seversen ailesine de seversin katılmıyorum
Ben buna katilmiyorun. Kocam beni sevdigi için ailemi sevecek mi ? Kardeşi mangala çagirdiginda beni hasta halimle koşa koşa annesine götüren adam kardesim dogum yaptiginda annen yok mu kaynanasi yok mu kocasi yok mu senin ne işin var diyor. Onunki aile ben agac kogundan çiktim peh. Ben niye onun ailesini sevmek zorundayim . Herkes kendi ailesine baksin. Çok şükur eşim artik annesinin göbegine yapismayi birakti beni de rahat birakti da kurtuldum kayinvalideden de eşimle yaşadigim saçma tartismalardan . Kayinvalide elini dilini üzerimizden çektiginden beri çok mutluyuz . Bana uzak Allaha yakin olsun şimdi . Kocami seviyorum diye annesinin ailesinin kölesi olamam. Gelin olarak böyle bir sorumlulugumuz yok.

kocanı yetiştiren bugünlere getiren Annesi bilmem farkında mısın?O kadın olmasaydı senin de bir kocan olmayacaktı ya da o kadın onu yetiştirmeseydi sen onu sevemeyecektin.Kayınvalidenle yaşadığın zorluklara üzüldüm tabi herkes için aynı şey geçerli olmayabilir ama burda kocan haksızlık yapmış anneler oğullarına düşkün olur dengeyi sağlayacak olan yine kocan
Yarın bir gün anne olacaksın arkandan bunları söyleyen bir gelinin olmaz insallah

Birbirini sadece konuşlamalarla taniyan farkli karakterlerde farkli ailelerde yetismiş iki insani ayni evin içinde yaşatiyor evlilik. Ilk sene uyum sureci diye bu sebeple soyleniyor. Insan eşini taniyip ona ayak uydurmaya evliligin sorumlulugunu alip bir düzen kurmaya aile olmaya çabaliyor. Anneler ise ogul düşkünlügünden her gün arayip çagiriyor dizlerinin dibinden ayirasi gelmiyor.

Ben eşim istemedigi için balayina gitmemeyi kabul ettim. Evlendigim aksamin sabahi kayinvalide arayip cagirdi . Eşimin evlilik izninin hepsini kayinvalidenin her gun yemege cagirmasi yuzunden orda ziyan ettik. Işe basladi daha cikar cikmaz annem yemege cagiriyor kosa kosa gidiyoruz. Falan gelmis gidiyoruz filan gelmis gidiyoruz. Aylarca eve yatmaya geldik sadece. Kayinvalidenin savunmasi ile esimin savunmasi denk agizlari ayni ona bu lafi alisayan kim kayinvalide. Neymis bu yasinda bize yemek yapiyormus birlikte yemek icmek istiyormus. Niye evlendirdi o zaman bekarken zaten hep ayni sofradaydilar.

Esim ailesiyle ugrasmaktan evlendigini unuttu evi oldugunu unuttu karisi oldugunu unuttu. Kayinvalidenin aglamasi ayilip bayilmasi naptim oglun diye duygu sömürüsü bizi boşanmanin eşigini getirdi. Siz söylüyorsunuz annesi onu dogurup büyuten kadin. Ya annesini uzecek ya da beni uzecek. O beni üzmeyi seçti annesi numaradan bayilirken aglarken beni sececek degil ya.

Ha niye numaradan diyorum. Kizi bosanma evresine girdi kocasi getirip annesine teslim bir damla gözyasi dokmedi aglayip bayilmadi. Niyeyse biz kavga edince aglayip sizlaniyor niye kizi daha mi kiymetsiz. Eşimin vicdanina oynuyor aglamasina dayanamadigini biliyor. Simdi kayinvalidem bir melek kocam ökz moduna giremicem. Ikisi de suçlu . Kayinvalide ben o kadar nazikce anlatmama ragmen beni duymazdan gelip sacmaliklarina devam etti en son bir cinnetle agzima geleni sayinca oglunun ipini saliverdi biz de huzura erdik. Her gun annesinin kucaginda uyuyan bebe kocam simdi haftada bir iki defa bazen de iki haftada bir gidiyor. Ve her gun kavga eden biz o gunden beri bir defa bile kavga etmedik . Dolduran kaynana dolmusa binen koca. Dolduran olmayinca dolan da olmuyor. Zira hickimse kendini dogurup buyuten kadini uzmek istemez. Esim de şu an annesi doldurmadigindan annesini mesut gorup benimle huzurlu bir hayat yasiyor.

çok üzüldüm böyle olduğunu tahmin etmemiştim,kayınvalideniz çok kıskandı o zaman sizi ondan böyle yaptı ama eşinizde hemen dolduruşa gelmemeliydi...

Haklisiniz ben de bu evlendirdikleri cocugun yakasina ne diye yapisirlar onu anlamiyorum. Ikide bir gelin ha gelin kalın kalın burda kalın. Benimkilerin huyu da burda kal diyip durmalari. Bıktırdılar artik isimlerini duymak tüylerimi diken diken yapmaya yetiyor. Laf sokmaları bitmez herseye yorum yapmalari bitmez ezikleme cabalari bitmez burda kal diye baskilari bitmez. Kal deme sebepleri de hizmetçilik yaptirmak. Benim de oglum var ben de anneyim empati yapmaya çalışıyorum ama yok yapamiyorum. Empati yapinca da yine ben hakliyim. Niye ben gelinime evimin isini yaptırayım yapmiyo diye niye laf sokayim ogluma sikayetleneyim huzursuz edeyim aralarini bozayim. Niye gelin kalın diyip durayim surekli. Niye kizi üstümden sogutayim. Dizlerinin dibinde istiyolarsa evlendirmeselerdi arkadas. Ben de annemden ayriyim ben de baba evimi birakip yeni evime duzenime alistim e esim evlatsa ben de evladim o zaman ben de zirt pirt gidip annemlerde kalayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…