• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide kayınpeder konusunda vicdan yapmalı mıyım?

Papatyaaa58

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2018
185
182
18
36
Herkese iyi akşamlar

Arkadaşlar ben kayınvalidemden kışın zor zamanımda bakıcyla anlaşamayınca,başka bakıcı da bulamayınca malum dönem ortası kızıma bakmasını istedim 2.5 ay.(kızm 2.5 yaşndydı)

Bakamam, evimden soğuyorum, hastaym, babanın hizmeti var filan dedi. Israrlarım sonuç vermedi bakar sandım herşeylerine bizi çağırıp arıyorlardı.diğer torununa 2 sene bakmıştı filan.

Sonra eltimn bir çocuğu daha oldu ona bakıyor şu an bu olayı hazmedemediğim için soğudum araya mesafe koydum.çaresizliğimi görünce müdürm getir okula dedi anasınıfı olduğu için sıkıntı olmadı ailem baya uzakta başka şehirde zaten ama soğuk bizi mahfetti, diğer çocuklardan geçen enfksiyonlar yüzünden antibiyotikten geniz eti büyüdü kızımın baya perişandık yani

Yaz tatili için arabayı istediler vermedim zoruma gidip hazmedemediğim için sonuçta işin ucu çocuğuma dokunuyordu. Eşimle büyük kavga ettik filan tatilin yarısı huzursuzlukla geçti.

Normalde çok samimi değildik ama ne arıyorum ne soruyorum o ayda bir arıyo en son açmadım bu öfkem kırgınlığım için vicdan yapmalı mıyım. Çocuk sever bi insan değil arayıp sormaz zatn torununu oğlunu. Tek değer verdiği 4 çocuğundan çocuğuna baktığu büyük kaynım. Geçen oturmaya gittik eşim istedi diye pek konuşmk gelmedi içimdn öyle işte.

Böyle yetişrilmedim büyüğe her koşulda saygı duyulmalıydı bu konuda arada kaldm kndi içimde

Herkese iyi akşamlar

Arkadaşlar ben kayınvalidemden kışın zor zamanımda bakıcyla anlaşamayınca,başka bakıcı da bulamayınca malum dönem ortası kızıma bakmasını istedim 2.5 ay.(kızm 2.5 yaşndydı)

Bakamam, evimden soğuyorum, hastaym, babanın hizmeti var filan dedi. Israrlarım sonuç vermedi bakar sandım herşeylerine bizi çağırıp arıyorlardı.diğer torununa 2 sene bakmıştı filan.

Sonra eltimn bir çocuğu daha oldu ona bakıyor şu an bu olayı hazmedemediğim için soğudum araya mesafe koydum.çaresizliğimi görünce müdürm getir okula dedi anasınıfı olduğu için sıkıntı olmadı ailem baya uzakta başka şehirde zaten ama soğuk bizi mahfetti, diğer çocuklardan geçen enfksiyonlar yüzünden antibiyotikten geniz eti büyüdü kızımın baya perişandık yani

Yaz tatili için arabayı istediler vermedim zoruma gidip hazmedemediğim için sonuçta işin ucu çocuğuma dokunuyordu. Eşimle büyük kavga ettik filan tatilin yarısı huzursuzlukla geçti.

Normalde çok samimi değildik ama ne arıyorum ne soruyorum o ayda bir arıyo en son açmadım bu öfkem kırgınlığım için vicdan yapmalı mıyım. Çocuk sever bi insan değil arayıp sormaz zatn torununu oğlunu. Tek değer verdiği 4 çocuğundan çocuğuna baktığu büyük kaynım. Geçen oturmaya gittik eşim istedi diye pek konuşmk gelmedi içimdn öyle işte.

Böyle yetişrilmedim büyüğe her koşulda saygı duyulmalıydı bu konuda arada kaldm kndi içimde
Soğumakta haklısın çünkü ortada bir ayrımcılık var eltinin çocuğuna bakıp seninkine bakmamak,vicdan yapacak bir durum yok mesafeli ve saygılı şekilde devam et yani yapscak başka bir şey yok.

