Kayınvalide ile neden yaşanmaz?

Sakın öyle bir hata yapmayın uzak olduğunuz için aranız iyi.Dünyanin en iyi kayınvalidesi bile olsa ayni eve girince is değişir.En basiti sabah geç kalkmak istersin kalkamazsın laf olur,pijamalarınla gezmek istersin olmaz,sadece esinleyken o gün yemek yapmak istemezsin iki yumurta kirarsin o gunu oyle gecirirsin ama Kayinvaliden olunca her gün muntazam yemek yapmak gerekir,eşinle cilveleşemezsin sadece yatak odasıni kullanırsınız romantizm yaşamak için,evine bir arkadaşını çağırdığında rahat edemezsin vs vs çok şey var.Millet evini ayırmaya çalışıyor sen birleştirmeye çalışıyorsun canım bak burda bu kadar tecrübeli ablaların olarak herkes aynı fikirdeyse bir düşün derim.Hastalik düşkünlük olur orası ayrı ama sağlıklıyken birlikte yaşamak bana mantıklı gelmiyor
Verecegim cevap benim de tam olarak bu ,aynen.Özgürlúğüm karakterimdir tarzi.Mücbir sebep disinda kimseleer birlikte yasamasin.Konu sahibinin esi zaten ekonomik olarak annesini istemis yanina.Kv kac yasinda bilmiyorum ama calisiyormus ,gencmis sanirim.Eger konu sahibi calismiyorsa kendisinin calismasini tavsiye ederim,böylelikle ekonomik ihtiyac olarak görmezler kv yi de.

Ben kv nin de sizinle yaşamak isteyeceğini pek sanmıyorum. Bir de maaşına ortak olmayı düşünüyorsa eşiniz, o kadın da kendi evinde özgür olmak ister ve kendi kurallarını koymak ister. Zamanla sorunlar evet çıkar. Bu konu da eşiniz bencil davranıyor konuşmanız gereken kişi o. Baştan bunu kabul etmeyin.
Yüksek olasılıkla oğlu zaten kadının maaşına göz dikmiş durumda ve konu sahibi ile sürdürdükleri hayatın ,çocukların masrafını anne karşılıyor.Kadıncağız demiştir zaten paramı gönderiyorum..iki eve bakacağıma tek eve bakayım diye 🤷‍♀️

Mesela ben tatilde annemin yanına gidince bile eşimle bir laf tartışması olsa annem hemen büyütüyor
Bir şey dese annemin yanında karşılık vermem biliyorum uzayacak
Ama kendi evimde sonuna kadar savunurum kendimi
Kaynana ile özgür olamazsın

arkadaşlar öyle güzel anlatmışlar ki;
yaklaşık 10 sene beraber yaşadık, ve 2.hamileleiğimde stresten kanamayla bebeğimi kaybetme aşamasına geldim,
sanırım olanları bir bir anlatmama gerek yok, sadece tüm arkadaşlarıma katılıyor ve ASLA diyorum.....
hepsi yaşanmış örnekler, hepimizi yıpratan hayattan soğutan süreçler....
denemeye bile kalkmayın, az aşım ağrısız başım deyin geçin....

Rahatınızın bozulacağını düşünüyorsanız kabul etmeyin. Herkesin bir düzeni var, kadın elden ayaktan düşse, yatalak kalsa bakın tabii ki derim ama kendi kendine bakabiliyorsa gelmesine de gerek yok, eşiniz annesini de bir cüzdan olarak değil, annesi olarak görmesini rica edin.

Herkese iyi akşamlar.
Uzun zamandır kv ile ilgili konuları okuyup anlamaya çalışıyorum.Şu zamana kadar kv ile sadece yılda birkaç kez görüştük,onun dışında iletişim telefondan.yeri geldi eşimi de şikayet ettim, sorunlar hakkında da konuştuk.Yani uzağız ama bu tarz sorunları konuşurken bile sevgi saygıyı karşılıklı hiç kaybetmedik.
Geleyim meseleye.Yakinda kv olduğu memlekete taşınma durumu var.esim sırf annesinin maaşını bizimle paylaşması için birlikte yaşamamizi istiyor,bana yavaştan baskı yapıyor.kv melek bile olsa aynı evde bir düzen kurulabileceğini sanmıyorum.
Onun dışında aslında neden gelinler kv ile yaşamak istemez bilmek istiyorum.
Günlük hayatta kurduğumuz düzene(yatma/kalkma saatleri,temizlik işleri,yemek yapma,bir yere gidip gelme)karisilmasini istemeyiz.bu en önemli sebep olabilir.
Eşim annem nasılsa çalışıyor evde olmaz diyor ama benim ikna olacağım birşey değil.
Benim kendimce çocuklarımla olan bir düzenim var.
Merak.ettigim şey aynı evde yaşayan gelin ve kv arasında asıl sorunlar neler oluyor.
Ben bir arada yaşamayi kabul etmiyorum bu arada ama bilmek lazım diye düşünüyorum.
KV iyi de olsa kötü de olsa ev ev üstüne olmuyor bir düzen var bence bu yüzden insan rahat edemiyor birde artık çocuklar eş ayrı bir aile oluyor insan bence kendi yaginizda kavrulun istisnai durumlar olabilir KV sizde kalması için ama bence para mevzusunda eğer yetinebiliyorsaniz bütçenizle tatlı dille istemediğiniz her konu açıldığında dile getirebilirsiniz

