Kayınvalide ile aynı evde yaşamak

Şimdi ben bunu okutsam diyecek ki o zaman ayrılmayayım. Başkasını bulmasın 😄
Bence de ayrılıp baskasini bulmasın. Bu cocuk illa evlenip birinin başını yakacaksa en azindan hak etmiş biri olsun. Hayat bu kızın önüne her şeyi sermiş yani sonrası ona kalmış 🫠

Şimdi ben bunu okutsam diyecek ki o zaman ayrılmayayım. Başkasını bulmasın 😄
Kız kardeşiniz sadece duygularıyla hareket ediyor şu an. Mantık sıfır. Ya görmek istemiyor ya da gerçekten olayların sonunu ön göremiyor. Sevgilisinden ayrıldığı için depresyona girip ilaç kullanan kardeşiniz ,eğer evlenirse boşanmaz. Burda yorum yapanlar bile anlamış bunu. Çünkü her şey ortada. Kendisine yalan söyleyen, iş ciddiye binince annesiyle aynı evde yaşanacağını belirten,sorumsuz, sözünü tutmayan biriyle evlenip kendisini mahvedecek. Evlilik çocuk oyuncağı değil. Ev üstüne ev olmaz. O evde rahatça oturup film izleyip eşine sarılamayacak, cinsellik yaşarken kırk kere düşünecek, banyo yapması bile sorun haline gelebilir. Boş günlerde eşiyle gezmeye çıkmak istese annesi de gelmek isteyecek, yemeğine her şeyine karışacak her konuda yorum yapacak huzurunu kaçıracak. Hiçbir zaman evli gibi hissedemeyecek kendisini ve erkenden çökecek. Oysa şimdi ayrılsa birkaç ay ,en fazla 1 yıl üzülür kendini kurtarır. Ama evlenirse ve boşanmazsa bir ömür üzülür. Ben keşke kız kardeşim olsaydı beraber vakit geçirir, birbirimize destek olurduk diye düşünüyordum ama kız kardeşim göz göre göre kendini böyle ateşe atsa aklı başına gelsin diye onun saçını başını yolardım. Elimden geldiğince bu evliliğe engel olurdum. Bu konuyu mutlaka ailenize anlatın. Umarım aileniz bu evliliğe onay vermez.

Kız kardeşim sevgilisinden evlilik teklifi aldı çok yeni. Erkek arkadaşının babası vefat etmişti bunu etmişti. Annesi tek yaşıyor. 71 yaşında ıstanbulun bir ucunda kırada yasıyor. Kırayı çocugun dayısı karşılıyormuş. Birikim olarak sıfırlar evlenince herhangi bir takı vs takılmayacakmış hatta evin içini komple birlikte dizecekler. Bunun dışında annesi tek yaşamak istemiyormuş annemi yanıma alma durumum olabilir çok yaşlı ve ondan başka kimsem yok diyor tek çocuk. Almadığı süre maks ıkı yıl olabilirmiş o zaman da annesine 20 30 k civarında maddi destek yapıcakmış. Kardeşim benden destek istedi ama ben yeni nişan atmiş biri olarak bırak dıyemedım. Gelirleri iki kişi ortalama 120 150 k arasında gidip gelicek. Ama kardeşim hep çalışmak zorunda olucak. Tecrübeli yorum yapacak yol göstericek biri varsa yorum bekliyorum. Bu arada birbirlerini seviyorlar ancak çocuk annesinin bakımevine vermek istemiyor kesinlikle yaşamak istiyor.
Ben annemden gördüğüm kadariyla ev üstüne ev olmaz.

Yaşlılarla bir arada yaşamak çok zor sadece bunu söyleyebilirim.annesi için ev ve bakıcı ayarlamaları lazım en baştan netleşmeden evlenmesin. Bence kabul edip evlenecek kendisi bilir ikna etmeye çalışmıyorum söylemek istediğim yaşlı huysuzluğu yeni evli çiftlerin çekebileceği bir şey değil. Dilediği gibi yemek yapamaz her zaman tuzunu yağını düşünmek zorunda kafasına göre dışarıdan söyleyemez akşam gel dışarı çıkalım yiyeyim diyemez yaşlı kadının yemek düzeni çok önemli. Birkaç sene sonra unutmalar başlayacak sürekli aynı şeyler dön dolaş her gün aynı olunca sabretmek çok zor. 20 30myıllık evli çiftlerde belki çok sorun olmaz ama onlarda bile sorun olur yeni evli çiftlerde hiç mümkün olacağını sanmıyorum.

