- 3 Ocak 2023
- 317
- 66
- 18
- Konu Sahibi hayatinbasindayim
-
Yok hayatim bizde oyle degil o isler. Gelinden hizmet beklenir her zaman. Eline ne gectiyse onu yapar kv. Aramiz bozuluyosa eğer benim sevdiğim biseyi yapar. O da cok nadirdir.Ben
Annemgilde dünya iş beni bekler akşam yorgunluktan yatacak yer arıyorum
Kaynanamlarda istediğim saate kadar uyurum kalkarım kahvaltı hazırdır
sen seversin diye herşey pişirilir dönene kadar
Ve bu süreçte tek yaptığım iş bulaşık toplamaktır
Hizmetler bNadir
Arada görse yetmez miBen çok çabaladım oğlumla vakit geçirsinler,güzel ilişki kursunlar diye. Hatta kpe dedim ki her cuma oğlanı okuldan sen al,benzin paranı veririm,harçlık da koyarım cebine dedim. Sırf oğlum dede görsün diye. Yapmadı. Size gelelim oğlanı göreyim dese bin tane program yapardım onlar için. Veririm çocuğu yani çünkü çocukların inanın ki ihtiyacı oluyor büyük ebeveynlere.
Aynen oyle. Ama o 3 kez gider ben 1 kez. Anca o. Azicik samimi olayim baslarlar yine.Yüzsüzden yüzsüzü biz varız demişler resmen.
O zaman sadece eşiniz varken gidin,eşiniz varken onları evinize kabul edin. Gündüzleri kendinize meşgale bulun evde durmayın bir süre. Çocuk doğunca zaten dışarı çıkarsınız önümüz yaz. Evde olmayın,belki azaltırlar biraz. Eşinizin de gönlü olur beraberken görüşürseniz
Bebeği 2-3 kere birkaç saat bırakırsınız işim var diye.Sonra yukarı çıkıp uyursunuz.Tasinmayi dusunuyoruz. Ama birden olmuyor iste. Keske olsa
Yok. Bebegi birakirim isimi halleder bebegimi alir donerim. Tabi sartlar ne gosterir bilmiyorum ama... Mesafeyi azicik kapatsam hergun bana gelmeye, sabah aksam ugrastirmaya bsslarlar. Eminim bundanBebeği 2-3 kere birkaç saat bırakırsınız işim var diye.Sonra yukarı çıkıp uyursunuz.
O da cok kotuymus ya. Ne yasadiniz kim bilir. Neden boyleler anlamiyorum. Bizim annelerimiz neden boyle degil
Arada görecek zaten ama ben kpi sevmem pek. Sürekli bizim evde olmasını istemem ama misafir ederim elbette. Sorun şu ki Kp ile kv ayrı bizde. Kp başkasıyla evli,eşim de ikinci hanımı evde istemeyince kendimce çözüm bulmaya çalıştım. Kpe bize yakın bir eve taşın hep görüşürüz oğlun evde yokken dedim. Oğlumun hatrına sırf.Arada görse yetmez mi
Başbaşa bırakılmalarına gerek var mi
Ay ben niye böyle çok guvensizim ya herkes benim için potansiyel şu potansiyel bu.
Yeter zaten o kadarı. Herkesin kendi ailesiyle fazla görüşmesi,eşinin daha az görüşmesi normal bence deAynen oyle. Ama o 3 kez gider ben 1 kez. Anca o. Azicik samimi olayim baslarlar yine.
