Kayınvalıde ıle yasayabilirmiyim, fıkırlerınıze ıhtıyacım var

sweet1912

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2009
199
0
0
İstanbul
merhaba kızlar bu yaz nişanım var kışada eger hazırlıklarımız bıterse dugunumuz var sozlumle cok ıyı anlasıyorum aılesı ılede anlasıyorum fakat kafama takılan bır soru var sozlum aılesı ıle yasamamızı ıstedı ama zorlamadı ıstersen dedı bende bakarız dedım ne hayır dedım nede evet aslında kayınvalıde ıle yasamak benım ıcın pek sorun degıl ama aramızda etnık koken farkı var ben ıstbulda yetısmıs modern bır kızım sozlum ıse dogulu evlenmeden once kendı rızam ıle kapanacagımı soyledım lakın gecenlerde sozhbet ederken ben evde oyle kapalı gezemem t-shırt kaprı falan gıyerım o halde temızlıgımı yemegımı vs yaparım dedıgımde bana olmaz annemın yanında oyle gıyınemezsın dedı bende tshırt te ne var askılı deıl vs dedıgımde kultur farkı var tuhafına gıder dedı bende kendı evımde rahat etmeyecekmıyım dedıgımde tamam annemlere soylıycem bızımle kalmasınlar dedı sen anlasılan rahat edemeyceksın annemle anlasamayacaksın dıyıp surat yaptı bende alısır ya 1 tuhafına gıder 2 tuhafıına gıder alısır dedıgımde sustu sımdı aılesının bızımle oturmasını ıstıyor fakat bunlar 4 erkek kardes kayınvalıde tutturmus sızınle oturucam dıye ben o gelınlerı pek sevmıyorum demıs off kızlar ne yapıcam benım kendı aılemde kaynan ıle otur sana yoldas olur dıyo kafam karmakarısık he buarada ben burdan doguya gelın gıdıcem kendı aılemde o yuzden tek basıma olmamı ıstemıyor kafam cok karısık ne dıyım ben tek mı yasamak ıstıyorum dıyım ne dıyım bılemıyorum ama kayınvalıdem cok ıyı bır kadın sessız kendı halınde fakat fazla orf adetı agır

Son düzenleme:
Bir çok böyle konu açıldı herkesin dediğide ev üstüne ev kurulmaz sen zaten kendi cevaplarını kendin bulmuş kültür farkı var diyorsun kendi evinde tişörtle bile gezemeyeceksin nasıl bir hayat düşünebilirsin ki herşeyden vazgeçmen gerek sabretmen gereke ve kabul edeceksende eşine bu konudada birşey dememen gerek kayınvaliden ve sen ne kadar iyi insanlar olsanızda aynı evin içinde olmaz sıkılrısını birbirinizden en baştan kabul etmeeeeee olmaz olmaz olmaz

bu aksam konusmayı dusunuyorum cıddı manada konusmam gerek korkuyırum cunku evdekılerıde ıkna etmem gerek onlarda baskı yapıyor zaten bırlıkte yasa dıye anlamadım gıttı

ne kadar iyi olursa olsun bence bu teklifi kabul etmemelisin. ilk başta ne kadar iyi görünsenizde olayın içine girince bu böyle olmuyor.sen eşinle sadece yatak odasındamı rahat olmak istersin ben olsam istemezdım.herkesten önce kalkacaksın saçından tırnağına kadar kapanıcaksın (ki bu wc ye gitsen bıle böyle olacak )kahvaltıdan tutda gece yarısına kadar hizmet edeceksın.eşinle banyoya girmeye çekineceksin.yatak odasında rahat olamıyacaksınız acaba ses gidermı diye konsantre olamıyacaksın..hayatın evin düzeni senin istediğin gibi olmayacak.bence aynı evde kalmayın derim ama eşinizi ikna etmek zor ise yakın mahalleleerden birine taşının .

ben kaynanamla 8 ay aynı evde yaşadım.ve suanda altkatında oturuyorum .dışarıdan göründüğü kaadar güzel değil canım .çok zorluk çekiyorsun.

