Kayınvalide ile aynı evde yaşamak

Uzakta yaşıyorsa yakın bir yere karşılıklı kiraya çıkabilir. Sonuçta karı koca çalışıyor olacaklar. Düşse kalsa kadın yine evde biri olmayacak ama her gün görebilir, gözünün önünde olur.
Tek çocuksa kadının emeklisi azsa yapılacak pek bir şey yok.
Kardeşiniz hep çalışmak zorunda kalacağından endişeliyse zengin birini bulsun.
Kıraya cıksa karsılayamazlar en az 40 k gider olur

Bu hikayenin sonunda aşk kazanacak evlenecekler, sonra kızımız yaşı geçiyor diye hemen gebe kalacak gibi hissediyorum. Umarım ben yanılırım😂
Bu arada Twitter’da 120 bin lira kazanıp yarısını annesine yollayıp altın aldıran eşine de maaşım az idare edelim, tasarruf yap diyen adam aklıma geldi. Ben hiç inanmıyorum ya bu hikayelere yani maaşın azsa da ne zamandır hayatında biri varmış insan düşünüp kenara 3-5 kuruş atmaz mı?

teyzem var 78 yaşında eşi de yok.. Maşallah tek yaşıyor
arada çocuklarına gidiyor vs
ama anlaşılan bu ailenin maddi geliri yok anne kiracı emekli maaşı da yetmez kita geçim vs
yani vu çocuk mecbur annesiyle yaşayacak..
zor çok zor.. kardeşin iyi düşünüp taşınsın

bu arada bende hep çalıştım çalışıyorum :)
hem zorunluluk hemde kendim çocuklarım için

Bu konuda biraz radikal fikirlerim var konuşunca kendi ailem dahil olmak üzere bana çok kişi kızar. Aile büyükleri elbette hürmet görmeli kenara atılmamalı ama bu coğrafyada malesef yaşlılar ne haddini ne sınırını biliyor. Yani iş mi 55 yaşında kadının 88 olan birine göre yaşaması . Bu ebeveynlerin, ailenin büyük büyük anne babalarının ben bir tanrıyım ve bana tapınacaksın tavrı beni cinlendiriyor.
Kesinlikle katılıyorum o anneme değil de annem ona sığınmış gibi davranıyor.

Çocuk bekarken arkadaşı ile kirada yaşıyor ama evlenince Silivri’deki dayının evine mi geçecek😂
Hayır bu nereden cıktı kardesımle eve cıkıcaklar oraya annesınj almaj ıstıyor. Daha oncedende annemle yasamak ısterdım ama durumum el vermedı dıyor

Hayır bu nereden cıktı kardesımle eve cıkıcaklar oraya annesınj almaj ıstıyor. Daha oncedende annemle yasamak ısterdım ama durumum el vermedı dıyor
simdi durumunu elverdiren maasina bir o kadar daha ekleyecek, ananin bakimini yapip nazini cekecek, camasirlarini yikayip yemek yapacak bir kadin.

İyi de şimdi nasıl el verecek? Artık kirayı kız kardeşiniz ödeyeceği için mi birden şartlar olgunlaşacak? Durumun saçmalığını kız kardeşiniz anlayabilsin diye yazıyorum böyle açık açık.

ıkısının gelırı ortak olunca zaten eve cıkabılıyorlar. Annesı de evlenınce yalnız kalmak istemiyormuş oğlanda yaşı fazla kimsemiz yok annemi tek bırakamam diyor. Olay bu kardeşim mesaj attı ama çocuk daha görmedi. Acıkcası cocuk sevıyosa kendı annesını ıkna etmeli

Annesine kendi başına bakmaya gücü yetmediği için kız kardeşiniz ile güçleri birleştirmeyi mi uygun gördü? Gelirimi çalışarak arttıramıyorum o zaman evleneyim diye mi düşündü acaba?
Ben ailelerin çocuklarına destek olması, kol kanat germesi gerektiğine inanıyorum. Ben şimdiden 30 yıl sonrasını düşünüp çocuğuma yatırım yaparken yarın öbür gün o başkasının anne babasına sponsor olsa çok üzülür ve sinirlenirim heralde ya.

