Kayınvalide ile aynı evde yaşamak

Zamanla toparlayacak işte. Gerçekçi bakış açısına hiç mi sahip değil? Hayatı duygularla yürütemeyiz. İsterse denesin, boşanmış çocuklu olarak hayatına devam etmeye çalışsın bakalım aşkın bir anlamı olacak mı?
Değil. Çünkü sırf bu sebeple ayrılsam hayatımın aşkını kaybedeceğim diye düşünüyor

Değil. Çünkü sırf bu sebeple ayrılsam hayatımın aşkını kaybedeceğim diye düşünüyor
ne aşkı beeee... mantıksız aşk olmaz. film mi çeviriyoruz burada. hayatın gerçekleri bir çarpar yüzüne feleği şaşar

Bazı insanlar yaşayarak öğrenmek istiyor demek ki. Maddi sıkıntı, yaşlı kaynana ile aynı evde olunca aşkının pır diye uçtuğunu gözleriyle görsün o zaman.

Annem yaşlı tek kalmak istemiyor diyormuş. Çocuk net bu konuda fikri değişmeyecek. Ama kardeşim anlamıyor sırf annesi yaşayacak diye sevdiğimden vaz mı geçeyim. Ömür boyu bunun pişmanlığını yaşayacağım diyor. Bir yandan da korkuyor çünkü hep çalışmak zorunda ben dedim ki siz çocuğu ne zaman yapacaksınız hep seninde katkı sağlaman gerekecek
Çocuk ne alaka şimdi? Her şeyleri tamam sıra çocuğa mı geldi?

Çocuk kardeşime seven insan kabul eder gerisi sevgisizliğe bahanedir diyormuş bu da ondan etkileniyor
Seven insan kabul eder değil şartlar olgunlasmali kardesinizde iki çıplak bir hamama desin atalar biliyor da söylüyor geçim zorluğu çalışmak evde iş yapmak kocasını eğlenek kayinvalideye bakmak seven insan kabul eder manipülatif bir cümle seven insan sevdiğini düşünür ona uygun bir yaşam kosulu sunar o zaman

Şimdi konuşuyoruz bir yandan wptan bana tamam ayrılık mesajı atıyorum. Belki annesiyle aynı evde yaşamak istemez vazgeçer ayrılmayı duyunca diyor ama sanmıyorum blöf gibi olucak bu

Seven insan kabul eder değil şartlar olgunlasmali kardesinizde iki çıplak bir hamama desin atalar biliyor da söylüyor geçim zorluğu çalışmak evde iş yapmak kocasını eğlenek kayinvalideye bakmak seven insan kabul eder manipülatif bir cümle seven insan sevdiğini düşünür ona uygun bir yaşam kosulu sunar o zaman
Elimden bir şey şu an gelmez diyor kazancım belli annemin durumu belli bunu nasıl değiştireceğim diyor

Allah mesut etsin o zaman daha sonrada düğünüm olmadı yok bana bu takilmadi yok kayinvalidem herşeye karıştı yok kocam sinirli yok çocuğa mama alamadım diye oyunbozanlik yok madem bunları da aşkla halleder

Bu çocuk annesi ile oturmuyor mu şu an ? Neden kirasını dayı ödüyor ?
Çocuk arkadasıyla yasıyor. Annesıne maddı destek verıyor ama kıra sanırım dayısının evı oldugu ıcın dayısı karsılıyor. Çocuk işe gireli 6 ay oldu oncesınde 4 5 ay işsiz kalmıştı. Beyaz yakalı

Kardeşinizin sevgilisi tek çocuk mu?
70 ciddi bir hastalık yoksa çok yaşlı falan değil bu arada ama ev olmadığı için bir yerden sonra iki ayrı kira ödemek zor geleceğinden beraber yaşarlar. Her şeyi kendileri yapacaksa zaten borçları olur evlilik sürecinden.
Siz kardeşinize hep çalışmalısın gibi bir yerden giriyorsunuz ama mesele bu değil. Çoluk, çocuk olaylarına hiç girmeyin. Evlenir, evlenmez kayınvalideye ile yaşamaya başlamak delilik. Onlar 2-3 yılda bekleyemez.
Sevgilisi de manipülasyona başlamış seven kabul eder diye. Aklı, mantığı olan insan her şeyi kabul etmez. Ne alaka? Evlilik sadece aptal bir sevginin peşine düşmek değildir. 28 yaşında koca kadın da bunu idrak etmeli. Siz gerçekleri açık açık söyleyin.

