Kayınvalide ile neden yaşanmaz?

Herkese iyi akşamlar.
Uzun zamandır kv ile ilgili konuları okuyup anlamaya çalışıyorum.Şu zamana kadar kv ile sadece yılda birkaç kez görüştük,onun dışında iletişim telefondan.yeri geldi eşimi de şikayet ettim, sorunlar hakkında da konuştuk.Yani uzağız ama bu tarz sorunları konuşurken bile sevgi saygıyı karşılıklı hiç kaybetmedik.
Geleyim meseleye.Yakinda kv olduğu memlekete taşınma durumu var.esim sırf annesinin maaşını bizimle paylaşması için birlikte yaşamamizi istiyor,bana yavaştan baskı yapıyor.kv melek bile olsa aynı evde bir düzen kurulabileceğini sanmıyorum.
Onun dışında aslında neden gelinler kv ile yaşamak istemez bilmek istiyorum.
Günlük hayatta kurduğumuz düzene(yatma/kalkma saatleri,temizlik işleri,yemek yapma,bir yere gidip gelme)karisilmasini istemeyiz.bu en önemli sebep olabilir.
Eşim annem nasılsa çalışıyor evde olmaz diyor ama benim ikna olacağım birşey değil.
Benim kendimce çocuklarımla olan bir düzenim var.
Merak.ettigim şey aynı evde yaşayan gelin ve kv arasında asıl sorunlar neler oluyor.
Ben bir arada yaşamayi kabul etmiyorum bu arada ama bilmek lazım diye düşünüyorum.
Yakın yerden ev tutun sizde ev ev üstüne olmazmış tabiki senin bi özelin var rahat rahat oturup kalkamazsın bile bende bayramda memlekete kayınvalidemlere gidicem 2 hafta nasıl olucak diye düşünüp duruyorum 😏

Herkese iyi akşamlar.
Uzun zamandır kv ile ilgili konuları okuyup anlamaya çalışıyorum.Şu zamana kadar kv ile sadece yılda birkaç kez görüştük,onun dışında iletişim telefondan.yeri geldi eşimi de şikayet ettim, sorunlar hakkında da konuştuk.Yani uzağız ama bu tarz sorunları konuşurken bile sevgi saygıyı karşılıklı hiç kaybetmedik.
Geleyim meseleye.Yakinda kv olduğu memlekete taşınma durumu var.esim sırf annesinin maaşını bizimle paylaşması için birlikte yaşamamizi istiyor,bana yavaştan baskı yapıyor.kv melek bile olsa aynı evde bir düzen kurulabileceğini sanmıyorum.
Günlük hayatta kurduğumuz düzene(yatma/kalkma saatleri,temizlik işleri,yemek yapma,bir yere gidip gelme)karisilmasini istemeyiz.bu en önemli sebep olabilir.
Eşim annem nasılsa çalışıyor evde olmaz diyor ama benim ikna olacağım birşey değil.
Merak.ettigim şey aynı evde yaşayan gelin ve kv arasında asıl sorunlar neler oluyor.
Ben bir arada yaşamayi kabul etmiyorum bu arada ama bilmek lazım diye düşünüyorum.
Esiniz annenizin maasını sırf sizinle paylaşması icin mi? Anlamadım? Bu ne cesit bir acizlik? İnsan evlenip barklanunca kendi sorumluluğunu kendi alır, bence siz önce bir eşinizle evliliğinizi ve onun karakterini gözden gecirin bırakın kaynana ile yasamayı...

Herkese iyi akşamlar.

