• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ile aynı apartmanda yaşamanın avantajları ve dezanavantajlari nedir

Ayni zamanda geline Ailen niye bu kadar sık geliyor
Kaçta geldiler kacta gittiler
Sen nereye gittin
Bir evinde otur
Yarın bana misafir gelecek haberin olsun
Haftasonu gitmeyin bir yere temizlik var
Akşama manti yapılacak

Offf tek bir avantaj bulamadim

ya biz farkli ilcelerde oturuyoduk

ilk evlendigimizde dersaneye basladim ben, ilk gun aradi 4 te evdeydim dersi ilk gun diye erken kesmislerdi. sonraki gunler aradi saat bese dogru evdeydim, hani dortte evde oluyodun niye gec geldin diye soruyo her seferinde:olamaz:

ayni binada olmayi dusunemiyorum

onlarin aile apartmaninda oturduk ben atanana kadar

evime geliyolardi, aksam yemegi hazirliyorum herkesi cagiriyolar sormadan haber vermeden, evde alti kişilik yemek var salonda 15 kisi:sinirli:

en sinir oldugum sey de binanin icinde giymek icin kullandigim terligi kocaman ayaklarina giyip her yere onla gitmesiydi:deli: bi sor bari demi

zaten huylaniyorum baskasinin ayagina giydigi seyi giyemem :bicak:

3 hamileliğimde de resmen 3 ay süründüm.
Hele sonuncu da farklı şehirdeydim.
Kayınvalidem yakınımda olsa en azından torunları aç kalmasın diye bir çorba kaynatır getirirdi :)
Yada gelir çocukları parka götürürdü.

avantajları Yok demiş herkes de, biz 40 yabancıyı doyuran kültürden geliyoruz, çok nadirdir torunu açken duyarsız kalacak kayınvalide.
Bilemedim. Çok kötü örnekler de var ama dediğim gibi onlar uzak da olsa yakın da olsa zaten yapacagını yapar.
Ve senin de dediğin gibi ortada bir şey Yok, kadının bir kötülüğünü görmemişken şans vermeden böyle bir önyargı ile kadını yargılamak da anlamsız...
kaynanam hep bekleyen ama hiç vermeyen taraf oldu hep. 2. Gebeliğimde 4 ay kanamalı yattım, mide bulantım da cabası insanlıktan çıkmıştım. Büyük oğlum 5 yaşındaydı, bir defa kapıyı çalıp hadi beni boşverin torunum nasıl demedi. Evlerimiz dipdibe bu arada. İnsan 1 gün olsun ilgilenmez mi? Ki oğlum her işini kendi görür. Yemek yemesi, üstünü değiştirmesi, tuvalet alışkanlığı dahil. Yapıcak olduğu tek şey önüne 2 lokma yiycek koymasıydı.

Bundan 1.5 yıl öncesi mutfağını temizlemeye gitmiştim. Oğlum odada babaannesiyleydi. Çok acıktım babaanne diye mızlanıyo çocuk kalkıp da bi şey vermedi oğluma, elinde telefon kafasını bile kaldırmıyo. Oğlum noldu bi şey mi istedin dedim, dayanamadım artık. Ben içeri girince hemen toparlandı ama ne anlamı var ki. Lafa gelince ölürüm biterim canımm oğluuummm, icraate gelince tırt. Zaten o 1.5 sene öncesi çıkardığı rezillikten sonra merhabadan başka diyaloğumuz kalmadı. Ki beklentisiz koşardım ona. Şimdi varlığına tahammül edemiyorum. O yüzden kaynana mı amannn amannnn

Esimij ailesiyle aynı apartman dairesinde farklı katlarda oturmanın avantajları ve dezanavantajlari nedir veya ne olabilir

Bu tamamen kv ye ve eşine bağlı. Eğer aman mutul olsunlar ben karışmamayım tarzda ise olabilir ki böyle kv ler bırak yüzde biri milyonda bir. Ama bildiğimiz klasik Türk kv si ise aynı şehirde olsan da zor. Biz yanyana apartmanlardayız çok pişmanım. Aramıza bina yapılmadan önce giriş çıkış saatim gece kaçta yattığım aşık açık mı kapalı mı hepsini biliyordu.

