- 18 Haziran 2017
- 1.263
- 999
- 73
- Konu Sahibi goncammm48
-
Ben de bu kafadanım etrafımdan da böyle gördüğüm için sanırım teyzelerim akrabalarım herkes evladı evlenirken gücü yettiğince yapıyor haa gücü yoksa o ayrıBenim yaşadıgım yerde de erkek tarafı ev alıyor dügünden önce çok nadir kiraya giren biz kiracıyız mesela ama dediginiz ailelerin durumu iyi ise evlatlarına destek çıkabilir yani benim bi kızım var ilerde herşeyine destek olmak isterim bunu kendime bi sorumluluk olarak görüyorum hatta sıkıntı çeksin asla istemem
Benimki birde hayat sigortası yaptırmış ölürse 300 bin kalacak nakitAman... fazla takma. Kv kp gidince zaten sana kalacak... ozaman bol bol takarsin bileziği.
Benim nişanlımin ailesinin yarari yok. Ben zarar vermesinler diye uğraşıyorum :)
Tam üstüne basmışsınız asla düğün istemem sevmem nikah yeterdi bana sırf etrafa gösteriş olsun diye düğün yaptılar etraf daha önemli çünkü.. Gelir çokken evladın bankaya koşmasını uygun bulmuyorum haa ev alsınlar bana 300 bin versinler demiyorum asla ama o kadar taşındım var bir eksiğiniz demediler 5 saat uzaklıktaar okey ama ne gelin evinde düzülürken ne ev taşınırken annem babam koştu herşeye onlardan hiç kimse gelmedi söylenecek çok şey var da işte..Her insanın alıştığı bir düzen var. Durumu iyi olan aileler çocuklarına bekarken her imkanı her yaşantıyı lüks bir şekilde sunuyor.
Fakat evlenince eşşekten düşmüşten beter oluyorsun!
Bu durumu yaşamayan bilemez. Ben sizi çok iyi anlıyorum. Kv dem 500 lük arabaya binip esnetikler yaptırıyorken, eşim ve kardeşi maddi sıkıntı ve borç içinde.
Yalvarma mızı istediğini açık açık söyledi. Egosunu tatmin etmek istiyor.
Düğün Altınları ile araba aldık. Üstelik ben düğün istemedim kendi çevrem için yapmam lazım diyerek kendisi için yaptı. Böyle şeylere karşı biriyim.
Çocukları bekarken her imkanın iyisini sunan Ailelerin evlenince tüm maddi imkanları kesmelerini doğru bulmuyorum.
O zaman bekarken lüks hayatı sunmayacaksın. O artık evin çocuğu değil diye dışlanması doğru değil !
Bu yorum troll mü?Niye beleşçi oluyoruz :S İstanbulda yaşıyoruz biz. Eşim ve benim gelirim topu topu 12-13 bin lira.
Bu para ile ay sonunu maalesef zor yetiştiriyoruz.
Biz büyük şehirde yaşıyoruz.
Şok içindeyim. 12 bin lira ile geçinememek12 bin lira ile ay sonunu nasıl getiremiyorsunuz? Cidden merak ediyorum! Biz de İstanbul’da gayet büyük bir semtte yaşıyoruz. Bizim gelirimiz daha farklı ama ayda 13bin lira da kalkıp harcamam. Ne alacağım ki her ay?
valla bne evladıma birikim de yaparım yardım da evini de alırım sağol yine de yorumun için ..onun için en iyi imkanlar sunarım 40 yaşına da gelse arkasında maddi maevi dururm saygılar
kızlar bi konu var çok canımı sıkıyor..etrafımda kimi görsem erkek tarafı genelde oğullarını evlendirirken çok fazla taşın altına elini koyuyor ..mesela direk oğluna ev alan çok var.durumu müsaitse tabi..biz ev alırken kimse oralı olmadı ben 220 bin kredi çektim .tüm bilzeiklerimi sattım ..kimi gelinlerin bilezikleri komple duruyor mesela..eşimin ailesinin durumu çoooook iyi. bu durum çok canımı sıkıyor.elbette kimse kimseye para vermek zorunda değil ama maddiyat yerindeyken insan evladının borcunu az da olsa hafifletmez mi..yanlış mı düşünüyorum..elbette bi şekilde ödeniyor ama aşırı faiz ödüyoruz bireysel de var içinde hepsini konut çekemedik.bu durum benm sinirimi bozuyor güçleri çok fazla var ..yani benm evladım olsa yaparım .yanlış mı düşünüyorum..fikirlerinzi bekliyorum
Seninkiler duyarlı insanlarmış demek kiValla bizim durum fena değil
Ama gene de kayinvalidem karşılar birçok masrafimizi
Sana mı soracağım ne zaman çocuk düşüneceğimi aciz olan sensin istediğim konuyu da açarım var mı evet torun olduğunda da yapıcaklar var mı dede- nine oluyorlar beni babaaannem okuttu kendi isteğiyle mesela anne baba evladına yapabilir .. dede- nine de torununa ne var bunda!! Bi çekilin gidin yaaDaha kendi ev borcunuzu ödemekten acizsiniz. Yarın öbür gün "torunlarına şunu çok gördüler, bunu çok gördüler" diye konu açarsınız.