Şahsen şuan hiç bir sorunum yok birlikte kalıyoruz. Mayıs da köye gidiyorlar Ekim'de geliyorlar. Bizde ağustosta 15 günlüğüne gidiyoruz tatil amaçlı. Şahsen ben eşim için konuşuyorum. Onlar yokken daha anlayışlı daha sevecen biri oluyor ve bana yardımcı oluyor her konuda. Ama onlar olduğu zaman yüzü gülmüyor konuşmuyor fazla sorumluluklarını yerine getirmiyor tembellik yapıyor annesine atıyor herşeyi. Hiç biseyime karışmıyor kaynanam desem de en ufak aldığım pijama takımının bile rengini seçiyor sade al kırmızı alma bence vs vs ama ben tabiki sen kocakarisin karışma benim işime diyip susturuyorum. Asla altta kalmam asla çenem susmaz lafımi söylerim içimde kalamaz hiç bir cümle. Anlasiyormuyuz böyle gayet iyiyiz. Tartışmamız belki 8 ayda sadece 1 keredir. Gerisi ufak tefek laflardir onu da ben söylerim o susar 😅 Şuan ki aklım olsa istemezdim bir oturmayi. Herkes kendi evine yallah

KV ile evlerimiz yanyana ve artık çocuklar büyüyünce ne zaman bosansam planları yapıyorum

Herkese iyi akşamlar.
Ben aynı evde yaşamıyorum ama pandemi de bir ay kaldılar kayınvalidem yatak odami aldı evim düzeni dağıldı çalışıyordum eve geliyorum ev dağınık iş bana bakiyor yemek bana bakıyor . Kayınvalide gelini kendisine hizmetçi olarak görüyor . Belki bin de birdir bu şekilde düşünmeyen . Evin içine girince orası senin evin sen yap kızımlar hava da uçuşur . Rahatlığa gelince de kendi evi gibi rahat eden kendileri olur

Herkese iyi akşamlar.
Kayinvalideyle degil anneylede oturulmaz guzel kardesim . Her insanin kendine gore duzeni aliskanliklari ozgurluk anlayisi keyif anlayisi var. Zamanla bunlar karsilikli elestiriye sonrada tartismalara donuyo. Guzel iliskinizi rezil etmeyin hem kadininda bi duzeni var bi anda hayatina 4 kisi dalicaksiniz. Esinize evlenip 2 cocugu anasinami guvenip yapmis sorun!

Ben bazen kahvaltı hazırlamiyorum bayram sabahlari geç kalkiyorum canım istemezse iş yapmıyorum gündüz bazen tekrar uyuyorum bunların hepsi kaynananin gözüne batar aynı evde yaşasak takarmiydim takmazdim onu ama eşimle huzurum kalmazdı

Kayinvalideyle degil anneylede oturulmaz guzel kardesim . Her insanin kendine gore duzeni aliskanliklari ozgurluk anlayisi keyif anlayisi var. Zamanla bunlar karsilikli elestiriye sonrada tartismalara donuyo. Guzel iliskinizi rezil etmeyin hem kadininda bi duzeni var bi anda hayatina 4 kisi dalicaksiniz. Esinize evlenip 2 cocugu anasinami guvenip yapmis sorun!
Ben hiç merakli değilim inanın,hangi gelin buna merak sarar.ayrica çocuklarim kimsenin üzerine yük olacak kadar değersiz değil,kv onlarla yaşamak.icin deli olan biri,ben istemiyorum sorun bu

Tek kardeş mi eşin annelerini görmeye diğer kardeslerde gelir uzaktan geliyorsa sizde kalicaklar hizmet etmen gerekiyor.Ayrıca kendi ailen evde kv var rahatsız ederiz diye daha az gelebilir. Rahatlık konusunda sıkıntı yasayabilirsin eşinle başbaşa biryerlere gidemezsin kv de götürmem gerekecek yanlız kalmasın diye

Ben hiç merakli değilim inanın,hangi gelin buna merak sarar.ayrica çocuklarim kimsenin üzerine yük olacak kadar değersiz değil,kv onlarla yaşamak.icin deli olan biri,ben istemiyorum sorun bu
Insallah zorunda kalmazsin canim sakin esneme gösterme yazik sanada