Evlenmeden insan bilemiyor iste. Sana yemek yapması, yardim etmesi cazip geliyor. Ama evlenince... Ben babamin kesin ve net bir sekilde cocuklar her iki aileye de esit mesafede oturacaklar sozu uzerine yakin degilim cok kvme. Ama ona ragmen hergun ariyor. Oglunu da degil beni:) Haftaici is cikisi oraya gidiyoruz yemek yiyoruz cay koyuyor. Caydan sonra meyve. Anne kalkalim artik diyoruz odalar bos yavrum bu gece kalin sabah ise burdan gidersiniz diyor. Hayir diyince yuzu dusuyor ne moral birakiyor ne bi sey. Ctesi sabahtan baslar aramaya gelin de gelin. Gideriz kahvalti ogle yemegi sonra baslar yatiya kalin yarin tatil. Esim Allah tan farkinda da set cekebiliyor. Ama buna ragmen cok zor. Hepsi ayni olacak degil tabi de o riski almaya deger mi bilmiyorum. Cunku bu sebeple biten cok evlilik gordum.
Allah sana sabır versin ..

bu teklif karşı tarafın ailesinden gelse benden önce erkek arkadaşım reddeder.

sizi bu seçim halinde bırakması da saçma.

şahsen ben istemezdim kendi kv mden yola çıkarak söylüyorum yapamam. ama sizinki iyiyse olabilir çok var öyle yaşayan. annem beraber yaşadı mesela sıkıntı yaşadı ama zamanla alıştılar birbirlerine. kısmet bu işler. bide şu yönden düşün annen gelcek o bilcek bi yere gitceksiniz bilcek ne bilim yani özel hayatını bilicek. çalışıyosan e haftasonu seni bekler kahvaltıya gelsn etsin temizlik bekler. akşama yemeği yiyelim eve gidersiniz der falan. bide bu tarz şeyleri yapmazsan falan suratıda düşer. çok iyi birisi çok iyiyiz diyebilirsin ama o nişanlıyken :) evlenincee çok başka oluyor o işer çokk . gelin artık anası babası yok el kapısından geldi bizim oldu artık die düşünüp tuhaf düşünceleri olanlar var :) he uzak oturanlar yemege gitmiyo mu temizlik yapmıyor mu illaki yapıyor gidiyor ama aynı bina çok farklı bi durum bence. bizimki bile bazen uğrarz 1 saat napcanız evde akşama durun burda der yani evde napılır dimi haftasonu sonuçta bi bırak ama ne diceksin kv. ona göre düşün taşın :)

kaynanam hep bekleyen ama hiç vermeyen taraf oldu hep. 2. Gebeliğimde 4 ay kanamalı yattım, mide bulantım da cabası insanlıktan çıkmıştım. Büyük oğlum 5 yaşındaydı, bir defa kapıyı çalıp hadi beni boşverin torunum nasıl demedi. Evlerimiz dipdibe bu arada. İnsan 1 gün olsun ilgilenmez mi? Ki oğlum her işini kendi görür. Yemek yemesi, üstünü değiştirmesi, tuvalet alışkanlığı dahil. Yapıcak olduğu tek şey önüne 2 lokma yiycek koymasıydı.

Bundan 1.5 yıl öncesi mutfağını temizlemeye gitmiştim. Oğlum odada babaannesiyleydi. Çok acıktım babaanne diye mızlanıyo çocuk kalkıp da bi şey vermedi oğluma, elinde telefon kafasını bile kaldırmıyo. Oğlum noldu bi şey mi istedin dedim, dayanamadım artık. Ben içeri girince hemen toparlandı ama ne anlamı var ki. Lafa gelince ölürüm biterim canımm oğluuummm, icraate gelince tırt. Zaten o 1.5 sene öncesi çıkardığı rezillikten sonra merhabadan başka diyaloğumuz kalmadı. Ki beklentisiz koşardım ona. Şimdi varlığına tahammül edemiyorum. O yüzden kaynana mı amannn amannnn

:)) sizinki gibi olan inanın 1000 km de olsa aranız size bunları yaşatırdı.
Ben sıradan normal insanlardan bahsediyorum :)
Benim kayınvalidem de evinde bardak kaldırmaz. Kendine su almaz benden ister. Banyoya girer bir abdest alır arkasından banyoyu temizlemek zorunda kalırım, kullanılamaz durumda bırakır ve kendi evinde böyle değil :)
Ama torunları söz konusu ise, aynı şehirde yaşıyorken aramız yarım saat, anne oğlanın canı sıkıldı, gelsen biraz gezdirsen desem, atlar arabasına gelir. Parka götürür; dondurma yeneye giderler, bisikletle gezerler vs...
yada hamileliklerimde çok sıkıştığımda (4-5 kere de olsa) aradım, geldi çocukları yedirdi, baktı.
He bulaşığını kaldırmaz, ortalığı batırır ama zaten onlar gözüme gelmiyor eşim de yapıyor zaten onları, çocuklarla iyi olsun da :) kafasındayım.
6 yıllık evliyim ‘siz’ diye hitap ediyorum. Aramızdaki mesafeyi de varın siz düşünün :)