Çocuk işini de kendi ayaklarınız üzerinde durabildiğiniz zaman düşünmenizi tavsiye ederim.
Bizim tüm borcumuz kp in 15 günlük kazancı. Gelir miktarını söylemek istemiyorum ama biz bu borçla kendimize güvenip ev aldık, araba aldık iş kurduk!Tam üstüne basmışsınız asla düğün istemem sevmem nikah yeterdi bana sırf etrafa gösteriş olsun diye düğün yaptılar etraf daha önemli çünkü.. Gelir çokken evladın bankaya koşmasını uygun bulmuyorum haa ev alsınlar bana 300 bin versinler demiyorum asla ama o kadar taşındım var bir eksiğiniz demediler 5 saat uzaklıktaar okey ama ne gelin evinde düzülürken ne ev taşınırken annem babam koştu herşeye onlardan hiç kimse gelmedi söylenecek çok şey var da işte..
. Kendileri pek çalışmıyor çalışanları var çiftlik gibi bişey de var konu muhtaç olmak değil aslında aysonunu getiremiyorım diyenler olmuş öyle bişe de yok konu yanlış anlaşılmış borç biraz hafif olabilirdi 200 bine 400 bin ödemiş oluyorum borç sonunda faizi düşününNeden bu kadar kızıyorsunuz anlamadım.Herkes kendi yapsın evini barkını. Daha değerli olur.Kayınpeder çiftçi sanırım. Yaşlı adamlar hala tarla traktör uğraşıyorlar. Tarla işi zordur. Hani muhtaç olursunuz geliriniz az olur.Belki yardım eder.Ama oylede değil kendi yaptıgın daha kıymetli
Senin fikrin değişmez. Sen "bize para vermediler" diye ağlamaya devam edeceksin. Biraz şükretmeyi olumlu olmayı öğrenin lütfen.Bu konuda çok hassasım lütfen nokta atışı yapar gibi aciz beleşçi gibi ithamlarda bulunmayın kelimeleri seçelim lütfen yoksa kırıcı oluyorum çok rica ediyorum aksi düşüncelere de varım ama kelimelere dikkat bu şekilde yazcak olanlar da hiç yazmasın lütfen nolur nolur lütfen
Sizin kayınpederin durumu çok çok daha iyiymiş.. beni anlayan birinin çıkması sevindirici .. kayınvalide sünnet mevlüdü bebek mevlüdü hep tam altın götürür konu komşuya kendinin dirseğe kadar bilezik var sırf gösteriş .. ama taşındım hiç bi eksiğiniz var mı denmedi ev hediyesi bile almadılar halılarım uymadı annem hediye aldı.. insan elinde olmadan sinirleniyor.. burda konu muhtaç olmak değil ihtiyacım olduğundan da değil ay sonunu getiremiyorum fln yüklenilmiş yanlış anlaşılcak ne varsa.. sendeki ticari itibar mevzısu da can sıkıcıBizim tüm borcumuz kp in 15 günlük kazancı. Gelir miktarını söylemek istemiyorum ama biz bu borçla kendimize güvenip ev aldık, araba aldık iş kurduk!
Üstelik 2. Bebeğimi yeni doğurduğumda taşındım! Gelip hiç birşeye el atmadılar.
Ben sizi çok iyi anlıyorum. Konu etrafa gösteriş olunca bütçe açılıyor fakat normal zaman zırnık yok. Ben komşuma borcumuz var diyince oda kulaklarına gitmiş kv bana kızmıştı ticari itibarımızı zedeliyorsun diye.
Geliri kısıtlı olsa anlarım ama sürekli biriktirip kenara koyup etrafa savunurken oğulları evlenince cezalandırır gibi desteği kesmeleri doğru değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?