Çocuk arkadasıyla yasıyor. Annesıne maddı destek verıyor ama kıra sanırım dayısının evı oldugu ıcın dayısı karsılıyor. Çocuk işe gireli 6 ay oldu oncesınde 4 5 ay işsiz kalmıştı. Beyaz yakalı
Annesi istanbulun bir ucunda orda iş imkanı da yok

Kız kardeşim sevgilisinden evlilik teklifi aldı çok yeni. Erkek arkadaşının babası vefat etmişti bunu etmişti. Annesi tek yaşıyor. 71 yaşında ıstanbulun bir ucunda kırada yasıyor. Kırayı çocugun dayısı karşılıyormuş. Birikim olarak sıfırlar evlenince herhangi bir takı vs takılmayacakmış hatta evin içini komple birlikte dizecekler. Bunun dışında annesi tek yaşamak istemiyormuş annemi yanıma alma durumum olabilir çok yaşlı ve ondan başka kimsem yok diyor tek çocuk. Almadığı süre maks ıkı yıl olabilirmiş o zaman da annesine 20 30 k civarında maddi destek yapıcakmış. Kardeşim benden destek istedi ama ben yeni nişan atmiş biri olarak bırak dıyemedım. Gelirleri iki kişi ortalama 120 150 k arasında gidip gelicek. Ama kardeşim hep çalışmak zorunda olucak. Tecrübeli yorum yapacak yol göstericek biri varsa yorum bekliyorum. Bu arada birbirlerini seviyorlar ancak çocuk annesinin bakımevine vermek istemiyor kesinlikle yaşamak istiyor.
Kardeşiniz aşkla değil mantıkla düşünsün,ömür boyu kv ' ye bakacak evlilikleri hep 3 kişilik olacak,O iki üç yıl bile yalan ,herşeyi sıfırdan yapacaklar elde birikim yok anneme vermeyelim bize taşınsın denecek ilk günden. Böyle yaşamayı gözü yiyorsa evlensin,olay apaçık meydanda romantikleştirmeye gerek yok ...

Peki nasıl anlatırdınız. Ne derdiniz ki ikna olsun.
Maksimum iki sene sonra alacağım diyor ama eve hemen alacak. Kaynanan ile yaşarsan özelin kalmayacak. Tatile gitsen, komşuya gitsen bir pazar kahvaltıya gitsen gelmek isteyecek. İstersen bir ay boyunca yaptığın her etkinliğe onu da getir. Bi tecrübe et bakalım ne olacak? Diyebilirsiniz. Anlatınca bile korkunç çünkü

Ben de böyle düşünüyorum ama ayrılınca daha önce baya hastalandı. Onu seviyor me diyeceğimi bilmiyorum.
Kaynanayla hergün burun buruna yaşayınca da aynı bunalımı yaşayacak. Boşanınca da. Yollar farklı ama sonuç aynı fakat en nihayetinde en doğru karar ayrılmak. Ama ilerde sen bana engel oldun, evlenemedim, mutluluğumu kıskandın diyecek kadar da kötü niyetli ise üzgünüm, bırakın kendisi tecrübe etsin

Annem yaşlı tek kalmak istemiyor diyormuş. Çocuk net bu konuda fikri değişmeyecek. Ama kardeşim anlamıyor sırf annesi yaşayacak diye sevdiğimden vaz mı geçeyim. Ömür boyu bunun pişmanlığını yaşayacağım diyor. Bir yandan da korkuyor çünkü hep çalışmak zorunda ben dedim ki siz çocuğu ne zaman yapacaksınız hep seninde katkı sağlaman gerekecek
Herşey muhteşem çocuk eksik değil mi? Çat Çat söyleyeceksin,sana yardım edemem,para veremem,anam da anam diyen bir adamı inatla istiyorsan sana mutluluklar diyecek kenara çekileceksin.Kardeşiniz depresyona girmeye çok hevesli, aman kaçırmasın bu çocuğu başka kızların başı yanacağına o yansın çünkü buna çok istekli.

Değil. Daha aileme söylemedik. Daha önce 6 ay ayrılık sonrası toplayamadı antıdepresana bıle baslamıstı. Ben ayrıl dersem yine depresyona girer diye korkuyorum. Çocuğa da kızıyorum 3 yıldır birlikteler bunu daha yeni söylüyor. Sebebi kabul etmezsin ayrılırsın bendenmiş.
Valla sert konuşucam belki linçlenicem. İsterse avuç avuç antidepresan içsin. Bu iş olmaz. Tolere etmeyin. Gerekirse cocugu alın karşınıza durumu anlatın kardeşim durumun evlenmeye elverişli değil çok istiyosan halini vaktini yükselt gel diyin ben bunu dahi demezdim. Hani tutulur hiçbir yanı yok 20 bin lira gibi komik bir kira rakamını dahi ödeyemiyorlar. Bu evliliğe elverişli bir baz değil malesef.

Son düzenleme:
Çocuk neden annesi ile yaşamıyor peki? Hani kendi annesi ya ...

Maksimum iki sene sonra alacağım diyor ama eve hemen alacak. Kaynanan ile yaşarsan özelin kalmayacak. Tatile gitsen, komşuya gitsen bir pazar kahvaltıya gitsen gelmek isteyecek. İstersen bir ay boyunca yaptığın her etkinliğe onu da getir. Bi tecrübe et bakalım ne olacak? Diyebilirsiniz. Anlatınca bile korkunç çünkü
Çocuklu adamla evlenmiş gibi olacak istediği gibi yasayamayacsk o evde yıkanmak koklasmak arkadaş çağırmak hep sorun olacak hayır çocuk arada annesine gider onda buda yok gelince git denmez bırakılmaz sen bilirsin annemi istemiyorsan git diyecek köprüyü geçene kadar iki yıl değil hep beraber olacaklar bakımıda kardesinize kalacak ben kızım için istemem bunu Allah esirgesin.Evlenmesin şart değil bunun için sarmadım pamuklara denk olmalı şartlar sizin annenizde onlarla otursun madem.

Back
X