Aynen oylee bende oyle yapiyorum.. yapmak zorunda oldugum icin degil icimden geldigi icin yaparim.. bana hicbirzaman gel surayi sil supur demez ama o gelir bana hep yardim eder bende ayni sekilde is yaparken gorunce vicdanim el vermez alirim elinden yaparim.. bende cok yardimini gordum iyiligini gordum.. dogum yaptiktan sonra bana da cok yardimci oldu ayni sekilde.. misafiri geldiginde de dedigin gibi bende evde yapar gotururum :) kaynanadan kaynanaya degisir dogru diyosun gercekten.. bende hic bi sorun yasamadim ve benimde verdigim en iyi karar oldugunu dusunuyorum hic pismanlik duymadim.. her konuda arkamda ve her konuda destegini gordum annemin :)

Sizin gibiler çok istisna ama. Milyonda bir duymuşumdur ben sizin gibi memnun olanı. Ben mesela 6 senedir kv nun triplerini çekiyorum durduk yere. Yakın olmasaydım keşke diye kızıyorum kendime. Anama babama gidemiyordum aramız iyiyken kv ye gitmekten. Sanki ben onlara kuma gelmişim, benim ailem yok. Küsünce anca rahata eriyorum.

Bu tamamen niyetine bağlı karşındakinin. Benimki iş yaptırmaz ama put gibi oturtur, gelsin gitsin ister. Ama benle öyle sohbet falan da etmez yani derdi oğlu onun. Ben gitmeyince oğlu da gitmiyor , sebep bu. Hani sohbet olur güzel ortam derim ama kabız gibi saatlerce onların gönlünü eylemek zorunda değilim.

6 senelik gelinim geçen kv abisiyle ilgili bir şey söyleyecek ki gizli de değil yani apaçık ortada olan bir şey, neyse xx(benim adım) yabancı değil söylim onun yanında dedi, yani bakış açısına bak.

Aynı binadayım yaklaşık 2 buçuk yıldır evliyim.. 10-15 günde 1 yemeğe gideriz bazen. 15 dk akşam kahvesine gideriz. Kayınvalidem ise özel bir durum olmadığı müddetçe evime gelmez. Hele haber vermeden adım dahi atmaz. En son bana ne zaman geldiğini hatırlamıyorum sanırım ramazanda iftara aldığımdaydı. Güzel bir yemek pişirse arar, canınız yemek istiyor mu x'e söyleyelim işten geçerken kapıya vursun da alsın der. Ay getirim ya da in al olayına dahi girmez. Faturalarımızı onlar ödüyor, kapıcı paramızı falan. Kira zaten yok. Tatile gittiğimizde kedimize bakıyorlar. :KK70: Ne gelenimi bilir, ne karşılaşırız halbuki alt katımda, 15 gün görmediğim olur yeri gelir. Ben avantajlı bulan kısımdayım. Yarın öbür gün evladım olduğunda daha çok faydasını görürüm. Şimdilik böyle ben memnunum. Biz suyunu çıkarmadık altlı üstlü demek mıç mıç mıç olmak demek değil ki. Vallahi başka bir yerde otursaydım daha sık görüşürdüm çünkü eşim annemlere gidelim diyebilirdi haftasonu. :KK70: :KK70:

Çok şanslısınız. Allah bozmasın.

Sizin gibiler çok istisna ama. Milyonda bir duymuşumdur ben sizin gibi memnun olanı. Ben mesela 6 senedir kv nun triplerini çekiyorum durduk yere. Yakın olmasaydım keşke diye kızıyorum kendime. Anama babama gidemiyordum aramız iyiyken kv ye gitmekten. Sanki ben onlara kuma gelmişim, benim ailem yok. Küsünce anca rahata eriyorum.

Bu tamamen niyetine bağlı karşındakinin. Benimki iş yaptırmaz ama put gibi oturtur, gelsin gitsin ister. Ama benle öyle sohbet falan da etmez yani derdi oğlu onun. Ben gitmeyince oğlu da gitmiyor , sebep bu. Hani sohbet olur güzel ortam derim ama kabız gibi saatlerce onların gönlünü eylemek zorunda değilim.