bu sadece benim gözlemlediklerim canım

bu konu ile ilgili forumda açılan bir sürü konu var arkadaşım...

ben tavsiye etmiyorum aynı ev

ben altlı üstlü oturmama rağmen huzurum yok...

sakın canım sakın derim kabul etme hizmet hizmet hizmet etmen gerekecek bisürü hırpalanacaksın evin içinde ne yapsan beğenilmicek benceetrafımki insanlardan biliyorum
ben evlendiğim zaman bırak aynı evde oturmayı aynı apartmanda aynı mahaleede bile oturmak istemiyorum kirada olayım yine de uzakta olayım

allahtan sozlumun bu konuda bır zorlaması yok olmaz desem olur ama ıcı buruk olur bunu bılıyorum fakat ben kendımıde dusunmek zorundayım ne yapayım dımı

allahtan sozlumun bu konuda bır zorlaması yok olmaz desem olur ama ıcı buruk olur bunu bılıyorum fakat ben kendımıde dusunmek zorundayım ne yapayım dımı

Eee bizimde içimiz buruk bizde ailemizden uzağız hep beraber mi yaşayalım yani taviz verme sakın

Aynı ev içerisinde çok yıpranır ve ilişkilerinizi çok yıpratırsınız.. Kesinlikle kabul etmeyin.

Madem sözlünüz ısrarcı değil, oturup enine boyuna konuşun. Net kararınızı belirtin..Annesini istemediğinden değil , birlikteliğin çok zor olacagını, ilişkinizin yıpranacagını söyleyin.

canım kayınpederin yokmu.aman deyim aman haa ben öyle bir hata yaptım sana asla tavsiye etmiyorum.sözlünle güzel güzel konuş.kaynanan ayrı otursun.siz gelinler her hafta biriniz gidin yada evini temizleyin yemeğini yapın vs sonra kendi evinize gidin.bende kapalıyım.kimseninde rica etmesiyle olmadı kendi isteğimle oldu ama bir arkadaşında dediği gibi evimde thışortla nebilim eşofmanla gezemiyorum.niyee kaynanaa ordaaa.ben kendim rahatsız oluyorum.istediğin gibi asla hareket edemiyosun.o sürekli benim oğlumun evi deyip duracak.sonra diğer kayınların eltilerin bayramda seyranda hurraaa hep sende.anne görmek isteyecekleri zaman hep sende.sonra bırak eşinle cilveleşmeyi ağız tadıyla kavga bile edemiyeceksin.bunları sana birebir yaşan birisi olarak söylüyorm.

Son düzenleme:
ben aynı senin yasadıklarını yaşamış biri olarak asla kabul etme derim
unutmna ki birlikte yaşıyacagın insanlar melekte olsa olmuyorrrr
sakın aklından çıkartma
benim kayınvalidem vefat etmiş sadece kayınpederim görümcem ve kaynım var
kesinlikle aynı ewde olmuyor canım mümkün değil
bana hor davranmıyorlar
bende nişan günü kapandım
aynı ewdeyiz şuan bana bi hor davranışları yok ama
melek de olsalar haşaaa gökten de inseler mümkün değil
sakın unutma ne kadar fedakar olursan ol o kadar eziliyorsun ..
heleki kültür farkı varsa
bence kapanırım ama asla aynı ew olmaz de
şart koş senin gibisini nerden bulucak güzellikk istanbulda yetişmiş dünya görmüşsün
doğuluları kınamıyorum hepimizin dedeleri köylerden gelmişler ama olmuyor sakın unutmaaa
evlendikten sonra anlıycaksın eger kabul edersen bile...

Kınamıyorsunuz ama dünya görmüş diyede ekliyorsunuz İstanbul'a. Doğu köy değildir bu arada.Sadece büyüklerimizde yoktur köylerde.
Batı taraflarında da köy vardır.İstanbul, ankara, izmir köylerle dolu. Çoğu zaman o köy dediklerinizde İstanbul (dünyayı) görmüşlerden çok daha iyi oluyor..

Not : Doğulu değilim.Bu yüzden yazmadım. . Tartışmak değil niyetim sadece fikrimi yazdım.

