Kayınvalide ile aynı evde yaşamak

Kardeşim 28 çocuk 29 . Daha önce ayrılma sebepleri evlılıge gıtmıyor dıyeydı cocuk süre vermıstı kız kardesımde bunun cok uzun oldugunu soyleyıp ayrılmıstı. Sonra bır kac kıskanlık mevzusu falan derken işler sarpa sarmıstı ama 2 sene oldu bunun üzerinden.
Adam anasının durumunu benden ayrilirsin diye anlatmamis çok sinsi bir tip ya. Kardeşine bu konuda asla destek vermeyin, ileride gözü açılınca sizi suçlar vay bana neden soylemediniz diye. O potansiyel var çünkü.

Sen de garipsin ama ben Nisan attım diye bişey diyemedim ne demek? Boşanmak daha mı kolay? Çocuk için neden acele ettiriyorsun kardesini? Yanlış yaklasiyorsun olaya

Annem yaşlı tek kalmak istemiyor diyormuş. Çocuk net bu konuda fikri değişmeyecek. Ama kardeşim anlamıyor sırf annesi yaşayacak diye sevdiğimden vaz mı geçeyim. Ömür boyu bunun pişmanlığını yaşayacağım diyor. Bir yandan da korkuyor çünkü hep çalışmak zorunda ben dedim ki siz çocuğu ne zaman yapacaksınız hep seninde katkı sağlaman gerekecek
Yalnış anlamayın ama sizin verdiğin akıllarda akıl değil
Ne demek çocuk nezaman yapcaksınız, hep çalışmak zorunda kalacak?
Yani annesi olsun yada olmasın maddi durumu belli biri var karşısında, zaten çok rahat bir hayatı olmayacak. Üstüne evde birde kv. Depresyonu asıl ozaman görecek haberi yok

valla eşimin kuzeni böyle bir sebepten nişan attı. zaten eşimin kuzeni aşırı güzel boylu poslu bir kız, çocuğun ailesi bir geldi bunlar nasıl tipler dedik öyle salaş şekilde gelmişlerdi. anne baba kıza ne desin gönlü olsun diye başta karışmamışlar ama çocuk annem bizimle yaşayacak diye diretince kız attı nişanı iyi de yaptı. taş gibi kız valla elini sallasa ellisi.

senin kardeşinin de bebek gibi bir kız olduğuna eminim yemin ederim değmez.
Sonrasında ne oldu peki. Benim kardeşim çok duygusal yine hastalanır diye korkuyorum.

Yalnış anlamayın ama sizin verdiğin akıllarda akıl değil
Ne demek çocuk nezaman yapcaksınız, hep çalışmak zorunda kalacak?
Yani annesi olsun yada olmasın maddi durumu belli biri var karşısında, zaten çok rahat bir hayatı olmayacak. Üstüne evde birde kv. Depresyonu asıl ozaman görecek haberi yok
Bana diyor ki babası vefat etmiş annesi çok yaşlı bu durumda onun sucu yok ki onu terk edeyim.

Sonrasında ne oldu peki. Benim kardeşim çok duygusal yine hastalanır diye korkuyorum.
Hastalansin bir şey olmaz iyileşir. KV ile aynı evde illa ki hasta olacak çünkü. Safsiniz iki kardeş kusura bakmayin

Adam anasının durumunu benden ayrilirsin diye anlatmamis çok sinsi bir tip ya. Kardeşine bu konuda asla destek vermeyin, ileride gözü açılınca sizi suçlar vay bana neden soylemediniz diye. O potansiyel var çünkü.

Sen de garipsin ama ben Nisan attım diye bişey diyemedim ne demek? Boşanmak daha mı kolay? Çocuk için neden acele ettiriyorsun kardesini? Yanlış yaklasiyorsun olaya
Çünkü belki diyecek ki benim mutlu olmamı istemiyorsun. Ama ben hatadan dönsün istiyorum bunu ona nasıl tane tane anlatırım bunu kafamda planlıyorum.

Çünkü belki diyecek ki benim mutlu olmamı istemiyorsun. Ama ben hatadan dönsün istiyorum bunu ona nasıl tane tane anlatırım bunu kafamda planlıyorum.
Desin o seni suçlayacak diye hatasına laf edemiyorsan iyi bir abla olmazsın, böyle düşün.

Kardeşine buradan konular göster KV ile aynı evde yaşayanları okusun. Akillanmazsa kendisi bilir. Yaşı da küçük değilmiş ama işte...

Yaşım geldi diye stres yapması normal sen bile Bebek soruyorsun. Kıza baskı yapmayin

Kız kardeşim sevgilisinden evlilik teklifi aldı çok yeni. Erkek arkadaşının babası vefat etmişti bunu etmişti. Annesi tek yaşıyor. 71 yaşında ıstanbulun bir ucunda kırada yasıyor. Kırayı çocugun dayısı karşılıyormuş. Birikim olarak sıfırlar evlenince herhangi bir takı vs takılmayacakmış hatta evin içini komple birlikte dizecekler. Bunun dışında annesi tek yaşamak istemiyormuş annemi yanıma alma durumum olabilir çok yaşlı ve ondan başka kimsem yok diyor tek çocuk. Almadığı süre maks ıkı yıl olabilirmiş o zaman da annesine 20 30 k civarında maddi destek yapıcakmış. Kardeşim benden destek istedi ama ben yeni nişan atmiş biri olarak bırak dıyemedım. Gelirleri iki kişi ortalama 120 150 k arasında gidip gelicek. Ama kardeşim hep çalışmak zorunda olucak. Tecrübeli yorum yapacak yol göstericek biri varsa yorum bekliyorum. Bu arada birbirlerini seviyorlar ancak çocuk annesinin bakımevine vermek istemiyor kesinlikle yaşamak istiyor.
Bir hevesle tamam deyip sonra bozulacak bir evlilik görüyorum.