71 öyle yalnız yaşayamayacak kadar ileri bir yaş mı? Dışarı işlerinde yardımcı olunur ama evdeki hayatını gayet de sürdürebilir o yaştaki bir insan.

Açıkcası kadın tek başına yaşayabilir bence bir süre daha. Ama çocukta 71 yaşında düşüp kalsa haberim olmaz diyor. Açıkcası ben kaldırabileceğini düşünmüyorum ama seviyor ne tavsiye vereceğimi bilmiyorum.
Benim kv 80 yaşında yalnız yaşıyor pazarına bile kendi gider. 71 yaşında kadın öyle durduk yere düşüpte ölmez bir hastalığı yoksa. 20 bin tl maaşi varmış. Ekstra 30k ile ne yapacakmış kadın dünya turuna mı çıkacak. Bilemedim benim çevremdeki yaşlılar emekli maaşlarıyla rahatça geçiniyor kimse de kızında oğlunda kalmıyor ha evleri var bir de emekli maaşları. Elden ayaktan düşerse en güzeli bakımevi olur ya da evlenmesin zaten ben istemezdim şahsen gelinle aynı evde yaşamayı Allah düşürmesin yine de. Umarım kardeşiniz iyice düşünmeden yanlış bir karar vermez.

Değil. Daha aileme söylemedik. Daha önce 6 ay ayrılık sonrası toplayamadı antıdepresana bıle baslamıstı. Ben ayrıl dersem yine depresyona girer diye korkuyorum. Çocuğa da kızıyorum 3 yıldır birlikteler bunu daha yeni söylüyor. Sebebi kabul etmezsin ayrılırsın bendenmiş.
Çocuk acaba evlilikten vazgeçirmek için mi böyle söylüyor.

Kız kardeşim sevgilisinden evlilik teklifi aldı çok yeni. Erkek arkadaşının babası vefat etmişti bunu etmişti. Annesi tek yaşıyor. 71 yaşında ıstanbulun bir ucunda kırada yasıyor. Kırayı çocugun dayısı karşılıyormuş. Birikim olarak sıfırlar evlenince herhangi bir takı vs takılmayacakmış hatta evin içini komple birlikte dizecekler. Bunun dışında annesi tek yaşamak istemiyormuş annemi yanıma alma durumum olabilir çok yaşlı ve ondan başka kimsem yok diyor tek çocuk. Almadığı süre maks ıkı yıl olabilirmiş o zaman da annesine 20 30 k civarında maddi destek yapıcakmış. Kardeşim benden destek istedi ama ben yeni nişan atmiş biri olarak bırak dıyemedım. Gelirleri iki kişi ortalama 120 150 k arasında gidip gelicek. Ama kardeşim hep çalışmak zorunda olucak. Tecrübeli yorum yapacak yol göstericek biri varsa yorum bekliyorum. Bu arada birbirlerini seviyorlar ancak çocuk annesinin bakımevine vermek istemiyor kesinlikle yaşamak istiyor.
Öncelikle 71 yaşında kadın aşırı hasta değilse yalnız yaşayabilir. Benim ananem de babannem de 70 yaşını geçmiş insanlar bazı rahatsızlıkları var ama kendi başlarına yaşıyorlar. Ayrıca anne onlarla yaşamazsa 30 bin destek neden? Bu yaşlı kadın hem emekliyi alıp hem bu parayı ne yapacak? Kendi emeklisi kendisine yeter yalnızca kirasına yardım eder o kadar. Yani hiçbir şey bana mantıklı gelmedi çocuk illa annesini yanına almak için bahaneler mi uyduruyor? Kim dedi bakım evine gitsin diye otursun kira ödediği evde. Oğlan destek çıkar kirasına ama yaşlı kadına kendi maaşı bile fazla gelir o kadar parayla destek çıkma ne alaka? İlla çok yakınında isterse yan yana binalarda falan tutarlar ara ara görüşürler her şey çok mantıksız maalesef

Back
X