Eşinle birbirinize girmek istemiyorsanız sakın ha sakın birlikte oturmayın...
Saygınızı hürmetinizi yine gösterin ama asla birlikte yaşamayın....

Kadın besbelli seni kendine hizmetçi yapacak
Sözlün de annesinden ayrılmak istemiyor.
Seni de sessiz sakin gördüğü için bu konuda üsteliyor...
Yalnız kafama takılan: Ailen nasıl seni kayınvalide düzenine sürükler
Ev ev üstüne olur mu?
Kayın validen isterse melek olsun hiç fark etmez bir gerçek vardır:
İnsan yeri geliyor annesiyle geçinemezken sen başkasının düzenine ayak uydurmak zorunda kalıp, onların KURALLARIYLA YAŞAYACAKSIN...
Ve bu kurallar eşliğinde yaşayıp mutlu olacaksın...
Evinde 1 defa olsun geceliği bıraktım, istediğin kıyafetleri giyinmek hayal olacak.
Yeri gelecek arkadaşların ile oturup 2 kelam sohbeti lüks sayacaksın...
İstediğin televizyon programını izlemenin keyfini ancak kayın validen evden kazara çıkınca tadacaksın...
Cicim ayları yaşamayı zaten aklından bile geçiremeyeceksin çünkü kayınvalidenin yanında böyle hareketler edepsizliğe girecek... :2:
O eve gelin sıfatıyla girip, sözümona eşinin ve yeni anneciğinin bulaşıkçısı, temizlikçisi, ütücüsü, ahçısı, sömürüleni olacaksın.
Tehlikenin farkında mısın?

Senin aklın alıyor mu bunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
bu sekilde kac tane konu acildi hepsine hayir dedim.
ben de kayinvalidemle oturdum 1sene.
asla ve asla ayni evin icinde 2 kadin olmaz.
bu kendi oz annen dahi olsa.
evlilik,esinle yeni bir hayata baslamak yeni bir duzen kurmak degil midir?
duzen ustune duzen olmuyor.
ben de kayinvalidemi cok severdim ilk baslarda.Allah var iyi kadindir yalan soyleyemem
ama yaptigi bazi davranislar.kendi bildiklerini sevdiklerii benim uzerimde uygulamaya calismasi beni kendinden cok ama cok fazla soguttu.
nisanlin,kendi evinizin icinde t-shirt yada herneyse senin tarzin olan,rahat edebilecegin bir kiyafetle olmanin dahi annesini rahatsiz edeceginden bahsediyorsa olay burda bitmistir.
insanin kendi evinin icinde rahat edememesi ne demek ya?
bence cok ama cok iyi dusun
ailen buyuk ihtimal baska sehirde olacagindan seni guvende hissetmeleri icin baski yapiyorlar.
hem nisanlina hem de ailene anlatmaya calis.
tekrar soyluyorum v ustune ev asla olmaz!

Yaşayamazsın.

İstanbul'dan doğuya,doğu da demeyelim de başka şehre gelin gideceksin.Bir kere ayrı ve yabancı bir şehre gelin gitmek yeterince zor.Bir de kayınvalde ile oturmak,hele de kimseyi tanımadığın bir şehirde kayınvalde ile yaşamak çok çok zor.
Bir derdim var köşesinde,eşinin ailesiyle yaşayanların sorunlarını oku demişler.
Başka şehre gelin gidince bu sorunlar 2 ye katlanıyor.Gerçekten zaman ayır ve oku.
Bu erkekler neden anlamak istemiyorlar bilmiyorum.İnsan ailesinin yanında eşine sarılıp,ayaklarını uzatıp tv bile izleyemez.T-shirt le evde gezemezsin demiş eşin.Kendi ağzıyla sakıncasını kendisi söylemiş.Evli bir kadın,hele ki yeni evliyken,eşini yeri gelir gecelikle bile karşılar.
Sözlümle iyi anlaşıyorum demişsin ama bence evlenmek için acele etme.Onu ve ailesini çok iyi tanımaya çalış.Eğer sözlünle ayrı şehirlerde iseniz uzaktan tanımakla olmuyor canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…