Ya sizden ricam derli toplu ona bunu nasıl anlatırım. Bu durum özelinde. Hadı ayrıldı sonrasında nasıl toplayacağına dair.

Valla çalıştık herşeyi sıfırdan yaptık eskidendi ben inanmıyorum artık ha süper gelirleri vardır ona birşey diyemem süper geliri olan çocuğun annesi o durumda olmaz.Düğünü ikinci el eşyayı takıyı geçtim kira fatura yol masrafı giyimi geçtim eee sizden borç istemiş kardeşiniz akıl var fikir var .Kendilerine baktılar da kayınvalide kaldı ben evlenmezdim evlilik ve maddiyat birbirinden bağımsız konular değil fikrim bu ben sevginin yeteceğini de düşünmüyorum olur gidere de bu konuda inanmıyorum.Kendi düşen ağlamaz daha uygun

Hayattaki tek şansı bu adam değildir diye düşünüyorum. Mutsuz olacağı bir ihtimale koşar adım gitmesine gerek yok. Maddi durum iyi değil, kadın açık açık ben yalnız yapamam diyor, bunun elden ayaktan düşmesi de var. Hiç gerek yok bu evliliğe bana kalırsa.

Değil. Daha aileme söylemedik. Daha önce 6 ay ayrılık sonrası toplayamadı antıdepresana bıle baslamıstı. Ben ayrıl dersem yine depresyona girer diye korkuyorum. Çocuğa da kızıyorum 3 yıldır birlikteler bunu daha yeni söylüyor. Sebebi kabul etmezsin ayrılırsın bendenmiş.
Kadin suan kiminle yasiyor ayni eve girince askindan degil baska seylerden hastalanir o zaman anlar ask bir yere kadar

Kız kardeşim sevgilisinden evlilik teklifi aldı çok yeni. Erkek arkadaşının babası vefat etmişti bunu etmişti. Annesi tek yaşıyor. 71 yaşında ıstanbulun bir ucunda kırada yasıyor. Kırayı çocugun dayısı karşılıyormuş. Birikim olarak sıfırlar evlenince herhangi bir takı vs takılmayacakmış hatta evin içini komple birlikte dizecekler. Bunun dışında annesi tek yaşamak istemiyormuş annemi yanıma alma durumum olabilir çok yaşlı ve ondan başka kimsem yok diyor tek çocuk. Almadığı süre maks ıkı yıl olabilirmiş o zaman da annesine 20 30 k civarında maddi destek yapıcakmış. Kardeşim benden destek istedi ama ben yeni nişan atmiş biri olarak bırak dıyemedım. Gelirleri iki kişi ortalama 120 150 k arasında gidip gelicek. Ama kardeşim hep çalışmak zorunda olucak. Tecrübeli yorum yapacak yol göstericek biri varsa yorum bekliyorum. Bu arada birbirlerini seviyorlar ancak çocuk annesinin bakımevine vermek istemiyor kesinlikle yaşamak istiyor.
Çocuk zaten tozpembe bir hayat vaadetmemiş, her şeyi olduğu gibi anlatmış. Bizde evlenirken her şeyi kendimiz yaptık, hiç birikimimiz yoktu. Çocuklarımı tek büyüttüm, şimdi her şeyim var çok şükür, yani gelirleri onlara yeter gibi bi aksilik olmazsa.

Ancak kayınvalide ile birlikte yaşamayı kabul edip, sonra pişman olmak var, anlaşamayacağı bir kadınsa, ilerde pişman olacaksa hiç o topa girmesin derim.

Ya sizden ricam derli toplu ona bunu nasıl anlatırım. Bu durum özelinde. Hadı ayrıldı sonrasında nasıl toplayacağına dair.
Zamanla toparlayacak işte. Gerçekçi bakış açısına hiç mi sahip değil? Hayatı duygularla yürütemeyiz. İsterse denesin, boşanmış çocuklu olarak hayatına devam etmeye çalışsın bakalım aşkın bir anlamı olacak mı?

Çocuk zaten tozpembe bir hayat vaadetmemiş, her şeyi olduğu gibi anlatmış. Bizde evlenirken her şeyi kendimiz yaptık, hiç birikimimiz yoktu. Çocuklarımı tek büyüttüm, şimdi her şeyim var çok şükür, yani gelirleri onlara yeter gibi bi aksilik olmazsa.

Ancak kayınvalide ile birlikte yaşamayı kabul edip, sonra pişman olmak var, anlaşamayacağı bir kadınsa, ilerde pişman olacaksa hiç o topa girmesin derim.
Çocuklarınızı büyütürken kim baktı kardeşim çocuğu olsa bile hep çalışmak zorunda

Back
X