Şahsen şuan hiç bir sorunum yok birlikte kalıyoruz. Mayıs da köye gidiyorlar Ekim'de geliyorlar. Bizde ağustosta 15 günlüğüne gidiyoruz tatil amaçlı. Şahsen ben eşim için konuşuyorum. Onlar yokken daha anlayışlı daha sevecen biri oluyor ve bana yardımcı oluyor her konuda. Ama onlar olduğu zaman yüzü gülmüyor konuşmuyor fazla sorumluluklarını yerine getirmiyor tembellik yapıyor annesine atıyor herşeyi. Hiç biseyime karışmıyor kaynanam desem de en ufak aldığım pijama takımının bile rengini seçiyor sade al kırmızı alma bence vs vs ama ben tabiki sen kocakarisin karışma benim işime diyip susturuyorum. Asla altta kalmam asla çenem susmaz lafımi söylerim içimde kalamaz hiç bir cümle. Anlasiyormuyuz böyle gayet iyiyiz. Tartışmamız belki 8 ayda sadece 1 keredir. Gerisi ufak tefek laflardir onu da ben söylerim o susar 😅 Şuan ki aklım olsa istemezdim bir oturmayi. Herkes kendi evine yallah
Peki simdi neden ayirmiyorusunuz evleri merak ettim

Ben yatıya bile gelmek istediklerinde
Herkese iyi akşamlar.
Ben yatıya bile gelmek istediğinde 3 gün düşündüm 🙄 rahat olacağını sanmıyorum melek bile olsa aynı evde illa ki olmaz diye düşünüyorum yemek yaparsın beğenmez yorum yapar, misafir gelmek ister olur mu bilemedim yaz yaz bitmez ama

Yaşanır neden yaşanmasın ama o yaşam şeklini de herkes kaldıramaz.
Şahsen ben kendi adıma konuşmak ve örnek göstermek istiyorum.
1. Canım yemek yapmak istemedi yada halim yok yapamadım eşim sağolsun hiç lafını etmez ya yapar ya hazır alır yada anneme ne yaptın der beğenirsem ona gider yerim . Ama evde bı kayınvalide ile yaşasam bunları 1kere 2 kere hadi 3 kere yapabilirim sonra sonrun olur. Yemek yapmıyor, oğlum yapıyor ,hazır geliyor vs ne kadardl anlayışlı bı hanım da olsa.
2.si istersem evi dağınık pis ne bileyim keyfime Halime göre bıraksam kim ne diyebilir .
3. Eşle Özel yaşam aklınıza ne gelirse kavga gürültü de dahil . İstediğiniz gibi eşinizle güle de bilirsiniz kavga da ama bunu evde 3. Şahıs varken yapamazsınız yapsanız da bı yerden sonra sorun olur .
4.giyim kuşam evimde istediğim gibi giyinip dolaşmak isterim ama bunu biri varken o rahatlıkta yapamam .
5. Gezmeye tatile veyahut dışarı çıktık diyelim bunu evdeki birini düşünerek yapmak istemem . Dışarı çıkıyoruz ,evde yokuz, yada istersen sende gel ,geç kalırız bekleme uyu vs diye açıklama yapmak da istemem özgür olmak aklım arkada kalmayacak olmak isterim . alındı mı acaba onu da mı alsak diye hep içim içimi yemesin .
6. Kayınvalidenin misafiri senin de misafirin .net
7. Eğer birde çocuğum varsa onun stresi yoğunluğu üzerine birde kayinvalide stresini kaldiramam şahsen . İstediğim gibi çocuklarıma belki eğitim bile vermeyebilirim .babaanneye şımarırlarsa . Çocuğa Kızsam karışan eden biri olsa fln .
8. En önemli nokta da bence bu insanlar yaşlandıkça daha da çok cocuklaşıp alıngan oluyorlar daha ilgi alaka daha sevgi daha hürmet bekliyorlar. Olmadık şeye alınan çocuğuma kızsam kendine anlayan bı hanım haline de gelebilir çık işin içinden.
Velhasıl benim kayınvalidem yakınımda oturuyor iki apt.ileride ben bu halde bile yoruluyorum .yazları da yanımızda olmadığı halde. Gerisini siz kendinize uyan uymayan yerleri alın şahsi tecrübe ve fikirlerimdir. Yakın oturması gerekiyorsa bı şekilde otursun yemeğini götürün ne bileyim temizliğe yardım edin fln ama kapınız ayrı olsun .

Back
X