Sonuçta hakaret etmedin, yaptığı yanlış olduğu için cezalandiriyorsun kendince .yalnız telefonu açmamak çok yerinde bir hareket değil ..ben imalardan hic hoşlanmam ,belki kayınvaliden de öyledir yada anlamıyordur .o yüzden sıkıntını açık bir dille ifade edersen gönlünü alabilir yada sen sürekli kaçmak zorunda kalmazsın .

Cocugumun kilini vermem bir daha boyle kaynanaya. Benimkide ayni bakmaz sevmez. Bende gidip gelmiyorum zorda kalmadikca konusmuyorum. Turnagimla kafami kasiyorum.

Vicdan yapacak bir durum yok ki insanlara birşey yapmamışsınız.
Çocuğunuza bakmak istemeyebilir bunda kesinlikle haklı ama orta ayrımcılık var sorun burda .
Benc e de konuşmayın.

Affetme.
Zor zamanında yanında olmayan bir zahmet arabanı da istemesin.
Terbiyesiz.
Önce arabayı isteyecek yüzü olması lazımdı.

Normalde kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. Ama sizde ki durum keyfi değil ki. Nasıl zorda kalmışsınız.
Çok ayıp etmiş, üstelik bakacağı 2.5 ay ve kendi torunu.
Mesafenizi koruyun.

Genel olarak çocuk bakmak istemese haksızsınız, mecbur mu denir de, bariz bir ayrımcılık var ortada. Kim olsa bozulur. Vicdan yapmanızı gerektirecek bir durum yok. Saygısızlık yapmamanız kafi, öyle muhabbete de, sıcak davranmaya da, isteklerini yerine getirmeye de gerek yok. Samimiyet isteyen insan zaten ona göre davranırdı, demek ki öyle bir beklentileri de yok. Eşiniz bunları görmüyor mu? Çocuk onun da çocuğu, bu ayrımcılığın ucu ona da dokunuyor.

Herkese iyi akşamlar

Vicdan yapmana hiç gerek yok.Anlatmana bakılırsa bariz ayrımcılık yapıyolar.

Herkese iyi akşamlar

Bunda vicdan yapacak hiç birşey yok. Kendi ayıbını görmesi lazım onun önce. Arabayı ben olsam bende vermezdim iyi yapmışsın nabza göre şerbet vereceksin her zaman. Bu arada bunca sıkıntı içinde çocuğa bakacak kimseyi bulamayıp ikinci cocugu neden yaptınız ki keşke diğeri biraz büyüseydi bu benim kendi fikrim tabi

Seni çok iyi anlıyorum . Benim başıma da aynı olay geldi. Benim kaynanam hiç talep etmediğim halde senin kızın (1,5 yaşında) çok yaramaz ona bakamam kayınımın 8 aylık oğluna eltim çalışırsa bakarım dedi defalarca bana hata annemede söylemiş.

kimin cocuguna bakiyosa ondan alsin arabayi

piskin kadın

yazik degil mi el kadar bebeye ya,

ben ne zaman vicdan yapsam, iyilikten maraz dogar atasozunu yasadim. artik hic merhamet gostermiyorum sansini kaybedenlere

siz de aynen devam edin tavrinizda cok yerinde olmus, arabayi napcakmis evden sogur disari cikarsa mazallah:KK53:

Az bile yaptığın.yuzune bakılmaz boylelerinin.sen çocuğu ona itelememissin.
2,5 ay toruna bak zordayız demissin .torun ya torun.komsuya desen utanır da hayir demez.boylelerine acimiyorum

[
Bunda vicdan yapacak hiç birşey yok. Kendi ayıbını görmesi lazım onun önce. Arabayı ben olsam bende vermezdim iyi yapmışsın nabza göre şerbet vereceksin her zaman. Bu arada bunca sıkıntı içinde çocuğa bakacak kimseyi bulamayıp ikinci cocugu neden yaptınız ki keşke diğeri biraz büyüseydi bu benim kendi fikrim tabi
Maddi durumu yoluna koyduk canım aylıksız izine ayrılıcam nasipse ikisine bakmak için 2 yıl çünkü bakabilecek kimse yok

Back
X