Peki şimdi? Anlat biraz da konu sahibi öğrensin bir şeyler
Benim iş dediğim uyku bu arada.Yukarıda bir üye yazmış.Ben de çocukların etrafında hala,dayı,amca,dede,anneanne,babaanne ile büyümesi taraftarıyım.Ne kadar çok o çocuğa emek verirlerse o kadar sevilip,büyürler çocuklar.Yok. Bebegi birakirim isimi halleder bebegimi alir donerim. Tabi sartlar ne gosterir bilmiyorum ama... Mesafeyi azicik kapatsam hergun bana gelmeye, sabah aksam ugrastirmaya bsslarlar. Eminim bundan
Kendi aileme bir sey anlatmiyordum ortalik hepten karismasin diye ama o kadar dolmusum ki artik aglaya aglaya anlattim. Ailem arkamda duruyor. Cunku aslinda onlar da farkindalarmis. Bana bir sey demiyorlarmis meğer huzurum kacmasin diye. Yani lohusayken zannetmiyorum kimse bana bisey yapsin, desin. Psikolojimi yeterince bozdular maalesef. Keske boyle olmasaydi ama kendilerine yaptilar. Esim benim ezilecegimi dusundugu bir konu varsa tersler. Ezdirmez. Ama kv oyle tatli dilli ki caktirmadan istedigini yaptirir. Kp otoriter ama sözde kv kp karsisinda konusamiyormuş. Muş ama. Ne kotu ya. Hic boyle hayal etmemistim. Boyle kotu olalim istememistim. Aglamaktan perisan oldum kac zamananlatsam istanbuldan ankaraya yol olurama hepsi geçiyor zamanla. kendinizi de eşinizi de yıpratmamaya çalışın.
biz çok çok bariz kötü şeyler yaşamadık. ben bi kere sildi mi tekrar yüzüne bakmam o insanın. o yüzden bu şekilde kabullenmeye mecbur kaldılar. kalbimi de niyetimi de bozmadim. belli bi zaman sonra herkes kendini saklamaktan yorulunca gerçek yüzleri çıktı ortaya zaten.
çoğu zaman sessiz kaldım. yeri geldiğini düşündüğüm zaman konuştum.
eşiniz siz yanındayken gerektiği gibi davranıyorsa gidersiniz. evinize çat kapı gelinmesini istemiyorsanız eşiniz durdurmak zorunda. yoksa gördüğüm kadarıyla eşiniz doldurulamaya müsait. bunun rövanşını siz lohusayken alırlar daha kötü olur.
Buna anlayis gostermeniz beni cok mutlu etti. Kendi ailem bana daha yakin tabii her zaman. Ama eşit olsun isterdim, olmadi.Yeter zaten o kadarı. Herkesin kendi ailesiyle fazla görüşmesi,eşinin daha az görüşmesi normal bence de
Evet haklisiniz.Sizi ter temiz manipüle ediyor. Tuhaf olan onlar. Kadın anahtarla evinizde beliriyor, resmen haneye tecavüz ya. Ben 7 yaşında çocuğumun odasına girmiyorum kapısını çalmadan.
Kayınvalidenizin de cümlelerine takmayı bırakın. "Ben de onun yanında farklı bunun yanında farklı olamıyorum işte karakter meselesi annecim bunlar" diyinEğer her şeyi söylemeye alıştırırsanız öyle gider. Yok susarsanız, bir gün ağzını açtığınız an kadın komalara girer kötü siz olursunuz.
Konuyu sürekli konuşup arsız etmeyin. Çizgiyi çizmişsiniz, böyle devam. Yoksa kabak tadı verecek.
Takıntı yaptığınız şeyler öyle küçük şeyler ki aslında.Çat çat söyleyin,içinize atmayın.Evet haklisiniz.Esime hic soylemiyorum bi dün muhabbeti oldu. O da cok uzuldugunu anladim. Sustum. Ama ben takintili bi insanim. Soylemesem de kafamin icinde devamli. Hastalik gibi.
Eşit olamaz ki,bir tarafta kendi canınız var,mümkün değil eş ailenizle aynı yakınlıkta olmanız. Sağlıklı doğumlar diliyorum sizeBuna anlayis gostermeniz beni cok mutlu etti. Kendi ailem bana daha yakin tabii her zaman. Ama eşit olsun isterdim, olmadi.
Haklisiniz aslinda. Ben de soyleme karari aldim. Sustukca olmuyor cunkuTakıntı yaptığınız şeyler öyle küçük şeyler ki aslında.Çat çat söyleyin,içinize atmayın.
Yok o kadarini ben de soyluyorum. Gelinim diye ezmeye mi kalkiyosunuz diyorum sakayla karısık. Ama anlayanaBirkeresinde kocam ailesine uğradığında ben kapıda beklediğim için “ keşke sende selam verseydin” dedi diye “olabilir bir kere vermedim gelinim diye taşlamayın hemen” demiştim. Hiç üzülür diye düşünmedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?