Değil. Daha aileme söylemedik. Daha önce 6 ay ayrılık sonrası toplayamadı antıdepresana bıle baslamıstı. Ben ayrıl dersem yine depresyona girer diye korkuyorum. Çocuğa da kızıyorum 3 yıldır birlikteler bunu daha yeni söylüyor. Sebebi kabul etmezsin ayrılırsın bendenmiş.
Bunları bildiği icin bu kadar rahat annemle yaşıcaz diyor bence olmaz yapabilen yaşasın ben kendi annemle bile yaşayamiyorum

Annesine kendi başına bakmaya gücü yetmediği için kız kardeşiniz ile güçleri birleştirmeyi mi uygun gördü? Gelirimi çalışarak arttıramıyorum o zaman evleneyim diye mi düşündü acaba?
Ben ailelerin çocuklarına destek olması, kol kanat germesi gerektiğine inanıyorum. Ben şimdiden 30 yıl sonrasını düşünüp çocuğuma yatırım yaparken yarın öbür gün o başkasının anne babasına sponsor olsa çok üzülür ve sinirlenirim heralde ya.
Ben de böyle düşünüyorum. Annesini almak kendi de istiyormuş ama tek başına su an eve cıkma ıhtımalı olmadıgı ıcın kı arkadasıyla kalıyor ıstesemde alamadım dıyor. Evlenınce anneme bır oda ayarlarız kafasında heralde

ıkısının gelırı ortak olunca zaten eve cıkabılıyorlar. Annesı de evlenınce yalnız kalmak istemiyormuş oğlanda yaşı fazla kimsemiz yok annemi tek bırakamam diyor. Olay bu kardeşim mesaj attı ama çocuk daha görmedi. Acıkcası cocuk sevıyosa kendı annesını ıkna etmeli
Anne evlenince yalnız kalmak istemiyor demek eee ben de evlenince çalışmak istemiyorum desin bakalım ne olacak😅 seven öyle de kabul eder değil mi bu mantıkla?
Anne yaşlı değil bu arada 90 yaşına kadar yaşasa 20 yıl. Bugün doğan çocuklar üniversiteye gidiyor olacak ordan hesaplayın. Kardeşiniz anneyle tanışmış mı? Kolay mı 20 yıl boyunca birine bakmak ki şimdi eli ayağı tutuyor yarın öbür gün ne olacak bilmiyoruz. Kardeşiniz hazır mı banyo yaptırmaya, yaşlı kadının altını temizlemeye, tırnaklarını kesmeye falan?
Sonra yaz tatilleri nasıl olacak mesela? Benim teyzem anneanneme baktı yıllarca kahve içmeye dünürüne bile gidemiyordu. Annem asla bakamazdı mesela adım gibi biliyorum. Eee bu gelirlerle bakıcı da tutamazlar.

Kardeşin de hiç akıl yok mu anan şimdi tek yaşıyorda benle evlenince mi kıymetli oluyor dese ya yok chat e düzgün düzgün yazdirıyorsunuz işte genç kızların sorunu bu aman ağzımızın tadı bozulmasın diye saçma sapan şeyleri çekiyorlar

Annem 55 yaşında babannem 88 yaşında. Eli ayağı tutuyor kendi kendine duş alıyor giyiniyor geziyor. Annem bir gün yatağını toplamasın kendi toplamak yerine yatağımı niye toplamıyorsunuz diye trip atıyor. Gelen misafirlere karışıyor laf sokuyor surat asıyor annem rahat rahat arkadaşlarını davet edemiyor. Annem babam YouTubeda gezi vlogları izlemeyi çok sever ona bile laf eder diye babannem uyuduktan sonra izliyorlar. Uyumak dediğimde her gün 12 olmadan yatağına gitmiyor salonda uyukluyor herkes onun uyumasını bekliyor falan hayata bakın. Babannem dedemle üst katımızda yaşardı dedem vefat edince bize yerleşti. Konu sahibinin kardeşini daha neler bekliyor düşünmek bile istemiyorum .
Siz ana kız KVden ne çekiyorsunuz ya yollasinlar yukarı kadını öyle hayat mi olur

Kardeşine şunu bi sorar mısın madem öyle şimdi neden birlikte yaşamiyorsun annenle dememiş mi hiç?

Back
X