Kirayı neden dayı karşılıyor? Kardeşinin sevgilisi tek çocuk mu?Kız kardeşim sevgilisinden evlilik teklifi aldı çok yeni. Erkek arkadaşının babası vefat etmişti bunu etmişti. Annesi tek yaşıyor. 71 yaşında ıstanbulun bir ucunda kırada yasıyor. Kırayı çocugun dayısı karşılıyormuş. Birikim olarak sıfırlar evlenince herhangi bir takı vs takılmayacakmış hatta evin içini komple birlikte dizecekler. Bunun dışında annesi tek yaşamak istemiyormuş annemi yanıma alma durumum olabilir çok yaşlı ve ondan başka kimsem yok diyor tek çocuk. Almadığı süre maks ıkı yıl olabilirmiş o zaman da annesine 20 30 k civarında maddi destek yapıcakmış. Kardeşim benden destek istedi ama ben yeni nişan atmiş biri olarak bırak dıyemedım. Gelirleri iki kişi ortalama 120 150 k arasında gidip gelicek. Ama kardeşim hep çalışmak zorunda olucak. Tecrübeli yorum yapacak yol göstericek biri varsa yorum bekliyorum. Bu arada birbirlerini seviyorlar ancak çocuk annesinin bakımevine vermek istemiyor kesinlikle yaşamak istiyor.
Emeklı var 20 bin tl . Ben de öyle düşünüyorum ama ayrıl demeye korkuyorumKirayı neden dayı karşılıyor? Kardeşinin sevgilisi tek çocuk mu?
Kadının emeklisi vs yok mu? Durumları çok çok kötü gibi duyuluyor. Bu şartlarda kardeşin çok zorlanacak.
Açıkcası kadın tek başına yaşayabilir bence bir süre daha. Ama çocukta 71 yaşında düşüp kalsa haberim olmaz diyor. Açıkcası ben kaldırabileceğini düşünmüyorum ama seviyor ne tavsiye vereceğimi bilmiyorum.Şartlar belli, değişmeyecek. Kabul ediyorsa, sonradan sorun çıkarmayacaksa, kadına eziyet etmeyecekse evlensin. Yok ben kaldıramam derse, şartların değişeceğini varsayarsa evlenmesin.
Kızım olsa ordan koşarak uzaklaş derimKız kardeşim sevgilisinden evlilik teklifi aldı çok yeni. Erkek arkadaşının babası vefat etmişti bunu etmişti. Annesi tek yaşıyor. 71 yaşında ıstanbulun bir ucunda kırada yasıyor. Kırayı çocugun dayısı karşılıyormuş. Birikim olarak sıfırlar evlenince herhangi bir takı vs takılmayacakmış hatta evin içini komple birlikte dizecekler. Bunun dışında annesi tek yaşamak istemiyormuş annemi yanıma alma durumum olabilir çok yaşlı ve ondan başka kimsem yok diyor tek çocuk. Almadığı süre maks ıkı yıl olabilirmiş o zaman da annesine 20 30 k civarında maddi destek yapıcakmış. Kardeşim benden destek istedi ama ben yeni nişan atmiş biri olarak bırak dıyemedım. Gelirleri iki kişi ortalama 120 150 k arasında gidip gelicek. Ama kardeşim hep çalışmak zorunda olucak. Tecrübeli yorum yapacak yol göstericek biri varsa yorum bekliyorum. Bu arada birbirlerini seviyorlar ancak çocuk annesinin bakımevine vermek istemiyor kesinlikle yaşamak istiyor.
En azından evi kendisinin olsa bir bakıcı parası öderlerdi kadının da düzeni bozulmadan geçinip giderlerdi.Emeklı var 20 bin tl . Ben de öyle düşünüyorum ama ayrıl demeye korkuyorum
Peki nasıl anlatırdınız. Ne derdiniz ki ikna olsun.Kızım olsa ordan koşarak uzaklaş derim
Kardeşinizede tavsiyem aynı olur.
Ben de böyle düşünüyorum ama ayrılınca daha önce baya hastalandı. Onu seviyor me diyeceğimi bilmiyorum.En azından evi kendisinin olsa bir bakıcı parası öderlerdi kadının da düzeni bozulmadan geçinip giderlerdi.
Başımıza neyin geleceği belli değil tabii ki insanlar anne babasına bakmasın demiyorum ama daha söz nişan olmadan bile bile lades, herkesin cesaret edebileceği bir durum değil.
Hiç hastalanmasına bakmayın evlilik gönül işi değil çap işidir , ekonomik ve sosyal çapı olmayan evlenmemeli ve cocuk yapmamalı bu ayıp değil günah değil belliki sen o çapta değilsin yani evlenme ..ok mu var? Kiralarını dahi başkası ödüyor kardeşinizi yokluğun değil hiçliğin ortasına gelin edeceksiniz üzerine birde hasta ve yaşlı bir kadının bakıcısı olacak. Akıl karı mı sizce?Ben de böyle düşünüyorum ama ayrılınca daha önce baya hastalandı. Onu seviyor me diyeceğimi bilmiyorum.
