bu sekilde kac tane konu acildi hepsine hayir dedim.
ben de kayinvalidemle oturdum 1sene.
asla ve asla ayni evin icinde 2 kadin olmaz.
bu kendi oz annen dahi olsa.
evlilik,esinle yeni bir hayata baslamak yeni bir duzen kurmak degil midir?
duzen ustune duzen olmuyor.
ben de kayinvalidemi cok severdim ilk baslarda.Allah var iyi kadindir yalan soyleyemem
ama yaptigi bazi davranislar.kendi bildiklerini sevdiklerii benim uzerimde uygulamaya calismasi beni kendinden cok ama cok fazla soguttu.
nisanlin,kendi evinizin icinde t-shirt yada herneyse senin tarzin olan,rahat edebilecegin bir kiyafetle olmanin dahi annesini rahatsiz edeceginden bahsediyorsa olay burda bitmistir.
insanin kendi evinin icinde rahat edememesi ne demek ya?
bence cok ama cok iyi dusun
ailen buyuk ihtimal baska sehirde olacagindan seni guvende hissetmeleri icin baski yapiyorlar.
hem nisanlina hem de ailene anlatmaya calis.
tekrar soyluyorum v ustune ev asla olmaz!
O değil de,, ailesi ile aynı evde yaşamaya meyilli olan,
- belki de ailesine düşkün olduğunu düşündüğümden,
hı, aileye düşkün olmak kötü müdür ? .. kendini tamamlamamış gibi geldiğinden
negatiflik barındırıyor -
adam ile hiç anlaşamazdım sanırım.
tabi bu kendi fikrim. siz aile ile oturup oturmamayı sorun ediniyorsunuz.düşünüyorsunuz.
şimdi zorlu bir süreçten geçmek -konuyu tartışmak- ileride daha da zorlu süreçlerden geçmenizi önleyebilir.
evli olduktan sonra insanın kendi annesi ile oturmak bile, kadının kendi annesi ile oturması bile,
evin hanımı mıyım, annemin kızı mıyım ı sorgulatıyor sık sık,.
sıkıntılı, üzüntülü ve hiç yoktan sorunlara gebe.
bende aynı durumdayım canım çok baskı yapmıyo ama bende ne hayır dedim ne evet senle aynı kaderi paylaşıoz şuanda...kaç yaşındasın sen canım....
26 yasındayım ben aderdaşımama bu aksam bu sorunu halledıcem bukadar tecrube yazıyor mıllet yasamıs kı yazıyor allah razı olsun hepsnden gozum acıldı walla
evet canım arkadaşlar dedikçe benimde gözüm açılıo sonuçta yaşayan insanlar hakkımızda hayırlısı olsun
merhaba kızlar bu yaz nişanım var kışada eger hazırlıklarımız bıterse dugunumuz var sozlumle cok ıyı anlasıyorum aılesı ılede anlasıyorum fakat kafama takılan bır soru var sozlum aılesı ıle yasamamızı ıstedı ama zorlamadı ıstersen dedı bende bakarız dedım ne hayır dedım nede evet aslında kayınvalıde ıle yasamak benım ıcın pek sorun degıl ama aramızda etnık koken farkı var ben ıstbulda yetısmıs modern bır kızım sozlum ıse dogulu evlenmeden once kendı rızam ıle kapanacagımı soyledım lakın gecenlerde sozhbet ederken ben evde oyle kapalı gezemem t-shırt kaprı falan gıyerım o halde temızlıgımı yemegımı vs yaparım dedıgımde bana olmaz annemın yanında oyle gıyınemezsın dedı bende tshırt te ne var askılı deıl vs dedıgımde kultur farkı var tuhafına gıder dedı bende kendı evımde rahat etmeyecekmıyım dedıgımde tamam annemlere soylıycem bızımle kalmasınlar dedı sen anlasılan rahat edemeyceksın annemle anlasamayacaksın dıyıp surat yaptı bende alısır ya 1 tuhafına gıder 2 tuhafıına gıder alısır dedıgımde sustu sımdı aılesının bızımle oturmasını ıstıyor fakat bunlar 4 erkek kardes kayınvalıde tutturmus sızınle oturucam dıye ben o gelınlerı pek sevmıyorum demıs off kızlar ne yapıcam benım kendı aılemde kaynan ıle otur sana yoldas olur dıyo kafam karmakarısık he buarada ben burdan doguya gelın gıdıcem kendı aılemde o yuzden tek basıma olmamı ıstemıyor kafam cok karısık ne dıyım ben tek mı yasamak ıstıyorum dıyım ne dıyım bılemıyorum ama kayınvalıdem cok ıyı bır kadın sessız kendı halınde fakat fazla orf adetı agır
Tek birşey söyleyeceğim k.valide evine oturmak için bile gittiğin zaman stres topu olarak dönen arkadaşlarımız oluyor..
Kaldıki size beraber oturulması teklif edilmiş..
Zaten arkadaşlarımız konuyu çok güzel anlatmışlar siz bunlara kulak verin sözlünüze değil hayatı yaşayacak olan sizsiniz yıpranacak olanda yine siz olacaksınız..
Bir büyüğünüz olarak söylüyorum burada yazılanları lütfen dikkate alın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?