Herkese iyi akşamlar.
Uzun zamandır kv ile ilgili konuları okuyup anlamaya çalışıyorum.Şu zamana kadar kv ile sadece yılda birkaç kez görüştük,onun dışında iletişim telefondan.yeri geldi eşimi de şikayet ettim, sorunlar hakkında da konuştuk.Yani uzağız ama bu tarz sorunları konuşurken bile sevgi saygıyı karşılıklı hiç kaybetmedik.
Geleyim meseleye.Yakinda kv olduğu memlekete taşınma durumu var.esim sırf annesinin maaşını bizimle paylaşması için birlikte yaşamamizi istiyor,bana yavaştan baskı yapıyor.kv melek bile olsa aynı evde bir düzen kurulabileceğini sanmıyorum.
Günlük hayatta kurduğumuz düzene(yatma/kalkma saatleri,temizlik işleri,yemek yapma,bir yere gidip gelme)karisilmasini istemeyiz.bu en önemli sebep olabilir.
Eşim annem nasılsa çalışıyor evde olmaz diyor ama benim ikna olacağım birşey değil.
Merak.ettigim şey aynı evde yaşayan gelin ve kv arasında asıl sorunlar neler oluyor.
Ben bir arada yaşamayi kabul etmiyorum bu arada ama bilmek lazım diye düşünüyorum.
Eşinizin düşüncesi çok bencilce değil mi? Hala çalışan bir kadın ya ihtiyacı vardır çalışıyordur ya da kendine göre planı vardır? Eşiniz annesinin parasını alacak sonra da Kv her aldığınıza kendi aldı gözüyle bakacaktır. Misal bir kilo değil iki kilo et alsan parasını ben verdim bol bol yiyin olacak ya da araba alacak ikide birde sürekli bi yere götürmenizi isteyecek. Değer mi? Annem babam olsa değmez.. bi de yüz göz olan kadınlar oluyor adamlar kendi analarına merhaba deyip tv izliyor

Sakın öyle bir hata yapmayın uzak olduğunuz için aranız iyi.Dünyanin en iyi kayınvalidesi bile olsa ayni eve girince is değişir.En basiti sabah geç kalkmak istersin kalkamazsın laf olur,pijamalarınla gezmek istersin olmaz,sadece esinleyken o gün yemek yapmak istemezsin iki yumurta kirarsin o gunu oyle gecirirsin ama Kayinvaliden olunca her gün muntazam yemek yapmak gerekir,eşinle cilveleşemezsin sadece yatak odasıni kullanırsınız romantizm yaşamak için,evine bir arkadaşını çağırdığında rahat edemezsin vs vs çok şey var.Millet evini ayırmaya çalışıyor sen birleştirmeye çalışıyorsun canım bak burda bu kadar tecrübeli ablaların olarak herkes aynı fikirdeyse bir düşün derim.Hastalik düşkünlük olur orası ayrı ama sağlıklıyken birlikte yaşamak bana mantıklı gelmiyor
Sanırım yanlış anladınız, birleştirmek istemiyorum.esim istiyor bana da kabul ettirmek için baskı yapıyor.ben hiç istemediğim için canım sıkıldı,dert ettim.sizlerden de sorup dinlemek istedim.

Yüksek olasılıkla oğlu zaten kadının maaşına göz dikmiş durumda ve konu sahibi ile sürdürdükleri hayatın ,çocukların masrafını anne karşılıyor.Kadıncağız demiştir zaten paramı gönderiyorum..iki eve bakacağıma tek eve bakayım diye 🤷‍♀️
Umarım her olaya bu şekilde fitne fesat yaklasmiyorsunuzdur,vebal çünkü.
Eşim babasının borcunu için para buldu,kendi parasını verdi.kv ve kayinlaril dahil eşime sana destek oluruz sen ver deyip hiç destek olmadı.hala ödenecek borç var.sonra bı sure iş bulamadı vs.o süreçte bile destek göremedik.cok nadir para gönderdiler.kv memlekettr diğer evli oğluna yardım ediyor.
Sanriim annesi sürekli para yardımı için eşime benle kalırsanız diye şart koştu.bu gidisattan bunu çıkardım.son günlerde oluyor bu konuşmalar çünkü.yani aslında eşim paragöz gibi gözüktü biraz öyle fakat işin aslı da bizi mağdur edenler de kv ve ailesi oldu aslında

