Kayinvalide ile mesafe,

Nerozey

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
306
87
298
34
Seneye evlenicem inşallah. Kendi annemler ve kayinvalidemle aynı şehirde oturucaz. Kayinvalidemle evim ayrı olucak. Kayinvalidemle oldukca iyiyiz bir dedigimi iki etmez bazi seyleri ben demeden yapar ama biraz karisicak tarda bir kadin. Bu nedenle de simdiye kadar hep mesafeli oldum aramizda bir cizgi olsun diye. Aynı zamanda kayinvalidem ve kayinpederim biraz fazla bilmiş insanlar. Yani bana öyle geliyor. Evlendikten sonra bu durumun bozulmasından ve fazla yüz göz olmaktan korkuyorum. Bu mesafeyi nasıl koruyobilirim. Özellikle çocuktan sonra karismalarindan çok korkuyorum.
Şimdiden nisanlima söylüyorum. Herşey bizim kararımız olsun kimse etkilemesin bizi bizim hayatımız olsun diyorum oda dediklerimi onayliyor.
Ama hep okuyorum ve çoğu erkek evlenince annelerine dönüyormus. Bu nedenle de korkuyorum.
Belki abartıyorum biraz ama çevremde ve okuduklarimdan dolayi resmen evlilikten ve kayinvalideden korkmaya başladım. Ben mi abartıyorum bilmiyorum. Tecrübeleri olan arkadaşlar yardimci olursa sevinirim. Ben genelde kendi kararlarimizi yaşamak isteyen birisiyim yani bize çok karışan bi kayinvalidem de olursa cidden naparim bilmiyorum ayrı olmamıza rağmen aynı yerde yaşayacak olmamız korkutuyor beni.

okuduklarından ve çevrendekilerden etkilenip, şimdiden karalar bağlamış olmanı anlayamadım. karışırlarsa o zaman bir çözüm bulursun. mesafeliyim diyorsun, aynı çizgide devam et. ama mesafeyi de ileride eşini rahatsız edecek şekilde abartma yani. mutluluklar dilerim.

Oo şimdiden ortada fol yok yumurta yok kadın bişey dememiş etmemiş !! ayrıca sana tavsiyem eşini çok dolduruşa getir me evlendikten sonra sen anneme karşı zaten ön yargılı evlendin diyip te saf değiştirmesin ....

Canim evlendiginde esinin ailesinide ailen gibi gorursen mesafe koymak uzak tutmak yerine kendini sevdirir yuvanin temellerini sevgiyle saygiyla atarsan senin icin daha iyi olur . Ben esimin ailesini kendi ailemis gibi sevdim saydim kisada olsa beraber yasadigimiz zamanlar oldu. Sen nasil davranirsan onlarda sana oyle davranacaktir.. esinin ailesine on yargiyla yaklasmak daha evlenmeden mesafe koymak yerine bence esin seni yeri geldiginde ailesine karsida savunacak bir insanmi onu ogren . Yarin bi gun annesinin babasinin haksiz oldugu bi durumda yinede ailesini sececek bir insanmi yoksa haklinin savunucusu mu onu ogren

Eşinle "benim ailem sensin senin ailen benim evimiz de burası" fikrini içselleştirirseniz ve de saygıyı elden bırakmazsanız kv kp konusu sorun olmaz.
Önemli olan eşinin tavrı.
Mesafeni korumaya devam et

Bu şekilde düşünmen çok normal.
Çünkü burada açılan konuları okumak bile insani etkiliyor. Ya bizde de aynısı olursa diye insan tedirgin oluyor ortada bir sey olmasına gerek yok.

Toplumda büyük bir sorun bu çünkü.
Ama mesafeli olmak iyidir.
Saygını koru, her şeye karışmaya kalkarsa tesekkur et fikri için ama bildiğini yap.

Kendi dediklerini yapmadigin surece bunu farkeder ve karışmaz.

Bu kadar takma şimdiden :)

Bir de en önemli nokta, eşinin sana destek olması. Esin seni ezdirmezse kimse ne karışabilir, ne canını sıkabilir. Ortada bir sey olduğu zaman sen değil,eşin söylesin böylelikle yüz göz olmazsiniz.

