Kayinvalide konusunda eşi üzmek

Yapmaniz gereken senin mesafe klyup gitmeyip esini gondermek degil. Esinin arkanda durup onun da tavir koymasi. Ikiniz birlikte sınırınızı cizip onlara da bunu öğretmek. Gereksiz gelmek gitmek qilenize karismakta korkacak duruma getirmeniz lazim onlari. Bunu da esiniz yapacak. Seni bir kenara birakip gece gece anasına sahura gittigi surece o kaynana daha cok uhrasir sizle. Yeteri kadar gideceksiniz, ama birlikte. Yeteri kadar gelecekler, yeteri kadar iletisim kuracaksiniz. Ama hep birlikte. Esinizi de yalniz birakmayacaksiniz, o da sizi yalniz birakmayacak

Eşiniz, hamile karısını gece yarısı, annesine sahura gitmediği için suçlayabiliyor. Eşim artık beni anlıyor demişsiniz ama daha dün akşam yaşamışsınız bu olayı, bu anlamış hali ise ne desem bilemedim. İnsan hamile karısı üzülmesin, stres olmasın diye aksine çaba gösterir biraz.

Ama siz üzmeyin tabi eşinizi. Eşiniz ve ailesi sizi yormuşken siz eşinizi yorduğunuzu düşünüp daha da kendinizi suçlayın elbette.

O tapular bölüşülene kadar siz çekeceğinizi çekersiniz. Ama sizi de anlıyorum bi eve çıkmak dünya para şimdi. Onu da eşiniz düşünecek, mesela gecenin körü anasına sahura çıkmadınız diye bıdı bıdı etmeyecek. İyi ki ailesinin evi varmış yani, yoksa ne yaparmış.

Kesinlikle haklisiniz. Hic gorusmemek beni de uzer. Oyle biri olmak istemem. Ama mesafe ciddi mesafe.
Önemli olan o mesafeyi ayarlarken yalnız olmamak.

Bu kadar problem yaşamışken,mesafeli olmaya çalışırken eşin sahura tek gitmesi hiç olmamış.

Normal zamanda tek gitsin gelsin de şimdi olaylar bu kadar sıcakken eşinin yanında olmalıydı bence.

Ben gonderdim esimi. Benim icin hazirlik yapmislar gelirim diye. Ama gitmedim bilerek. Amacim şu, bakin ben iyi biriyim size tavirliyim ama oglunuz gelsin bisey demiyorum. Ama zaten ogullaridir gorusecekler elbet. İstemem oyle kopsunlar etsinler. O da anne. Gunah

Niye iyi birisiniz ki?
Ya da neden iyi biri olduğumu ispatlayayım ki?

Onlar benim yuvamın huzurunu bozacak ben de “yazık günah” diyecem.

Ben demem.

Siz bilirsiniz.

Burada eşiniz çok taviz vermiş.O düşünmemiş sizi.Ailesine rest çekmemiş.Nedir hergun sizde olmaları.Ailenizle görüşmeniz saçmalık haftada 1 2 nelerine yetmiyor ?

Niye iyi birisiniz ki?
Ya da neden iyi biri olduğumu ispatlayayım ki?

Onlar benim yuvamın huzurunu bozacak ben de “yazık günah” diyecem.

Ben demem.

Siz bilirsiniz.
Ya. İyi biri oldugumu kanitlamak gibi bir derdim yok aslinda. Gercekten, kotuluk olsun istemiyorum sadece. Anne kolay bulunmaz. Ben anlasamadim diye o da gorusmezlik etmemeli

Burada eşiniz çok taviz vermiş.O düşünmemiş sizi.Ailesine rest çekmemiş.Nedir hergun sizde olmaları.Ailenizle görüşmeniz saçmalık haftada 1 2 nelerine yetmiyor ?
İşte. Esim tepki koysa da anlamadilar. Ev bizim havasinda oldular hep. Yanimda dahi esim agzina geleni saydi annesine. Benim yanimda yapti diye kizmistim ben de. Ama anlamiyo yani yok. Sifir

İşte. Esim tepki koysa da anlamadilar. Ev bizim havasinda oldular hep. Yanimda dahi esim agzina geleni saydi annesine. Benim yanimda yapti diye kizmistim ben de. Ama anlamiyo yani yok. Sifir
Çocuğunuz doğana kadar sabredin.Paranizi biriktirin ister kiraya çıkın ister ev alın.Madem bu kafada gidiyorlar.

Aynen oyle. En cok bunu istiyorum hayirlisiyla gitsek... Dua edin benim
Amin İnşallah.Annem 28 sene beraber yaşadı babannemle.Dedem babam nisanlanmadan önce vefat etmiş.Evinde en küçük oğlu babam.Annem çoğu zaman beraber oturmayı istemedi.Ama cenneti kazandı.Annem vefat etti.Halam bakıyor mecburen babanneme.

Bu arada ben evinizin kayınvalidenizle kayınpederinize ait olduğunu bilmiyordum.Onların evinde oturuyorsanız,onların kurallarına uyarsınız.Ben kayınvalidemi severim,anlaşırım onunla.Ama benim evim ayrı,yolum ayrıdır.Kimse zorlayamaz beni.Canım isterse giderim,canım istemezse gitmem.Sizin gibi eşim üzülüyor diye de düşünmem.Eğer bu şekilde kayınailenizle yaşamak istemiyorsanız ordan taşınmanız gerekir.

Eşiniz sizi annesi konusunda üzmüş farkında misiniz? Iyi bir eş olsaydı annesiyle aranız su an böyle olmazdı.

Dram seviyorsunuz siz, eş uzuldu diye gizli gizli ağlamak nedir?.
Saçma sapan şeyler yaşamışsınız annesi yüzünden eşiniz oturup ağladı mı sizin için?
Kendinizi düşünün, eşinize hiçbir şey olmaz. Sizi manipule etmeye çalışıyor, farkına mi varsanız?
Mesafe koymuşsunuz devam edin.

Aileyle aynı binada yaşayınca bunların hepsi oluyor zor kendinizle başbaşa kalmanız ama mesafe koydukça imkansız değil kötü olmadan arada bir görüşmelerle yürütülebiliyor. Bende yüz versem eşime annesinde yiyelim mi dedi geçen hayır sen istiyorsan git ben rahat yiyemiyorum dedim gerçekten insan rahat yiyemiyor
Kardeş sayısı da fazla ailede her gelen alt kat yukarısı bir gibi görüp benim evimde hepsiyle ayrı ayrı ilgilenmemi beklemeleri yıllarca yıprandım üstüne görümcelerin ana baba bakma adına laf çarpmaya çalışmaları cabası. Şu anda bile derim ailesi ile yaşarım kayınvalidem çok iyi kıyamayıp yardım ederim hep ama koca sülaleye bakamazdım.
Kayınvalidemin evinde durup hepsini(evlatlarını) oraya alıştırdım çocuğumu alıp safa vurdum suskunluğa vurdum sadece selamlaşma evreleriyle uzaklaştım ve şu an sıra ile herkes gelip kayımvalidem ile ilgileniyor hamdolsun bende ilgileniyorum ama o kalabalıkla ilgilenmiyorum en azından...
Kendi sağlığınız önemli eli ayağı tutan insana kendinizi heba ettirmeyin. İyi olun ama mesafeli de yürüyebilir❤

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…