77 ve 82 yaşında karı-koca komşularımız varAçıkcası kadın tek başına yaşayabilir bence bir süre daha. Ama çocukta 71 yaşında düşüp kalsa haberim olmaz diyor. Açıkcası ben kaldırabileceğini düşünmüyorum ama seviyor ne tavsiye vereceğimi bilmiyorum.
Değil. Daha aileme söylemedik. Daha önce 6 ay ayrılık sonrası toplayamadı antıdepresana bıle baslamıstı. Ben ayrıl dersem yine depresyona girer diye korkuyorum. Çocuğa da kızıyorum 3 yıldır birlikteler bunu daha yeni söylüyor. Sebebi kabul etmezsin ayrılırsın bendenmiş.Hiç hastalanmasına bakmayın evlilik gönül işi değil çap işidir , ekonomik ve sosyal çapı olmayan evlenmemeli ve cocuk yapmamalı bu ayıp değil günah değil belliki sen o çapta değilsin yani evlenme ..ok mu var? Kiralarını dahi başkası ödüyor kardeşinizi yokluğun değil hiçliğin ortasına gelin edeceksiniz üzerine birde hasta ve yaşlı bir kadının bakıcısı olacak. Akıl karı mı sizce?
Burdan kv konularından 2-3 tane okusun, seninki birde aynı evin içinde olacak diyin anlar herhalde. Anlamasada artık kendi bileceği iş, yaşayıp tecrübe ederPeki nasıl anlatırdınız. Ne derdiniz ki ikna olsun.
77 ve 82 yaşında karı-koca komşularımız var
Benden aktif hayatları var
Devamlı günü birlik gezilere arada uzun turlara çıkıyorlar
Bahar gelmessiyle beraber bisiklet tepesinden inmiyorlar bazen bir günde 50-60km lik bisiklet turları yapıyorlar. Demem o ki 71 yaşında gelinle yaşamasını gerektirecek yaş değil, fakat sanırım maddi durumu kötü bir aile. Ben olsam anne-oğulu baş başa bırakırım geçinip
İkna olmaz senin kardeşin. İlla başına dert alacak. Anasına bakacak olan evlenmesin parası da yokmuş, aynı evde yaşlı bakmak çok zor.Ben de böyle düşünüyorum ama ayrılınca daha önce baya hastalandı. Onu seviyor me diyeceğimi bilmiyorum.
Annem yaşlı tek kalmak istemiyor diyormuş. Çocuk net bu konuda fikri değişmeyecek. Ama kardeşim anlamıyor sırf annesi yaşayacak diye sevdiğimden vaz mı geçeyim. Ömür boyu bunun pişmanlığını yaşayacağım diyor. Bir yandan da korkuyor çünkü hep çalışmak zorunda ben dedim ki siz çocuğu ne zaman yapacaksınız hep seninde katkı sağlaman gerekecek77 ve 82 yaşında karı-koca komşularımız var
Benden aktif hayatları var
Devamlı günü birlik gezilere arada uzun turlara çıkıyorlar
Bahar gelmessiyle beraber bisiklet tepesinden inmiyorlar bazen bir günde 50-60km lik bisiklet turları yapıyorlar. Demem o ki 71 yaşında gelinle yaşamasını gerektirecek yaş değil, fakat sanırım maddi durumu kötü bir aile. Ben olsam anne-oğulu baş başa bırakırım geçinip gitsinler
Resmen acılara yürüyorum korkmuyorum diyor kardeş kişisiİkna olmaz senin kardeşin. İlla başına dert alacak. Anasına bakacak olan evlenmesin parası da yokmuş, aynı evde yaşlı bakmak çok zor.
Daha önce niye ayrıldılar? Çok seviyorumla olmuyor bu işler kardeşinin yaşı küçük mü?
Kardeşim 28 çocuk 29 . Daha önce ayrılma sebepleri evlılıge gıtmıyor dıyeydı cocuk süre vermıstı kız kardesımde bunun cok uzun oldugunu soyleyıp ayrılmıstı. Sonra bır kac kıskanlık mevzusu falan derken işler sarpa sarmıstı ama 2 sene oldu bunun üzerinden.İkna olmaz senin kardeşin. İlla başına dert alacak. Anasına bakacak olan evlenmesin parası da yokmuş, aynı evde yaşlı bakmak çok zor.
Daha önce niye ayrıldılar? Çok seviyorumla olmuyor bu işler kardeşinin yaşı küçük mü?