1 sene sonra kim öle kim kala
Sen çocuk bile yaptın da torun varken mesafe asıl ayarlanır diyorsun
Erken yaşlanırsın biraz bugüne dön

Korkuların çok normal. Ben de çok kurmuştum kafamda. Düşündüğüm gibi de oluyor çoğu şey. Maalesef böyle yani. Başta nasıl kurarsan ilişkiyi öyle gidiyor. İlk yıl bi zorlanırsın. Ben 10 aylık evliyim. O dediğin çizgiyi kurmaya çalışıyorum. Sevgi saygı tam kusur etmem ama mesafe şart.

Niye mesafe olsun istiyorsun? Kocan de senin ailene karşı mesafeli olsa üzülmez misin? Sevdiğin adamı doğuran büyüten insanlar onlar. Sev, say ki sen de kocan da mutlu olsun.

Sende az bilmiş değilsin ,Bismillah ,bazı kızlarda evlendikten sonra anne kıymeti biliyor , kızım babacıdır ,evlenince anneci oldu

bu şekilde gelecekte olabilecek kötü deşlere odaklanırsanız algıda seçicilik olur ve sırf korktuğunuz için herşeyin altında birşey ararsınız. baştan temiz başlayın mesafe olsun tabiki ama kendi kendinizi doldurmayın ha yaptı ya yapacak derken bir bakmışsınız kadın birşey yapmadan sizin gözünüzde bitmiş. bence olumsuz örnekler yüzünden boşuna üzmeyin kadını şans verin

Sen saygını koru, baktın ki karışacak gibi duruyor o zaman daha dikkatli davranırsın ona göre oynarsn sende
Herşeyi eşin bilmesin, şikayetvari şeylerden bahsetmezsin.
Hele bir evlen önünde daha uzun zaman var , şimdiden bunları düşünme
Sen kendini bildikten sonra kayınvalidede ona göre olur.

Seneye evlenicem inşallah. Kendi annemler ve kayinvalidemle aynı şehirde oturucaz. Kayinvalidemle evim ayrı olucak. Kayinvalidemle oldukca iyiyiz bir dedigimi iki etmez bazi seyleri ben demeden yapar ama biraz karisicak tarda bir kadin. Bu nedenle de simdiye kadar hep mesafeli oldum aramizda bir cizgi olsun diye. Aynı zamanda kayinvalidem ve kayinpederim biraz fazla bilmiş insanlar. Yani bana öyle geliyor. Evlendikten sonra bu durumun bozulmasından ve fazla yüz göz olmaktan korkuyorum. Bu mesafeyi nasıl koruyobilirim. Özellikle çocuktan sonra karismalarindan çok korkuyorum.
Şimdiden nisanlima söylüyorum. Herşey bizim kararımız olsun kimse etkilemesin bizi bizim hayatımız olsun diyorum oda dediklerimi onayliyor.
Ama hep okuyorum ve çoğu erkek evlenince annelerine dönüyormus. Bu nedenle de korkuyorum.
Belki abartıyorum biraz ama çevremde ve okuduklarimdan dolayi resmen evlilikten ve kayinvalideden korkmaya başladım. Ben mi abartıyorum bilmiyorum. Tecrübeleri olan arkadaşlar yardimci olursa sevinirim. Ben genelde kendi kararlarimizi yaşamak isteyen birisiyim yani bize çok karışan bi kayinvalidem de olursa cidden naparim bilmiyorum ayrı olmamıza rağmen aynı yerde yaşayacak olmamız korkutuyor beni.

Oluruna bırakmanı tavsiye ederim
Evet mesafeli olmak iyidir,fakat bunu sanki hayatınıza karışacak gibi algılayıp şimdiden tavır almayın
Bu bile eşin=kv=sizi yıpratır ve etkiler
Zamana bırakın sizde diyorsunuz zaten çok iyi ve birşeyimize karışmıyor daha ne ozaman
Bazı şeyleride okumayın yani her erkek evlendikten sonra dönmüyor.
Zaten anne oğul onlar istesenizde kopmazlar birbirlerinden
Burada iş nişanlınıza düşüyor arayı ve sizde mesafeyi koruduktan sonra birşey olmaz.

nişanlına ve ilerde eşine ailesini kötülemezsen eğer eşin hep senın yanında senın destekçin olur

bu şekildeki insanlar malesef evlenınce daha cok mudahele ediyor bence de korkularınızda haklısınız ,ama belki de bu sekıld eolmaz . Olursa da siz düşüncenizi açık açık belli edersiniz.