6 senelik gelinim geçen kv abisiyle ilgili bir şey söyleyecek ki gizli de değil yani apaçık ortada olan bir şey, neyse xx(benim adım) yabancı değil söylim onun yanında dedi, yani bakış açısına bak.
Bende yazmisim zaten kaynanadan kaynanaya degisir diye ;)
Benim annemde kaynana ve yengelerim var aynen annemde oyledir gelinlerine ne gel der ne git ne yap ne yapma.. insandan insana kaynana dan kaynana ya degisir..

Aslında bu durum kayınvalidenin kişiliğine bağlı. Herkes aynı değil sonuçta. İyi de olabilir, kötü de.. en iyi bilen sensin; buna sen karar vereceksin. :)

Herhangi bir sıkıntı da; hastalık, sağlık, borç, aciliyet, çocuğu bırakma gibi durumlarda faydası olabilir. Yardımlaşırsınız, yükünü hafifletir. Arkadaş gibi olabilirsiniz.

Ama onun dışında sıkıntı bildiğin; sürekli seni gözetleyebilir, zırt pırt çat kapı gelebilir, herşeyinize karışabilir, misafir çağırabilir, laf taşıyabilir vs vs.

Bizde küçükken aile apartmanında oturduk annem hep en güzel yıllarım orada geçti der babanneme dua eder. Ama benim babaannem Dedem çok anlayışlı insanlardı ben hiç bize geldiğini bile hatırlamam annem çalıştığı için hep rahat ettirmeye çalışırdı onlarda yemek yeşimimizde anneme masayı bile toplatmazdı sen işten geldin derdi halalarıma toplatırdı. Halalarım da annemle kardeşten ötedir biz halamızı görmeden duramazdım.
Ama gel gör ki eşimin ailesinin adını bile duymak istemiyorum sürekli sorgulayan eleştiren açığını yakalamak için bakan bi aile kaynanamın bakışları bile beni döver gibi. Evine gidiyoruz aç kalıyoruz. Eşim bile seçebilecekken ailesinin yaşdığı şehri seçmedi. Sürekli karışırlar diye.
Şimdi bile sinirlendim hiç sevmiyorum

Ben de kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyorum, faydaları şunlar, mesela akşam yemeklerini sağolsun kayınvalidem yapar biz çalışıyoruz, akşam onlarda yer ineriz, haftasonu kahvaltımızı bile hazırlar sağolsun ama ben de onları kendi ailemden ayırmam gül gibi geçinip gidiyoruz çok şükür, ve bizi asla rahatsız etmezler, kapımızı çalıp gelmezler, yemeğe çağırırken bile telefonla çağrı atarlar çok hassaslar bu konularda sağolsunlar, o yüzden ben çoğu şeyde rahat ediyorum açıkçası, ama bu size ve kayınvalidenize de bağlı

:)) sizinki gibi olan inanın 1000 km de olsa aranız size bunları yaşatırdı.
Ben sıradan normal insanlardan bahsediyorum :)
Benim kayınvalidem de evinde bardak kaldırmaz. Kendine su almaz benden ister. Banyoya girer bir abdest alır arkasından banyoyu temizlemek zorunda kalırım, kullanılamaz durumda bırakır ve kendi evinde böyle değil :)
Ama torunları söz konusu ise, aynı şehirde yaşıyorken aramız yarım saat, anne oğlanın canı sıkıldı, gelsen biraz gezdirsen desem, atlar arabasına gelir. Parka götürür; dondurma yeneye giderler, bisikletle gezerler vs...
yada hamileliklerimde çok sıkıştığımda (4-5 kere de olsa) aradım, geldi çocukları yedirdi, baktı.
He bulaşığını kaldırmaz, ortalığı batırır ama zaten onlar gözüme gelmiyor eşim de yapıyor zaten onları, çocuklarla iyi olsun da :) kafasındayım.
6 yıllık evliyim ‘siz’ diye hitap ediyorum. Aramızdaki mesafeyi de varın siz düşünün :)
en azından ilgiliymiş dediğiniz gibi. Zaten onlardan güler yüz tatlı dil ve samimiyetten başka ne istiyoruz ki..

Bu arada şu lafınıza yürekten katılıyorum benim kaynana asla normal insan sınıfından değil :KK70:

hiç bir yorumu veya konuyu okumadım başlığına geldim soruyorum - aynı apartmanda yaşamanın avantajımı varmış ?
...

Esimij ailesiyle aynı apartman dairesinde farklı katlarda oturmanın avantajları ve dezanavantajlari nedir veya ne olabilir
Ben 8 yıl beraber aynı apartmanda oturdum dezavantajdan çok avantajlı var. Birde herşey iki taraflı çoçukların varsa daha avantajl

Back
X