Konuşmuşlar ayda 20 k destek ile annesiyle aynı evde yaşamamaya tamam demiş. Annem ister ama oluru yoksa tamam. Kardeşimde bu olursa evlenince evi terk eder boşanırım demiş. Çocuk Seni seviyorum en sorunsuz şekilde halledelim diyerek anlaştılar. Ben üzerine ayrıl et vs demedim kendi bileceği iş.
şu anda annesi dayının evinde oturmuyor muydu?
yani kira vermiyor
+ 20 bin de emekli maaşı var
daha üstüne 20 bin oğlu yardım mı yapacakmış?
neden?
sebebi ne bu 20 binin?
bu çocuk daha şimdiye kadar doğru düzgün para kazanmamış
40 bin filan almış, işsiz kalmış vs
yani zaten kenarda parası yok...
bunlar ev kuracaksa borçla olacak
taksitle olacak
zaten gelirleri 120-130 filanmış
o da kimse işsiz kalmazsa.. kız kardeşiniz memur mu?
şimdi bunlar en kötü ihtimalle gidip çekmecede tutsalar 30-35 kira ödeyecekler... heves edip iyi düzgün yer tutalım demezlerse yani.
nikahla filan evlenip hiç düğün masrafı yapmasalar ya da işte minik törenler yapıp evleninceye kadar ellerinde olanı bu evlenme balayı gibi şeylerde harcasalar bile
ev dizecekler, depozito vs. verecekler, belki ev kötü olacak bakım isteyecek ucuz olsun diye tamam diyecekler
sadece beyaz eşya basit mobilya vs. alsalar, herşeyi birden almayıp sırayla alsalar diyelim, ayda 15-20den aşağı olmaz taksitleri (ya da kredi çektiler onu ödediler artık ne tercih ederlerse.)
faturası mutfağı marketi var (evden kahvaltısız çıkıp, dışarda öğlen yiyip vs vs bile olsa) 20-25 en açlıktan ölmeme sınırı artık
bakın burası keyfince yemeden içmeden gezmeden 75 filan yapıyor - bu da normal zaten işte tek memur maaşı ancak hayatta kalmaya yetiyor.
daha bunlar 20 bin de anneye verecekler. yol mol hiç yok bu hesapta, herkesin her yere servisi var gibi oldu. ne akşam çıktılar, anca çekirdek-çay-dizi, ne de tatil yaptılar. böyleyken neredeyse 100 binlik olduk.
daha bu şekilde 2-3 senede ancak evi kurdular ve hayatta kaldılar.
ellerinde ayda 20-30 bin lira bir para kalıyor hiç keyfi bişey olmadan bu parayı sürekli kenara koysalar ancak ondan sonra bebek yapabilirler, çünkü kadın çalışmadan hayatta bile kalamıyorlar. ya da biri işsiz kalsa direkt nakavt oluyorlar...
hal böyleyken 1) kirası olmayan emeklisi de olan anneye 20 bin niye veriyorlar? kendilerine çok daha lazım o para
2) dayı derse ki e şimdiye kadar işin yoktu maaşın azdı dedim dedim ses etmedim ama yeter, ya kirayı verin ya anneni yanına al, ne olacak?
3) karşı taraf düğün yapmayacak, altın takmayacak eşya almayacak..çünkü yok. e kız tarafı tüm bunlarda kız tarafına düşen şeyleri yapacak mı? kız tarafının alnında enayi mi yazıyor? yoksa onlar yapmıyor diye bu taraf da yapmayacak, tam sefillik.
burada bakıcı tutun ayrı ev tutun diyenler de ne kafa yaşıyor anlamış değilim
dayı kadına ev vermeyi bıraksa zaten kadın sokakta kalır. istanbulda 2 tane kirayı kim nasıl ödeyecekmiş..bir de bakıcı. hey yavrum hey....öyle bir para yok arkadaşlar.
konudaki erkek kişisi de zaten %100 farkında ki öyle bir para yok
konudaki kadın adamın babasının olmadığını annesinin 20 binle kirasız ancak geçindiğini filan 3 sene anlamamış, adam bulmuş böyle safı kaçırmak istemiyor elbette. çok normal.