Aileye saygı duymak , sevmek ayrı birşey.
Evine müdahele ettirmek , karışılması ayrı birşey
Sev say diyen yorum yapan arkadaslar olmuslar , bu ikisini karıstırmayın ltf.
Konu sahibi zaten sevip saymam dememiş, sadece kendi hayatını kendi düzeninde yasamak ıstedıgını belırtmiş, bu da gayet normal...

sahsen benım esım hıc anne tarafına daha meyıllı degıl hatta banada degıl adam tam ortada kım haksızsa da soyler yanlısını

sımdıden daha bosuna strese gırıp adamı yonlendırmeye calısıyorsunuz ortada daha bırsey yok hele bı evlenın hele bı kayınvalıde haddı olmayan bırseye karıssın ozaman dusunun sımdıen kendınızı doldurmayın bence

daha cok onyargılı bakmanıza neden olur bu dusuncenız onun dısında da ve evet mesafe genel olarak herkese karsı ıyıdır

daha ortada bir şey yok bu kadar takma kafana. buradaki olayları baz alarak doldurma beynini, anın tadını çıkar :)

ne yaparsan yap mutlaka çatışacağınız bir konu olacak.

mesafelide olsan karşı taraf karışmak isterse karışır.
benim kv de seninki gibiydi iyiliğinden ölecekti bana karşı ama karışmadığı hiç bişey kalmadı yatak odam da dahil..
o yüzden önlem alamazsın en fazla soguk olursun o da eşin tarafından hayırdır noluyor ile sonuçlanır.

akışına bırak sadece rahatsız oldugun an hemen belli et ve lafını sakınma.

Sadece kayın valide için değil, herkesle arasında ince bir çizgi bırakmalı insan, bende çok iyiler şöyleler, böyleler derdim tamam yine kötü değil ama onlar için gelin demek köle demek. Hep onlar için paralayacaksın kendini.

Bir gün konu bir şeyden açıldı geç uyanmak ve misafir gelmesiyle alakalı ( çok misafirleri olur ve çoğu da düşüncesiz çat kapı gelen insanlar ) bende çalışmadığım dönemler de geç uyanırdım. Bununla ilgili bir laf attı bana, bende vallahi her gün acaba bugün bana misafir gelir mi diye hazır ol da bekleyemem. Habersiz geldiği için o suçlu değil de, benim onun geleceğinden haberim olmadığı için mi suçluyum dedim?

Üzerinden 5 dk geçmedi bir an da yüksek bir sesle ''smuwila kalk, kocana cola koy!'' dedi. Eşim de yok ben cola içmeyeceğim dedi. Adam içer mi içmez mi? Sen niye onun adına konuşuyorsun? Resmen verdiğim cevap hoşuna gitmediği için yaptı.

Çok yoğun ve uzun çalışma saatlerim olduğunu biliyorlar. Görümcem bir şey sormak için öğlen arıyor beni cumartesi günü ben çalışıyorum geç çıktığımı da biliyor hiç bir şey söylemiyor. Biz de eşimle iş çıkışı doktora gidecektik yol da eşimi arıyor ( ben çalışıyorum ya ) evde misin? annemle size geleceğiz diye?

Konuşmamız da ne annesiyle olduğundan, ne bize geleceklerinden hiç bir şeyden bahsetmiyor. Bu insan çalışıyor, evine geç gidiyor evimi müsait midir? diye düşünme yok. Eşim de neden erken söylemediniz bu saatte söylenir mi deyince belli değildi bir an da karar verdik demiş. Ama halbuki evden çıkarken söylemişler bize geleceklerini, bir an da karar verilmemiş.

30 yaşındaki görümcem uzanır kanepeye yatar çalışıyor diye ama eltim ve büyük kızı da çalışıp ev de yemek hazırlamak için dört dönerler. Kayın validem 21 yaşındaki torununa daha ne zaman geldin demeden hani yemek koymadın mı ocağa der? Kızına kalk demez (şahidim) Bizimkiler de böyle insanlar, fazla muhataba almıyorum, çalıştığım için çok fazla içli dışlı olmuyorum..:KK14:

Back
X