İnsan evlenmeden kendi anne babasıyla yaşarken de sorun yaşıyor. Ama hep birlikte o zamana geldiğin için karşılıklı tolere edilebiliyor bir şekilde. Farklı bir insan, farklı bir düzen, karşılıklı hiçbir söz unutulamıyor. İyiyken kötü olmak istiyorsanız yaşayın aynı evde

Eşim babasının borcunu için para buldu,kendi parasını verdi.kv ve kayinlaril dahil eşime sana destek oluruz sen ver deyip hiç destek olmadı.hala ödenecek borç var.sonra bı sure iş bulamadı vs.o süreçte bile destek göremedik.cok nadir para gönderdiler.kv memlekettr diğer evli oğluna yardım ediyor.
Sanriim annesi sürekli para yardımı için eşime benle kalırsanız diye şart koştu.bu gidisattan bunu çıkardım.son günlerde oluyor bu konuşmalar çünkü.yani aslında eşim paragöz gibi gözüktü biraz öyle fakat işin aslı da bizi mağdur edenler de kv ve ailesi oldu aslında
Bu durumda destek olmadıysa sizle yaşar yine öbürlerine yardım eder. Git de diyemezsiniz kötü olursunuZ

Fitne fesat diye suçladığınız kişi okuma yazma bildiği için sizin eski konularınızı okumuş ..eşinizin kumar oynayıp krediye boğulduğu ,eşinizin ailesinden maddi destek gördüğünüz yönündeki paylaşımları okumuş olmasın sakın?? Hatta açıkça yazmışsınız orada eşimden boşanmak istiyorum ,şu anda da zaten ailesi eve baktığı için bana maddi destek olmaya devam etmeleri gerekir diye..Allah yardımcınız olsun arkadaşım ama eşiniz düze çıkabilecek gibi durmuyor ve çarkı artık çeviremiyor ..bu yüzden de sizin gönlünüz olsa da olmasa da annesi ile yaşamak istemeseniz de ailesinin evine geçecektir .

Fitne fesat diye suçladığınız kişi okuma yazma bildiği için sizin eski konularınızı okumuş ..eşinizin kumar oynayıp krediye boğulduğu ,eşinizin ailesinden maddi destek gördüğünüz yönündeki paylaşımları okumuş olmasın sakın?? Hatta açıkça yazmışsınız orada eşimden boşanmak istiyorum ,şu anda da zaten ailesi eve baktığı için bana maddi destek olmaya devam etmeleri gerekir diye..Allah yardımcınız olsun arkadaşım ama eşiniz düze çıkabilecek gibi durmuyor ve çarkı artık çeviremiyor ..bu yüzden de sizin gönlünüz olsa da olmasa da annesi ile yaşamak istemeseniz de ailesinin evine geçecektir .
Nesiniz siz amel defteri memuru mu.
İnsanların özel hayatlarına burnunuzu sokmak iyi birşey değil.
Eşim bir ara Vahide başvurmus evet,kredi ne alaka öyle birşey yok.
Başka yorumda da açıkladığım gibi eşimin babasının borcunu benim.kocam ödedi annesi abileri biz sana yardım ederiz deyip etmedi.
Bu konuda da eşim annesinin maaşını paylaşmak için istedi diye yazdım zaten.
Sizin gibi kötü ve laf sokmaktan başka işe yaramayanlar yorum yapmasın.
Eşimle annesinin arası ne yaşarrlarsa yaşasınlar hep iyidir bu arada.
Eşimle bosani boşanmayacagimin hesabını her dakika kimseye vermem.!!!!

Herkese iyi akşamlar.
Uzakta olduğun için göremedim tasinirsan AA bu benim mi kaynanam dersin

Aslında bence kv ile ikisi planladı.o da ayrı bir kira ve fatura ödemeyecek bizle aynı evde yaşarsa,akşam geldi mi yemek hazır temiz ev,torunlarını sev oğlu da yanında.bence zavallı olan bu durumda tek ben oluyorum
Eşiniz ve annesi için aşırı mantıklı bir durum. Erkekler bizim gibi önemsemiyor çünkü zihinsel olarak rahat hissetmeyi falan. DÜMDÜZ oldukları ve her türlü hayatları devam ettiği için... Bu anlaşmada zararlı çıkan sadece siz olursunuz. Hür olmadığım yerde bir elim yağda bir elim balda olsa ne olur! Bunlar hep hayattaki önceliklerimizle ilgili kararlar. Üzülürsünüz.

Herkese iyi akşamlar.
Sakın kabul etme , asla özel hayat kalmaz, başkasının parasıyla kim mutlu olmuş ki sizde olasınız...

bu detayları nereden bilsin üye ? niye fesat oldu şimdi müneccim mi bu insanlar ?

Burda birçok konuda görmüşsünüzdür. Birlikte yaşamak kolay değildir Fedakarlık ister.

Fakat takıldığim nokta, eşinizin annesi'nin parasına göz dikmesi..İşsiz güçsüz mü eşiniz? Yoksa artık çalışmayı bırakıp annesini mi sömürecek?

Çok bencilce.. Umarım kayınvalide sizi evine kabul etmez.

Back
X